tisdag 15 januari 2008

Första dagen på jobbet efter mammaledighet

Jag har inte glömt er. Ja, idag var första dagen på jobbet. En ny dator tog hela min dag. Ni vet alla program som ska installeras, alla lösenord som måste letas upp och alla man måste prata med. Man kan nog säga att jag var en sällskapsdam på jobbet idag. Imorgon blir det en rivstart. Mycket som ska göras.

Ni ska få höra en sak. Jag sa upp mig från mitt jobb som Projektledare förra veckan. Men jag kommer att vara kvar några månader tills jag börjar det nya. Jag ska börja som Affärschef i en helt annan bransch. Superspännande! Även denna bransch är så långt från inredning man kan komma.

Ibland får man mail från Er härliga läsare. En tjej som heter Anna har startat en blogg. Det heter Annas vita hjärtan. Inte nog med att bloggen är jättefin, hon har en egen gårdsbutik full av den vita, lantliga inredningen. Har ni varit till Nordanby Gård med butiken Design and Country House? Den ligger i Västerås.

Jag ska definitivt ta en tur dit under våren. Kanske går att kombinera med ett stopp på Busborgen så ungarna kan springa av sig?


Det är nog många av oss bloggare som skulle kunna tänka sig att ha en egen inredningbutik i ett sådant här hus.Självaste Ernst invigde butiken i somras.

Ingen gård utan en vacker allé.

Se vad fina saker det finns i butiken Design and Country House.

Alla bilder är tagna av Adam Hagman.

kram Helena

28 kommentarer:

Anonym sa...

Åkte faktiskt förbi den butiken idag men hade tyvär inte tid att kika in, men jag kan gå i god för att det finns mycket fint att vila ögonen på där inne! Så det är väl värt ett besök.
Själv skall jag försöka lura med mig kära modern upp till Säter någon gång under våren för ett besök hos mig & alice! Lycka till på nya jobbet!

Hanna i Det stora grå huset sa...

Grattis till nya jobbet, hoppas att du kommer att trivas där! Spännande med något nytt kan jag tänka mig!

Butiken ser superfin ut, ska lägga den på minnet, ifall man kommer iväg åt det hållet...
Ha det gott !
Hanna

Sagalisa sa...

Nämen oj vilken mysig butik...så glad o pigg man blir av allt det vita!
Jättegrattis till det nya jobbet,jag står just nu i valet o kvalet....
Många kramar från skånetösen Anna

Anonym sa...

grattis till jobbet! Du har satt igång nån tanke hos mig om att göra om lägenheten till charmigt vitt med marina inslag! Johan håller på och bli tokig, för soffan ska bytas och de ena och de andra, men jag behöver hjälp med en sak..soffbord? Vad tusan ska man ha som soffbord? kanske en snygg kista? du kanske har några gömda bilder som jag inte lyckas hitta? Kram Petra (jochens sambo)

Spets och snor sa...

Petra: Hej, vad kul att du skriver! Jaså du har fått lite vitt i huvudet du med? Det är en obotbar sjukdom. En vitmålad kista låter jäätefint som soffbord. Praktiskt dessutom, man kan ha saker i den. Ett annat tips är att ta ett äldre bord och såga av benen. Titta på Susannes soffbord på bloggen me and alice. kram Helena

Anonym sa...

Ja, då var du tillbaka i vardagen. Hoppas det kändes bra.
Vilket vackert hus, dit måste man göra en utflykt någon gång. Du är enormt skicklig att luska fram vackra bilder och miljöer. Tur för oss som läser.
Kram
Sussie

Hanna i Det stora grå huset sa...

Hmmm... , Vill inte lägga ut det här... Då blir ju fyndrisken betydligt mindre för...Men ses vi ute någon gång kan det väl diskuteras.
Men kolla mammas butik (en del kallar det loppis) öppet endast på lördagar 11-14. Gamla kiosken på Gylletorget, Borlänge . Hon har en hel del ´´godis´´ där. eller har du varit där redan? Susanne hade aldrig varit där..

miamia sa...

lycka till med nya jobbet - hoppas att det inte påverkar ditt bloggande.....ma

Hanna i Det stora grå huset sa...

Kanske kan du förklara om det gör någon skillnad om man har det så här som dig där man lämnar kommentarer eller så som jag har det, med bokstäver att fylla i först, och så kommentarsgranskning. Har funderat på att ta bort bokstäverna, men betyder det att man får ´´skräp´´ bland kommentarerna då eller? Gör det egentligen någon skillnad?

me and alice sa...

Tjingeling!
Bara grannen som kikar förbi...
Du sover nog gott nu. Hoppas första dagen gick bra!?
kramis susanne

Anonym sa...

Lycka till med nya jobbet, Hoppas att du hinner med din underbara blogg........... det har blivit som rutin att varje dag läsa och inspereras av dina fina tips, bilder och ideer.
Eva
http://minaquiltarblogg.se

Stämningsfullt sa...

hej!
Vad spännande med ett nytt jobb! Grattis!
Tack för att du tipsade om den fina bloggen. Jag hittade hennes butik via nätet för ett tag sen. Jag ska absolut åka dit !

My Lovely Things sa...

kul att du har fått ett så bra jobb.
verkligen en trevlig affär!!

johanna sa...

Hej
Tack goa du!!! Måste bara säga att jag tycker du verkar vara en såå go människa...älskar att läsa din sida =)
Många kramar Johanna

Anonym sa...

Va´kul att det poppar upp så många fina inredningsaffärer runt oss-och utan din blogg skulle man väl inte få reda på det heller, utan lite arbete? Kul med jobbet! Lycka till och välkommen in i jobbsvängen igen! ..funderar på att göra om hemma igen nu...

Kram Ullis

smultrongården sa...

Tack Helena! Man får verkligen så himla mycket bra tips från dig! Helt suveränt.
Hörde talas om Västerås butiken i förra veckan. Kan säga att det är inte mycket som får mig på fall - men när jag ser bildern från hennes hus slår hjärtat snabbare. Herreminje vilken fullständig dröm för oss som gillar inredning!!! Tänk att gå lös där. Vi ska verkligen åka dit o njuta.
Lycka till med jobbet - spännande med det alldeles nya!
Kram Eva

Anonym sa...

Åh det där verkar vara en härlig butik! Måste stanna till där nästa gång jag är i närheten!

Dubbelörn sa...

Såg en notis i en tidning om denna butik o har lagt in den sedan tidigare i min "Besökslista" ;). Den ligger ju inte alls så långt fr mig. Kommer absolut att göra ett besök där!

Grattis önskar jag dig också till nya jobbet! Roligt med nystart o inte helt fel att byta bransch några timmar per dag *skrattar*

Kram o lycka till

Åsa sa...

Grattis till nya jobbet!
Jag har idag första dagen på jobbet efter mammaledigheten... inte alls skoj...

Mvh Åsa

Anonym sa...

Hej! vad glad jag blir av att du också skriver om butiken!! Jag bor i Västerås, och fullkomligt älskar denna butik, är nog där flertalet gånger varje vecka! Mitt senaste fynd var en gammal tvättbräda i vitt som egentligen inte var till salu, men jag fick köpa den! Man kan verkligen gå i flera timmar och fortfarande hitta saker att titta på! Usch vad jag skriver mycket, men till sist måste jag berömma din superfina blogg, den är helt underbar!

Brunkullan sa...

Oj! Inte alls fy skam! Ytterligare en "måste åka förbi på semestern ort" alltså....undrar om det inte är dags att regeringen inför 10 veckors semester för alla och dubbel lön per månad;-D

Ska kika in på hennes blogg nu!

Susanne

Anonym sa...

otroligt fint hus...

Karin i Villa Grå sa...

Dit måste jag åka! *konstaterar*

Tack vare dig kommer det att gå lämmeltåg till Västerås framöver
;-)

Lycka till med nya jobbet!

Kram, Karin

Hanna / i ett gult litet hus sa...

Hoppas du hinner blogga lite iaf,
trots att du jobbar :)
Man vet själv hur svårt de är att få tiden att räcka :)

Kram Hanna

Anonym sa...

Tack för detta tips! Det är långt dit, men hamnar på listan över butiker att besöka under semestern.

ha det så bra!

Paula

Spets och snor sa...

Sussie: Hej på dig! Hoppas att allt går bra imorgon. Tänkte höra med gudmor vad hon gör på söndag em? Vi har köpt biljetter till en hockey match i Leksand som vi tänkte ta med Elliot. Kanske kunde Emma vara hos dig? kram Helena

Anonym sa...

Verkligen nice. Får bli på semestern för annars tror jag inte jag åker förbi Västerås.

♥ Pia... sa...

Hej och grattis till nya jobbet och den affären hade jag skrivit om nyssens..vilken affär ..oj och så bor man så himla långt därifrån...