lördag 6 oktober 2007

Ommöblering

Hej!
Detta är fjärde dagen jag är själv med barnen. Göran är i Italien. Jag ser nu fram emot att han är på väg hem. Dagarna har gått fort och jag har knappt saknat han men det finns ett tydligt tecken att pappa är på vift - när man får borsta tänderna med Byggare Bob tandkräm. Av någon anledning har vi ingen extra tandkräm att ta med sig när man ska på resa. Det finns bara en. Och den enda tar såklart Göran med sig. Då får man hålla tillgodo med en tandkräm som smakar bubbelgum och som tänderna känns sträva av.

Nu har vi haft en liten ommöblering här hemma. Jag har flyttat ned en byrå i badrummet. Den stod tidigare uppe i vardagsrummet. I den har jag nu Elliot och Emmas kläder. Skönt att slippa släpa upp allt när man ändå klär på dem i badrummet. Byrån kommer från ett gammalt skogsbolag i Orsa och har stått på någon direktörs rum.

Badrummet gjorde vi om för fem år sedan. Efter det har knappt något nytt hänt i detta rum. Jag kan känna att jag blivit hemmablind i detta rum. Jag tänkte därför fråga Er duktiga bloggvänner om tips. Vad ska jag göra i detta rum? Tidigare bilder av mitt badrum hittar ni här.

kram Helena

31 kommentarer:

Jennys Vita Villervalla sa...

Ljuvlig byrå!
Vill ha!
Ja, när jag tittar på ditt badrum så blir jag stum...
Det är ju underbart som det är redan!
Själva har vi ett badrum med "dolda fel" som vi upptäckt i dagarna och snart skall ta itu med...
Inte kul alls, men det kan ju kanske bli när det blir klart!
Ha en trevlig helg!
Kram
Jenny

NICOLINAS BONING sa...

Vilken snygg byrå!
Och badrummet är sååå snyggt redan nu,men ibland vill man ha en förändring tex...andra växter...ny badrumsmatta...handdukar...lampor..ljus...
Hoppas att vi får se förvandlingen om det blir en sådan.
Hälsn/Birgitta

Anonym sa...

Jag tycker det är kanonfint som det är...vad finns det att ändra där? dET KAN JU RÄCKA MED ATT TA IN lite färg på detaljer för att förändra.Mvh "M" Hjärtan på tråd

Lilla Blanka sa...

Vilken fin byrå ni har i badrummet!
Jag själv är i planeringsstadiet för projekt "piffa-upp-badrummet".
Jag har tänkt mig lite SPA-känsla, så jag håller på att samla på mig en massa olivtvålar, sköna korgar, nya frottehanddukar och en massa ljus lämpliga för "spa-mys"...så när jag känner att det är dags så hoppas jag på en skön förvandling av badrummet. Kram!

♥ Pia... sa...

Hej..ja jag tycker ditt badrum är så fint så det behövs inte alls nån ny omgörning där inte:)..fast visst är det kul att ändra om då och då...byrån var kanon skulle inte säja nej till den inte..ha en fortsatt trevlig helg...PIA

Skatan sa...

Hej! Vilken spännane byrå. Det blir ett kul möte mellan kontorskänslan genom lådorna och handtagen, och den vita färgen (samt placeringen i ett hem naturligtvis...). Jag gillar det! Vad gäller ditt badrum så vet jag inte eftersom jag tycker det är så fint som det är. Lite nya badhanddukar och blommor som tål mörka utrymmen möjligen?

En fortsatt skön helg önskar jag dig!

hulukvarn sa...

Hej Hej! Vilken fantastiskt fin byrå. Ert badrum är superfint! Jag hade inte ändrat på något:) Hoppas att någon annan kan hjälpa dig lite mer.

Kram Kram

Ardisia sa...

Ja du.. Om jag var du så skulle jag inte göra någonting med erat badrum. Det är jättefin! Rymlig, ljus, unik.. Ja, det är väldigt speciall.

Men om du vill ändra nåt, gör det med detaljer, typ växter, textilier, ljus..

Byrån passar jättefint i badrummet!

Ha en fortsatt trevlig kväll! Kramis

Marie sa...

Hihi, min make har också varit i Italien i veckan så jag har borstat tänderna med Bamsetandkräm.

Tycker ditt badrum är helt underbart som det är och byrån var ju jättevacker.

Kram Marie

Goa sa...

badrummet är helt ljuvligt som det är!!
Byrån är underbar och ny där inne...så helt hemmablind är du allt inte!
Visst är Bamse gott...har oxå haft såna dagar:)
Tack för din underbara blogg och att vi får följa ditt underbara hem! Detta är den allra första bloggen jag besökte...och nu sitter jag här själv. Takc vare dig...:)
Kram

Goa sa...

badrummet är helt ljuvligt som det är!!
Byrån är underbar och ny där inne...så helt hemmablind är du allt inte!
Visst är Bamse gott...har oxå haft såna dagar:)
Tack för din underbara blogg och att vi får följa ditt underbara hem! Detta är den allra första bloggen jag besökte...och nu sitter jag här själv. Takc vare dig...:)
Kram

Nygammalt sa...

Vilken fin byrå! De "gamla" bilderna kommer jag ihåg, det var innan jag själv kom igång med bloggandet. Jättefint har ni det!
Kanske det är tandkrämen du ska byta ut! ;) *hi hi*
Trevlig helg! Kram.

stina sa...

Erat badrum är underbart! Jag har ett badrum som är yttepytte litet och vansinigt svårt att få fint och mysigt! Kram Stina

Anna i den vita soffan sa...

Badrummet är fint och harmoniskt, förstår att du gärna tar ett bad och kopplar av där! Skulle föreslå att du gör något fint av ytan uppepå byrån. Du brukar ju vara väldigt duktig på sånt av alla bilder att döma och har säkert en del i skåpen som du kan plocka fram!

Ser på de tidigare bilderna att du har en vacker kandelaber vid handfatet och fina ljusstakar på det lilla bordet som då stod framför fönstret, du kan ju fortsätta i den stilen. Jag tycker också det är vackert med våningsfat i badrum med tvålar, badbomber etc på, det skulle ju också kunna passa. Det marina temat, som jag tror du gillar, passar ju också i badrummet.

Hur du än gör tror jag det blir fint - lycka till!

Solsjö - Under en vind sa...

Ha ha...nu skrattar jag gott! Det där med tandkrämen var välbekant för mig! Så där har vi också haft det när sambon rest, men i våras fick han en egen resetandkräm! Han åker ofta med bara handbagage och då får man bara ha små förpackningar med sig så det har vi löst nu...kanske en julklapp till maken?? *fniss*...tänk så glad han ska bli! Din byrå är jättefin och ditt badrum kan inte jag se behöva förändras! Det är ju sååå fint! Men jag förstår att du vill ha ombyte som "lever" i det! För mig som kikar utifrån så ser det bara så mysigt ut! Må gott, ha en skön söndag! Kram!

MiaMaria sa...

Vilken vacker byrå.

Men jag måste nog säga att det är ju så vackert redan nu.

Det kanske är därför du inte gjort något i rummet på 5 år, eftersom det är så snygtt som det är.

Skön söndag!

Miamaria

Lavendel & Romantik sa...

Hej på dig!!!Jag tror att du kan förändra ditt fina badrum med så små detaljer.Alla som besöker din sida letar ju själva efter inspiritation och dom flesta hittar ju en massa hos dig och dina vänner....Köp en blomma ljus och nya handukar...;-) Kram/Majsan

Engsroom sa...

Byrån är ju ljuvlig och var in och tittade i ditt badrum också det var ju knon fint så som det är. Det ksnake räcker med lite nya smågrjor som frotte och sånt för att du ska tycka om det själv igen. Kolla hos karna hon hpller på med sitt badrum kankse kan du få några tips där hennes länk finns hos mig om du inte har den.
Ella

LantlivsAnette sa...

Vilken underbart fin byrå du har fått tag på...med alla dessa lådor..helt perfekt för barnens kläder.Jag kan inte se att du skulle kunna göra ditt badrum vackrare än det är..jag skulle sååå himla gärna vilja ha ett så vackert badrum..vårt ser usch ..bedrövligt ut just nu..jag har försökt pynta till det..men..jaa..nångång ska vi ta tag i det också.På den fina byrån skulle du kunna ha en fågelbur för prydnad förstås och någon fin zink lykta kanske..vackra tvålar i fina glasburkar..jaa du hittar säkert på nåt fint.
Tack snälla Helena för de fina orden hos mig idag..det värmde gott !
Kram Anette
P.s jag kände precis igen det där med tandkrämen..här gäller det även roll-on också..fniss...

Anonym sa...

Jag vill ha den byrån! Jösses vad vacker den är!!!

Anonym sa...

Hej Helena!
Nu känner jag mig sådär tråkig och hålla-med-aktig. Jag håller dock inte med dig om att ditt badrum behöver fixas till något mer. Jag tycker det är så perfekt som det är. Vill du få lite distans kan du alltid komma hem till mig och kliva in i mitt badrum så kommer allt genast kännas fantastiskt mycket bättre! jag gillade förresten det stora skåpet kanonmycket, ett sånt skulle jag behöva hemma hos mig, för oj, vad mycket saker jag har.
Du är så duktig, var nöjd!
Kramar Camilla Örebro

linnea-maria sa...

Erat badrum är så snyggt så du kan gott luta dig tillbaka i ditt fina badkar och vänta några år till :)

Unknown sa...

Skrattar när jag läser om byggare bob tandkrämen hi-hi....Känner såååå igen mig, fast här är det bamsetandkrämen man ryker på just nu! Åh vad den smakar sött =) kram Malin

Linneagården sa...

Vilken snygg & praktisk byrå. Var in & kikade på tidigare inlägg om ditt badrum,,,åh, åh så snyggt. Skulle oxå ha låst in mig med ett glas rött...
*kram* /madelene

Beas sa...

Hihi...känner igen det där med Byggare Bob tandkrämen!

Förutom att man har med sig den enda vuxentandkrämen som finns i huset när man reser bort, så får man ofrivilligt med sig små visselpipor, munstycken till såpbubbelflaskor, legogubbar och McDonaldsjunk från Happy Meal! :-D

Brunkullan sa...

INGENTING!! Du har ett fantastiskt badrum som det är!!:-)

Men man kan ju ändra med textil. Haddukar, matta, några läckra ljus...Men som jag sa. Det är perfekt!!

Susanne

Camillas nya hem sa...

Tack för dagens skratt, att borsta tänderna med Byggare Bob-tandkräm måste vara en höjdare! Hihi! :)

Jättefin byrå, och vilket gigantiskt badrum ni ser ut att ha!

Anonym sa...

Ja, Snacka om att vara hemmablind.
Du har ju ett så otroligt fint hem.
Ditt badrum är som en dröm. Själv
är vi 4 pers på ca 2 kvm stort badrum i 50-talsstil. Suck.
Jag tycker du borde vara supernöjd.

Lena

Sallys hus sa...

Hej!
Va kul det är att förändra lite ibland...
jag instämmer med de övriga...ert badrum är ju heelt uunderbart så vad finns att ändra.
Hoppas du får plats med den fina stolen i hörnet för den kan ju vara bra att sitta på när man ska hjälpa små folket på med kläder.
Du kommer nog på en massa fint pynt att ställa därpå...kanske några fina boxar till hårspännen och sånt. Läste om kakfatstipset och det lät ju jätte fint.
Se till så det finns plats att sätta ner kaffekoppen eller lite bubbel på fredagskvällen..

Kram Katarina
Ps....nu har jag låååånga naaaglar...

Laila sa...

Jeg synes baderommet ditt er perfekt. Det trengs såvisst ikke å forandres. Nydelig er det, som hele huset ditt!
Men nye såper med god lukt og kanskje en ny fin plante frisker jo alltid opp. Skjønner at man av og til ønsker forandring, men jeg må nok bare si som de andre, det trengs virkelig ikke.

Malin sa...

Sitter och söker på blocket om förslag hur man kan måla om byråar, och då kom jag till din blogg. Ser visserligen att det är 3 år sen som det inlägget kom, men måste ändå säga att byrån är jätte fin!! Och den skulle göra sig jätte fin hemma i min hall;) Letar efter en byrå som jag ska måla vit och sen lägga spetsgardin över och måla på. Inte över hela men en liten del.
Hoppas du kom på hur du ville ha det i badrummet, även fast du hade det jätte fint så vill man ju alltid förnya!