måndag 7 maj 2007

Sommargardiner i matrummet

När gubben är borta får jag mer gjort än när han är hemma. Konstigt nog. Igår kväll började jag putsa fönster och byta gardiner i mitt matrum. Jag är en människa som drivs av motivation. Det kan räcka med en ny detalj för att jag ska få motivationen, nu var det serveringshuven som triggade min energi. Det gäller att smida medan järnet är varmt, så trasan åkte fram, musiken på och gardinerna upp.

Förra året köpte jag dyra färdigsydda gardiner ("hängsel-rullgardiner") från Himla till detta rum men jag kan tycka att de är lite för gulliga ibland, iallafall i år. Jag är ute efter en renare och råare känsla just nu, därav lakan.


Jag har satt upp vita lakan och drapperat dem. Jag tycker det är skönt på sommaren att få in mer ljus och att det gröna utanför blir en del av rummet. Dessutom brukar jag rensa upp lite och inreda lite luftigare, renare och vitare.


Murgrönorna från köket fick flytta in i matrummet eftersom detta rum ligger på skuggsidan. Murgrönorna har annars en förmåga att torka och få spinn.


Serveringshuven fick självklart en paradplats i rummet, mitt på mitt renässansbord, tillsammans med lite pressglas och vita ljusstakar.


Jag har lagt lakanen på gardinstången och satt en gummisnodd på varje sida för att få en drappering. Billigt, enkelt och skirt.

Hej Svejs!

Helena

27 kommentarer:

info@depot sa...

hello there...

nice blog and have a nice dayinfodepot
menarique

Julia sa...

Å så vackert! Hade så vårt första år i huset men hade nästan glömt bort hur vackert det är så...

Våra fönster är ju redan putsade och de nytvättade gardinerna på plats, kanske skulle man ge sig på att byta ändå...

Jättefint!

Anonym sa...

Åh, vad snyggt det blev!!! Blev så sugen att ändra om här hemma oxå, Men har 2 sjuka karlar här hemma som du vet ( en stor o en liten ). Då blir det inte mycket gjort, mest att plocka snytpapper mm... Hi,HI... kram Susanne :0)

Mys liv och hem sa...

Kan det bli luftigare,renare eller vitare än du redan har =).Känner igen det där med att få mer gjort när "gubben" är borta.Ha en underbar dag!

Anna sa...

Ha, ha! Härligt. Jag som just skickade hurratillrop och efterlyste nya inlägg via ett e-brev till dig : )

Stilsäkert, sparsmakat, vackert skirt!

Jag blir inspirerad att rota i mina auktionslådor efter vackra lakan. Men först - jag måste sätta foder och nya fönsterbrädor på vårt eländiga 70-talsradhusfönster!

malin sa...

Å så fint! Jag behöver också ett hus att inreda...

Camillas Drömmar sa...

Vilken bra ide! Du är inte dum du..;))
Ska hem och putsa fönstren med en gång!:)

HejSvejs

Marie sa...

Jag har också putsat fönster och bytt gardiner idag. Man känner sig så glad och nöjd efteråt.

Du har ett helt underbart hem. Är ofta här och kikar.Ha en bra dag!

Anna sa...

Det blev ju verkligen vackert! Du har ett underbart matrum och matbordet är jättefint!
Dina murgrönor ser verkligen ut att trivas.

Jag brukar också passa på att göra om en del när mannen inte är hemma. Man slipper förklara så mycket då och får massor gjort istället:)

Ha det så bra!
:)Anna

Vildängel sa...

Ja verkligen, vilket bra tips att använda lakan som gardiner. :)

LantlivsAnette sa...

Hej ! Håller med om att en ny grej och det är roligare att städa.Köpte en ny spegel till badrummet i helgen och började genast att skura där(inte det roligaste stället att skura om man säger så).Jättefina gardiner du satt upp,inte helt lätt att få så jämna o fina draperingar jag vet för jag har gjort det ett antal gånger både hemma och i vår butik.Men du har lyckats... Anette

Lisa sa...

Jättefint! Jag gillar verkligen den "lite mindre gulliga" stilen! Och det är som om serveringshuven kom ännu mer till sin rätt så här! *ha en fortsatt trevlig måndagskväll!*

Lisa sa...

Hur fint som helst blev det med nya gardinerna! Bra tips!

Lotten sa...

Vilket fantastiskt enkelt och effektfullt gardinarrangemang! Hela matrummet är som hämtat ur ett glassigt magasin - så fint!

Mia sa...

Håller med dig, det ÄR lättare att få saker gjort när maken inte är hemma ;-) Hela rummet är ju bara sååå vackert.. Underbart ljus!

Lina sa...

Jag är också av den sorten att jag gillar små gardiner. Särskillt på sommaren. På vintern kan jag hänga upp lite mer. I köket har jag faktiskt inga gardiner mer än på julen och på ovanvåningen (endast två fönster) har jag rullgardiner, sydda av gamla lakan med emblem och på i vardagsrummet har jag hissgardiner....

Spets och snor sa...

Susanne: Snart är de nog friska ska du se du du kan skicka iväg dem :-) Kram Helena

Lisa: Kul att höra att alla inte är så romantiska av sig....

Dubbelörnen sa...

Vad jag är nyfiken på draperingen i detalj... har försökt få till det här i allrummet men ännu inte lyckats helt... Får väl testa gummisnodden.

Kram

Tingeltangel sa...

Så otroligt vackert det blev. De draperade gardinerna passar verkligen fint in till det övriga.

bagateller.se sa...

fiffigt och fint :) /Terese

Pia..... sa...

Håhåjaja..så fint och vackert och ljuvligt ...suck...det där du skrev att du la lakan över osv...så där gjorde jag på 80talet...fniss...inte tänkte jag isådana banor som man gör nu..lustigt, hur inredningen har förändrats och kommit tillbaka...min vita period kommer oxå tillbaka som en bumerang...PIA

Tonje sa...

så vakkert!! Slike gardiner kunne jeg også ha likt å hatt her hjemme. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal drapere og henge det opp for å få det så vakkert.Du er virkelig kreativ og utrolig flink.

Karna sa...

Så fint det ble med de gardinene, kjempe smart å henge opp laken...sommerlig...

Grattis med ny banner også!

carina sa...

Så vackert och vad enkelt man kan göra av lakan - jag har själv gamla handgjorda spetslakan i sovrumsfönstret just nu.

Cecilia sa...

Oerhört fina gardiner, hela rummet är en drömmiljö!

mhow sa...

mm jag bara njuter, så vackert hem!! Och sidan var jättefin, snyggt med den lite busiga snortexten!!

kram madde

www.minlillavitavra.blogg.se

wynja sa...

hemtrevligt å tjusigt!

när får vi se barnrummen?!

ett tips bara: fyll krukor o urnor med något så att pelargoner etc når högre upp - helst kant i kant - nu drunknar de i vissa krukor.

då ser det mer grönt o generöst ut =)

wynja