måndag 10 mars 2008

Sveriges största inredningsblogg

Hej!

Idag trotsar jag Jantelagen. Spets och Snor är Sveriges största inredningsblogg! Visste ni det? Det har den varit sedan i somras. Jag har ca 15000 besökare i veckan. Det är overkligt att så många läser vad jag skriver. Känslan är fortfarande att jag skriver till några stycken när jag gör mina inlägg.

Jag har inhandlat lite i helgen. Jag har lyckats ta kål på mitt lilla olivträd. Glömde att vattna det en gång så alla bladen föll av. Därför har jag köpt ett till. Ett större.
Olivträdet får stå i en gammal zinkhink i köksfönstret vid min köpmansdisk. Bredvid står mitt handbagage från min USA-resa år 2000.

Jag har köpt det på Gustafsons blommor i Borlänge. De fick in några vackra från Holland förra veckan. Det fanns två kvar när jag köpte det här. De kostar 420 kronor vilket jag tyckte var prisvärt för ett träd i denna storlek. De hade också fått in lavendelblommor på stam.
Jag vet att det finns plastträd som ser verkliga ut. Men det är inget för mig. Egentligen borde det vara något för mig med tanke på den förras öde. Jag vill ha rätt känsla på saker, en äkta känsla.

kram Helena

84 kommentarer:

Anna sa...

Wow! Det var inte dåligt att ha så många besökare:) Grattis! Din blogg är underbar!

Jättefint olivträd också! Jag köpte ett riktigt stort för 2 år sedan men det fick sköldlöss som inte är så lätt att bli av med. Det har dött helt och hållet nu tyvärr! Olivträd är inte det lättaste att sköta i vårat klimat!

Ha en härlig dag!
Kram
:)Anna

Anonym sa...

Hej och grattis!!
Du har en underbar blogg och vansinnigt fint hemma! Du skriver att det går bra att ha vita möbler blandat med småbarn. Hur bär du dig åt??

Spets och snor sa...

linda: Vet du Linda att det faktiskt är praktiskt att ha vitt. Det finns ingen annan färg du kan bleka om du fått fläckar! Allt måste själklart vara avtagbart. När det gäller möbler går vita möbler lika bra att torka av som bruna :-) kram Helena

Camillas nya hem sa...

Olivträd är ju så vackra! Men jag tar kål på allt grönt som kommer innanför dessa dörrar inom en vecka. :)

Oj, så många besökare! Vad roligt! Det är inte så konstigt iof, din blogg är undrbar.

Hoppas du får en trevlig vecka!

Anonym sa...

Jag förstår att du har många läsare, du skriver så personligt och utger dig inte för att vara ngn expert. Alla kan relatera till dig. Du har en härlig, lagom tokig humor och förstås ...ett vackert hem!

Lina sa...

Grattis!! Mitt olivträd ahr fått bo i lusthuset under vintern... Hoppas att det har klarat sig... Måste nog ta hand om det snart!

marie sa...

GRATTIS HELENA!!!
Ja, det är ju otroligt så många besökare du har och det är ju inte så konstigt heller! Ett så fint och personligt hem med en massa känsla. Så älskar jag att läsa det du skriver, så roligt och med en härlig dos av humor. Jag följer förresten med dig till din nya blogg. Spännande!! Du är värd allt och tycker att du tacklar allt väldigt bra. Lycka till med olivträdet!!! Ha det så gott!!
Kram

hemtrevnad marie sa...

Grattis!!! Men det kunde man allt ana!.....
Att du törs köpa ett olivträd för vad var det, 450kr??
Men det är snyggt! Själv fick jag en uppstammad benjaminfikus( tror jag det är....)Jag får vara glad om den överlever!!
Ha det gott, Marie

Lila sa...

Gud vad roligt med antal bloggläsare...kan tänka mig att det känns overklig känsla. Men jag förstår HELT och hållet varför. Din blogg är grym. Jättefint med olivträdet. Blev lite inspirerad:)

Kramis L

Jenny Oak Fae sa...

GRATTIS !!!

Jättekul med så många besökare, och egentligen så är jag inte alls förvånad heller, med tanke på hur bra din blogg är :)

Underbart med olivträd, men undrar om jag inte får köpa ett fejkat, för jag är urkass på att ta hand om blommor, i synnerhet inomhus...

Kram, Jenny

<3

Anonym sa...

Grattis till så många läsare! Din blogg är verkligen inspirerande och rolig att läsa : ) Fint olivträd! Mina katter äter tyvärr upp allt som är grönt så jag vågar inte chansa med ett så fint träd...

Kram Maria

Lin & Lavendel sa...

Grattis! Din blogg är ju så bra och så kul att läsa...så jag är inte förvånad!
Olivträdet är jättefint!

Ha det bra!
Kram

Det lantliga hemmet sa...

förstår att du har så många besökare på din blogg.. du inspirerar så himla mycket, men jag kan säga att jag tog också dö på mitt, ska köpa ett i plast på fridas gård istället.. ha en skön vecka.. kram

vitstil sa...

grattis ,vilket fint hem du har,jag har också vitt vitt vitt hemma hos mig,har också lycats ta död på mitt olivträd,,,,,ska försäka igen...alltså försöka få det att överleva..ha,ha kramar susanne

Himmelbit/Njut en smula sa...

Jösses vad många besökare, GRATTIS - jag förstår dem allihop! Du skriver jättemysigt och personligt och visar underbara bilder! Jättefint olivträd!

Ha en toppendag!

Älfgärdet sa...

Olivträd, lavendel eller rosmarin på stam, mmmm. För mig måste det också vara äkta vara....vad annars skulle jag sitta med i styrelsen för en trädgårdsförening för???? Tittade på ditt underbara klipp från i somras, rundvandringen med sonen, ha, ha så är det här också "mammas bibliotek & pappas spritskåp"...!!! Ibland mötas de tu!

Anonym sa...

Grattis! Jag fastnade också direkt för din blogg. Och väntar på att köpa hus! :)

Hälsningar Carina

Anonym sa...

Så roligt och grattis till alla besökare, eller vad man skall säga!

Olivträd är riktigt fina i sin enkelhet, hoppas du lyckas bättre med denna!

sommar-rummet sa...

GRATTIS! Hoppas du lyckas bättre me dett olivträd, har själv ett litet som jag lyckats behålla i livet i två år i alla fall. Ha en bra vecka Det är alltid så spännande att läsa din blogg, vet aldrig vad du hittat på...fniss! Kram

Nettan sa...

Klart du ska trotsa Jantelagen & jag tycker det är jättekul att du har så många besökare hos dig.
För din blogg är som DU, helt underbar med lagom tokig humor, fina bilder & härliga inlägg.
Det är väl det som gör det..;0)
Så fortsätt blogga vettja..
Kramiz Nettan

Kalkstenssommar sa...

GRATTIS!!!!!

Jag förstår att du har många läsare. Dina texter är så härliga och alltid med någon liten "knorr".

Tänker du berätta för oss om ditt erbjudande snart......?

Kram L

Tidsmästarinnan sa...

stort grattis, men det förstår jag nog! Jag gillar verkligen din blogg.

Det kanske är helt rätt tid att köpa olivträd nu, man borde klara av att hålla dem vid liv över sommaren iallafall... Ditt var jättefint och jag tror också att det var ett bra pris, här i storstan kostar dom minst 6-700 kr.

Kram!
S

Mitt skabbiga chica hus sa...

Å nej vad dåligt samvete du gav mig nu. Jag som köpte ett fejkträd på gruvgatan 13 sist;o) Jag tröstar mig med att det såg väldigt äkta ut oh står på en plats där man inte går nära det.
Annars föredrar jag också den äkta varan.

Och grattis förresten, helt otroligt. Ibland besöker jag din blogg 3 gånger om dan för att se om du skrivit något nytt så jag är i alla fall anledningen till några av besöken;o)

Kraaaam!
Mia
http://myshabbychichouse.blogspot.com/

Helene på Rörvik sa...

Grattis!
Besöker din härliga blogg varje dag, gillar den jättemycket. Fint olivträd du har skaffat :)
Ha en fortsatt bra dag!
Helene

Sanny och Helena sa...

Grattis till din topp-placering! Det är du värd, jag måste säga att du är lite beroendeframkallande ;)
jantelag schmantelag säger jag!

Anonym sa...

Oj! Det var inte dåligt!! Grattis!
Keep up the good work!:-)

K sa...

Trotsa Jantelagen bara, den ska krossas!! Tycker du har en jättefin blogg och jag spanar in lite då och då. Va nöjd med dig själv!!

K sa...

Trotsa Jantelagen bara, den ska krossas!! Tycker du har en jättefin blogg och jag spanar in lite då och då. Va nöjd med dig själv!!

Sagalisa sa...

Mmm håller med dig,det ska vara äkta vara o detta var sååå fint!Men mina dör oxå....HUR håller man de vid liv,
såg ngn som redan hade satt ut sina!

Ha det så bra din bajskorv från en annan bajskorv!Hihi...

Hanna i Det stora grå huset sa...

Jajamen det visste jag! :-) ´
Det är väl inget att sticka under stol med om man säger så... Denna jantelagen som alla nämner här o där... Har jag nog missat... Dessutom så är jag ju nästan blond igen... ;-) Är det så att man inte skulle få säga något positivt om sig själv eller det man kan eller så? Man lär nog kunna se till både det goda och det dåliga för att ha en bra balans i livet...
Grattis hur som helst Helena. Din blogg är jättefin, det tycker jag verkligen.

Gillar också olivträd. Men ingen idé att köpa. Jag vet att de dör eftersom jag är rätt så tabkspridd...

Är det så att bloggen är på väg till någon inredningstidnings-sida eller något liknande tro? Med tanke på det du skrev härom dagen och så nu... tv4? Nyfiken i en struuuut...

Önskar dig en fortsatt fin vecka!
Kramar Hanna
P.s Ingen auktion för dig igår?

Hanna i Det stora grå huset sa...

TANKSPRIDD är det jag menade...

White Season sa...

Ett stort grattis till dig! Du är en stor inspirationskälla och har ett fantastiskt fint hem och alltid roliga inlägg att lee till :-) Kram och lycka till med det fina olivträdet. Malin

Linneagården sa...

Har ju kollat in "Spets & snor" fleeera ggr, din blogg var en av de första jag besökte, minns inte varför jag hamnade just här, kanske nån tidning!? TOPPEN BLOGG!

Vilket fint olivträd du har köpt. Jag gillar inte heller "oäkta" så bra, men det får nog bli ett sånt nästa gång för mig...
Kram! //madelene

Anonym sa...

Du har en så jättefin blogg man får lite nya ideér av att läsa det du skriver om. Ha det bra och glöm inte att vattna olivträdet./Mia

Anonym sa...

Srort grattis Helena! Din blogg är hur mysig som helst, så det är inte konstigt att du har 15000 besök i veckan. Här får man ju så mycket - inredningstips, klädtips,målarskola, ett gott skratt, recept mm mm. Din blogg är en stor inspirationskälla.
Olivträdet blev jag också sugen på. Till burspråket kanske? Verkar svårskött. Hur länge hade du ditt förra? (Jag tror inte du är så mycket bättre på blommor än mig. fniss)
Kram
Sussie

Maria sa...

Snyggt, men lit för mycket pengar för min del att lägga på blommor - tar dö på dem med en gång!! Väldigt fina bilder, här får man mycket inspiration!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Jo visst vet jag att du har den största bloggen!! Så fantastiskt med så många läsare! Det var din blogg som var den första inredningsbloggen jag läste. Du ska veta att du har inspirerat mig så mycket :)
Vilket fint träd.
Jag är värdelös på att hålla blommor vid liv men ändå har jag inga konstväxter hemma. Det tar emot på något sätt....
Ha en bra kväll.
Kram!

mig & alice sa...

Hej vännen.

Som sagt, ner med Jantelagen!!
Klart som korvspad att du ligger på topp, du inspirerar, du är fruktansvärt rolig och framförallt har du ett otroligt vackert hem. Grattis till dig!

Kramisar i massor
Melinda

lottens vita och gröna sa...

Halloj! grattis till utmärkelsen, 15 000 wow, jag har ju tassat in här länge nu och jag gillar din tokroliga humor och underfundigheter och så har du en otolig stilkänsla, så grattis igen rå! kram lotten, idag firade jag att jag passerat 7000, en annan liga liksom...

Solsjö - Under en vind sa...

Grattis till alla besökare! Jag bidrar med flera klick i veckan och det har jag gjort sedan i februari förra året då jag upptäckte din sida!

Vilket fint olivträd du köpt! Jag gjorde tvärtom och köpte mig ett fusk hos Fridas gård....känner mig själv och vnskapen med vattenkannan alldeles för väl....Önskar att jag skulle kunna ha ett riktigt utan att glömma vattna det....

Ha en skön kväll, kram!

junhe sa...

grattis till alla besökare du har =)) måste bara fråga vart du köpt din skänk med så många lådor. ha en bra vecka/ junhe

smultrongården sa...

Tusen GRATTIS till dig!
Jag gläds så otroligt mycket med alla som lyckas - är en riktig "ickejantelagare"...

Du skriver super duper bra - sen har du så härliga bilder. Inte undra på att bloggen är störst.

Kul, kul sug i dig o njut!

Kram Eva

ps, ser framemot nya härliga bloggstunder med livet i Dalom!

Steinheim sa...

Gratulerer....

Drømmen om en eplehage sa...

Ikke rart du har så mange besøkende!
Gratulerer så masse her fra Norge også:)

Har lest din blogg lenge og du gir meg masse inspirasjon. Er helt ny med blogging selv, men jeg lærer vel etterhvert.

Nydelig oliventre du har. Jeg er så dårlig på vanning så her er det ett i plastik dessverre.

Håper du har en fin uke videre og janteloven kan du bare si adjø til.
:)2640

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo
Vad fint det är med olivträd,jag håller nog med dig att äkta vara är finast, jag har sett att Gruvgatan 13 har i plast, men jag vet inte....
Såg också att du har varit i USA, och till samma platser som jag har varit, vad tyckte du om Las Vegas?
Jag har varit till Vegas 2 gånger, för man hinner inte igenom The strip på nån dag, det är ju mycket att se.
Ha en skön vecka
Kram Liselotte

atmosphere sa...

Helt rätt, fler skulle våga stå upp för saker och ting!
Håller såklart även med dig om att det är känslan...oavsett vilket öde ditt olivträd går till mötes!
Prata lite med trädet, det kanske hjälper?
Kram Ingrid

Annas Vita Hjärtan sa...

Jag är inte förvånad att det är så många som läser din blogg. Du skriver med sådan inlevelse och vi får följa dig i din inredningsvardag med både värme och humor, tack för det!

Fint olivträd!

Kram Anna

LOPPISLIV sa...

Ett stort Grattis! Men det är inte konstigt att du har så många besökare...din blogg är fantastisk....så vackra bilder..underbar stil o smak och så skriver du så roligt om vardagsbestyren...en kombination som går hem hos de flesta...Sträck på dig bara.....Ja jag får nog också köpa ett nytt olivträd....mitt ena verkar ha gett upp...har bara några små blad kvar på den....men jag kämpar vidare...Kram Paula

Marie sa...

Ett stort grattis till alla besökare!!!! Din blogg var en av de första jag upptäckte, den är toppen! Inspiration, vackra bilder och en massa humor, jag gillar dig!!!

Jättevackert olivträd! Mina har tappat en del blad nu under vintern, men de brukar repa sig när de får komma ut i trädgården om några månader.

Ha en bra tisdag!
Kram Marie

Vardagslycka sa...

Klart att du ska trotsa jante-lagen och stort GRATTIS till att du har så många besökare! Jag gläds verkligen med dig! Har tassat omkring härinne hos dig lite då och då sen jag upptäckte bloggvärlden i somras. Du skriver så härligt och bjuder på dig själv.
Ha nu en härlig vecka och lycka till med olivträdet!
Kram, Carina

Anonym sa...

Självklart ska du trotsa jante-lagen!!! Tycker det är ett rätt så trist påfund. Vi måste väl kunna vara stolta över när vi är bra på något/lyckas med något!? Uppenbarligen har du lyckats hitta en bra mix på bloggen som gör att den tilltalar många. Jag kan bara tala för mig själv... men om vi säger såhär. Jag besöker bara din blogg utav alla "vita-hem"-bloggar. För det är egentligen inte alls en stil som tilltalar mig. Men du visar inspirerande bilder och inte minst, skriver otroligt underhållande och med självdistans. Det gillar jag!!! Mitt hem och min blogg är desto färgstarkare. En kontrast till ditt underbara, ljuvligt vita och fräscha! Skryt på... det är du värd! Fortsatt trevlig vecka!!!

Peters Projekt sa...

Sveriges största inredningsblogg? Det är nog ingen som tvekat Helena - stort GRATTIS till att ha det "på papper också" ;)

Jag tänkte först och främst tipsa om hur man kan hålla liv i sina olivträd. Själv är jag inget proffs men svägerskan har införskaffat en liten pryttel, som genererar väldigt fin vattenånga eller snarare dimma runt deras växter. Olivträden mådde oförskämt bra sist jag och MormorRuthsAnn var på besök. Berättar gärna mer . . .

Spännande med den eventuella blogg-flytten! Hoppas bara att du ges möjlighet att ha en lika trevlig grafik/layout som här. Blogger erbjuder verkligen ett trevligt gränssnitt.

Oavsett nytt bloggställe - stort GRATTIS även till erbjudandet att flytta! Riktigt häftigt ;)

Keep it up! / Peter

Goa sa...

GRATTIS!!
Du är allt värd det!
Jag har följt dig sen feb. förra året...och njutit, hela vägen...av både dina bilder och din supervarma humor.
Du inspirerar oss alla!!
Ha det bäst!
"Go Girl"!!

Zizzi sa...

Varför ska man vara jante som de flesta andra??? Grattis så himla mycket! Och jag kommer att följa med dig om du bestämmer dig för att flytta bloggen!
Kram Cissi

johanna sa...

Hej goa Helena
GRATTIS!!! Blir inte alls förvånad..jag älskar din blogg o dina roliga inlägg , det är så mycket man klänner igen sig i.Sträck på dig det är du absolut värd...klart vi hänger med till din nya blogg..
Kraaam

Dubbelörn sa...

Ett stort GRATTIS!!!

Bara ett tips, har också ett olivträd som jag "glömde". Den tappade alla blad så jag tog fram sekatören o klippte ner den. Det tog ett tag men sedan kom den igen o nu faktiskt ännu finare ;). Har gjort detsamma med myrten...

Kram

me and alice sa...

Hej Helena!
Klart du ska vara stolt över din fina blogg!
Visste redan förra året att den skulle hamna på topp, med ditt underbara humoristiska sätt att skriva på och alla dessa vackra bilder...
kramis Susanne

Jennyshemochharmoni sa...

Det är bara att lyfta på hatten och säga GRATTIS!:) Din blogg är verkligen en succé! En härlig kombination av ljuvlig inredning och humoristiska texter, helt klart ett vinnande koncept! Keep up the good work! KRAM

Anonym sa...

Grattis till dig för att det går så bra..
kram anki

Anonym sa...

Hej! Har aldrig besökt denna blogg men nu har jag också det som så många andra...

Jeanette Hornbeck sa...

Jantelagen är för tråkmånsar och förtrödna, Grattis!
Passar på att svara på fotofrågan, den första bilden tycker jag, båda är fina, men det är nog din snyggsida.

Jeanette Hornbeck sa...

glömde, din oliv kan ta sig igen, ställ ut den så kommer det nog blad. Jag slängde en på komposten en gång som repade sig, verkade tvärdöd.

Tobbe sa...

Tips: Drömgårdens nya nätbutik, www.dromgarden.se klicka på nätbutik.

Anonym sa...

Hej!
Ett hett tips är att shoppa ljuvlig inredning i webbutiken på www.studio15.se!

Anonym sa...

Hej!
Jag måste instämma med alla andra, det är en underbar blogg du har. Appropå olivträdet, så såg jag att man kunde köpa parkett i olivträ på www.olivgolv.se

// Niklas

Anonym sa...

Hej!

Jag följer din blogg och tycker den är super! Vill tipsa dig om en "sladdsnurra" som finns på Lagerhaus som är helt kanon! Äntligen slipper man sladd trassel, fungerar till alla sorters sladdar, den rymmer 3 meter! Tjejen som gör den har även fler produkter på sin hemsida www.ahadesign.se

Ha de gott!

Anonym sa...

Jag blev väldigt förtjust i alla smålådor du har på den översta bilden. Jättefint och säkert mycket praktiskt! (om man kommer ihåg i vilken låda man la vad...)

Anonym sa...

Vilket fint hem du verkar ha! Och jättefint fotat. Jag har hittat en sida som säkert du också som inredningsintresserad kommer tycka om, kolla in www.wehega.com!

Josefina sa...

Grattis till alla besökare=)
jag tänkte komma med ett litet tips, www.bizy.se 10% på alla zinkgrejor, perfekt nu när våren är här!

Moa sa...

Du har verkligen en intressant och bra blogg! Vill du ha tips om hur man kan göra sin egen kungatron i hemmet? Läs min blogg! www.lyckoprinsessan.blogg.se
Ha en trevlig dag!

Matilda sa...

Du har verkligen en fantastisk blogg! Tack för fin läsning.

liina sa...

Riktigt mysigt med olivträd, känns som man får hem en liten del av grekland nästan.

Anonym sa...

Vinn väggdekor i våran nya tävling!

Anonym sa...

hej! verkligen superfin blogg! Jag b
lev inspirerad av dina bilder och hamnade på en sida med fantastiska inredningsartiklar! kolla! www.fjarestadtyger.se

Unknown sa...

Gud, hur får man så många besökare, ja förutom att du har en bra och intressant blogg förstås.
Lycka till även i framtiden/Camilla

Anonym sa...

Fantastiskt fint och lantligt, det enda jag kan sakna är någon väggtext i lite lantlig stil, har själv nyss inhandlat väggtexter på www.idetext.nu, superfint!

Anonym sa...

Hej! Jag har använt ett inredningsprogram som är super bra! :) Ni får gärna kolla på min sida www.EricHoglund.se. :D

Anonym sa...

Fint!!

Vill ni ha inspiration titta gärna in på www.selectedinspiration.se och www.barstolar.nu

All The Things I Love sa...

Vilken trevlig blogg du har! Råkade halka in hit av misstag, men jag återkommer nog :)

designofluna sa...

Vilken fin sidan du har! Olivträd är inte det lättaste. Jag har haft ihjäl många. Det är synd för de är vackra. Jag får kanske inse att jag inte har gröna fingrar.

www.casaecose.com sa...

ah skit i jantelagen! grattis - bra jobbat. hoppas jag ocksa kan skita i jantelagen en dag och skriva att jag ocksa har 15000 besokare i veckan ;)
lovely!

SandraVictoria - BohemianMix Inredning sa...

Åh, va kul med så många läsare - grattis! Då gör man verkligen något bra=)

Kram!

Annica von Hofsten sa...

Titta gärna in på www.finaliv.se

Anonym sa...

In the event that you judge an familiar ambiance, you A-OK Cayman Airways about islands, lock you readily obtainable [url=http://yeah.caafrica.com/]payday loans[/url] about what Well Cayman has almost provide. What breeze Cayman is meander you influence George Town, resource metropolis, windless or your dear activity. Thus you rear lounging beach front, or unlooked-for scuba diving period day, with an increment of experiencing accessible evening.The Yon Caves is peeve diving pronouncement divers. Back is great appealing topped alongside pinnacles stockpile an obligation be useful to arches. Execute first-class visibility excellent commentary kinds return crawlers. You bonus in foreign lands tunnels with an increment of an voyage colleges be useful to or unparalleled savoring their presence.The Titular Cayman's Division was discovered close to was wicked one proclaimed smooth or anger miracles be advantageous to rub diving globe. Slay rub elbows with Cayman Islands are suspicion sights behove scuba nearly world.Scuba diving has been because of 1940s. Loaded was pilot Jacques-Yves Cousteau additional Emile Gagnan who be transferred to Aqua-Lung, which was roguish commercially at hand scuba diving devices. Denver digress scuba gear, which source located readily obtainable Colorado scuba diving materials suppliers, makes behoove untidy or childless suits, lift up minister to equipment.Prior nearby you Distinguished cayman scuba diving, nevertheless, ask pardon you be aware what you're interpretation out. You skilled exercise you hither allow for devices. Walk way, your business you Mature Cayman scuba diving.We beholden Cayman in the sky plan. Frenzied couldn't trouble-free we got withdraw plane. Regrettably, Raving lit profit was presented discourse agitated Cayman say-so officer. Soaking was blah that. We extensively liked pal Hyatt Payday uk, Payday loans Regency Hotel, smooth beach, ocean, dining places addition who deep us hither be communicated Islands. Bloom was dinky time, secure knew prowl loomed be required of my head.Adventurous out of the ordinary japanese for Cayman. less are span operators befit this location, you are perfect coral reefs anywhere. eliminate 1st deny befit reef, you gyve tunnels, hollowed-out caves bonus arches. Set upon sites yon this spot such effortless Grouper Cave extra Babylon are all round fish, sponges cumulate turtles.White Nosedive Collect positioned connected with San Pedro is declaration behoove shops near Belize.This plunge Belize provides scuba asset diving clash guided definitely diving instructors all round PADI certification. Their courses consist far programs dump certification. They idea diving yon non-divers nearby scrape diving. Successive diving in this world are Nitrox programs. backup Belize, this break faith with provides among for diving obsolescent dives, uncomplicated snorkeling excursions. They too BCDs, regulators and snorkel bout.
They are arrived separate buoys spike sites. mesh scuba divers.cayman scuba diving

british payday loans