tisdag 30 januari 2007

Efterlysning - skicka mig dina barnrumsidéer!

Jag skulle vilja tacka för all den fina respons jag har fått sen jag startade min blogg "Spets och Snor". Först var det en kul grej jag provade men alla era varma och snälla kommentarer får mig att vilja fortsätta! Det är fantastiskt hur många besökare jag har fått hittills, ligger på plats 15 på bloggtoppen inom kategorin "allmänt". En liten "Spets och Snor" mamma... tänka sig.


Idag efterlyser jag bra tips för barnrum! Ni där ute sitter säkert med en massa roliga och härliga idéer man kan förverkliga på barnrum. Bloggen är bra för den får mig inspirerad och så sätter den lite press på mig... Därför är det dags att göra klart min flickas rum. Skicka mig en bild på barnrummet ni har där hemma eller bara en detalj... Är det något jag fastnar för publicerar jag dem på bloggen så får alla se.

Igår blev jag inspirerad av länken For the Love of Country tipsade om - Bells of Suffolk. Där visade de fantastiska kuddar man kan få många bra idéer av.
Jag sprang genast och köpte lite tyg för att sy egna kuddar till Emmas rum. Funderar även på att klippa vimplar av tyget och hänga på en tråd och fästa dem med klädnypor. Har sett det någonstans...

Vad tror ni? På barnrummet släpper jag loss lite mer när det gäller färg! Allt är inte bara vitt och beige.

Gardinen sitter redan på plats och är såklart rosa... Väggarna är vitmålad pärlspont.

Sitter ni och lurar på några bra idéer för barnrummet i lantlig stil? Dela mer er och skicka mig bild eller en beskrivning i så fall! Under min profil hittar ni min epost-adress.

19 kommentarer:

Snuffie sa...

Om jag fick en flicka skulle jag inreda det med en gammal snirklig utdrags säng som jag målat vit, sedan kanske en sänghimmel sedan ett lapptäcke med riktigt stora rutor och så klart mycket rosa...

Den inredningstokiga mamman sa...

snuffie: Åh så fint det låter... !har spjälsäng just nu men håller utkik på blocket efter sängar... Det kanske kan bli en sån... Har du sett några vackra rosa lapptäcken? Eller tyckte du jag skulle sy... :-) Köpte ett lapptäcke från Greengate nyss men det är mer rött, tänkte ha det om jag vill ändra rummet rött någongång. Tack för ditt fina tips!

Signe sa...

Åh, det blir jättefint med rosa gardin! Håller med Snuffie om snirklig, vit utdragssäng typ imperial och sänghimmel. Är ju alltid fint med pärlspont på väggarna.

Inredningstokig själ sa...

Fina tyger du har hittat, blir säkert mysiga kuddar. Gillar verkligen din stil ;-)
Ska titta på bilderna i din blogg nu igen, heeelt UNDERBARA!!

Inredningstokig själ sa...

En sak som jag kommer att sätta in i min dotters rum när vi börjar renovera är en gammal, sliten fönsterram (inte så stor) och gör den till en griffeltavla. . .och där får hon rita hur mycket hon vill :-)

Snuffie sa...

Jag hade nog tänkt sy,;) typ att rutorna är 30x30 cm.. Rosa lapptäcke jag har ett underbart hemma som jag fick i bröllopspresent, men vet inte vad det kommer ifrån ska kolla...

Linda sa...

Håller precis på att göra iordning min dotters rum. Har gjort en fondvägg i Sandbergs tapet Kaspar & Saga (den rosa) och de övriga väggarna är en bruten vit färg; Filmjölk. Tror även att jag kommer att göra några tavlor av tapeten att sätta upp på de vita väggarna. (Älskar den tapeten)
Har en utdragssäng som ska målas vit och har köpt så söta kuddfodral från Ellos med Änglar på. Är även sugen att köpa den rosa kudden med lite mörkare rosa hjärtan på kuddbutiken.se. Tänkte nog även ha lite inslag av marinblått, exvis en marinblå kudde. Hon har idag även en gammal marinblå barnvagn som är ärvd efter hennes farmor som hon har full med dockor och gosedjur.
Sängen står vid ett snedtak och jag kommer att hänga vitt tyg (funderar ev på att köpa den vita gardinen med sländor från Ellos) runt så att det blir som ett litet kryp-in som hon kan dra för om hon vill. Tror även att jag ska hänga några stjärnor eller om jag hittar någon fin mobil ovanför sängen (så som dom hade på flickornas rum i den underbara filmen The holiday :)
Vill bara säga att jag gillar din sida! Mycket fint! :)

Jenny sa...

Jättecharmig hissgardin! Den gillar jag :) Kuddarna var härligt lantliga också. Tror det kommer bli jättefina kuddar av ditt tyg! :)Hoppas vi får se dem när du är klar!

jennyshemochharmoni.blogg.se

Anonym sa...

Vilen fin gardin du har sytt! Jag gillade att det var två olika tyger. En sänghimmel vill säkert alla flickor ha.

Lina sa...

Jag har inget eget barnrum att dela med mig av, men jag har hittat en hemsida med massor av fint och inspiration som jag tänkte att du, eller någon annan, kanske skulle vilja titta på. www.landofnod.com är adressen och det finns väldigt mycket sött. Tack för en så bra och fin blogg!

Snuffie sa...

Mitt rosa lapptäcke ligger på min blogg. tyvärr kan jag inte se vad det kom ifrån..

Snuffie sa...

På tal om vimplar så var det med i en inredningstidning i somras. se vimplar i ett inlägg som jag hade i oktober som heter Underbar söndag... en kompis affär och där hänger vimplar i taket..

Den inredningstokiga mamman sa...

signe: jag börjar bli övertygad angående sängen...

inredningstokig själ: Surfa runt hur mycket du vill, kul att du gillar min blogg... Superbra lantlig idé med griffeltavlan! Tack

Linda: Tack för all din inspiration! Var in och kollade på tapeten, den är UNDERBAR. Kul att göra så med tavlorna också...

Jenny: Det är bra du sätter lite press med kuddarna... Nu måste jag börja helt enkelt...

lisa: Tack för det.

Lina: Åh, tack för tipset. Sidan verkar passa mig, där ska jag lägga lite tid

Snuffie: Vilken underbar affär din kompis har! Och som sagt, fina vimplar...

Anonym sa...

Kolla in target.com Där finns fina täcken

Anonym sa...

hittade en till se på greengate.se

Anonym sa...

Jag tycker också om sandbergs "Kaspar och Saga" kollektion. Min flicka har bården med röda hjärtan över en vitmålad bröstpanel, vit vägg bakom. Mycket vita möbler och röd och vitrutiga gardiner för tillfället. Vi har tänkt att det ska vara lätt att ta bort eller byta bård om hon vill byta. Till pojken blir det hustapeten i samma serie, men jag kan inte bestämma mig för vilken färg... kanske ett proffstips ;-)?

Camillas Drömmar sa...

Vilka fina bilder, har ju inga barn ännu men så skulle man vilja ha det!!
Vart har du köpt den rosa hissgardinen eller har du gjort det själv? Otroligt fin iallafall:)
Vart kollar man bloggtoppen?? Är ju ny på detta.../ Camilla

Anonym sa...

greengate.dk ska det vara

Den inredningstokiga mamman sa...

anonym: tack för plädtipsen! Speciellt Greengate har ljuvliga...

En till anonym (samma?) : Finns det blått skulle ju det vara hur fint som helst, klassiskt!

Camillas drömmar: Hörru camilla nu avslöjar du mig :-) OK jag har beställt gardinen *skäms* men jag lovar att jag sytt allt annat själv :-) Tyget är från Himla. Jag har det blå tyget till sonens rum (OK, den har jag också beställt...)
Gå in på www.bloggtoppen.se och där kan du välja kategorier vilka som är populärast. Bra sätt att hitta nya bloggar.