lördag 19 januari 2008

Bloggfåfänga

Hej på er!

Ja nu har man jobbat sin första vecka på jobbet. Det känns jättebra att komma igång att jobba efter en lång härlig mammaledighet. Sen är det så trevligt att tjata lite med kollegorna över en barn-fri kopp kaffe.

Har ni provat att googla på era bloggnamn? Det gör jag ibland. Kalla det bloggfåfänga eller vad ni vill. Man kan hitta både det ena och det andra. Båda ris och ros. Liksom bland kommentarerna. Jag har valt ett axplock.

1. "Någon i min omgivning ondgjorde sig över bloggen spets & snor. Att hon som bloggar skulle framstå som omåttligt kaxig och förmäten. Så kan kanske någon uppfatta det, men det talar väl mer för vem åsiktsägaren är. Själv tycker jag att hon har världens skönaste självförtroende och hon har verkligen ALL rätt att skryta - om det är vad hon gör. Jag anser bara att hon stolt visar upp det hon SKA vara stolt över. Dvs ett mycket smakfullt inrett hem."

2. "Åh hu så sliskigt. Gräsliga gardiner."

3. "Vitt vitt vitt vitt vitt. Så oerhört trist. Spetsochsnor-Helena har så många vackra saker (och en mycket välgjord blogg) men så envisas hon med att kladda ner allt i vitt. Själlöst. Lider man av permanent snöblindhet i ett hem där något beige anses vara en färgklick? "

4. "Jag har bla planterat lite vita blommor ute i min syrenberså och målat om en vägg i TV-rummet i vit kulör...i genuin "Spets och snor" anda... ...Så som ni förstår så har jag idag nästan känt mig som den härliga Helena som har bloggen Spets och Snor........*ler*"

5. "Jag läste just hos Spets & snor om att blogga, är det att utelämna sig själv ? Näeee det tycker inte jag! Man väljer själv hur mycket man vill vara privat på sin blogg. Det behöver inte betyda att man utelämnar sig själv helt och hållet."

6. "Jag tyckte också att Spets och Snor bloggen var bra rätt länge. Sedan blev den dryg, trist och negativ. Det vita hemmet som från början var fint, har med tiden också bleknat därav. Trist att du skriver så mycket negativt om dina barn. Gör de inget positivt du någonsin kan nämna?? Nä, tack för läsningen men nu tror jag att det är bra för min del."

7. "En inspirationskälla från Dalarna utan motstycke. Man vill bara ha mer och mer av denna tjej! Hon har gett vit inredning ett ansikte. I love her blog!! Ibland tar hon med oss på fotovisning från sina bekantas hem, och vi har även fått gått visning hemma hos henne via en snutt hemmavideo på nätet:-D"

8. "USA är ett underbart land, har bott där i tre år. Trist att du inte verkar njuta av livet idag, du är så negativ i ditt sätt: Inga ungar kan man ha med på restaurang, resa kunde man bara göra innan ungarna osv.. Trist inställning! Själv ser jag fram emot att vår långresa ut i världen nästa år med lillen som ska födas i slutet av året!

Ja vad säger man? Det gäller att inte vara känslig. I början kunde jag gå och fundera på en tråkig kommentar. Nu tänker jag på alla de andra 999 positiva kommentarerna istället. Tack snälla ni! Alltid retar man någon här i livet, även här på bloggen.

Jag har en rolig sak att berätta. Ni ska snart få höra. Den här bilden har med saken att göra.

Mitt månbord med en kandelaber som var en bröllopspresent till min mamma och pappa, som inte längre finns bland oss.

kram Helena

54 kommentarer:

Hem & Harmoni sa...

Åh... är jag först? :)

Jag har inte testat att googla på min blogg...kanske dags... men frågan är om jag vågar...
Jag tycker du har en av de bästa bloggarna och de som inte giller... det får helt enkelt klara sig utan dig... Men jag är här ofta och kommer igen! Ha en go lördagkväll! Kram Marie

Anonym sa...

Ja, de som inte gillar din blogg får väl helt enkelt sluta läsa den då!
Det tänker i alla fall inte jag göra! Du är bäst!

Dalkullan

therre sa...

Haha, förlåt, men jag tycker det var så himla kul med den tredje kommentaren. Haha. Kronisk snöblindhet eller hur det nu var ;)

beas barnslikheter sa...

Näe...gogglat på mitt eget namn har jag aldrig gjort så jag antar att jag inte är så bloggfåfäng ändå. ;-)

Bea

Johanna sa...

Nej, jag har inte testat att googla på min blogg. Så där är det alltid, en del tycker lika som en och en del tycker helt tvärt emot. Ta åt dig av de bra sakerna!

Anonym sa...

Tycker du har en jättebra blogg! Läser den ofta!

Terese
Småländska skogarna

Anonym sa...

Och vad då passar det inte är det väl bara att klicka sig vidare, till en blogg som passar. Jag tycker du har en bra blogg. Följer den när jag hinner. Stå på dig och s..t i vad de andra tycker. Vi tycker du e bra och att vitt e bäst.
Ha det bra

Jessica i Avesta

HannaH i Det stora grå huset sa...

Ska testa det faktiskt. Men antar att det inte finns något att hitta...

Ursäkta, jag kanske är lite trög, men jag förstod inte det sista, med månbordet. Kan du kanske förklara det för mig, eller kommer det i ett senare inlägg? Hmmm...

Ha det gott!
Kram Hanna

petra sa...

hahaha, ja vissa personer är bara för bra, Ren j---a avundsjuka handlar det om. Din blogg är jättebra och fin. jag själv gillar inte att ha vitt överallt men tycker ditt hem är såå fint. Jag tycker det är bra att alla inte tycker lika, för fy vad trist om det såg lika ut hemma hos alla. Jag får mig också några kommentarer ibland om mitt "perfekta" liv osv. Men det är bara att strunta i.
Visst finns det nån kommentar ibland som fstanar i huvudet men man får glädjas åt alla dem fina.

Keep on blogging med ditt vita. Min gissning är att kandelabern kommer att bli vit. Har jag rätt, eller????

Din blogg är bra

kraam

Stämningsfullt sa...

Ja du...alla tycker vi olika. Och tur är väl det egentligen! Synd bara att vissa inte inser detsamma och istället spyr ur sig spydigheter.
Jag tycker iaf jättemycket om vitt, hihi!
Ha det så bra!

Lykke sa...

Hei.
Synes din blogg er fantastisk; hvitt er vakkert, bildene dine er vakre og du skriver roligt og med selvironi (antar jeg). Og jeg kan ikke huske å ha sett noen gardiner som ikke var pene. Jeg vil med andre ord slutte meg til de 999 som er positive.
Nå skal jeg straks google min egen blogg:)
Ha en kjempefin helg:)

Bonnies vita rum sa...

Jag gillar din blogg!
Och jag gillar vitt, vitt, vitt!
Kram Bonnie

me and alice sa...

"Lider man av permanent snöblindhet när något beige anses vara en färgklick". Ha, ha, ha...
Vilka tokstollar det finns va???
Du är bäst Helena!
kram susanne

Välkommen till Mariehill sa...

hej där
Många roliga negativa kommentarer, det är väl så att att om man SYNS eller HÖRS så finns det alltid åsikter - åt båda hållen.

Jag gillar iallfall din blogg!
Trevlig söndag / Mariehill

johanna sa...

Det måste jag oxå testa o göra....Bry dig inte om allt negativt.Jag tycker du verkar vara en underbar o varm människa med VÄLDIGT bra smak..fortsätt som du alltid gjort.
Kram!!!

På landet, mot skogen sa...

Smaken är som baken... :) Vad som ser trist och enformigt ut för den ena, är underbart för den andra!

Svårigheten med det skrivna är ju också att "tonläget" kan vara svårt att uppfatta, så att det blir missförstånd.
Tydligen finns det flera som tycker att du aldrig skriver positiva saker om dina barn, och jag förstår inget...? När skriver du negativt då... det har jag missat!?
Men humorn i inläggen kanske inte alla känner av, och då är det väl möjligt att man uppfattar saker på ett annat sätt...kanske? (Vilken hobby-psykolog jag är *haha*)
Jag tycker iaf mycket om din blogg och tycker att du visar upp ett vackert och personligt hem. Dessutom älskar jag att du delar med dig av små humoristiska saker som penntrick och pottträning i audin!
Ha en skön söndag! Kram!

Almvägen sa...

Det känns som om man har FÖR mycket tid om man hinner besöka bloggar man INTE tycker om. Jag älskar din blogg och besöker den så ofta jag kan. De bloggar jag inte tycker om har jag besökt en gång och undviker det sedan. Tänk om alla kunde göra så.
/Lina

Tankar tar tid sa...

För mig har du varit en av orsakerna till att jag vågat ta steget och starta en egen blogg!!!
Jag förväntar mig inte att få den upmärksamhet och uppskattning för den som du har fått men det är bara roligt att jag, 50+, vågat ta steget ut i bloggvärlden.
Och jag håller med vad en av de anonyma säger: passar det inte, klicka vidare!
Kram Christina

Marres Hörna sa...

hh, man vet ju att det finns ju alltid nån som inte gillar ens blogg. Men att se det i skrift är en annan sak. :-S
Jag tycker iallafall din blogg är underbar!!!

Kram Martina!

Madicken sa...

Ja,du....vilka bekymmer folk har i sina liv, suck...Det är mycket som kan sägas om varför folk håller på så, men det är inte ens värdt att lägga ner tid på.

Fortsätt blogga i din stil, vi är många som gillar den och VI kommer tillbaka till dig ;-)

STOR kram Gry

milly Garden sa...

Ja, säger då det! Det finns folk till allt! Jag tycker din blogg är superbra! jag tänker fortsätta läsa den. Är det okay om jag lägger in en länk till din blogg?

Kram Marina

TANKAR TAR TID sa...

Jag valde fel när jag kommenterade ditt inlägg...som sagt, jag är ny här i bloggvärlden och provar på nytt!
Christina

LenaS sa...

Jaja jag läser din blogg ofta fast jag inte alls har vitt hemma men insperars massor i alal fall, som du skrev resterande 999 är nöjda så det så!
/LenaS

Prinsipesan sa...

Välkommen till en ny tävling om ett smycke från Kyss Johanna. Vinnaren väljer själv ut ett smycke ur kollektionen, till ett värde av Max 500:-

Anonym sa...

Jag gillar din blogg den är full av insperation,värme och en stor dos av humor.

MVH Monica

Vella sa...

Hej!
Såg att du hade ett citat från min blogg i ditt inlägg...Kul!!(Tur att jag aldrig skriver elaka saker om folk, för då hade man ju fått skämmas nu...)
Du har en inspirerande blogg och den dagen hade jag målat (VITT),pysslat och barnen var förkylda så jag kom att tänka på dig då jag gick an här hemma:)..../Vella
vellasgarden.tradgardsblogg.se

TANKAR TAR TID sa...

Jag har lagt till dig som en länk på min blogg. Jag vet inte hur det är, om jag skulle bett om lov först? Om du inte tycker att det är OK tar jag naturligtvis bort den på en gång och ber om ursäkt.
Christina

Kamomilla sa...

Ja, det finns av alla sorter av oss och man kan ju alltid trösta sig med tanken att det inte är tvunget att blogga. den som inte gillar kan väl hålla sig borta från sånt då... Bra att du har ett sunt förnuft och en sund självkänsla och inte tar åt dig av människor som på ett elakt sätt berättar att de tycker olika!! alla har rätt till en åsikt men det att man gillar en annan stil ger inte rätt att trycka ner en annan. Det måste få finnas utrymme för alla blommor att blomma. Bland oss människor på jorden finns det tyvärr många som inte förstår det!

Jag tycker din blogg är skriven med härlig varm humor och tar upp den trista vardagens små glädjeämnen på ett varmt och mänskligt och jordnära sätt. Kort sagt, jag gillar det i alla fall!

Kram, och fortsatt blogg-glädje önskar dig kamomilla

Lotti sa...

Inget att bry sig om. De måste ju hitta bloggar som har stilen de giller - de giller uppenbart inte vitt... Det finns ju andra sidor de kan besöka. Jag är in på din blogg hela tiden och får så mycket tips av din härliga blogg!

Anonym sa...

hej Anna här

vad fin blogg o fina gardiner på bilden var i från kommer dem?

sjuk fina och ser ut att släppa in
ljuset ocså !

mvh
Anna

Kristin sa...

Hej Helena! Av mig kommer du då aldrig får någon trist/elak kommentar. Förstår inte varför man lämnar en sådan kommentar, vad är liksom meningen? Det är ju bara att låta bli att gå in på bloggen då, om man nu inte gillar den.

Jag gillar din vita, vackra stil. Du har så otroligt mycket mer konsekvens i alla möbler än vad jag kommer kunna få hos mig. MIn man skulle aldrig gå med på helvitt så vi kompromissar med vitt ihop med väldigt ljusa pasteller ;-) Och det passar mig också, även om jag skulle kunna tänka mig att kopiera ditt hus rakt av! (Copycat, javisst!)

Ang det där med att du skulle ha en negativ inställning till barnen (vilket jag f ö inte märkt av) så får man väl ta det med en nypa salt. Visst blir väl lite av det man skriver på bloggen lite skruvat så att man lyfter fram vissa aspekter och tonar ned andra. Och visa mig den mamma som inte skulle tycka om att gå själv med mannen på en restaurang UTAN barn för en gång skull, som omväxling. Det är väl bara naturligt att tycka det är skönt att få vara barnfria någon gång emellanåt??? Lika väl som man älskar att göra saker ihop med sina barn andra gånger (= de flesta gånger)...

Kram och fortsätt som du gör, jag skulle sakna det om du ändrade stilen!!!!

/Kristin

Engsroom sa...

Kan bara hålla med almvägen att den som beöker bloggar som man inte gillar måste ha för mycket tid!
Det finns väl en annledning till att du ligger etta på topplistorna med din blogg, det är för att du skirver roligt och visar fina saker.
Kram Ella

Anonym sa...

Bara för ett par månader tillbaks hade jag aldrig varit inne på en inredningsblogg. Hamnade av misstag i en bloggares vackra hem i Dalarna!
Sedan dess kan jag i timmar sitta och inspireras av era underbara ideèr!
Ville bara säga TACK för att du och andra ger en sån som mig en "spark i baken" och väcker den inspirationen som sovit!!!

Karin Krut sa...

hehe.. joorå jag har googlat. Visst är det roligt att se vad man hittar. Hmm jag uppfattar nog dig som en som har lite distans till sig själv och som kan skämta om det :) Det är en bra egenskap hos en människa tycker jag. Om fler kunde skratta lite åt sig själva så vore livet lite roligare. Såg ett litet reportage med Simon och Thomas från tv du vet, Varje inredningsgrej som dom sågade fanns hemma hos mig :D Men vem vill ha tapeter som är gjorda av glaspärlor? Om man råkar snubbla och skrapa kinden mot tapeten så väljer jag nog mina framför vassa pärlor ;)
Ha en skön söndag
Kram Karin

Johanna sa...

Hej där! Ja, usch vad tråkiga människor det finns därute. Förstår inte hur man orkar lägga energi på att läsa och sen dessutom skriva om nått/någon man inte ens gillar. Jag tycker din blogg och bilderna vi får se av ditt hem är mycket inspirerande.
/Johanna

Mia sa...

Som sagt, skit i de där få du kan räkna på fingrarna och gläds istället åt de ca 300 000 som läser din blogg med glädje.

Du har en helt fantastisk stil, humor och inspirationsförmåga! Och låt ingen annan någonsin säga annat.

kramar
Mia
http://myshabbychichouse.blogspot.com/

Anna sa...

Din blogg är underbar och ditt hem är fantastiskt vackert! Du bjuder på dig själv och skriver inlägg med en stor skopa humor! Och självklart inspirerar du till tusen!

Jo jag har googlat på mitt bloggnamn så jag får väl anses vara lite bloggfåfäng också:)

Loppisliv sa...

Tycker inte alls att du verkar negativ som en del påstod, har själv två vuxna grabbar och en tonårsdotter och jag skrattar gott åt dina inlägg om dina små, för det är ju så det är under småbarnsåren...Bara fortsätt som du gör...Din blogg är toppen//Paula

PS: och vitt är väl i högsta grad en färg....!!

Anna sa...

Jag skrattade så att tårarna sprutade! att dom orkar engagera sig!! Ingen lästvång och man undrar ju vlika som är negativa egentligen.

Det är som att vissa klagar på rea en i en butik. Man behöver inte gå in då utan det går jättebra att komma tillbaka när det är ordinarie pris! Suck!!! ;)

Ingridmaria sa...

Helena,
Jag är så glad att få ta del av din blogg och all inspiration som den ger!
Har sagt det många gånger förr, TACK // Ingridmaria

purple sa...

Jag gillar din blogg, hoppas att du kör på i samma anda i fortsättningen, oavsett vad folk säger.

Anonym sa...

Du är för rolig, du!!! Dunstestet vågar jag mej inte på.

Man får väl räkna med att folk har åsikter... Jag håller mej till inredning i min blogg. Det är väldigt mycket som jag aldrig skulle skriva om, och jag tror nog du sållar också.

lycka till med nya jobbet!
Kram
Ingela

LantlivsAnette sa...

Jaa du Helena !! Alltid retar man någon..men vi bryr oss inte ,eller hur,precis som du säger alla andra 999 fina kommentarer...
Du skriver ju så härligt,bjuder på dig själv ocg ditt hem..inte konstigt att du har blivit poppis !!
Vad ska hon nu hitta på,kanske har du lyckats bättre än mig på att övertala mannen i huset om att såga och fälla in fönster !!
Vad tråkigt att dina föräldrar inte finns kvar ibland oss..förstod jag rätt nu ? att båda är borta ?
Kram Anette

Dubbelörnen sa...

You can't please everyone, but you can please yourself... *skrattar*

Så att somliga retar sig på en, får man nog bara ta. Humor är ju lite mer subtilt o det är inte alla som är förunnade med den egenskapen *asg*

Kramar i mängder

Anonym sa...

Ja, de som inte gillar din blogg får sluta att läsa den den! Själv njuter jag! Helt rätt att tänka på de positiva kommentarerna och smaken är ju som baken d v s delad! Annars skulle ju världen vara tråkig.
Kram

Vägen till Drömhuset sa...

Åh vad arg jag blir! jag tycker att du och din blogg är helt underbara! Du verkar vara chosefree och öppensinnad, och jag beundrar dig mycket för att du har råg i ryggen och publicerar de hemska kommentarerna! Men så är det, man älskas inte av alla, hur man än vänder sig så har man arslet bak *haha* Men till syvene och sist bloggar man ju för sin egen skull, och de som inte gillar det får väl skita i att läsa! Finns många människor som lever på att kritisera andra, så ta inte åt dig! Jag kommer att följa din vandring här i bloggvärlden iallafall. Kram!

Anonym sa...

Ganska kul med alla kommentarer... Jag hängde upp mej mest på att resa med barn. Det är ju lätt att fantisera om hur det är att resa med barn om man inga har. Jag forstod att personen i fråga väntade barn. Själv har jag tre stycken som jag rest en del med, så jag ler alltid åt dina kommentarer och känner ofta igen mej. Jag gillar din blogg, du är absolut inte snöblind. Jag tyker att du är toppen och har lite distans till dej själv och jag tycker att du bjuder mycket på dej själv. Jag har det inte speciellt vitt i mitt hem, jag gillar färger, men jag beundrar ändå ditt fina vita hem och gillar alla hemma hos bilder som du har på din blogg. Fortsätt i samma anda, är du snäll.
Kram Margareta

Annas vita hjärtan sa...

Jag har ju precis börjat blogga så det är nog inte så mycket att googla på.
Tänk vad olika folk kan tycka. Jag skrattar gott åt dina kommentarer angående barnen din man mm...kanske för att jag så väl känner igen mig. Och jag vet ju att allt du skriver är med glimten i ögat.
Att allt är vitt ÄLSKAR jag och får många bra tips från din sida...helt perfekt enligt mig.

Fortsätt med din otroligt charmiga stil på skrivandet!

Kram Anna

Ann-christine sa...

Oj så många kommentarer, men här kommer en till: De som tyckte du var negativ om barnen har antagligen inga barn själva, eftersom de inte tycks veta hur en vardag med små barn går till! Alla vi andra som har barn vet att vi älskar våra gullungar oavsett vad dom gör och trots dagliga "prövningar" (som ju hör till). Din blogg är helt underbar! Fortsätt!

Tidsmästarinnan sa...

Ja den om snöblindhet var ju väldigt kul, ha ha!
Hoppas du aldrig tycker det blir trist att blogga för jag tycker verkligen din blogg är toppen!
Många hejarop och glada hälsningar från S.

Anonym sa...

Hej Helena!

Jag tycker inte du ska lägga nån energi på att bry dig om de som nu inte tycker om din blogg, för uppenbarligen är vi väldigt många andra som bara älskar den!

T ex blev du omnämnd i tidningen "Allt i hemmet" på insändarsidorna. Bloggen Gröna huset skrev in och då tipsade hon om bl a din blogg - kul va?!

Jag läser din blogg med stort nöje, och jag bara älskar ditt vackra fina vita hem och dina kommentarer om barn och man :-)

Ta hand om dig och lycka till med nytt jobb! (och tack för tipset om butiken i Västerås, det är ju faktiskt bara en timme från Örebro...)

Kramar Camilla Örebro

Anonym sa...

Varför sitta och reta upp sig på en blogg? Bloggar väljer man själv vilka man vill läsa som tur är för jag älskar att gå in och läsa din blogg och har fått en hel del inspiration från dig och kommer inte sluta läsa i första taget!
Kram Stina

Anonym sa...

Hej Anna här igen..

var i från kommer gardinen somär såfin?

o bry dig ej om nego ta till dig dem som tycker om din blogg.

tacksamt att läsa i din blogg.

mvh anna

Spets och snor sa...

Anna: Tack snälla du. Gardinen har jag sytt själv av linnetyg.