tisdag 2 oktober 2007

Kuddaffär

Hej!

Tack för alla fina kommentarer om min övervåning. Det var roligt att ni fick se den efter mycket om och men.

Jag håller ju på med en förvaringsrokad här hemma. Då hittar man allt möjligt i sina gömmor. Är det något som tar stor plats att förvara så är det kuddar. Vad gör man med alla kuddar man inte använder just nu? Kommer man använda kuddarna någon mer gång? Frågorna är många och svaren är få.

Jag sitter på en stor mängd kuddar som inte används just nu. Idag ska ni få se några engelskt röda kuddar jag hittade i mina gömmor.


Ni förstår att det tar plats att förvara kuddar man inte använder. Jag vågar inte ens räkna hur många jag har.

Just nu får de ligga undangömda någonstans eftersom jag vill bara ha vitt med lite beige. Visst är de vackra? Men sätter jag fram dessa kommer jag att vilja göra om efter en vecka. Det vita håller länge. Färg tröttnar jag på fort.

kram Helena

45 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tjejen!
Kuddarna är jättefina. Kan passa i soffan till jul åtminstone. Ett tips till förvaring är att ta av kuddvaren och använda samma innekuddar gång efter gång! Kan bli lite sprättande om man sytt igen sömmen för hand men det kan det vara värt om man har platsbrist.
Kram
Sussie

Anonym sa...

Kuddar får man aldrig nog av, själv har jag dille på gamla stoppade dunkuddar som jag fyndar på loppisar. Just nu har jag två som jag inte har plats för, men kan ej göra mig av med för de är så fina. Kanske kan man ha dem ute till våren i den fina parksoffan som står på våran innergård!
Håller med dig, färg tröttnar man lättare på.

MiaMaria sa...

JA kuddar har man i massor försöker nu att sy blixtlås i mina så jag kan återanvända innerkudden.
Visst är dina kuddar fina du får väl blanda dem med vitt Eller?
Ha´en bra dag! // Miamaria

Hem och Lycka sa...

Jättevackra kuddar men förstår det där utrymmesproblemet.. Men spara dem till jul, då passar de ju utmärkt! kram

Anonym sa...

Hej! Det finns ju vakumpåsar! Då blir de ju platta och tar nästan ingen plats. Finns nog bland annat på favoritsaker.se Perfekta! När man köper kuddar på ikea är de ju vakumförpackade.

Anna sa...

Jadu kuddar det har jag också hur många som helst! Och håller med om att de är svåra att förvara. Jag har som tur är en bra gömma i min kökssoffa, och i ett par fotpallar:)

Dina kuddar är jättefina, jag älskar de med rostyget! Har själv några sådanna!

:)Anna

Sallys hus sa...

Men himmel så fina!!! De där kan manväl inte tröttna på???
Syr du inte överdrag bara??? Det gör jag så har jag samma innerkuddar. Då tar de ju inte så stor plats.

Måste berätta för dig (eftersom du är den enda jag har diskuterat naglar med.) I morgon kväll åker de på...ÄNTLIGEN...jag åker till Barcelona på torsdag morgon så jar tyckte det skulle va kul att va lite fin om tassarna. Gelé blir det o fransk manikyr.
Ha det bra Kram Katarina

Anonym sa...

underbar kuddsamling.

Körsbärsgården sa...

Ja, nog blir det ett och annat kuddfodral... Det är ju så kul att byta emellanåt och se hur hela rummet blir att se annorlunda ut!

Jag syr alltid i dragkedja i mina kuddfodral. Bara att ta ur innerkudden och använda på nytt! Lätt att tvätta också. Innerkuddar av dun och/eller fjäder brukar jag använda då de håller formen bra och är lätta att "puffa upp".

Spar kuddarna tills Du vet hur Du vill göra med dem och vill Du inte ha dem kvar längre så tror jag knappast Du får några problen att hitta nya hem till dem. "Kuddaspiranter" kommer inte att saknas på Din blogg! :)

Kram från Karin i Körsbärsgården.

Tingeltangel sa...

Dina kuddar är underbara. Låt dem få komma fram över julen i alla fall. Då brukar det ju vara fint med lite rött. Förstår att de tar plats att förvara bara. Jag brukar stapla kuddar i klädkammaren och emellanåt får jag dem över mig.

Lilla Blanka sa...

Men vilka jättefina kuddar...! Dom måste du ju spara :) Och som de andra sagt här innan, till jul passar de ju utmärkt!
Kram

Anonym sa...

Très jolis tous ces petits coussins, j'aime beaucoup les tissus utilisés, c'est très frais, très romantique!!!!

Ardisia sa...

Jättefina kuddar!

En del passatr kanske till Julen eller sen på sommaren till uteplatsen?

Ha en härlig vecka! Kram

Nilla sa...

Det är en fröjd att vara inne på din blogg.
Du har så otroligt fint!
Kram Pernilla.

Anonym sa...

Helt underbara kuddar! Jag måste lite pinsamt erkänna att jag älskar engelskt blommigt...
Kram Kicki

Anonym sa...

Skicka dem till Västerdalarna;)
Det finns en soffa som skriker efter kuddar och lite mys här.

Dalkullan

Anonym sa...

Jag har köpt helt fantastiska förvarings påsar på Ellos. med dammsugaren suger jag ut all luft i påsarna så alla mina kuddar etc ligger nu och är vaccumförpackade o tar bara en tiondelsplats i skåpet, använder påsarna till att förvara vinterjackor duntäcken filtar o allt annat som är stort fluffigt o skrymmande. Perfekt
//Y

Nygammalt sa...

Ja, visst tar kuddar plats men de är väldigt fina iaf. Kram.

Engsroom sa...

Jag syr nya fodral och använder flera av dem som innerkuddar. Sen har jag klädkammaren den det är et litet kuddhav.
Ella

Anonym sa...

Ja, du kan öppna kuddaffär du... eller starta ett kuddkrig! :)

Verkligen mysigt på övervåningen, förstår om alla sover gott där!
Kram och tack för all inspiration!

Linneagården sa...

Jättefina, men man tröttnar fort på för mycket färger & mönster. Jag stoppar ner mina under locket under kökssoffan (har två)
*kram* /madelene

LantlivsAnette sa...

Jaaa du Helena !
Kuddar ...kuddar...det har man hur mycket som helst..det brukar skämtas om mig att är det nåt Anette har så nog är det kuddar !
Det blir lätt så när man har en tyg butik...-vi ryms ju för f-n inte i soffan för alla kuddar..så kan det också låta här hemma...
men vad är ett hem utan kuddar ?
Dina är jättefina...och mååånga..fniss...
Kram Anette

Lönnergårds Anna sa...

Ooooh... vilken underbar övervåning. Och sadlen i taket jaha hur ska jag nu lägga fram till maken att jag vill ha en bjälke i taket så att jag kan hänga upp en sadel. Det tåls att tänka på. Superfint!!!!

Kramar Anna

Brunkullan sa...

Kuddarna är superfina! Speciellt de med texten:-)

Susanne

Tidsmästarinnan sa...

haha, jag har precis släpat hem mera kuddfodral och kuddar, jag trodde jag kunde ha samma innerkudde men det skiljde ju i storlek! Sambon suckar lite, men det får han ta :-)
Dina var kanonfina tycker jag.

Anonym sa...

Oh vilken mängd fina kuddar du har i dina gömmor!! Visst är vitt vackert, jag håller fullständigt med eftersom jag mer och mer försöker få hela hemmet vitt:-) MEN det är vackert att bryta av allt det vita med någon liten färgklick här och var - du har ju en hel drös "färgklickar" att välja på:-)

Anonym sa...

Först vill jag ju säga att även om jag förstår dig och ditt resonemang kring att det är fel färg på kuddarna nu så kan det vara bra att spara dom lite till för man vet ju aldrig... Dom är ju trots allt underbart vackra !

Som många andra sagt så är ju dessa vakumpåsar helt fantastiska för just kuddar och täcken som man har extra av. Testa dom så får du lättare med förvaringen !

Kram Kram
Carina

Anonym sa...

superfina kuddar!!! du har en massa fint du!
:D

Anonym sa...

Kan bara hålla med dig om kudd-problematiken. Låter dock som om vi alla har fått lite goda råd här, så nu kanske det blir bättre i gömmorna... :-)
Kramar Camilla Örebro

MODERN COUNTRY sa...

Heisann!
En liten stund siden nå, men så mye flott å se siden sist.Ja, du har et så vakkert hjem, det er jo bare til å nyte!!
Må si du har vært kjempeheldig som har kommet over noen så vakre parfymeflasker, vil ha!!! Ja, de ser jo så luksuriøse ut i tillegg. Chic :) Ja, og så din 2 etg. da. Med vardagsrum kombinerat sovrum. Så lyst og romslig at dette må jo være en drøm å kunne ha. Flott tak!
Nydelige og Fargerike(!!) puter. Ja, ble litt paff av å se så mye farger hos deg, selv er jeg kjempeglad i farger så dette var moro å se :)Har selv hauger med puter og trekk. Ja min samboer klager litt på omfanget, Men det er så deilig å bare kunne skifte og kombinere etter form, sesonger og stil.
Aina

Anonym sa...

Ser ut som att vi har samma intresse - kuddar. Jag har hur många som helst, just nu tror jag att jag har 16 kuddar "i gång", och säkert dubbelt så många som inte är framme. Jag har en egen garderob till kuddarna i förrådet :)

Elzie sa...

Ja, var gör man av ALLT som man inte använder just nu? Är hopplöst när man bara har ett litet hus på 3 rum. Visserligen har vi källare, men den är inte uppvärmd så man vill inte ha textilier därnere. Vet aldrig om det blir fuktigt och möglar. Jag tycker jag har byråer och skåp överallt, trots det är det fullt. Men har gett mig den på att NU ska jag snart sätta igång och sortera ut och bara ha det jag verkligen vill ha *s*.
Kram Elzie

Färjtorp sa...

Det var ju jättefina kuddar!!! Bra att ha kanske...
Kram.

Aina sa...

God morgen til deg. Jeg er innom bloggen din daglig, dine bilder er så inspirerende og stilen din er slik jeg vil ha det hos meg. Det gustavianske skapet ditt i spisestuen "sikler" jeg etter...vil ha et slikt.
Puter er alltid kjekt, ser du har fått tips om vakuminnpakking:) Håper det er greit at jeg har laget link til siden din. Ha en fortsatt fin torsdag.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Kuddar kan man aldrig ha för många av...eller??
Jag har kuddar både här och där, och då menar jag inte inredningskuddar, utan andra kuddar av olika slag och storlekar, lite varstans utplacerade på min kropp. Vem som har satt dom där förstår jag inte!! Tänk om man kunde packa in dom i en vacumförpackning! Det vore grejer det!
Kram
Marie

Anonym sa...

De fina kuddarna kan du kanske använda till ditt röda trädgårdstema?

Vilket fantastiskt vardagsrum/ sovrum! När man öppnar upp till nock får man en helt annan känsla.

Nåt liknande vill jag göra också, om några år... Just nu sover vi i en liten vindsgarderob...mysigt och trångt, men privat!
(Ni har inte funderat på förhängen runt sovdelen...?)
Kram :)

Camillas nya hem sa...

Jättefina kuddar! Tycker allt att du ska spara dem!

Skatan sa...

Ja det är svårt det där med förvaring av alla säsongs- och modebetonade saker. Jag har en hel garderob full med kuddar. Hyfsat onödigt, kan tyckas...

Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Hihi, det var kul att du kallade kuddarna för "att ha färg"... jag tycker att det är rätt beiga*s* där ser man vad smaken är olika!Fast du har ju ändå alltid så vackert! ha en fantastisk helg med många kramar!

Jessan sa...

vilka underbara kuddar! VILL HA!

Anonym sa...

Jag älskar ditt hem! Din blogg är verkligen en fantastisk inspiratinskälla och tiden du lägger ned på den är guld värd. Du förgyller min vardag, tack!

Stina sa...

Jag kan ta hand om dina kuddar, vet du.;-) Kram

Amoroso sa...

Intressant att du säger att du tröttnar på färger men aldrig på vitt. Jag brukar också tröttna ganska fort (eller tröttna är väl fel ord, men jag blir sugen på att prova något nytt, det gamla kan fortfarande vara fint). Sedan en dag, kommer man tillbaka till det gamla igen :-)

Solsjö - Under en vind sa...

Så underbart fina kuddar!! men jag är som du, färgen tröttnar jag snabbt på! Det vita är mer "hållbart".....Dock så är julen väldigt RÖD hos mig men det är ju bara en kort period! Men blått har jag, och hos dottern finns det massor av rött och rosa! Du har inte ett flickrum att frossa i med dessa fina kuddar??? Ha en skön helg och njut av solen! Kram!

Anonym sa...

Haha, jag är likadan, jag har massvis av fina kuddar, men jag blir så fort leds dom och byter hela tiden. Jag förstår inte dom som bara har två soffkuddar och nöjer sig med det. Eller är det vi som är knäppa....