måndag 26 november 2007

Konsten att kunnna reta upp en karl

Hej!
Det är ju faktiskt inte så svårt att reta upp sin karl om man är på det humöret. Jag gjorde det häromdagen. Han behövde bara öppna sin mobilräkning. Sen fick han se sviterna efter Turkiet-resan och mobilbloggning.

Datatrafik från Turkiet är dyrt. Ca 7000 plus moms slutade den notan på. Och det var bara från veckan i Turkiet i höstas. Ooops. Min blogg steg inte i graderna direkt.

Jag har gjort två saker till under mina mammaledigheter som han pratar om än idag. Man kanske blir lite "punchig" av att inte jobba och alla amning. Jag har lyckats med att:



  • Köra in jeepen i en betongsarg så två dörrar fick bytas

  • Tanka bensin i dieselbil

Det finns värre saker, eller hur?

Igår sydde jag vimplar till Emmas rum. Det har jag gruvat mig för i ett års tid. Skönt att ta tag i saker man skjutit upp under en längre tid.


Rosa, linne och vitt fick tonerna gå i. Köket leker barnen väldigt mycket i. Här kan ni se hur det växt fram, före och efter.


På Emmas rum står barnens sagosoffa. Här kan man läsa böcker elller kolla på film. Överdraget är tvättbart som tur är. Jag brukar släppa loss dem med pepparkakor, choklad etc.

kram Helena

37 kommentarer:

Stina sa...

Alltså...du är ju för skön du.:-D

Så fint det är i lillans rum. Kram

Sagalisa sa...

Oj vad mysigt Emma har det på sitt rum...precis som när jag var liten!Tur man har en tös så att det rosa i en får komma loss..hihi...
Jag har oxå en gammal bokhylla som där bor en dockfamilj längst ner i !
Ja...egentligen är det ju inte min förstås...men roligt är det!
O du...det där med utlandsamtal har jag oxå gjort!!!Varmande vinterkramar/Anna

Kamomilla sa...

Oj hjälp... Vilka bravader!
hUhU.
Fint i flickans rum!

Solsjö - Under en vind sa...

Min 5-åring står bredvid här nu och beundrar din dotters rum!! Mest förtjust blev hon i vimplarna som nu är ett önskemål....

Du är ju rolig du...tror minsann att man kan skylla en hel del på amning och mammaledighet...hjärnan kopplar liksom av då....

Mobilbloggande var alltså inte at rekommendera ur ekonomisk synvinkel....men vi är glada att du visade oss lite! *fniss*....

Må gott och ha en skön kväll! Kram!

Ullet sa...

Hehe, min make kan nog få spunk på mig flera gånger i veckan, tur att jag är så söt att det går snabbt över. *visslar* Fint barnrum!

Anonym sa...

Klart det finns värre saker. Tänk om man glömt att lägga i bromsen så bilden åker över en kaj eller något? Då hade han blivit arg...
;)

Frida i underlandet sa...

Oj vilka fina vimplar, jag har kikat in här utan att ha en inredningsblogg tidigare. Jag har precis köpt vimplar till min dotter från Gruvgatan 13, men dina var ju jättefina.
Jättevackert hem i övrigt också :-)
// Frida

Anonym sa...

Finns säkert hjälp att få

Tea Kristin sa...

Så koselig rommet til frøkenen er. Vimplene ble kjempefine! :) Dette er første gang jeg er innom bloggen din, men jeg kommer nok innom senere også for her var det mye fint!

Vårt lilla hem sa...

Gulligaste flickrummet!! Såå fint med det lilla köket!

Ojdå, då vet jag att jag ska låta bli det när jag är utomlands nästa gång :)

Ha en fin kväll!

Jenny

På min gatan i stan sa...

Vilke härligt rum...mysigt som sjutton! :-)

Men huga vilken räkning! :-s

Jaja, det finns ju värre saker! ;-)

Kram1

Stämningsfullt sa...

Haha det där ska jag berätta för min sambo för han tycker att jag är dyr i drift :) Kul att du blandat in lite mer färger i Emmas rum. Det är ju så lätt att man vill ha så mkt som möjligt i vitt. Men barnen behöver ju färgen...

Anonym sa...

Men himmel så fint hon har, lillan i sitt rum! Tänk den tös som får bjuda på tekalas av sådan klass... :)

Det där med höga mobilräkningar och bilkrascher... Det är väl världsliga ting. Eller hur!? *stöttar till max mot makens grymtningar* Haha...
Kram och tack för alla inspiration du ger!

Goa sa...

Åh, som jag skrattar!!
Tack snälla...du är bra, tycker jag!!
Man måste reta upp dem också...annars kanske de blir för dryga..:)
Dotterns rum är ju bara som en saga...helt underbart!
Och så gillar jag att de får äta lite gott där ändå!!

LantlivsAnette sa...

Ojj..blev det sååå dyrt att mobil blogga...jisses..tur att det inte var jag !!

Åhh så fint du gjort i Emmas rum..vilket mysigt rum hon har !
Och vad roligt att du skrev om reportaget som ni gjort,gud så spännande det ska bli att få se det sen.Ha det så bra Kram Anette

Karin Krut sa...

*skrattar* Jag tror att jag ska låta Lasse läsa din blogg :D Då kanske jag hamnar uppe på plus ;)I helgen var han så kärvänlig.. kanske för att jag satt helt knäpptyst i soffan hela lördagen med hans bärbara dator och surfade *hehe* Han muttrade något om att det var så lugnt och skönt :)
Emmas rum är kanonfint och vimplarna blev jättefina!
Ha en skön tisdag och kvadda inget nu!
Kram Karin

Anonym sa...

Så fint hon bor, Emma! Jag vill inte ha några barn själv, men när jag ser så fina barnrum, så vill jag ha en liten tjej, bara för att få inreda hennes rum! Kanske inte den bästa orsaken till att skaffa barn...

Anonym sa...

Vimplar är så fina! Tyvärr har vi inga barn och inget barnrum att inreda. Men om det någonsin blir dags så skall det se ut som Emmas! Helt underbart!

MOONLOVER´S sa...

vilka härliga rum=) sååå fint. kram

linnea-maria sa...

Ha ha, jag skriker av skratt!! Jomen visst blir man puckad av att amma, det är ju till och med vetenskapligt bevisat. Allt för att hålla fokuset på barnet. Men hur lätt är det när man nästan glömmer barnet kvar i kundvagnen i affären. Jag ska byta från bensinbil till diesel, gissa om jag är rädd att göra samma sak som du. Joo jag har bara ringt snabbsamtal och smsat från utlandet men när man går in på internet då blir det dyrt. /linnea-maria

Anonym sa...

*sssss*
Ooopsss, mina bravader kom så i ett HELT annat ljus....
Min man kommer att få läsa dagens inlägg. Saker och ting får liksom ett annat perspektiv om man har ngt att jämföra med.

Men du kan ju skyla över med att "Det var det väl värt? 7000 bagare plus moms-min blogg har ju tom blivit omnämd i expressen? har du en aaaaning om vad reklam i expressen kostar???"

Och hoppas ni har en bra bilförsäkring.*tummar*

Stina

En inredoholic sa...

så vackra vimplar. vilken idé! jag tackar :)

Anonym sa...

Haha. Ojdå, det var dyrt mobilbloggande, är det verkligen såååå dyrt att wappa från utlandet? Eller är det också de du fått betala då folk ringt till dig? Nåja, man lär sig väl ;)

Jättefint i Emmas rum!

Camillas nya hem sa...

Inget av det du skrev är ju jätteroligt, men du skrev det på ett sånt underbart sätt med glimten i ögat, så jag sitter här och småskrattar för mig själv. :)

Lilla Blanka sa...

Hoppla! Det var ingen kul räkning :o
Ser ur-gulligt ut i dotterns rum!
Kram, Mia

Anonym sa...

Oj jag hade nog fått emigrera till turkiet efter den räkningen .....*s*

Marie sa...

Hjälp, vilken dyr räkning! Man ska alltså inte mobilblogga från utlandet. Jag tror som du att man blir lite "knäpp" av all amning, hihi. Jag lyckades backa in i en grindstolpe och göra en jättedjup repa på ena bildörren, är helt säker på att amningen var orsaken, hihi.

Emmas rum är verkligen helt underbart. Det blev jättefint med vimplarna!

Kram Marie

Anonym sa...

Du är för skojig. Tittat in på din blogg med jämna mellanrum, för att få dra på mungiporna och det slår oftast inte fel.
Hoppas du kommer ha tid och ork att förgylla tillvaron för dina läsare, även när barnledigheten är över. Keep it up// Ingela

hanna sa...

Åhhh va fina vimplarna blev....
Sugen på att göra såna till dotterns rum..men det verkar lite knepigt.
Får testa i helgen :)

Tack för en underbar blogg med trevlig läsning!

Hanna

Vecka - Vecka sa...

Hej!
Vilket underbart barnrum! Väntar min första i januari 2008, och något i den där stilen skulle ju bara vara för fint! Ska jobba på det! Vimplar skulle ju vara så fint! Men lite "pojkigare" lär det nog bli, då den lilla i magen enligt ultraljudet är en liten grabb.
Annars, hur gör du med dina bilder så att det inte går att klicka på dom? Jag tycker att det är mycket störande att bilderna öppnas helt megastora då man klickar på dem. Så är det med mina bilder..
En helt underbar blog har du annars också! Finns bland mina favoriter! Är själv rätt ny i blogvärlden.
Lotta

junhe sa...

alla gör vi våra fel och misstag=) fina vimplar du gjort, skönt när de väl häger där och skänker glädje=D ha en bra dag/ kram junhe

Anonym sa...

Men duuuuuuu! du får väl förklara att vi här hemma inte hdae överlevt utan din mobilblogg! Vi älskar ju dej och skulle tyna bort utan dej! Kram! (fast inte till göran - han ska låta bli att gräla på dej!)

Lina sa...

Det är inte svårt alls att reta upp sin karl tycker jag!!! Hände bara härromdagen för mig själv! Så mysigt Emma har på sitt rum!!

Lille Trille sa...

Åh, for et fantastisk barnerom !
En riktig god ide med et slikt kjøkken, det blir jo grunnlaget for masse rollespill for barna :-)

Det med mobilregningen var jo kjedelig...kan trøste deg med at vår regning kom på over 3000 kr, og vi var ikke i Tyrkia men bare rett over grensen i Sverige :-D

Ha en fin dag!

Anonym sa...

Alltså, bensin i dieselbil..eller var det tvärtom?..det har jag också gjort! Med samma resultat får jag väl säga! Fattar inte vad karlar kan jaga upp sig över bilar!! Det där med vimplar var en bra grej för att få in lite färg i det vita, det ska jag tipsa dottern om till barnbarnets rum! Kör hårt med karln, det behöver dom!

Anonym sa...

ooooppps, det blev dyrt det :) Vad gör man inte för bloggningen ;) Underbart fint du har gjort i Emmas rum! Vilket princessrum! Soffan ser ljuvlig ut :) Verkligen inspirerande :) KRAM!

Amoroso sa...

Hehe du är ju för härlig, 7000 kronors notan lär han väl aldrig glömma :-)