söndag 30 december 2007

Ny kamera och ny syn

Hej på Er!

Idag har jag gjort en investering för framtiden. Jag har köpt en ny kamera, en digital systemkamera. Modellen heter Canon EOS 400D och har fått fina betyg i tester.

Så småningom kommer jag köpa ett mer avancerat objektiv men för tillfället ska jag försöka lära mig att behärska tekniken. Den största skillnaden är när jag fotar mina barn. Med en kompakt digitalkamera blir barnen alltid suddiga. Nu kommer jag kunna ta momentana bilder och fånga härliga ansiktsuttryck.

En lite närsynt Göran konstaterade precis att han ser tv-rutan mer tydligt genom kameran än i verkligheten. Det är det jag säger - man har alltid användning för en systemkamera.

Är det någon av Er som har en digital systemkamera när ni fotar?


Ett ängel jag gjorde när jag var liten som hänger i vår julgran. Kortet är taget med nya kameran. Jag har manipulerat bilden lite för att den ska se lite gammeldags ut.

För övrigt kan jag berätta att min tumnagel äntligen har växt ut efter 5 månader utan. Kommer ni håg den sexiga småbarnsmamman del 1 och del 2?

kram Helena

38 kommentarer:

Hanna i Det stora grå huset sa...

Fin bild blev det...
Den är lite åt det svart/vita hållet(eller är det fel på mina ögon eller min dator)? Har du gjort om färgen i något program eller kan kameran dylikt?
Skulle vara intressant att veta!
Din blogg är för övrigt jättefin, men det är du nog van att höra! ;-)
Kram Hanna

me and alice sa...

Tjingeling vännen!
Kul att du hittade kameran du ville ha. Får nog anlita dig som fotograf på våra små sötnosar någon gång. Är fortfarande i chock. Tänk att så många har besökt vår blogg. Fast det är ju tack vare dig, sötnos...
Hälsa Göran o barnen. Vi ses kanske i morgon kväll?
Kram susanne

Anonym sa...

Gokväll! Själv fotar jag just med en Canon EOS400D. Har haft den i två månader ungefär. Håller precis på och överväger ett inköp av en extern blixt. Den inbyggda är inte nåt vidare i mitt tycke. Men duger till att börja med i alla fall. Lycka till med den nya kameran!

Anonym sa...

Hej igen! Ja, jag har standardobjektivet. Tänkte vänta med inköp av ytterligare objektiv tills jag känner att jag kan behärska kameran tillräckligt bra. Att bli en bra fotograf tar sin lilla tid. Det är bara att fota och fota... Men en extern blixt däremot, definitivt på önskelistan. Lånar just nu min fars externa blixt och wow, vilken skillnad. Ska bli intressant att se vad du tycker om kameran. Ha det toppen!

sand mellan tårna sa...

Hej.
Är inte den bästa på att lämna kommentarer, men nu var jag tvungen! Grattis till ett jättebra köp! Jag har precis samma kamera, köpte den i somras och den tar underbara bilder.... speciellt på barn i farten ;) Närbilder är också toppen att fota. Knäppte kort på en massa tulpaner idag, vita såklart hahaha ;) kolla min nystartade blogg ifall du vill se blommorna.
Din blogg är superfin! Blir så inspirerad =)

Ha ett härligt nyår med många sköna foton! //L

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej Helena!
Ja gissa jag är lyckliga att du länkat till mig :o) Måste komma på nåt som tack... Har skrivit inlägg så det blöder i fingrarna så det finns nåt att läsa när folk hittar till mig.

Det vita dockskåpet är helt underbart. Finns hos www.systerlycklig.se under kategorin barn. kostar 1695:-
De skickar paket i Sverige (det kommer omonterat) Dyrt men så fint så det kan gå i arv :o)

Kramar Mia
http://myshabbychichouse.blogspot.com/

EVA / whiskyochchampagne sa...

Grattis till nya kameran ! Skitkul förstår jag...
***
Ville bara önska dig ett GOTT NYTT ÅR !!!
***
KRAM EVA

Anonym sa...

Vad spännande med en ny kamera det är jag också sugen på, men det får vänta ett tag. Brukar besöka din blogg så det blir kul att se på bilder med den nya kameran.
mvh Susanne

Sol sa...

Gratulerer såmasse med nytt kamera. Det kommer du garantert til å få mye glede av. Jeg har et digitalt speilrefleks kamera, og er helt bitt av fotobasillen. Det er så mange muligheter når man lærer seg å bruke det. Endre lukkertid og blender f. eks....
Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år!

Anonym sa...

Jag har en digital systemkamera sedan i somras - Nikon D40 - och det är en helt ny värld som öppnar sig :-) Jag har ännu inte utforskat alla manuella inställningar, men ett riktigt objektiv gör ju så mycket. Lycka till med den nya kameran!

annaslantliv sa...

Kameror är en djungel. Maken fotar med system och vill köpa alla möjliga objektiv och blixtar. Visst blir det jättefint men jisses vad det kostar med alla sådana tillbehör. Fast det är värt det när man ser skillnaden. Själv är jag lite för lat för att sätta mig in i den... Kör med kompakten istället. Canon är solklart bäst alla modeller tycker vi.

Gott nytt år!

Kram anna

LantlivsAnette sa...

Åhh en ny kamera...det vill jag också ha..vad bra att du skrev vilken sort du har köpt..
Nu vill jag önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR
också ser jag framemot ett nytt härligt blogg år med dig !
Kram Anette

Jennys Vita Villervalla sa...

Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR!
Kul med ny kamera!
Både för dig och Göran...
Ser fram emot nya,härliga inlägg från din blogg 2008.
Du inspirerar verkligen!!
Kram
Jenny

smultrongården sa...

Grattis! Vilken riktig "kompis" du köpt dig! Kommer väl att hänga med överallt kan jag tro... Killen som gjort min hemsida lånade ut sin system digital när vi skulle fota till den. Jisses vilken skillnad!! Du kommer att få helt underbara bilder nu.
Gott Nytt år till dig & familjen i Dalalandet!

Anonym sa...

hejsan!
vad kul att du köpt en ny kamera. själv har jag en sony cybershot dsc h7 och är supernöjd. det är verkligen skoj att fånga ögonblicken när barnen är små :)

n o r d i n g å r d e n sa...

Vacker ängelbild!! Jo, jag har en systemkamera men använder mej inte av hälften utav alla finesser! Teknik är tyvärr inte min grej el intresse, även om jag gillar att se stileben genom objektivet... Jaså, har din vän Susanne en blogg nu med! Jag ska kolla in den meddetsamma! Tack för din hälsning, Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig med!! Mari.

Peters Projekt sa...

Hejsan!

Har precis startat min egen blogg kring renovering, hemmabyggen och annat som kan inspirera.

Hustrun och jag blir verkligen inspirerade av din blogg och har därför länkat till dig. Du är länk nr 2 efter "Selmas granne" ;)

Gott Nytt År!

På min gatan i stan sa...

Va kul med en ny kamera. Det är ju himla kul att fota fina bilder!

Gott nytt år önskar jag dig!!!

Kram!

Annika sa...

Det var ett bra köp! Jag ser framemot alla fina bilder vi kommer att få se! Gott Nytt År!

spetsar och änglar sa...

Sååå roligt med en ny kamera skulle också vilja ha...Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt år/Kram Heléne

Stämningsfullt sa...

Jag stod faktiskt och tänkte på en kamera idag... Vi har en vanlig digitalkamera som inte tar de bästa fotona direkt.... Det blir ju verkligen helt andra bilder med en bra kamera. Grattis till den!
Önskar er ett riktigt gott nytt år! Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Va kul med en ny kamera!!! Väldigt fin närbild, så klar! Man blir ju onekligen sugen på en ny.....Kör själv med en alldels vanlig digitalkamera.....
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Vi ses 2008! Kram!

Kristin sa...

Hej Helena! Har exakt den kameran, köpte den i våras. Är väldigt nöjd. Kan använda mina gamla objektiv (som jag hade till min gamla systemkamera) så jag har ett antal olika objektiv att välja på. Blir väldigt nöjd med bilderna. Fotar rätt mycket hästar, djur, blommor och barn och då är det perfekt med en uppsättning olika objektiv. Har fotat med systemkamera i typ 20 år så jag kan bara inte förmå mig att använda en vanlig, simpel kamera som inte är systemkamera.

Tycker, som någon skrev, att den inbyggda blixten är mindre att hurra för, men jag har ännu inte köpt någon extern blixt.

Lycka till med nya kameran och så ser jag fram emot ÄNNU HÄRLIGARE bilder (det går väl knappt?).

GOtt nytt år
Kristin

MODERN COUNTRY sa...

Hei i lukan,

Joda, jeg har også et digitalt systemkamera. Også fra Canon,Power Shot A710 IS. Vi så faktisk på ditt kamera da vi skulle kjøpe et nytt. Forskjellen på ditt og mitt er at du har en større linse som også kan byttes ut etter behov. Menyen vår er lik, men du har noen ekstra muligheter. I tillegg koster ditt kamera mer. Her i Nederland vil de ha 700 Euro for det. Det var grunnen til at vi valgte det vi har nå. Disse kameraene ligger aboslutt best i test!
Selv har jeg fått en bok som har lært meg litt mer om manuell instilling. Mulighetene er større og bildene blir ikke minst myyye flottere. Grattis med nytt kamera, lykke til med nye knapper, det skal bli gøy å se dine nye bilder!

Ha et supert 2008!

taburetti sa...

Tack för alla inspirerande fina bilder detta år
Jag är nog en av dom som är inne
och hälsar på utan att tala om det och inte lämnar nåt spår efter mig.

Ha ett riktigt Gott Nytt År!!!

Kram Jaana

Anonym sa...

Ja, jag köpte min i våras och tro mig när man väl börjat experimentera och fota med den vill man aldrig lägga den ifrån sig. *s*

Metteflette sa...

Godt nytt år! Gleder meg til å følge bloggen din videre i 2008! Klem fra Mette

Vintage House sa...

Hej,
Som sagt har äntligen kommit igång med bloggandet. jättesnällt av dig att du inte plockade bort mig från din blogg.. Önskar dig ett riktigt gott nytt år. kram sandra

linnea-maria sa...

Hejsan Jag fotar med en digital systemkamera. Det är min första digitalkamera men jag har fotat mycket på jobbet (i mörk industrimiljö) så jag vet att man ska kosta på om det ska bli bra. Ängeln är jättefin, och fint fotat. Ha ett gott nytt år /linnea-maria

Lime sa...

Kikar in för att önska dig ett Gott Nytt År!

Kul med nya kameran. Köpte en likadan för ett år sedan. Super-duper-kul!

anna k. sa...

Gott Nytt År!

Kram AnnaKarin

Körsbärsgården sa...

Hej Helena!

Tittar in och vill önska Dig en god fortsättning på det nya året, 2008!
Tack så mycket för allt Du så generöst delat med Dig under året som gått och för de skratt Du lockat fram genom Dina humoristiska och målande beskrivningar om en småbarnsförälders vardag. Det är inte svårt att känna igen sig i dem! :)

Önskar Dig allt det bästa inför det nya året och ser fram emot att besöka Din blogg även under detta år!

Kram från Karin i Körsbärsgården.

Emmas inne och ute sa...

Jag har i mellandagarna också köpt systemkamera, en Nikon D40 som fick fem plus i Aftonbladet av systemkameror. Men jag håller på att lära mig alla inställningar och annat!
God fortsättning!
Kram

Ann-Catrin sa...

Härligt med ny kamera... då väntar jag med spänning på ännu mer vackra bilder från ert underbara hem!
kram A-C

Elin sa...

Grattis till kameran. Fick en likadan i julklapp av sambon...åh, så glad jag blev. Håller på att lära mig de olika iställningarna. Just nu gillar jag P-inställningen bäst! :-D

kram e

Maria sa...

De är super!!! Helt otrolig vad fina bilderna blir. Är det någon som kan tipsa om en beg kamera, pris?????

Lavendel & Romantik sa...

Gott nytt år på dig!!!!Hoppas att ni haft en skön helg...Kul med en ny kamera Kram/Majsan

Lantliga drömmar sa...

Grattis till nya kameran! :-)

Själv fotar jag också med systemkamera, både didgital och icke-digital :-) Har en Canon Eos 300V, samt den digitala Canon Eos350D. Är helnöjd med båda, men borde få ett nytt objektiv till :-)

Önskar dig en riktigt god fortsättning på det nya året!