söndag 25 mars 2007

Göran Persson kör med sleven - jag kör med penseln

Hej alla bloggvänner!
I helgen har vi faktiskt fått lite gjort till Emmas rum. Visar lite bilder från periodpaus, halvlek eller helt enkelt under projektet gång.


Skelettet till köksbänken står klar. Runtom ska det bli ett skynke i beige linnetyg. På den fula skivan ni ser ska det kaklas. Ovanför bänken ska två hyllor hänga med lite barnserviser etc


Konsoler till hyllorna som blir vita.


Kom på att denna skulle bli fin vit på Emmas rum.


Spegeln ska hänga i anslutning till köksbänken med en rullgardin i samma tyg som i fönstret. Det ska bli ett kökshörn för barn i barns storlek. Hyllan hittade jag på loppis i höstas och den fick nu även bli vit.


Denna nostalgitavla hittade jag på loppis idag. Tänkte den blir perfekt ovanför sagosoffan och dessutom tar den ju upp det rosa i Emmas rum. Kanske ska jag måla en kraftig träram vit och rama in den med?


Äntligen har denna möbel blivit vitmålad. Visst är den söt? Jag har köpt ett hjärtbeslag och två ringar att öppna lådan med som blir pricken över i.

Jag lägger ut fler bilder när arbetet fortskrider. Så länge våran periodpaus inte blir för lång vill säga.

37 kommentarer:

Anna sa...

Men åååå det kommer ju att bli så fiiiint - ett drömkök! Vilket sött litet skåp!

Vad roligt med Barbapappatavlan! En vit ram blir perfekt till den!
Ser fram emot bilder på det färdiga resultatet!

Håller själv på med en makeover i min 15 åriga dotters rum...Lite annorlunda än detta, men lika kul!
Ha en härlig söndagkväll!
:)Anna

Mrs M sa...

Jag tror det blir jättefint, det är roligt att greja i lekkök. Bokhyllan/byrån blir också kanon, det är fint med små, nätta möbler i barnrum. Ha en skön söndag!

Anonym sa...

Ser ut att bli jättemysigt! Tänk att lite vit färg kan göra alla slags loppisfynd ännu finare! :)

Spets och snor sa...

ANNA: Vad kul att du gillar min vitmålade grejer! Är motiverad! Lycka till med ditt projekt!

Lisaf: Precis! Det är därför jag har en kategori som heter "Tänk vitt". Då kan man hitta alla slags fynd :-)

Lavendel & Romantik sa...

Ja, det är bara kul.Lycka till med ditt lilla tjejrum.Det blir säkert kanon själv är jag barnlös sen i fredags då flyttade min plutt fy vilken ångest....... du får se själv,vi har bf.tydligen skit va fort det går.i love my childrens.... ops. jag är mormor oxå men det blir SÄKERT BRA...Kram/Majsan skitgammal :-(

MODERN COUNTRY sa...

Det kommer jo til å bli en drøm ! Og det siste møbelet var kjempeflott i hvitt! Mosom den rabarbaratavla var, hehe..Lykke til videre med prosjektet, og vi får vel kanskje se det ferdige resultatet ? Ha en fin uke, klem :)

Stina sa...

Jättefint vännen. Kram Stina

Anonym sa...

Åhhh vilket fint litet kök hon kommer få stumpan!! =) Helt underbart!! Puss!

Vintage House sa...

Mycket söta saker... hade en sådan tavla när jag var liten.. ja vart har jag tagit vägen.. Det har varit så fullt upp att bloggen har helt fallit åt sidan..funderar på att ta en liten paus.. så man kommer tillbaka med full energie..
Vad söt du är!!

Agata sa...

Haha! En sån barbapapa-tavla i filt hade vi när jag var barn i mitten av 70-talet. Nu blev jag nostalgisk, och dessutom lite fundersam - finns de kvar, tro... En ram runt kan bli kanon!

Superfint kök!

Anonym sa...

Vad fint det ser ut att bli... ska bli riktigt spännande att se slutresultatet :) Kram kram

Anonym sa...

Barbapappa tavlan tro jag blir fin med en vit ram.Kul att få följa med i förvandlingen.Kram

Stina sa...

Tack honey!

Jo, men så tycker jag också.
Jag trivs bäst hemma.
Kram Stina

Anonym sa...

Hejsan!
Jag har fått önskningar om att länka till din blogg, gick in nu och jag förstår att folk gärna vill länka till dig! Så jag la till din blogglänk på Hwita Rum, om du protesterar så säg bara till! Jag respekterar det i så fall!
Mvh/Mari

Anonym sa...

Men gud vad du är duktig, du borde kunna jobba med det där! Den där Barbapapps-tavlan känner jag igen, min lillasyster hade en sån då vi var små (på 70-talet)KUL!

Hem och Lycka sa...

Tänk vad lite färg kan göra underverk - jättefint!!

Lotten sa...

Det ser ut att bli väldigt fint! Skall bli mycket spännande att se det färdiga resultatet!

Vi skall börja med storebrors rum på onsdag! Slit och släp!

Jennyshemochharmoni sa...

Kommer bli jättegulligt! Jag gillar verkligen det sista skåpet, blev superfint i vitt! (som alla möbler blir) Ha en bra måndag!

Spets och snor sa...

sofie: Tack så mycket.

Spets och snor sa...

Mari G: Det är bara roligt om du länkar till mig! Tack för det...

Lotta sa...

Det syns ju redan att det kommer att bli jättefint!

Kram Lotta

A sa...

Hihhi, Barbapappa, vilken nostalgi!! :) Blir säkert jättefint i barnrummet! :)

Färjtorp sa...

Så fiffigt och så kul med ett eget kök!!! Kommer att bli så fint, kul att se när det är klart. Har funderat på nåt liknande till min dotter, men har inte blivit av ännu men nu fick jag inspiration. Tack för titten!

/Johanna

Angela sa...

ÅH! Insperation, vad härligt! Håller också på med min dotters rum. Den där köksbänken var ju underbar. Har ni byggt den själv?

Anonym sa...

Wow vilket fint rum lilla damen kommer att få !!!
Vitt och fint...

KRAM EVA

Anonym sa...

Så himla mycket gulligt!
Ska bli kul att se fördiga resultatet!
Kram Bodil.

♥ Pia... sa...

Men du vad fint..ska bli kul och se när det blir klart..vilken nostalgitripp med barbapappatavlan...en sån gjorde jag för länge sedan till mitt jobb(dagis)..var den är nu vet jag inte men den var söt..och just idag så var jag till bokbussen för jobbets räkning och däribland så lånade jag en barbapappabok som jag sedan läste på vilan för 3-4 åringarna

Anonym sa...

Unfortunately I don't understand a single word of your blog, but still each visit here is a delight because your pictures are all so pretty !

Blommiga Karin sa...

Hej!
Det kommer att bli så fint i Emmas rum med köksbänk och möbler och barbapappa tavla och allt...Karin

Julias vita drömmar sa...

Ååå, kommer att bli underbart. Jag känner mig super inspirerad, måste få maken till att bygga något liknande...ser fram emot fler bilder snart. Hihi, känn ingen press ;)

Ingrid sa...

Så fint det blir! Gleder meg til å se fortsettelsen!

Maria sa...

Underbart tips med en fönsterram ovanför "barnköket", och att hänga gardiner där skulle ju bli supermysigt. . .skulle passa ovanför dotters kök :-)

Anonym sa...

Bonjour,
pardon je ne parle pas anglais,mais je voulais te dire que ton travail est magnifique,une très belle maison tout de blanc..Je reviendrai très bientôt
Belle journée

Anonym sa...

Hej! Är med jämna mellanrum inne och kollar din blogg, man får så mycket inspiration! Jag undrar bara en sak, vad använder du för vitfärg? Är den matt eller brukar du ta med lite glans i (brukar vara lättare att torka av då). Tacksam för svar Hälsningar Anna på landet

Anonym sa...

VA! Jag tänker framför allt på barbapappa tavlan! EXAKT en såndär hängde i mormors hall i hennes hus när jag var liten!! Den var one of a kinde. Hon hade nämligen gjort den själv.. Så nu måste jag naturligt vis fråga vart du hittat den på loppis? Tänkt om det vore mormor gamla hantverk, gud så roligt i så fall!

ha det fint!
/Linnea

Anonym sa...

Å vilket fint litet kök! jag som just ska börja göra ett i min lilla sons rum, men nu kanske jag måste ändra på min ide lite:)
gillar din blogg också, en ny favorit!
Mvh/Malin

Ulle sa...

Sitter här och surfar runt efter ideer till ett litet kök till min dotter. Tack för underbara tips i din suveräna blogg!
Jag har numera ett stort leende på läpparna sen jag sett Barbapappa tavlan. Jag minns att jag satt och gjorde en likadan tillsammans med mina föräldrar när jag var liten mitten på 70-talet. Mycket klipp och klister var det;)
Ha det så fint!
Kramiz
Ulle