fredag 4 maj 2007

Min nya serveringshuv

Idag får ni se mitt senaste inköp - nämligen en serveringshuv. Jag har i många år gått och trånat efter Susannes serveringshuv och hoppats att hon någon gång skulle tröttna. Men icke sa icke, den ville hon ha kvar förstås. Nu äntligen dök ett tillfälle upp hos en antikhandlare som just hade en sådan att sälja.

Skulle jag köpa den? Den uppfyllde alla 4 kriterier som krävs för att det är tillåtet att shoppa. Det var bara för bonnjäntan att slå till. Och nu står den i mitt matrum och känner sig som hemma.

Jag tycker det är viktigt att få en personlig stil där sakerna är udda och unika. Ingen ska kunna komma in och säga ikea, ikea, mio, room, carin&carl osv. Utan sakerna ska göra dig nyfiken, "vad kommer den här ifrån?" Serveringshuven är en sådan sak, gammal med historia, ovanlig och vacker.


Serveringshuven är från 1910-talet och England. Man hade dem förr på finare resturanger och herrgårdar för att varmhålla maten på serveringsfaten. Susannes serveringshuv kommer från Frankrike.


Ni kanske ser mig framför er; "Älskling maten är klar" och så lyfter jag på huven. Nähä inte det? Ni har genomskådat mig redan förstår jag. Är lite för mycket grinkärring för såna fina gester till vardags...


Oops här blev jag med på bild i mina myskläder. Mer än så får ni inte se eftersom denna dam vill vara anonym :-)

kram Helena

33 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fin den blev inne i ditt matrum... Åh vilken snygg spegelbild av dig, hi,hi...
Kram på dig tokfia, vi ses....
Susanne :0)

dreamhouse sa...

gillar verkligen blandingen av allt! den är superfin! bra köp! ha en mysig skön helg i dalom!! kramkram

Anonym sa...

vilken fin! verkligen!

LantlivsAnette sa...

Förstår att du trånat efter en sån fin huv.Nu är den din så du kan känna dig nöjd,ett tag i allafall tills man faller för nästa sak eller hur?Sån är jag iallafall.Måste få fråga hur i all sin dar man får in en statistik räknare på bloggen ?Är det jättekrångligt och svårt att förklara så skiter vi i det , jag vet bara ingen man kan fråga härikring.Hälsn.Anette

Elzie sa...

Den var jättefin. Vad det finns mycket som man vill ha!!!
Trevlig helg.
Kram

Arga Mamman sa...

Hej på dig!

Det blir så mycket mer känsla i de saker man köper som verkligen har en historia... IKEA kan man kasta ut utan att blinka - men sådana där investeringar blir ju "en del av ens liv", inte sant!? (Dessutom VET man att de varit en del av någon annans liv... och det är väl det som är grejen antar jag).

Ha en skön helg!

Kram!

Strumpstickan sa...

Tjusigt! Bara den helstekta fasanen som saknas nu då...

Trevlig blogg! Jag älskar vita spetsar:)

Lotten sa...

Vad fin den var! Jag håller med dig om att en inredning med gammalt och ärvt slår IKEA med hästlängder..... men IKEA är ett bra komplement ibland! ;-)

Anonym sa...

Wow så himla fin ! Jättesnygg och va snajsigt då man serverar middagen...
Det är väl så man får ett personligt hem, med en blandning av allt...

Ha en fin helg !

JÄTTEKRAM EVA

Anna sa...

Underbar serveringshuv! Och att man själv kommer med på bild går ju inte att göra mycket åt när det är så silvriga blanka föremål!
:)Anna

Lin & Lavendel sa...

Den är så himla fin!

Mikkeline sa...

Jeg er så enig med deg, et hjem skal ikke se ut som en møbelkatalog. De tingene jeg selv setter pris på her hjemme er gamle spesielle ting kjøpt på auksjon. Du har så mange inspirerende bilder i bloggen din. Ha ei trivelig helg!

Signes Vind sa...

Jättefin! Kul att se dig speglas i huven!!!

MODERN COUNTRY sa...

Så flott! Rene hotellfølelsen med en gang, og da mener jeg 5 stjerners altså :) Å hei på deg, så deg jo litt også, hihi..
Ha en fin helg gumman!

♥ Pia... sa...

Men du allt för goo...grinkärring...haha tror ja inte ett smack på:)så fin huven var kan förstå att du trånat efter en sådan...ha en härlig helg i din rosa mysis...PIA

Anonym sa...

Finfinfin och den passar så bra på ditt bord! Förstår att du slog till direkt! (nästan så man måste säja *grattis* till köpet!)*kvällskramar*

elin1976 sa...

Det var smart av deg å kjøpe den, for den er bare helt nyyyyyydelig. Tenk hvor flott det blir når du bruker den når du får gjester.VIL HA! Ha en fin dag. Klem:O)

Lavendel & Romantik sa...

Den va ju hur fin som helst.Tänk till julen en smarrig kalkon osv. väldigt snyggt ha en skön helg Kram/Majsan

Anonym sa...

Fräckt.
(Jag då, som hittat ikea på loppis ;)

Anonym sa...

Jag håller så mycket med dig. Hem ska vara unika! Man ska inte kunna se exakt var varenda liten pryl kommer från. Jag älskar att få kliva in i personligt inredda hem - tack för att du bjuder in oss i ditt. :)

Färjtorp sa...

Ja den var fin!
Näe jag tycker som du, inte ett hem som alla andra. Det är ju trevligare med ett personligt hem.

/Johanna

Anonym sa...

Hej sötnos!
Tusen tack för igår!!!! Det var helmysigt. Jag var lite trött i morse, hi,hi...(kan det vara "jordgubbarna" i vinet?) hmm...
puss o kram skumbanan, Susanne :0)

Anonym sa...

Va snygg den där "frostningen" var i nederkanten!!!... Gillade! - Mycket!

Anonym sa...

Älskar verkligen din inredningsstil! du har gett mig inspiration till att gå från det moderna till lantliga och mer personliga stilen. Men jag har en fråga, jag antar att ni har tv, hur ser er medialösning ut? Skulle vara intressant att se hur du löst detta.
Tack för all inspiration som du ger mig!

Anne sa...

Oooojjj. Den var kjempefin !!
Ser ut som det hvite skapet du har i bakgrunnen også er litt av en "lekkerbisken". Det skapet MÅ du fotografere.
Ha en super søndag !

Mia sa...

Ja, det var virkelig noe herskapelig over denne herligheten! Passer jo utrolig bra i den vakre spisestuen din. Og jeg er helt enig med deg i at interiøret skal være personlig, ikke som fra en møbelkatalog (selv om Ikea har mya bra også, men det trenger jo ikke SE ut som alt er fra Ikea...) Og med gamle ting og møbler blir det jo mer personlig da.

Minne sa...

Grattis, det var ett riktigt fynd du gjorde. Underbart vacker och passar bra i ditt vackra hem. Ha en skön söndag.

Jordgubbar med mjölk sa...

Vad kul med en så gammal sak! Jättefin och vad kul att få en skymt av bloggaren *fniss*, kram!

LantlivsAnette sa...

Hej igen !Har lyckats fixa en statistikräknare nu,men det var inte lätt:Gubben min fick göra det,jag övertalade honom.Igår fick jag en hel bunt gamla tidningar av syrran `Laura´och i ett nr från förra året var du med !Så nu vet jag hur du ser ut..hi..hi..Anette

Anonym sa...

Jättefin....
Älskar att läsa din blogg, såå mkt fina bilder.

Vill göra om allt :-)

Hanna

Spets och snor sa...

Susanne: Fler såna kvällar önskar jag :-) kram Helena

Anonym: Min medialösning är inget vackert men ganska funktionellt. Har köpt en enkel medialösning från ikea (enklast möjlig nästan) bara för att den inte ska dra uppmärksamhet till sig. Har tänkt att visa mitt vardagsrum framöver...

Hanna: Tack snälla du :-)

Beas sa...

Superläcker serveringshuv. Och det är ju verkligen en sådan där sak som du säkert komma få många "Vart har du köpt den?" kommentarer om. Sånt är ju kul! :-)

KIkade egentligen in till dig eftersom jag har lite ångest då jag valde att köpa en blå postlåda till sonen i går. I kassan sade expediten glatt - ja-a, det är ju så roligt med lite färgklickar i hemmet". Och hela mitt inre skrek "Nej, inte färggklickar, jag vill ju att det ska vara så vitt som det bara går". Men...någon tröstade mig med att det var fler "vitisar" som hade de blåa lådorna, bland annat du då, så det ska jag kika efter nu.

Mvh Bea
http://beasbarnslikheter.blogspot.com/

Anonym sa...

Serveringshuver ser ut att passa alldelest utmärkt där hemma hos dig. Vaker är den och jag förstår att du känner dig glad över att äntligen ha en sådan.

Kram Kram