torsdag 17 maj 2007

Ja må hon leva...

Idag har vi haft barnkalas för vår underbara lilla Emma som fyllde 1 år i tisdags. Det började lysande i morse när jag fick ta migräntablett. Det verkar ju lovande inför ett högljutt barnkalas...

Barnkalaset gick hur bra som helst och ljudnivån var inget problem fast vi totalt var över 20 personer (med de vuxna) och inomhus.

Såklart satte vi ballonger i kristallkronan för att få lite feststämning.



Jag provade att göra en glasstårta i form av ett tåg efter att ha blivit inspirerad av Leilas mat. Kul idé var det iallafall och barnen gillade det. Det vackra fatet lånade jag av Susanne.

Nu sitter jag med cola och chips i soffan och pustar ut efter dagens övningar. Med Aftonbladet idag kunde man köpa "Mord i Sinnet" för 19 kr vilket jag gjorde. Det låter som en alldelens lagom kväll för en barnkalasande, migränantydande, trött tvåbarnsmamma. Myskläderna är redan på.

23 kommentarer:

Marie sa...

Vilken fin tårta du har gjort. Min treåring älskar barbapapa så när hon fyllde år så hade mormor bakat en barbafin som tårta. Du må tro att dottern var överlycklig.

Ha en trevlig kväll.
Marie

Anonym sa...

barnkalas är alltid kul, och roligast är när de är över! Snart stundar vårt 9-års kalas (då det ska bjudas heela klassen!)har sagt att då blir det ett utomhus kalas! men SEN, DÅ är det semester, då har vi firat båda tjejerna och då kan man pusta ut! Jag unnar dej verkligen din cola och chipspåse..vet så väl hur tröttande kalas kan vara! *kvällskramar*

LantlivsAnette sa...

Puh..kommer ihåg hur det var på den tiden när vi hade barn kalas..man var helt slut sen...nu för tiden har mina döttrar`tjejmiddag´när dom fyller år och då får vi helst inte alls vara hemma,tiden går så fort,fast man inte tror det när ungarna är små..tänk just nu är sambon ute och övningskör med äldsta dottern,vart har tiden tagit vägen?ska sätta mig i soffan med godis skålen och myskläder ...Kram Anette

Anonym sa...

Oh herregud, vi hade fotbollskalas förra veckan för vår 10-åring,det var grön fotbollsplan med figurer på!Visst är det roligt men trött blir man så NJUT i soffan nu!!kram Embla

Livet på kyrkstigen sa...

Hej, kul med ettårskalas min dotter fyllde ett för två månader sen lagom till vi flyttade in i vårt hus. Vilken jättefin tårta du gjort hur fin som helst. Är det ok om jag lägger till dig bland mina länkar:)

Lotta sa...

Vad härligt med barnkalas, men inte så härligt med migrän! En gång för länge sen när min ena son fyllde 2 bakade jag en tåggodistårta. Den blev jättefin och väldigt uppskattad, men jag har inte bakat något liknande efter det! Det tog på krafterna!

Ha en riktigt härlig långhelg!
Kram Lotta

Lin & Lavendel sa...

Vad roligt med barnkalas, tårtan ser jättegod ut!!

hulukvarn sa...

Gud vilket gulligt tåg. Det ska jag försöka komma ihåg!! hoppas filmen va bra!

Hem och Lycka sa...

Nej, men vilken underbar tårta!

Anonym sa...

Det var ju ett helt fantastiskt tåg!!! Du är så duktig! Hur orkar och hinner du med allt!? Imponerad! /Terese

Skatan sa...

Hej - igen!

Jag har varit här och snickesnackat förr, men nu avger jag tydligare fotspår ;-)

Jag instämmer i den enstämmiga kören - tårtan är urläcker! Hur hinner du med allt?

Mys liv och hem sa...

Grattis till den lilla.Vilken frän tårta.Den ska jag komma i håg till nästa barnkalas här.Ha en fin dag.Kram!

Jennyshemochharmoni sa...

Verkligen fin tårta du har gjort! Vilket jobb :) Det måste vara jättekul att få göra något extra åt de små grynen :) Ha en bra helg!

Gypsy Purple sa...

What a lovely cake!!!!

Anonym sa...

tjusig tårta! Vilken fantasi!
Trevlig fredag!

Elzie sa...

Låter som något jag också kunde göra nu. Sätta mig med chips (nej förresten, äter inte chips, men popcorn kanske?) och cola. Är kanske lite tidigt på dan bara.
Vilken härlig tårta. Förstår om den blev populär.
Hoppas migränen har avtagit.
Kram Elzie

♥ Pia... sa...

Åhh..vilket smakigt glasståg..och många grattis så glad för jag har precis fått se "foto" på den lille killen som ska födas i okt...snacka om lyckorus...(det är min)..trevlig helg PIA

Anonym sa...

Min mamma gjorde alltid en sådan tårta åt mig när jag var liten! Tack för påminnelsen :)

Anonym sa...

Have a good week end.

Anonym sa...

Grattis till lilla emma då :) Jag har själv en 14månaders son!! Cool tårta oxå.

kram mhow

www.minlillavitavra.blogg.se

Anonym sa...

vilket härligt tårt-tåg!! Leila är verkligen min favvo,, och Nigella och Jamie och per morberg....
Ett sånt tåg ska jag nog göra när Alex fyller nästa gång! Kram

Anonym sa...

http://twodogs.blogg.se/1180429371_dont_drink_and_drive.html

Följ gärna länken o läs, den berör verkligen!

Anonym sa...

Fin tågtårta!
När min son som är 21 år nu, fyllde 5 år, så gjorde jag en jättefin tågtårta ...ett lok med flera vagnar.. men det var uppbyggt i sockerkaka...och vagnarna var fyllda med non stop och andra godisar.