torsdag 5 juli 2007

Då har jag gjort det igen...

...varit på auktion alltså. Och denna mamma kan inte gå på en auktion utan att hitta något som är vackert man bara måste ha. Precis så var det i söndags, igår och idag. Idag har jag köpt en alldelens underbar gammal sliten trädgårdsgrupp. Nu har jag fem ställen att sitta på om somrarna varav en är under tak. Det innebär att man måste flytta fyra grupper när man klipper gräset. Men det är det värt.

Idag kände jag för att vara lite wild and crazy. Jag har blandat in en accentfärg. Ute kan jag vara lite busig och göra det ibland. Vanligtvis har jag blått ute som accentfärg vilket är svalt och enkelt. Rött är varmare och mer ombonad.

Det började med att jag fick en röd pelargon när jag fyllde år. Det ena ledde till det andra och vips hittade jag på ett par röda kuddar jag köpt i Göteborg förra sommaren. En kviltad pläd som jag köpt till Emmas rum, när det blir rött så småningom, åkte också fram. En pelargon, det var allt som krävdes för att denna småbarnsmamma skulle gå igång. Titta få se vad ni tycker om mina fynd och det röda...

Gruppen består av två tuffa stolar, ett nätt bord med ribbor och två fantastiska pallar.

Tänk att det blir så vackert när den vita färgen börjar flagna.

Jag köpte också en gammal skål på fot i pressglas. Vacker att lägga lite snacks, jordgubbar eller frukt i. Valet är mitt. Jag har faktiskt klämt ett par glas vin i kväll, var tvungen att fira min nya grupp lite.

Nöp av ett par petunior och satte i en liten vas. Det blev inte så dumt. Lantlivs Anette inspirerade mig att plocka fram en gammal handduk som duk.


Trädgårdsgruppen står vid ett gammalt äppelträd. Det börjar bli lite skruttigt så många grenar är lite kala. Jag har därför i år planterat en vit klematis som ska klättra upp i trädet. Den syns lite till vänster om trädet.

En blomma blev det på min klematis i år.


Den kviltade pläden är från Green gate och är så söt. Kunde inte låta bli att köpa den. Köpte den i januari men har inte haft den framme, den har lite mycket färg för att passa hemma hos mig. Men till jul, utomhus och på Emmas rum är den perfekt.

Här ser ni den röda pelargonen (mellan stolarna) som satte bollen i rullning. Adirondack stolarna har fått sig nya röda kuddar med vita stjärnor.

Nu fick ni lite att bita i igen. kramisar Helena

41 kommentarer:

Anonym sa...

Ursnyggt! Jag älskar dom röda kuddarna med stjärnor (:

Färjtorp sa...

Men hallåå varför gör aldrig jag såna fynd!??? Så himla snygg grupp. Den tar jag!!
Kanske måste gå på fler auktioner ev. hmm jo det måste jag.
Snyggt, snyggt, snyggt som sagt.

Kram Johanna

vinklar o vrår sa...

Rött är verkligen en snygg accentfärg. Tur att du fick den där pelargonen =)

johanna sa...

Men så mysigt ..det är såå fräscht med rött.Och det är som du säger sätter man dit en liten sak so man tycker om så styr man hela inredningen efter det..Tänkte på den röda pelagonian.
Ha en bra kväll

Vit stjärna sa...

Uterum kan man aldrig ha för många av och möblerna var helmysiga... Rött å vitt är en tokbra kombination, rött framhäver det vita på ett utmärkt sätt!
Kram Anna

Tingeltangel sa...

Vilken urfin utemöbel du köpt. Och jag tycker det är så vackert med de röda accenterna till det vita. Grattis också till att du haft över hundratusen besökare. Vi är många som tycker att det är så roligt att läsa dina härliga inlägg och titta på dina fina bilder.

MODERN COUNTRY sa...

Heisann, nesten lalletid nå.Men jeg har jo ferie og da kan man sitte lenge oppe ikke sant? :)
For ei nydelig gruppe med hagemøbler du har funnet deg, og så flott som du har dekorert dem! Er så glad i hvitt bladet med friske farger så dette fallt jeg helt for! Helt nydelig med gamle kjøkkenhåndklær som duker, ble inspirert selv av Anette jeg og har beynt å samle på dem. Er ikke like lett og få tak i der jeg bor da men. Herlige bilder gumman!! Nå skal jeg straks sove så ha du og en god natt og ha en aldeles herlig helg! Natta ZZZ

Anonym sa...

Det blev inte alls dumt!
Det är ju så lätt att ändra färg när man tröttnat, och byta kuddfodral etc.

Jag har också blivit smittad av Lantlivs Anette, så lilla husvagnspärlan får sig några stänk rött invändigt...

ingela :)

Gypsy Purple sa...

Lovely!!!!!

elin1976 sa...

Dette året har jeg også funnet frem litt rødt. Syned det er så flott. Jeg har sydd litt puter til forskjellige rom i huset.Putene og Green gate tepppet er nydelig. Teppet er et VIL HA. Du har det kjempefint i hagen. Så koselig å sitte under et tre å nyte kaffen i hagen. Ha en fin dag. Klem:O)

Anonym sa...

Ja, hur en liten pelargon kan ställa till det;)
Fick du pelargonen av din man?
Ursnyggt var det i alla fall.

Dalkullan, som önskar dig en trevlig helg!

LantlivsAnette sa...

Hå hå det tar sig..rött är ju såå fint till allt det vita !
Gud vilka fina Auktions fynd du gör...jag skriver fynd, ,för även om man betalat lite för mycket ibland (gäller mig i alla fall)så är det fynd för en själv, man har ju köpt nåt man gillar eller hur ?Jag kan bara inte gå tomhänt från en auktion jag heller..Och Du , TACK för att du nämner mig i din blogg...jätteroligt att läsa om sig själv...och handduken är så fin.Pläden från Green gate den har jag kikat på , tror jag slår till på en sån jag också...Många Kramar Anette

Anonym sa...

Jag blir återigen helt mållös....du har SÅ fint! (och än en gång funderar jag inte på om jag inte skulle ta och hoppa på "det vita tåget"..det ser så där "utländskt" ut om du förstår vad jag menar? Om ni bara hade haft en sån där häng-gung-soffa så skulle man tro att ni bodde i New Orelans eller sydfrankrike eller....*suck* vad är väl en bal på slottet...Kram!

Stina sa...

Ja, du hittar då allt också. Härliga möbler.
Så fint. Kram Stina

Tack, för senatst! Puss

Sagalisa sa...

Jättefint!!!Jag älskar att blanda med en färg i allt det vita,just nu är det ljusblått.Klematisen blev jättefin!!!Kram/Anna

Sagalisa sa...

Jättefint!!!Jag älskar att blanda med en färg i allt det vita,just nu är det ljusblått.Klematisen blev jättefin!!!Kram/Anna

Elzie sa...

Håller fullkomligt med JOhanna. Varför hittar inte jag såna saker på auktion? Och gör man det så kan man ge sig på att nån är där och bjuder över, suck!
Ha en skön dag.
Kram Elzie

PS! Glömde ju säga att det var jättesnyggt med det röda till...

Anonym sa...

Så fint sååååå fint :) Önskar dig en underbar helg!

Susanne sa...

Åh så snyggt! Jag matchar årstiden genom att bli grööön av avund.
Vilka fynd du gör.
Jättesnyggt har du gjort det också.
Må så gott!

Anonym sa...

Välkommen till en värld med färger! Livet blir roligare så!

Mys liv och hem sa...

Snyggt och väldigt somrigt!Jag får se om jag hinner måla mina utemöbler vita innan jag går i pension :-).Jag har bara 25 år på mig så det är tveksamt....Kramar och vad roligt att du har haft livebloggbesök av Stina och över 100 000 besökare.

Anonym sa...

Vad fint med rött!
Ha en skön fredag!
Kram Bodil

Anonym sa...

J'adore les fauteuils Adirondack !!!c'est très joli chez toi

Miss Marie sa...

verkligen söt filt och söta kuddar, passar den vita gruppen ute i det gröna!

Hilde sa...

Så flotte funn du har gjort.. Var jo så lekkert den sittegruppa. Ble friskt og lekkert med rødt, altså..
Ønsker deg en deilig helg!!

Anonym sa...

Gårdagens auktionsfynd blev ju jättefin vid trädet. Nu blir mamma glad när pelargonen gjorde allt så fint. (Hon letade efter en vit eller rosa men de var slut. Då sa hon: Neeej, hon får ta en röd!

Kram Sussie

♥ Pia... sa...

puh...säger jag så fint allt var jättejättefint ..du får till det så bra.. vad kul med besök från stina...ha en trevlig helg..PIA

Lavendel & Romantik sa...

Hojta till nästa vinglas snorfia i like wine you now...;-) Försten så blev det jäkligt snyggt kram& skål på dig/Majsan

Anonym sa...

Super fint.... o rött är helrätt till adiron stolarna tycker jag.
Blir avundsjuk på alla auktioner o loppisar du hittar. Själv bor jag i Stockholm resp Gotland o finner inga bra loppisar o auktioner, det är mest krafs på dem.
Du har inspererat mig till att hiva ut allt ur kök o hall o fixat nytt. Nu svullar jag formligen i antik affärerna i stockholm o tycker att det blir så fint här hemma. Så tack för all inspiration. //Y

Brunkullan sa...

Men så snyggt!!
Du kan du....:-)

Susanne

Skatan sa...

Oj vad jag har missat mycket trevlig läsning under mina semesterdagar : ) Jag bara älskar att du har suddat ut fejsen på hundarna! Det är humor i min smak det : ) Vilka fina saker du har ropat in. Nu blir jag så längten, så längten efter fler auktioner. jag inledde lite svagt förra helgen. The only way is up! Nåväl, hoppas du snart ger dig ut på nya erövrarresor så vi får mer att läsa om och beundra.

Ha en skön kväll!

PS - jag vet inte om jag vågar rota i fotoalbumet från 2000. Är uppriktigt orolig för vad jag kan finna där...

hulukvarn sa...

Åh så fint! jag vill också ha!! Jag förstår inte alla era auktioner i Norra Sverige??:) Ha en fin helg!

dreamhouse sa...

jag älskar auktioner!! så underbara fynd och galet fint! och massa grattis till alla dina besökare! ha en mysig helg! kram

Anonym sa...

Rött är en underskattad sommarfärg, det visar ju inte minst Ditt inlägg. Fint!

Anonym sa...

Jag är inne på din sida titt som tätt och tycker både att du har ett underbart hem och skriver så roligt! Att du suddade ur ansikten på hundarna var verkligen mitt i prick! Som sagt, jag är ofta och hälsar på, men lämar aldrig något avtryck, men snälla forsätt med din fina och roliga blogg det förgyller min dag!
Kram Joanna ( som håller på att renovera ett hus som just nu är upp och ner )

Lotta sa...

Det blev jättefint! Jag tycker att rött är en väldigt fin färg att ta in som accent. Har jag i mitt matrum! :-D

Ha en riktigt härlig helg! Hoppas du får sitta i dina nya fina möbler!

kram
Lotta

Anonym sa...

Vilket fint bord.. och äppleträdet.. charmigt knotigt..! =)/åsa

Lina sa...

Jätte frächt!! Jag har provat att byta blogg, välkommen att kika in!

Anonym sa...

Vilken söt trädgårdsgrupp!!
Trevlig blogg du har!

Anonym sa...

Det ser så otroligt mysigt ut! Rött är fint ...
=)
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Arga Mamman sa...

Ack, så vackert - som alltid... Det röda liksom lyfter det vita till nya oanade höjder. Kanonfint!

Kram