onsdag 23 maj 2007

Nya vita fynd

Fynd och fynd föresten... inte kanske jättefynd men fina iallafall. Jag och Magda var på Tulavippan igår, det var ett tag sedan nu. Tulavippan i Gagnef är en enorm loppis som man sällan går lottlös från. Det är bara att koppla på scannern så hittar man någonting. Magda och jag har ganska lika smak så det gäller att gå först bland hyllorna och inte hamna i bakhasarna... Nejdå så hemsk är jag inte... lite bara.


Gårdagens skörd följer här:


En stor gammal Rörstrand kanna och en okänd liten söt krackelerad sak.

De två nya kannorna smälter bra in med de andra. Jag har ställt dem lite tripp, trapp trull i min övriga trupp.

Två vita skålar som är vackra att servera jordgubbar, snacks mm i.

Ett okänt vitt gammalt krackelerat fat.


Hm och nu till det praktiska (tänker tur att inte Göran läser det här) var ska jag ställa allt och hur sjutton ska jag få plats med allt? Jaja, små bekymmer, små bekymmer...

34 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefint med kannorna! Jag samlar också på små kannor, men i olika färger. Enbart vita blir ju effektfullt på ett annat sätt!

Elzie sa...

Vilka fynd! Skulle vara roligt att komma till den jätteloppisen.
Ha det bra.
Kram Elzie

Skatan sa...

God morgon! Fina fynd du har gjort! Jag har inte varit på någon riktigt lyckad loppis på länge och jag börjar bli lite avundsjuk på alla er som berättar om era fynd. Tur att det är dags för löning snart, då skall jag ut och spendera jag med : )

Ha en bra dag och lycka till med utrymmesargumentationen...

hulukvarn sa...

Hej Hej!! jag insåg precis att det är onsdag och vår stora loppis har öppet idag:) tack för påminnelsen. Jag hoppas sambon är sugen på en liten sväng! Ha en fin onsdag!

vinklar o vrår sa...

Vilka vackra fynd! Undrar var de där vita skålarna kommer ifrån... jag har också 2 likadana vita och en i glas. Måste ha varit poppis när de kom eftersom de är ganska vanliga på loppisar nu!
Ha en bra dag!

Anonym sa...

Åhhh vilka fina fynd...
Jaa man kan lätt få såna problem, men det bör inte maken veta...hihi !

KRAM EVA

Stina sa...

Jaha...då är det ingen idé att åka dit alltså...Det är redan rensat...hihi...
kram

Anonym sa...

Vilka vackra fynd du har gjort ! Kannorna passar alldeles utmärkt på rad tillsammans. Och jag kan tänka mig att det blir en och annan jordgubbe som serveras ut dom två söta skålarna på fot.

Och samma bekymmer som mig har du - var ska man förvara allt man köper ?!

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

Så fina fynd du gjorde! Ja ibland samlar man på sig en massa.... men man kan ju inte låta bli!!

Bestefars Verksted. sa...

Sååå fine ting du har funnet på loppis ! Forstår godt at du må gå først......så ikke godbitene forsvinner !! Drømmer om å komme meg på loppis i Sverige,iløpet av sommeren.....håper,håper.....! Kos deg,og ha en fin dag :)

Interiørhuset sa...

så vakre ting...de kannene var bare så flotte!

Anonym sa...

Vackert och även i Gagnef är det fint. Ha en bra dag...

Färjtorp sa...

Fina fynd! Gillar kannor.
Har själv varit på väg att köpa likadana skålar och nu när jag ser dem så borde jag köpt...

Kram Johanna

Anonym sa...

Vitt är vackert! :)

Brunkullan sa...

Mycket fina fynd!!
Nu blev jag loppis sugen:-)

Hem och Lycka sa...

Jättefina fynd!

Haha, kan riktigt se er framför mig, kivandes om vem som ska få gå först i raderna, slängandes med huvudet till höger och vänster för att upptäcka det med stor D först! ;-)

Anna sa...

Vilka fantastiskt vackra fynd du hittade! Den loppisen skulle jag gärna besöka:) Vad läckert med alla fina kannor på rad! Och fatet är underbart!

Hmm min make läser min blogg, så jag kan inte dölja någonting!

:)Anna

Drömskåpets Hanna sa...

Gud vad fint! Gillar verkligen allt, speciellt kannorna.
Kram Hanna

Spets och snor sa...

Annika: Tack så mycket!

Elzste: den är inte dum faktiskt...

LantlivsAnette sa...

Vilka fina köp du gjort..härligt när man hittar nåt som man bara måste ha..och det där med att få plats med allt,jag vet hur det är ,man får `göra plats´(hos mig betyder det att bära ner nåt i källaren,min karl blir galen på mig för där ser det ut som f-n)kika in hos mig idag så får du se mina `måste ha ´vaser..konstigt vad ofta man drabbas av `måste ha´..hi..hi..men tänk vad tråkigt vi skulle ha annars..och inte tal om att de andra bloggarna skulle ha det,vi skulle ju inte ha nåt vackert att visa upp annars..Kram Anette

Lavendel & Romantik sa...

Måste du åka till Gagnef....Dit brukar jag åka:-( Snorfia.... hoppa hopp hitta på 3 SAKER NU!!!!! och strunta i och visa en massa som jag vill ha ........

dreamhouse sa...

jag vill oxå gå på loppis, och auktioner... längtar. finns inte så mycket av den varan här i stockholm.. längtar till dalom! kram

♥ Pia... sa...

Det kan man kalla fynd...så Göran läser inte din blogg...är du riktigt säker på det:)..ha det så bra ..PIA

Anonym sa...

Fin fina fynd... jag gillar speciellt de fina godisskålarna :)

LantlivsAnette sa...

Jag ser att du länkar mig nu..man tackar..man tackar..Kram Anette

Lotten sa...

Vilka fina fynd du fick tag i! Jag missade att gå på loppis igår.... får väl kanske ta en tur i helgen istället...

Sara sa...

Oj, har bloggat runt lite och måste nog säga att detta är en stor favorit=) Super fint hemma verkligen. Dit hade man velat komma bara titta och njuta. Så tack för visningen=)

Anonym sa...

Vilka härliga loppis fynd. Jag längtar efter nästa stora loppis som jag själv kan botanisera i. Vilka härliga bilder du har på bloggen. Ha en mysig kväll /Anki

Anonym sa...

*funderar..*mina kommentarer verkar gå upp i rök?...skulle i alla fall säja att som den the´kanne samlare jag är så gillade jag Rörstrands kannan JÄTTEMYCKET, vilket kap!Sen har jag likadana skålar som du, fast mina är turkosa(dina har en lite mer lättanvänd färg:)ifall du inte visste så heter tekniken de är gjord av flussglas!

Ankan sa...

Det är så vackert med alla vita nyanser. Det är jättekul att fynda, man blir så nöjd!

n o r d i n g å r d e n sa...

Ett besök på Tulavippan får det bestämt bli ngn gång!! Vilka fina fynd du gjort och en helt imponerande kann-samling, så vackra, allihopa!! Skålarna på fot var verkligen underbara med! Mari.

MODERN COUNTRY sa...

Du har vel den flotteste samlingen av kanner jeg vet om!! Og ikke bare kanner, alt av keramikk og porselen, har aldri sett maken hvor fin nese du har for å finne det!! Nydelig gumman ;)

Anonym sa...

Oh vilka fina fynd du gjort!! Som vanligt njuter jag av att gå in och få inspiration på din sida:-)

Har nu börjat planera "vitmålning" av några möbler som står i en bod och bara väntar... Ett högt gammalt skåp och en gammal avlutad byrå.

Nu tänkte jag höra med dig om vad du brukar använda för vit färg när du målar om möbler?! Dina ser så himla snygga ut i vitt nämligen:-)
Använder du någon "brytning" i det vita och vilket märke och typ av färg rekommenderar du??
Om du har träfärgade möbler som är lackade hur brukar du då gå till väga?

Är som synes helt novis på att måla möbler;-)

Tips emottages tacksamt!!

Hälsningar
Sanna
susannatillman6702@yahoo.se

Karin Krut sa...

Aha! Tulavippan åker vi förbi varje gång vi åker hem till Dalarna men har aldrig varit in.. En man bakom ratten med ett enda fokus.. att komma fram, och två tonåringar som skriker vid varje stopp såvida det inte inbegriper något att äta med massor av socker i. Nästa gång ska dom få något att bita i hehehe Tack för tipset
Karin