tisdag 23 oktober 2007

Sist men inte minst

Hej!
Jag kanske är den sista av alla pyssliga bloggare att köpa ljung och göra lite fint utanför dörren. Det har stått halvdöda pelargoner kvar sedan i somras. Men nu är de där!

I den vitmålade korgen står ljung tillsammans med enris. Min trädgårdssoffa fick åka fram igen efter Göran burit in den för vintern. Jag tyckte fågelburen passade in i arrangemanget. I zinkkrukan har jag blandat kärleksört med blåbärsris.



Samma bild men lite längre ifrån.

Här fick zinkbaljan, vattenkannan och en lykta stå. Det blir mysigt att kunna tända på kvällarna när man bjudit hem gäster.

I den stora zinkbaljan satt jag ljung, mossa, stenar, och en lövboll. Bollen gjorde jag av Emmas leksaksboll. Jag band runt lönnlöv med ett grovt snöre.

Nu vill jag ha två kransar på dörren. Få se om jag försöker mig på att göra dem själv. Annars kan man köpa.

kram Helena

18 kommentarer:

Linneagården sa...

Det ser väldigt trevligt & inbjudande ut på din fastukvist. Vilken rolig idé med lövbollen, den var ny!
Må så gott & ha e bra kväll.
*kram* /madelene

Magdalena Martin sa...

Det ser verkligen jättemysigt ut, kul idé med en lövboll, det måste jag prova på! Det lilla man anar av erat hus säger mig att det är ett riktigt drömhus!! Skulle vara himlans kul att få se mer :-D jag blir så nyfiken!
Kram på dig
Magdalena

MiaMaria sa...

Så vackert du höstpyntat...så fint med det vita och zink...
Sen blev ju garderoben kanon!

Må så gott!
Miamaria

Brunkullan sa...

Jag pyntade först idag jag med:-) Så du är inte sist. Jag är inte klar heller utan ska köpa nått till lådorna nedanför fönstret, men vi ska ju byta fönstren snart så det blir en senare fråga!!

Så fint det blev också!! Med zink blir det extra fint!!!

Susanne

Staket & Designkonsulterna sa...

Vad fint det blev med garderoben, ljust och härligt. Vad mysigt du gjort utanför dörren, man får lust att sätta sig i soffan och bara njuta av allt det fina du gjort.
Du har en väldigt kul blogg som sätter lite nya tankar i huvudet på mig.
Kramis och en trevlig kväll.

Marie sa...

Jag gillar din höstpyntning, såå vackert! Kul idé med lövbollen!

Garderoben blev kanonfin!

Kram Marie

Anonym sa...

så sött du gjort :)

Anonym sa...

Superfint! Älskar verkligen höstpynt! :)

Anonym sa...

En lövkrans gör du enkelt och snyggt - en stomme av tjock ståltråd, 2-3 varv, lite större än vad du tänkt dig. Löven tar plats och kransen blir gärna för liten annars. Gör små "buketter" av löv i olika färger. När du gjort måååånga "buketter" snurrar du fast en i taget på stommen, med rep eller tunnare ståltråd. Alla "buketter" åt samma håll, naturligtvis. Blir så fint så fint.

Anonym sa...

Åh så fint!! jättevackert! :D

Anonym sa...

Verkligen fint! Ser så välkomnande ut. Lycka till med kransarna, själv har jag just gjort ett mosshjärta som hänger i vårat kök. Tänkte göra ett lite juligar hjärta och hänga på dörren.

Anonym sa...

Jättefint!
Du är dock inte sist ;)
Men vi har ju just flyttat in och gardiner och mattor kommer före.

Anonym sa...

Fint, jag tycker det är svårt med blomster. Det bara dör liksom...

Anonym sa...

Hej Helena.Jag har försökt att skicka en komentar till dej flera gånger men du vet,jag är inte så bra på det här.Apropå bra på,så är du så himla duktig,det ska du veta,så pysslig.Det är så kul att gå in på din blogg och få nya tips och ideér.
Vi ses nästa helg,ser framemot att spöa skiten ur grabbarna....
Många kramar/Tina.

Anna sa...

Så vackert du har gjort! Nä du är inte den sista av alla bloggare som köpt ljung - jag ligger också efter:)Men nu blev jag inspirerad att ta tag i detta jag med!

Garderoben blev ju ursnygg!

Kram
:)Anna

Anonym sa...

Hejsan Helena.
Har precis hittat din blogg.
Du och din familj har jätte fint hemma hos er.Jag blir jätte inspererad att fixa själv.Just nu är jag sjukskriven för utmattnings depprission,och nöjer mig med vackra bilder.Jag tittar gärna in på din blogg varje dag.När jag orkar fixar jag gärna hemma.Är tok intresserad av gamla saker typ örngott och broderade lakan,gammalt porslin och bruks föremål.Sakerna har så mycket att säga på nåot sätt.Jag läser din blogg och inspereras.Imorgon ska jag ut iskogen och binda mossbollar.......En bra rehabilitering,man är här och nu.Tack för titten.

Mvh Susen

Spets och snor sa...

Susen: Kul att höra att du inspireras av min blogg. Tråkigt att höra att du inte mår bra. DU får vara rädd om dig och bara göra sådant som känns roligt. Inga måsten. kram Helena

Beas sa...

Fint med zink och rosa ljung, härligt med lite färg även fast hösten är här.