fredag 27 juli 2007

Italiensk blogg har hälsat på

Hej på er!

Har ni gjort några vackra inköp av Susanne? Jag har lagt upp bilderna på sidan så har ni lite mer tid på er att titta.

Det är alltid så roligt när man ser att andra bloggar skriver om min blogg. Denna gång såg jag att en italiensk blogg nämnt min blogg. Inte dåligt att de hittar till Spets och snor från Italien - designernas mecca. Bloggen heter Decor 8 och inlägget hittar ni här. Ni hittar även några kära bloggkollegor där.

För övrigt har jag varit på loppis igen och köpt lite småsaker.


Två gamla örngott med spets, ett för vuxna och ett för barn. Så gulligt tycker jag.


Som sagt, hur hann de med allt förr? Någon egentid på den tiden var det nog ingen som hade hört talas om. Man brukar kalla handarbeten för terapi och det ligger nog mycket i det. Vi skulle nog behöva liten dos av handarbeten i vårt samhälle, inte minst jag.

Dessa salt- och pepparkar blir perfekta i min matsal.

Hittade den söta lilla minikaraff eller vas med olivslipning, bara ca 7 cm.

19 kommentarer:

Ullet sa...

Det finns en svensk blogg som pratat om dej också.. *visslar och blinkar* Kul, men hur hittar man vem som "pratat" om en? Jag fattar mej inte på sånt härn't tekniskt. *ler*

Hemma på landet sa...

Så fina saker, som vanligt. Kram

sara sa...

Visst är det fint med örngott med spets, ja hur hann de med allt förr?! Fint blev det iaf. ha en trevlig helg!

Florence sa...

I just discover your blog and I really love it : nice photos for wonderfull decoration. I am found of decoration to, as you can see on my blog, and mainly swedish gustavian style. Thank you for all those nice things.

Spets och snor sa...

Ullet: Hihi har du också skrivit om mig ser jag *smickrad*... Tackar tackar för dina snälla ord!

Anonym sa...

Det ar inte sa konstigt att de hann handarbeta mera forr. De tittade inte pa tv pa kvallarna. Rakna ut hur manga timmars handarbete du skulle fa pa en vecka om du tar bort tv-tittandet.Man hapnar.Det kanske vi ska tanka pa till hosten Helena. Oj, vad mycket vackert vi skulle gora. Men jobbigt for moster N som skulle fa hjalpa alla!
Kram
Sussie

Grinden på glänt sa...

Jättefina saker! Den lilla karaffen kan man ha till mycket eller så bara som prydnad. Jag har länkat dig till min blogg för jag gillar din blogg och läser den, hoppas det inte gör nåt!

Anonym sa...

Hittade broderade spetslakan för en tia styck på loppis idag... och lite annat... som min man bönade om att jag skulle avstå... nästa gång åker jag själv, tror jag!

Håller med dej om handarbetade saker - de känns extra värdeulla.

Kram
Ingela :)

Hemma på landet sa...

Tack, vännen...för ditt stöd. Idag var jag på auktion. Superkul! Men det vet du ju att det är. Kram

Ina sa...

Fiiina saker, örngotten är så fina!! Jag har sådana som mamma hade då hon var liten. Håller med dig om att vi skulle behöva lite sådan "terapi" i vårt samhälle. Gillade salt och pepparkaren också, riktigt fina!!
Kram Ina

LantlivsAnette sa...

Åhh vad fina saker du hittat..nu har hon haft spanarögonen på ser jag..kul att du blev omnämnd i Italien ! Inte illa..Kram Anette

Karin sa...

Mmm dom kunde förr i tiden. Jättefina örngott. Jag fyndade ganska många för ganska länge sedan. Innan det blev modernt igen. Idag går det knappt att få tag i här nere så jag är jätteglad för mina. Satt och lyssnade på din film och försökte lista ut varifrån Dalarna du kommer ;-)
Kram Kairn

Karin sa...

Hihi så duktig är jag inte så jag kan gissa mer precist än just Borlänge ;-) Jag fick lyssna några gånger. Funderade lite på Falun men nää dom pratar liiiite mer brett dalmål :-) Funderade lite söderut, har bott i Säter men näää inte det heller så jag landade i Borlänge.
Karin

Marie sa...

Jag fyndade en hel hög gamla vackra örngott och lakan för några veckor sedan. Bl.a två små söta barnörngott som passade perfekt i Veras spjälsäng. Det är så roligt med riktigt gedigna saker.

Ha en trevlig helg.
Kram Marie

Anonym sa...

nu såg jag vad du skrev om italienska bloggen... Jag var inte speciellt förtjust i hennes stil...
jag har mina favoriter!

Kram
ingela :)

Skrotmaja sa...

Så vackra små saker du har fått med dig hem. Jag gillar dina örngott...de skulle passa fint ihop med de överlakan med virkad spets jag drog med mig hem : ) Även socker- och saltströaren hade ju underbar charm!

Ha en fin dag...hoppas det inte regnar lika fasligt hos er!

Anonym sa...

Så himla söta örngott!

Anonym sa...

Hej Helena och Elliot!
Anton har sett filmen massor med gånger, när ni visar nedre våningen.Han tycker det är lika kul varje gång. Han försöker få kontakt med Elliot genom att prata genom dataskärmen. Helikoptern var roligast tyckte Anton.
Kram Bettan och Anton

Alessandra sa...

Söta små ting!
Alltid lika trevligt att fynda på loppisar!
Ha en fin fortsatt sommar! =)