lördag 12 januari 2008

Bra tips på dop-, nyfödd- och födelsedagspresent!

Hej igen!

Nu har jag nyss kommit hem från en lördagstur i Säter med Systembolaget och butiken mig & alice på agendan. Ni ska snart få se vad jag köpte.

Efter förra inlägget fick jag ett mail från Melinda som har startat butiken. Rubriken var Tack du underbara människa ... och mailet löd så här:

Hej Helena.

Vet du hur mycket du ökade besöken till min blogg på en dag tack vare ditt inlägg??

Tio gånger!!!
Kan du fatta??

Jag tror jag ska lägga mina reklampengar till ditt lönekonto, hahahaha.
Jag blir alldeles rörd, vet du vad detta kan göra för mig, började nästan att gråta.

Jag har velat göra detta i ca 15 år och jag lovar dig att många tungor har sagt mig att det INTE går och att det absolut inte går i lilla Säter.
Men jag anser att man ska följa sitt hjärta och just nu har du gjort mitt hjärta väldigt ödmjukt och lyckligt.
Vet ej hur jag ska kunna tacka dig, mer än att säga TACK!!!

Varma kramar till dig .
Hälsa lilla emma från mig

Melinda


Jag blev alldelens varm i hjärtat. Det var så gulligt skrivet. Man vill verkligen att det ska gå bra för henne. Såg att hon gjort ett nytt inlägg på hennes blogg. Vill ni följa denna härliga människa och hennes fina affär i Säter så kom ihåg att lägga in henne som länk. Det har jag gjort.

Idag ska ni få titta in i barnens handelsbod hos mig & alice.

I barnens sektion står en gammal affärsdisk i miniatyr. Skylten som hänger bakom har Melinda gjort.
Titta vilken läcker gammal kassa-apparat!

På den gamla barnsängen har Melinda målat med texten Det vackraste vi gjort.

Den gamla skolbänken är vitmålat och dekorerad på locket med hela alfabetets bokstäver. Kolla vilka söta lådor att förvara barnens saker i.

Rosa- och vitprickigt är alltid lika gulligt.
Här sitter min dotter Emma och har kafferep i butiken. Den söta kaffekannan fick Emma som en present av Melinda för vi visar hennes affär på bloggen. För att inte tala om den söta dockvagnen! Jag vet en annan som också går igång på det röd- och vitprickiga.


Så ser barntavlorna ut som Melinda målar själv. Det finns en prins-variant också som var slut för tillfället. Tänk vilken perfekt doppresent, nyfödd-present eller fördelsedagspresent att ge bort. En handmålad tavla som ingen annan har. Dessutom kan man variera texten och skriva t.ex. Emma på den istället för prinsessa.

Tavlan kostar 250 kronor och kan skickas i hela Sverige. Om ni har en egen butik och vill sälja dessa kontakta Melinda för prisuppgift.

En annan variant är den lille piraten. När hon gjort en liten prins igen så ska jag visa er den. Tavlorna är ca 22 cm x 22 cm.
Om ni har egna möbler går det även att lämna in dem för en dekorationsmålning. Här är det en pojke som heter Olle som kommer att bli glad.

Butiken ligger här och ligger perfekt till för ett besök när man passerar Dalarna på Rv 70. Vill du kontakta butiken mig & alice, ring 0225-50829 eller maila på melinda@migoalice.se

kram Helena

26 kommentarer:

me and alice sa...

Tjenixen!
Vilket fint inlägg du gjort om Melinda!
Jag var där igår o kan bara hålla med. Både affären och Melinda är underbara...
Kram Susanne :0)

Solsjö - Under en vind sa...

Otroligt bra reklam för en vad det verkar helt underbar butik! Sörjer att man har långt dit.....
Ha en skön helg! Kram!

Stämningsfullt sa...

Åh jag bara måste ta mig dit! Så underbart söta tavlor! Bra pris också.
Så söt liten tjej du har, hihi!

Annika sa...

Åh, vad mycket fint! Jag gillar verkligen skolbänken med alfabetet! Och den lilla stolen! Vilken fin reklam du gör för butiken - det är toppen även för oss som bor en bit bort! Jag hoppas att det är ok att jag länkar till dig?

Mitt skabbiga chica hus sa...

Tjohoo vad jag är glad att min mamma bor i Bispberg, 5 km från Melindas underbara affär. Var där på invigningen under julmarknaden och kan bara hålla med!!! Var på väg att köpa både barnsängen och skolbänken. Planerar att åka till mamsen väldigt snart - täckmantel för att kunna ta mig till Gruvgatan 13, Jag & Alice och Lavendel och Romantik HA HA HA.

Kram Mia
http://myshabbychichouse.blogspot.com/

Gry sa...

Det är verkligen SÅ kul att folk uppfyller sina drömmar. Kommentarer från elaka och säkert också avundsjuka människor ska man inte lyssna på! Jag tror säkert att det kommer gå bra för din kompis Melinda. Själv har jag redan strategien klar för hur jag ska fixa en avstickare in på väg länger norr i Dalarna nästa gång vi åker, hi,hi....Och hoppas även hon har/eller startar med nätbutik; det är grejen nu!

Jag länkar henne bums.

Schysst av dig att ge henne såå bra reklam! Vi lyssnar ju på varandra i den här (läs:blogg-) världen ,-)

Kram Gry

Staket & Designkonsulterna sa...

Vad gulligt skrivit av Melinda till dig... blev själv väldigt tårögd, så rart skrivit.

Vilken mysig affär och visst går man i gång på prickigt;)

Må så gott och kramizzar från mig/ Annelie

smultrongården sa...

Åh, jag är en super fan av Melinda & hennes butik - tack vare dig. Har bestämt att göra ett besök i sommar. Suveränt att du ger så himla mycket bra tips - tack för det! Kram Eva

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja, den butiken verkar helt ljuvlig, så mycket mysigt och vackert!Kul att vi fick se och helt klart så är dessa bloggar enorm dragningskraft och toppenreklam för företag och butiker. så schysst av dig att göra sån fin reklam. Roligt att hon blev så glad, då blir man så glad själv och sporrad.. Mari som ska dra kosan mot Säter ngn dag, via Majsan : )

Gården på höjden sa...

Men , vilken butik!!
Jag måste ju ta mig en tur dit ser jag.

Kram L

Hem och Lycka sa...

Ååå så mycket fint, vad gulligt av dig att göra reklam för Melinda. En underbar butik, ska verkligen ta mig dit en dag!

Undrar - får jag lov att låna en bild från din blogg? Skriver självklart att den är din! kram

Körsbärsgården sa...

Så fantastiskt mycket fint! "Det finaste vi gjort" var ett fint uttryck. Vad roligt att Ditt inlägg gav sådan fin reklam för butiken, för Melindas blogg och för besökssiffrorna!
Läste att Bruka Design inte var intresserade av att Magdalenas Hem skulle göra ett butikstips från dem. Otur...för Bruka! Fin gratisreklam tackar man väl inte nej till?
Här skiner solen från blå himmel och det ser ut att bli en fin dag. När badrummet är färdigmålat väntar julgransplundring på stora torget. Kul för barnen!
Kram från Karin som önskar Dig en skön söndag.

My Lovely Things sa...

viken underbar affär!
Kram Anna

Skatan sa...

Hej!

Kul att kunna "lyfta" någon på det viset. Jag förstår att det värmer på många håll : )

Önskar dig en fortsatt skön helg!

/A.

Engsroom sa...

Jag lovar att åka dit på ett besök bor så pass nära och butiken ser underbar ut. Hade inte vetat att den funnits om inte du haft ditt inlägg så det är verkligen otroligt vilken genomslag bloggar kan ha eller hur?
Kramar Ella

annaslantliv sa...

Ja det finns ingen återvändo... Jag måste åka till Säter nästa vecka! Behärskade mig efter förra inlägget men nu går det inte mer. Och jag som hade tänkt ha en köpfrimånad fr.o.m nästa vecka... pyttsan!

Kram

Milly Axling sa...

Helt underbart att få se dina bilder från din fina butik. Den ska jag besöka i sommar helt klart.
kram Milly

Lilla Blanka sa...

*Suckar*..underbara bilder! Vill åka dit o njuta live oxå :)
Kram vännen, ha en bra söndag!
Mia

Evelinas hus sa...

Tack för att du tipsade om den här underbara butiken och bloggen.
Tyvärr är butiken för långt ifrån mig, så jag får njuta av bilderna.
Caroline

BO sa...

Så masse fint og koselig det var i den butikken! Synd at det er pittelitt langt vekk...

Utrulig artig innlegg om deg og din mann på restaurang! Takk for at du fekk meg til å le!

Ha ein kjekke kveld!

Anonym sa...

...ja,saker man får reda på av människor som är om sig och kring sig! Härlig affär och bra stöttning! Det blir till vika en hel dag i Säter framöver, i samband med hästvakten om 2 veckor! Ha en bra vecka!
TP Ullis

Spets och snor sa...

TP Ullis: Hur mås det? Själv var det lite segt när ungarna drog igång före sju imorse ... hihi. Nästa gång tar vi dom, det måste vi! Det var total förnedring igår att bli slagen 4 gånger på raken ... Kul att träffas igen iallafall. kram Helena

linnea-maria sa...

Vad mycket fint!! /linnea-maria

Tingeltangel sa...

Vilken underbar butik det verkar vara. Och vilken underbar historia - både att Melinda äntligen förverkligat sin dröm och hennes rara brev till dig.

anna k. sa...

JAAAA!!! Klart jag skulle vilja ha en sån väska :D Jag har faktiskt stått och pillat på exakt en sån väska. Jag besinnade mig dock (en vuxen flicka får ju inte plats med nåt i en sån pyttemodell, kan dom inte göra större?) och köpte den till en väns dotter som fyllde två. Tack raring för att du tänkte på mig :)

anna k. sa...

Men du vet ju... Jag stirrade på väskan och missade kannan helt :) Suck, nu blir jag sjuuuuk av avund! Jag måste haaaa!