söndag 11 november 2007

Dagen D

Hej!
Sitter och betalar räkningar hos grannen eftersom datorn är kaputt. Imorgon kommer domen om hårddisken är räddad eller inte. Jag har inte framkallat en enda bild sen Emma föddes (1.5 år sedan). Jag vågar inte ens tänka på det alternativet.

kram Helena

35 kommentarer:

MagdalenasHem sa...

Fy vad jobbigt, sånt får ju bara inte hända! Hoppas verkligen att det löser sig, bilder är ju oersättningsbara om man förlorar dom. Jag har börjat spara ner alla mina på cd skivor nyligen, just om sådant skulle hända. Hoppas verkligen att du kan rädda dina.
Kram
Magdalena

yes sa...

Oj så sorjligt om det blir det värsta - håller tummarna för att hårddisken går att behålla! Även fast man vet att det kan gå så här är iaf jag jätte dålig på att säkerhetskopiera...
kram ylvan

paradiset sa...

Hej Helena tack för underbara bilder och ideer är själv en vit person har just köpt ett jättestort skåp på blocket det skall nu målas vitt hoppas att allt ordnar sej med dina bilder
kram Eva

Anonym sa...

Usch vad jobbigt! Det är det negativa med digitalkameror... Hoppas bilderna och övriga saker på hårddisken går att rädda!

Peace of cake sa...

Blev något fel; var jag som postade

"Usch vad jobbigt! Det är det negativa med digitalkameror... Hoppas bilderna och övriga saker på hårddisken går att rädda! "

Jeanettes hus sa...

Håller tummarna. Sitter i samma båt. Datorn är iväg på lagning, kan använda mannens jobbdator som tur är. Tänker på dig och önskar att det går bra
Kramisar Jeanette

country-dreams sa...

Tyvärr har det hänt mig med, jag har också en dotter på 1 1/2 men som tur var scrappade jag mycket när hon föddes så jag hade kvar dom bästa bilderna från när hon föddes, men jag vill inte ens tänka på det idag alla underbara bilder jag förlorat. Nu har jag skaffat mig en extern hård disk.
Hoppas att dina bilder klarat sig...

Anonym sa...

Stackars, det hände oss. ALLT i hela datorn-kaputt puts väck!!!

Man KAN hålla sig för skratt, lika när makens värsting Eriksson typ raderade ut sigsjälv med filmer, bilder, mailadreser, telefonbok..._allt_!

Vella sa...

Oj,oj,oj.....så ruskigt!!
Vet vad du går i genom. Då vår dator lade av så gick det bara att rädda några stackars kort....
Så nu för tiden så har vi en separat hårddisk som vi bara lagrar kort på. Sedan så bränner jag ner korten på skivor, allt eftersom. Man lär av sina misstag liksom. Men lycka nu till med er dator och jag hoppas att ni får fatt på många bilder..Kram/Vella

På landet, mot skogen sa...

Åh, fy... Hoppas verkligen verkligen att hårddisken gick att rädda!

Randi sa...

Vet precis hur du känner dig!
De brukar ju kunna spara ner innehållet. Jag fick alla mina bilder tillbaka. Så hoppas det löser sig för dig också. Numera har jag en extern hårddisk, som sparar automatiskt mina bilder.
Kram Randi

Anonym sa...

Hoppas att det löser sig. Vi ladar också ner kort på datorn men tar alltid en kopia på CD. Inget kul detta jag håller tummarna för att det ska gå att rädda!

Annika sa...

Visst är det sjukt, man vet att man ska säkerhetskopera, men varför går det inte att få gjort??? Lycka till!

Anonym sa...

Det är hemskt med datorkraschar, hopas det löser sig för er och att hårddsisken fortfarande vill vara med!!

Till er som bränner över på skivor vill jag bara skicka en lite varning, även skivor har ett "bästföre-datum" och kan helt plötsligt sluta fungera. Vi har råkat ut för det, då flera skivor helt plötsligt varit tomma. Och då har de bara vart 2-3 år gamla. Jag skickar upp bilderna på olika hårddiskar numera även om det inte är stensäkert det heller, men det känns aningens bättre.

Tidsmästarinnan sa...

Åh. Hoppas på det bästa!
Kram
S.

Körsbärsgården sa...

Jag håller tummarna för Era bilder och hårddisken!

Kram från Karin.

Under en vind sa...

Håller alla tummar för dig!!!!
Vet faktiskt hur det känns....höll på att bli av med allt vi filmat på sonen under hans första år i vår gamla video som tuggade videoband...tack vare en duktig kille förlorade vi bara 10 sekunder! Hoppas innerligt att du har samma tur!!!
Stor kram!

åsa sa...

Usch vad bedrövlig sits.. hoppas nu verkligen..
Vår dator var också trasig.. i hårddisk..men de lyckades rädda bilderna.. så överge inte hoppet än.../ Åsa

Stämningsfullt sa...

Hoppas det gick bra med bilderna och att du snart är tillbaka!

Marie sa...

Håller tummarna för att det ordnar sig.

Kram Marie

an angel at my table sa...

Åh nej det som inte får hända!!Håller tummarna.

Pia..... sa...

Åhh...nääää...törs inte ens tänka på vad som skulle hända med alla mina tusentals bilder...som min son tjatar på att jag ska bränna ner på skivor...han har gjort lite åt mej och sen skulle jag göra resten och hålla efter så att allt kommer på skiva..tror du att det blir gjort då....näää ska bara...imorn eller senare ...en av hårddiskarna gick åt pipan för nåt år sedan..tror du att jag lärde mej nåt då:)....nu är min kamera kaputt..sedan igår..lille banbarnet 4,5 fixade det åt mej...hoppas det ordnarsej för dej..så vi får se lite mer av dina underbara bilder......PIA

SKATAN sa...

Jag håller tummarna för dig.

/Skatan

Jennyshemochharmoni sa...

Hoppas verkligen att ni lyckas rädda den! Jag håller en tumme! KRAM

Lotta sa...

Hoppas innerligen att det ordnar sig med datorn så att du har hela innehållet på hårddisken kvar! Förstår din vånda inför beskedet har gått igenom samma sak med positivt utfall. Kram från Lotta

Lilla Blanka sa...

Hu vilken mardröm..! Men jag kan trösta dig att det brukar gå att gräva ur det mesta ur en kraschad hårddisk, även om den brunnit (!)
men jag förstår om du är supernervös, hoppas det går bra!!
Håller tummarna!

Hemma i Ugglebo sa...

Nej men hu va hemskt!!!!

Nu måste jag verkligen ta mig i kragen och bränna ner alla våra bilder på barnen på skivor..

Gud stackars er....hoppas verkligen att de går att rädda...
Annars blir det till att efterlysa bilder hos alla vänner och släktingar...fast deras bilder kan ju aldrig ersätta era....ååå jag ryser..
Jag håller tummarna!
Kram Katarina

Anonym sa...

Varför inte använda flickr.com? Bästa bildlagringssiten i vääärlden. Seriöst. Jag har tiotusentals bilder där. Väl värt den minimala summan man betalar för medlemskapet.

therre sa...

Eftersom du annars är så flitig med att uppdatera och inte har gjort det nån dag börjar man bli orolig. Gick inte hårrdisken att rädda?! :/

Anonym sa...

Datakrash... Hemskt ord. Datorer är underbara när dom fungerar, men annars är dom billiga (eller inte :-))
Kan bara önska dig lycka till, jag håller tummarna!
Kramar Camilla Örebro

annkierix sa...

vilken härlig blogg du har och underbart vackra bilder att bli inspirerad av. Har precis börjat själv...så dt kommer att vankas lite fint där också.
finthemma.blogspot.com

latara sa...

Jag har för inte många timmar sedan krystat fram min egen alldeles nyfödda blogg, inspirerad av bland andra dig. Jag har skrattat mig igenom så många av dina inlägg men datakraschen är inte kul alls.

Vår dator kraschade för några veckor sedan, lagom till det var dags att betala räkningar (tajming is everything, eller nåt). Det första jag tänkte på var just våra bilder på barnen för vi har inte heller framkallat några på ett par år och fotona är oersättliga och ovärderliga! De hade klarat sig och jag håller tummarna för att dina gör det också.

Kram Karin

Fredrik Inredning sa...

Jobbigt med virus på datorn.. hoppas du snart kommer igång med din blogg igen, den är grym! =o)

Maud sa...

Tycker din blogg är jättetrevlig, gillade dina monogram, har du sett denna nyöppnade webbutik med monogrammerat sänglinne, http://www.almahouse.se
mvh

bulan sa...

Ånej,hoppas hoppas att bilderna går att rädda. Jag var i samma sits för ett tag sedan och jag hade tur, de kunde rädda alla bilder. Man lär sig en läxa verkligen. Nu bränns alla bilder och jag brukar slänga ut alla bilder till min server så jag är säker på att ha dem kvar.

Håller tummarna!