lördag 13 januari 2007

Välkommen in till mig - idag får ni se mitt lantkök


Jag själv är alltid nyfiken på hur alla som skriver fina inrednings bloggar har det hemma. Därför tänkte jag visa mitt hus här framöver. Idag börjar jag med köket... Hoppas det kan ge lite inspiration och nya ideer!


Jag och min sambo flyttade in i huset 99 och sedan dess har vi renoverat de flesta rum mer eller mindre omfattande. Köket var det första vi tog tag i efter det att vi flyttade in. För förvaring av porslin står det franska sekelskiftsskåpet för. Som matmöbler har jag en gammal pinnsoffa och ett stort härligt bakbord. Gardinerna är sydda av linnetyg och kuddarna är gamla örngott med monogram.


Öppningen mellan köket och det gamla matrummet breddades och en timmerbjälke frilagdes. I timmerbjälke syns fästet för Emmas hoppgunga! Skåpinredningen är vitlackerade ekfaneerluckor.


En vit kakelugn finns även i köket.Min ögonsten, en köpmansdisk som vi renoverat och satt hjul på.


På sidan av köpmandisken har vi satt pärlspont. Möblerna är målade med snickerislip för att få en riktigt vit matt yta. För att få en shabbyshic-känsla har knoppar, kanter mm slitits för hand med slippapper.Vi har tagit fram det gamla orginalgolvet (huset är från slutet 1800), lutat och vitoljat det.I köket finns en vedspis med bakugn där jag en gång om året bakar mjukbulla med recept från förr i tiden. Det är bakat på potatis, rågmjöl och goda brödkryddor. Hör av er om ni vill ha receptet...

19 kommentarer:

hummmlan sa...

Ditt kök ser helt underbart ut!

Om den inredningstokiga mamman sa...

Tack så mycket - vad glad jag blir! Kul att ni hittar hit...

Lime sa...

Jisses!!! Va fint du har det hemma! Jag är så sugen på att sätta upp vitmålad pärlspont på väggarna i köket och suget minskar inte när jag kollar din blogg. "I will be back!" :-)

Välkommen till den härliga intrednings-blogg-välden!!

Om den inredningstokiga mamman sa...

Tack för det. Var nyss in på din fina blog och såg att du var dalkulla. Det är jag med...

Ingrid sa...

Så fin blogg du har! Jeg liker den landlige stilen du har på kjøkkenet ditt. Jeg kommer tilbake for å se mer av huset! :)

Emma sa...

Vilket underbart kök. Jag älskar lantkök och vi håller som bäst på att fundera hur vi ska göra om vårt kök här hemma. Det var vackert att det var så ljust och luftigt. Det ska bli roligt att se mer av ditt hus. Jag kikar gärna in igen!

Hulda sa...

Så flott kjøkken du har! Virkelig landlig!

hulukvarn sa...

Vilken fin blogg, jag är också inredningstokig och småbarnsmamma! Ser fram emot fler besök hos dig!

an angel at my table sa...

Kan bara instämma med ovanstående detta ser ut att bli en fantastisk blogg. Roligt att du delar med dig av ditt underbara kök. Din köpmandisk gör mig grön av avund. Pärlsponten på sidorna var en super bra idé. Kul med flera inredningstokiga och loppisgalna småbarnsmammor. Välkommen in i bloggvärlden!!!

Weronica sa...

Spets och Snor - ja så är det att vara mama ;-)! Roligt att se ditt kök och välkommen till bloggosfären!

Carina sa...

Underbara bilder Jag vill gärna ha receptet

Karna sa...

Noe så fint! Utrolig koselig og lyst kjøkken. Og den kakkelovnen!!! Fantastisk. Kjempe nydelig kjøpmannsdisk også, med mange skuffer, det har en jo alltid bruk for!

Tusen takk for visningen!

agata sa...

Men vilket vackert kök! Och eftersom vi har en likadan vespis så måste jag givetvis prova ditt brödrecept!

Hit kommer jag att återkomma till!

vella sa...

Underbara bilder...Vårt kök påminner om ert, planlösnings mässigt alltså. Vi har precis tagit bort mellanväggen(bilder finns på min blogg). Våra hus är från samma tidsepokså så det finns säkert fler likheter,så jag följer din husvisning med stort intresse!

Nilla sa...

Vilket underbart kök! Fin blogg du har.

HumanistMorsan sa...

Ojojoj... jag skulle aldrig kunna ta sådana foton hemma hos mig! :) Hur håller du ordnig med barnen o snoret?

SUPERfint o ljuvligt inspirerande!!

Evasleva sa...

Hej!
vilken fin blogg. Det är inte så jag själv skulle inreda men jag älskar att se fina bilder med den här stilen. kanske är det för att jag är en fattig student som stilen inte riktigt passar? ;)

Jag skulle gärna vilja ha receptet på 'mjukbulla'.

Pernilla sa...

å vad fint du har
kul att få se andras hem,otroligt inspirerande,
jag älskar lantliga hem
och inreder för fullt så hemma,

Återkommer ofta till din blogg
Kram Pilla

I en röd liten stuga med vita knutar... sa...

Hejsan, vilken mysig blogg.
Blev intreserad av ditt recept på mjukbulla och skulle gärna vilja ha det.