torsdag 25 oktober 2007

Hemmablind

I hela mitt liv har det stått en stor trälåda i våran garderob (jag bor ju i mitt föräldrahem). För någon vecka sedan var Ewa här och hälsade på. Då hon såg lådan frågade hon mig varför jag inte har den framme. Det har jag aldrig tänkt ut själv. Vilken tur man har vänner som inspirerar.

Förra veckan sa jag till Göran att lite snabbt ta ut lådan som jag skulle måla. Och då ska ni veta att det inte är någon liten pjäs. Göran blir aldrig arg men just vid det tillfället när den stora lådan skulle ut, kom inga kristna ord från hans mun. Då blir jag alltid full i skratt. Inte så hyggligt kanske.

Det är inte varje dag jag bjuder på en stökig och ful garderobsbild. Ser ni vilken stor låda? Det var den Göran släpade ut härifrån.

Så här ser den ut vitmålad. Den är ca 180 x 70 x 70 cm.

Den står uppe i mitt vardagsrum. Ser ni även att jag målat fönsterfodren på mina småfönster? Hela fem stycken klarade jag av målningen på förra veckan. Så nu är allt klart! Jag provade göra en golvkudde av min sädessäck. Det är den ni ser ena hörnet av till höger i bilden. Där kan barnen sitta framför tv:n och mysa.

Jag och Elliot har varit på shopping idag. Det ska lite nytt och fint i hallen. Få se om jag har energi kvar när barnen slaggat in. *Hoppas* Då ska snart få se lite nytt i min hall.
kram Helena

28 kommentarer:

Hallongränd 4 sa...

Visst är det lätt att bli hemmablind. Lådan blev kanonfin som vit och vad bra den passade under fönstret. Målade själv en låda tidigare i höstas, fast mycket mindre. I den ska jag samla mina inredningstidningar.
Kram från Annette

Randi sa...

Ja, det var ju ingen liten låda din man skulle släpa fram ...*fniss*. Men han verkar snäll och tålig, trots den okristna ordsvalan. Fin placering i ny skrud fick lådan också. Vad du hinner med!

Anonym sa...

Vad fin den blev :)

Uppe på vinden/Under en vind sa...

Men så stor den var!! Å vilken tur att den kom fram, vore ju synd att inte kunna njuta av den! Den fungerar ju bra både som förvaring och sittplats!

Nu har jag gjort ett inlägg om vita kannor!!! Där finns dina också med förstås! Kika gärna in på www.underenvind.blogspot.com

Ha en skön kväll! Kramar!

Anonym sa...

Wow, vad fin den blev Helena!
Höll på att skratta på mig när jag tänkte på hur Göran fick kämpa ut den ur garderoben, hi,hi...Kan tänka mig hur jag skulle ha låtit.
Blir det prommis i morgon? eller ska du va hemma o pyssla?
Kramis susanne :0)

Anonym sa...

Det går fort att bli hemmablind, så det är bra att få lite feedback och tips av goda vänner! Lådan är ju himla fin!

Spets och snor sa...

Susanne: Ja, du ser han framför dig :-) Prommis klockan 8.30 imorgon. Ska du med? kram kram

SKATAN sa...

Fint blev det : )

Mysiga lantliga ting sa...

Det var en stooor låda det där!! Men så snygg den blev i vitt, det är klart den ska stå framme så man ser den stora fina lådan.
Kramkram.

Anonym sa...

Japp, jag hänger på i morgon...
8.30 utanför mig???
Kramis från hurtbullen!!! Hmm...
Susanne, om du undrar vem hurtbullen är, fniss...

Anonym sa...

Hei.
Oppdaget bloggen din ved en tilfeldighet for noen dager siden, og føler jeg allerede er i ferd med å bli totalt avhengig....
Nyyyyyyyyyydelig hus, og masse delikate innredningstips.
Jeg er i en prosess(har tatt mange år)der jeg prøver å "omvende"mannen min til å godta, og like en lys innredningsstil..Han har kommet så langt at han kan godta lyse vegger, typ lysbeige eller lysgrå, og hvite møbler er i ferd med å bli godtatt.Jippppi.
Masse hilsen fra Hanne i Norge.

Pethra sa...

Jättefint blev det. Så fint med den vita bjälken också. Ja, lustigt vad man kan bli hemmablind. Ibland går jag ner och rotar i källaren för att se om något "skräp" kan ses ur ett nytt perspektiv. Tyvärr har jag inte så fina fynd som Du hade med den här lådan...

Pia..... sa...

Ja visst blir man hemmablind..bra då när kompisarna kommer och "drar2 framgrejerna åt en...himla fint blev det..såg pizzorna det såg ljuvligt gott ut...fint på trappen hade du med..nåt jag glömt...har bloggat lite för lite nu.:)...har såååå mycket att ta igen... du har som vanligt mycket fint att visa...PIA

Körsbärsgården sa...

Hemmablind går det fort att bli, men tar man med kameran på en rundtur i huset så får man hjälp på traven att se vad som bör åtgärdas. På bild blir det väldigt påtagligt. Om bristerna sedan åtgärdas alla gånger är en annan sak...

Såg någonstans att Du varit till Gruvgatan 13. Kanske såg Du några stora kransar av kottar i butiken? Vet att det har funnits i alla fall, för jag har levererat dem. Är så glad att de tyckte om dem! :)

Önskar Dig en skön fredag och hoppas morgonpromenaden blir trevlig! Hälsa Susanne från Karin som var på loppisen och köpte ett par små konståkningskridskor och kvarnstenar! Snart kommer jag att få användning av båda delarna!

Kram!

EVA sa...

Visst blir man hemmablind...så det är kanon med vänner som ger en tips ! Och vilken snygg låda sen !
*
KRAM EVA

Lilla jag sa...

Fin! Kul att man kan hitta "fynd" även hemma i gömmorna.

Tingeltangel sa...

Vad fin lådan blev när den blev vit. Den passar så bra där under fönstret. Kan tänka mig att den rymmer en hel del också.

Dubbelörnen sa...

Det är det som är så bra med nya ögon, de hittar saker som man själv blivit hemmablind för.

Tycker även bloggarna öppnar mina ögon för saker som finns i gömmorna. Saker som jag kan lyfta fram på nytt sätt.

Det är bara så vackert hemma hos dig... Visade kära mennen er garderob o nu fick han tankar om att klä in gaårderoben i vårt sovrum med pärlspånt o han har även "köpt" idén om draperiet *skrattar*.

Varma helgkramar

therre sa...

wow, det var kul att se att du också är lite männsklig o har stök du också ;)

Anonym sa...

Det ser ut som en gammal "vedlår" vi hade liknande i mitt föräldrahem. Jättefin är den.

MiaMaria sa...

Vilke stor och härlig låda som slukar en hel massa saker...

Trevlig fredag!
Miamaria

Nostalgi och romantik sa...

Så fint det blev med lådan!! Jaa ibland ser man inte skogen för alla träd...
Vad ska du nu stoppa i lådan??
För det går väl i rätt mycket eftersom den är så stor?
Kram
Marie

Jordgubbar med mjölk sa...

Men vad bra det blev! Ja man blir då sannerligen hemmablind!

Ha en trevlig helg!

faster atta sa...

Härligt med inspirerande vänner! Många gånger har man ju skygglapparna på hemma och ser inta alltid potentialen i saker och ting! Men din STORA låda blev jättefin med vit färg. Vilken tur att Göran finns som kan bära!!

"M" sa...

Den gjorde sej verkligen bara under fönstret i det rummet....ja man går i hemmet och ser inte det andra kanske ser...men vilken bra ide...vad har du i lådan???
Kram "M" Hjärtan på tråd

"M" sa...

...den gjorde sej verkligen BRA under fönstret....menar jag ju såklart..."M"

Jennyshemochharmoni sa...

Å vad du pysslar! Lådan blev ju jättefin! Toppen som förvaring och vacker att se på :) Säcken måste vara urmysig också :)

Hanna sa...

Lådan blev jättefin och jag diggar din säck, hur hinner du med allt? ;). Ha en skön kväll! Kram Hanna