måndag 23 juli 2007

Det växer så det knakar

Nu är jag hemkommen från två dagar på sjön igen. Jag trivs på båten. Det finns inte så mycket annat att göra än: vara med barnen, bada, äta, diska, ja och så plocka lite. Har jag berättat att jag lider av det?

Plocksjukan. Den är inte rolig. Jag är den enda i våran familj som lider av den. Det är alltid saker som är på väg någonstans här i huset och jag är det enda fraktbolaget att lita på. Är jag på väg ned för att hämta telefonen tar jag med mig gamla glas, gårdagens tidning, glasspinnar etc. Göran, han går ned för att hämta telefonen. That´s it.

Kommer ni ihåg mitt kryddland jag anlagde tidigare i somras? Det har tagit sig väldigt bra faktiskt. Det börjar bli dags att skörda lite. Klippa lite dill och persilja och frysa in. Här kan ni se när jag precis planterat. Nu får ni se lite färska bilder från mitt kryddland.Det växer så det knakar. Mina vita skyltar med vilken sort det är syns knappt. I-landsproblem på hög nivå.

Oreganon står i full blom. Det blir lila vackra blommor på den. Det har blivit squash, gurkor och tomater med. Det är lite vuxenpoäng att äta det man odlat själv.


Mina vita petunior har också växt med stor kraft. De väller ut på sidorna på mina urnor. Mina rostiga gröna urnor, som passar till de flesta blommor.

Skepp o´hoj

13 kommentarer:

moderncountry sa...

Heisann!
Jajamensan som det har grodd seg til hos deg! Det er vel moro og ikke minst deilig med noe fersk til salater og middager utover :)Så grønt og fint,ser litt bedre ut enn hos meg..hehe..har jo vært borte i 4 uker og det har vært mye regn. Så mye at noen urter rett og slett har druknet. Jaja, tenkte jeg skulle så nye, og denne gangen i en større kasse. Så får jeg passe på...Ikke noe er som eget sådd :)

TROLLTYGET sa...

Klart det gör... med all den skiten, för det kan väl inte vara spetsen som hjälper till

LantlivsAnette sa...

Halloj tjejen ! Vad tryggt att höra att jag inte är den enda som lider av plock sjukan..ha..haa..
I lördags hade vi en liten sommar fest här, så när jag kom hem från butiken/jobbet så började genast plocket..man kan bli lätt irriterad när ingen annan i familjen lider av den åkomman..eller hur ?
Så fint det har tagit sig i dina land, det är roligt..och jag kanske skulle prova att plantera vita petunior i mina urnor nästa år, för rosorna jag har där nu trivs inget vidare, jag inbillar mig att dom inte gillar rosten...
Kram Anette

hulukvarn sa...

Hej Hej! Vad kul att det växer så bra. Vårt växer också. och på grund av ovädret ser det väldigt ovårdat ut:) Gjutjärn och vita blommor är så fint! Ha det gott!

Anki sa...

Plocksjukan ja, hur gör man för att smitta sina familjemedlemmar? Ett litet tips: jag har en snygg tvättkorg med lock (trä) med innersäck (tyg) placerad bredvid vindstrappan. I den slänger jag barnens alla grejor som jag plockar från golven i nedre våningen. När barnen sen undrar var grejorna är så får de lov att ta upp säcken i rummet och tömma den!

Willow Grouse sa...

Hej!
Det är en sån´ här film med "dalmål" som man behöver när man är på andra sidan jordklotet och längtar hem!! Jag vet efter att ha varit i USA en tid. Är in och läser din Blogg vart jag än befinner mig i världen och längtar hem "e lita smula" till Dalom ;)
Eva-Lis

Anonym sa...

Hej Helena!
Åh,vad fint ditt land är. Hoppas ni hade det bra på sjön. Kul ide med filmen... Elliott e ju bara såå mysig o go...
Idag har vi blivit fosterföräldrar till en sköldpadda ( fast bara i en vecka ). Hon heter Klara, och e jättego. Du får komma ner med barnen o hälsa på henne... Vi hörs!
Puss o kram skumbanan.
Susanne :0)

Anonym sa...

Jag igen!!!
Glömde berätta. Jag har vunnit!!!!
yippie!! Slaget mot hörnskåpet är över. Ha, jag vann...
kram susanne :0)
Skam den som ger sig...hi,hi...

Marie sa...

Kul att höra att det är någon mer än jag som lider av plocksjukan. Mannen och barnen gör det inte!!

Så grönt och fint det har blivit i ditt kryddland.

Ha det bra.
Marie

Anonym sa...

Hej!
Du har ett så fantastiskt vackert hem och ditt vardagsrum är bara helt underbar. Älskar idéen med tyg över bokhyllan! Hos oss tar tv:n stor plats (alltför stor plats enligt min mening). Det är inte lätt att få det fint med en 42 tums tv. Blir så nyfiken över hur du har löst det i ert tv-rum, gissar att ni har ett sådant.
Ha det så bra!
/Anna

Jennyshemochharmoni sa...

Vad härligt att det växt så mycket. Ser härligt ut! Plocksjukan ja, den känner man igen. En riktig last!

Lisa sa...

Hejsan!!
Måste bara säga vilken underbar sida du har!! och vilket HUS!!! skulle dö för att ha det som ni.
Älskar allt som har med inredning att göra, men bor i en liten, liten 1:a. Har inte plats för mer grejer eller för att förnya.
önskar att DEN rätta lägenheten dyker upp snart!
kollar in och drömmer mig vidare snart igen!!!
/Lisa

Anonym sa...

hej!
Åh så jag skrattade när jag läste ditt inlägg om plocksjukan... lider nämligen också av den. Har alltid sagt att det måste vara mycket lättare att vara karl de tänker bara på en sak i taget.
Tack för en jättefin blogg som inspirerar mycket./ Sofia
gronahuset.blogspot.com