fredag 27 april 2007

En glimt i mina gömmor

Fördelen med att bo på landet är de utrymmen som finns på gården. Vi har stall, höskulle, lada, magasin, vedbod, jordkällare och lite till. Jag brukar därför variera de möbler jag har inne. Just nu ligger min schäslong där ute i gömmorna och väntar på att bli omtyckt igen.

Jag har för mycket möbler jämfört med vad som får plats inne. Däremot kan jag inte göra mig av med dem eftersom jag säkerligen kommer sakna dem. En av dessa möbler som väntar på bättre tider är mina två 1880-tals fåtöljer. De har en annorlunda och rolig form och dessutom underbart svarvade ben. De är klädda i ett blank mönstrat tyg som jag verkligen gillar men skicket på klädseln är lite dålig. Jag funderar om jag ska sy överdrag i linne eller kanske lite skydd för armstöden bara. Vad tror ni?kram Helena

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jisses vilken underbar fåtölj! Självklart ska du inte göra dig av med sådana skatter!!! Trevlig helg :)

Hemmarikets Charlotte sa...

Vilken fantastisk fotölj! Om du har råd så lämna in den och klä om den.

Pia..... sa...

hej vilken lyckost som har sådana gömmor och förråd att ha möblerna i... och vika möbler sen...sy ett överdrag i linne du..det är väldigt vackert men det blir säkert bra VAD du än gör:) ha en trevlig helg..PIA

Anna sa...

Åh så härligt att ha så mycket förvaringsutrymme Det skulle jag gärna ha, för det är så många möbler jag vill köpa, men som inte får plats hemma! Fåtöljen du har är helt ljuvlig!

By the way: Jag fick senaste nr av Allt i Hemmet i lådan idag och där tipsar de om 5 inspirerande inredningsbloggar! Och Du står med:) Stort Grattis till dig och ha en härlig helg!
:)Anna

Anna sa...

Glömde - jag tror att överdrag i linne skulle bli jättebra:)

Hemma på landet sa...

Superfin alltså! Kram Stina

Mimmi sa...

Den skulle absolut bli fin i ett linneöverdrag! Trevlig helg :-)

saravillfara sa...

Vilken underbar fåtölj!
Den kommer att bli helsnygg, vare sig du klär om den helt, eller bara fixar nå´t för armstöden.
Tänkte också gratulera dig till omnämningen i Allt i hemmet, vad kul för dig!!
Och har du inte sett det i.r.l, så kan du kolla inne hos mig.
Trevlig valborg!

eva sa...

Först så GRATTIS till omnämnandet i Allt i Hemmet ! Jättekul !Och vilken läcker fåtölj...blir nog lika snygg hur än du gör om den !

Ha en riktigt fin helg !

KRAM EVA

Erika sa...

Den kommer att bli jättefin!
Grattis till omnämningen i Allt i hemmmet!
Kramisar från Erika

Jordgubbar med mjölk sa...

Jättefin fotälj! Tror ett överdrag i linne kan passa perfekt med din stil! Perfekt med uthus där man kan gömma undan saker! Ha en trevlig helg!

Anna sa...

Hej igen Helena,

Jo de andra som är med är:
Flitiga Myran
Lantliv i stan
Ljuvlig hemma
Spets och snor
Guldkant på livet

Ha en skön fredagskväll
:)Anna

Hemmarikets Charlotte sa...

Kolla hos Sara vill fara...du är kändis..med i Allt är hemmets nya nummer..GRATTIS!

Pia..... sa...

grattis säger jag med:)

Lisa sa...

ja jag vill oxå kika in och säga grattis!!!!!!!

moderncountry sa...

Å så herlig å ha så mye plass og ikke minst ulighet til å lagre det man vil. Ja, jeg kan tenke meg det kan bli endel man gjemmer unna etterhvert. Å så dukker det opp noen skatter innimellom som man har helt glemt, hihi..Den stolen var jo en skatt! Vet du, jeg tror jeg ville sydd et överdrag i linne. Da kommer stolen veldig godt ut synes jeg. Og får et mer frsht uttryk. For å kle den helt om, da mener jeg og omstoppe den er jo en veldig tidkrevendes jobb som krever fagkunnskap og ikke minst er det dyrt også! Det skal bli spennendes å se hva du bestemmer deg for. Stolen blir nok flott uansett! Ha en trivelig helg gumman, kram ;)