söndag 30 september 2007

Praktisk på äldre da´r

När det gäller inredning brukar jag sällan kompromissa. Skönhet går före funktion. Tills nu. Kanske sen jag fått barn. Vi måste ha mer garderober. En möbel som sällan är vacker. Göran ska bygga in en garderob i pärlspont som jag tänkte ha ett skynke för istället för en dörr.

Vad kommer jag då att offra? Jo, min gamla kinabyrå från sekelskiftet. Den är inte praktiskt men ack så fin. Nu ska den säljas. Har man behov av att organisera småsaker är denna möbel perfekt.

Byrån står på min övervåning i den så kallade hallen. Ni ska få se den på plats. Dessutom ska ni få se mitt vardagsrum kombinerat sovrum. Äntligen släpper jag in er. Jag har fortfarande inte målat foder efter fönsterbyte men struntsamma.

För 7 år sedan tog Göran och jag ett beslut att reonvera övervåningen. Det innebar att öppna upp taket i nock så det blev mer luftigt. Vi har även plockat fram de gamla takstolarna som tidigar var inbyggda. Sen dess har möbleringarna varit många men stilen densamma. Det vita lantliga kombineras med New England. Jag tycker det passar så bra här uppe.

Den gamla sadeln hade min mamma när hon var ung. Även det gamla tränslet hörde till. Både sadeln och tränset kommer från USA.
De två sovrummen på övervåningen har Elliot och Emma (här ser ni Emmas dörr) så då får vardagsrummet även tjäna som sovrum åt päronen.
Lapptäcket med stora rutor i fotändan som går i vitt och beige har jag sytt av tygrester. Mitt vita överkast köpte jag i NY på Ralph Lauren.

Till höger här i hallen ser i byrån som snart är ett minne blott. Här ska en garderob byggas.

I den gamla byrån förvarades örter och te i Kina. Den har 30 fack. Nu ska den säljas. Jag tycker det är fint att ta in lite mörka trädetaljer som accent på övervåningen. Rummet är stort och luftigt att det inte blir för tungt med lite mörkt trä. Jaja, det är ju mest vitt. Det förstår ni ju.

kram Helena

53 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååh vad fint & vad läckert med sadeln :)

Solsjö - Under en vind sa...

Håller på att hoppa in genom skärmen...*fniss*.... Förstår att det svider att plocka bort byrån, men garderober går ju åt.....Blev så förtjust i ditt skåp/skänk bredvid dotterns dörr! Å överkastet med lapptäcket var sååå fint....Å´....ja du fattar - JÄTTEFINT! Fortsatt skön söndag! Kram!

elin1976 sa...

For et vakkert soverom.....her får det estetiske forran funksjon selv om man har barn. Barna får klæra seg å nydte det vakre selv om det finnes lettere måter å fikse saker på. Har ei prinsesse som er estetiker. Hun elsker å duka fine bordd når vi skal spise selv om hun er sulten som en varg og tror hun nesten dør, men duka fint det skal hun. Ha en fin dag:O)

Ardisia sa...

Så vackert att jag nästan tappar andan. Så himla ljust och fint..

Synd att du måste bli av med byrån.. Men så är det ibland, det kan jag förstå. Lite mer funktionellt med en garderob faktiskt.

Ha en fortsatt bra dag! Kram

Susanne sa...

Var ett tag sen jag kikade in hos dig. Men jesus! Såååå snyggt! Satt bara och gapade när jag tittde på bilderna. Ursäkta språket men, f-n vad duktiga ni är!
Må så gott!

Anonym sa...

SUCK!!! VAD OTROLIGT FINT!!! tycker jättemycket om. kram

NICOLINAS BONING sa...

Vilken snygg övervåning!!!
Förstår att du redan saknar "Kinamöbeln"...
Jag skrattar gott åt kommentaren som du fick ang om inte du också var stark...skratt...mina barn har uttryckt sig på ett lite mindre brutalt sätt:-"Du är lite rund,mamma"...fniss...snacka om dagens underdrift från deras sida...;-)
Hälsn/Birgitta

Anonym sa...

Underbart fint ni har..men jag förstår att man behöver garderober..

Så är det ju, man måste förvara sina saker någonnstans..

Mvh Linda

Garden Angel sa...

Ojj..så lekkert du har det! Så luftig og lyst. Kjempefint!
Jeg er ny blogger. Vil du linke til min side? Hilsen meg:)

Anonym sa...

Himmel vilket vackert atck! Och sovrum, mitt är verkligen världens minsta, ler. Ja i bland måste man tyvärr göra avkall på sina intressen! Ha entrevlig kväll!

Anonym sa...

Gud vad fint!
Själv har vi beslutat att inreda vinden i vårat nyköpta hus. Dina bilder kommer bli bra inspiration!

Anonym sa...

Jag är ofta in och kollar på din blogg (och även på andras). Det är så fantatiskt inspirerande!! Gillar den vita stilen med gamla möbler. Vad häftigt du gjort med sadeln!! Lycka till med fortsättningen!

Lotti

Anna i den vita soffan sa...

Åh. Gud. Vad. Fint. Det här var så vackert - jag vill se fler bilder!

Anonym sa...

Ja, vad kunde man vänta sig...Åhhh, jag bara älskar ditt hem! Vill också ha det så där...
Du är verkligen duktig på inredning! Kan du inte ha kvar byrån ett tag, för att se om den passar någonstans i ditt (som det ser ut stora) hus?
Ha en trevlig ny vecka!

Dalkullan

Lilla Blanka sa...

Vilken fantastisk övervåning!!! Jätteläckert med sadel o träns oxå.
Jag är grymt imponerad av dig, verkligen.
Kram!

dreamhouse sa...

åh så mysigt! gillar massor! gillar även byrån, vad ska du ha för den?? mejla mig om du inte vill skriva. massa kram!!

Lina sa...

Så tjusigt! Jag har också velat ha sadel inne, men sambon säger nej! Han tycker det räcker att jag luktar häst... men skall nog försöka smuggla in den ena sadeln som jag inte använder just nu.

Levande Hem sa...

Oj oj vilket otroligt vackert hem ni verkar ha. Du har en så bra smak, *var sak har sin speciella plats* ser det ut som :)
Synd med byrån, den var väldigt vacker, men man måste ju ha nånstans att slänga in allt rat man inte vill ha framme också och då kommer ju en stor garderob väl till pass, haha. Hade så gott / Sara

Brunkullan sa...

Haha...av barn och fyllgubbar får man höra sanningen..hihi!!

Och så fint ni har! Det är inte många som lyckas så bra att kombinera sovrum/vardagsrum som ni gjort!!
Super snyggt är det:-)Helt perfekt!

Susanne

Nygammalt sa...

Jäklar så snyggt ni har det! Vad trist att den fina kinesiska byrån ska bort men förstår att ni behöver mer förvaring..brukar ju vara en ständigt problem ;)

Än en gång, skitsnyggt!
Kram.

Anonym sa...

.. skulle gärna lägga ett nice bud på den där byrån helt ljuvlig. Fast jag lägger nog ett bud på hela huset med inredning och allt det är så fint och man blir så inspirerad :):) Tack för titten.

Anonym sa...

Vilket ljust och behagligt rum oh vilket fint lapptäcke du sytt. Synd på byrån, hoppas att du får riktigt mycket betalt för den!

Engsroom sa...

Men vad fint du har det på övervåningen gillar verkligen stilen du har vitt med blandning av new england, synd på byrån men man kan aldrig få för mycket förvaring.
Ella

Magdalena Martin sa...

Gillar verkligen detaljen med sadeln i taket, det var annorlunda! Njuter som vanligt av att kika in hos dig!
Kram och må så gott
Magdalena

Anonym sa...

Jag är helt förstummad. Vilket vackert hem du har! Jag hittade denna sida för några veckor sen och är inne minst 1 gång varje dag för att se om något nytt kommit upp. Själv är jag en inrednngstokig tjej som precis har köpt hus för första gången och är mitt uppe i allt renoverande. Tyvärr fick jag göra en liten kompromiss och som första hus valde vi att börja med ett något mindre hus från 50-talet. Men det får "duga" tillsvidare. Att komma in på denna sida och se allt vackert (speciellt denna övervåning som är lite mer min stil)ger mig massor inspiration o föroppningar om att mitt hem en dag kanske kan komma att bli någorlunda bra...haha!
Kram och tack!

Randi sa...

Urläckert!!! Balansen mellan funktionellt och estetiskt är fruktansvärt svår. Bor i ett hus som är 150 år och saknar garderober. Som tur är finns det stora klädkammare, men de räcker ju inte förstås. Man får "smyga" in garderoberna i väggarna! Du tycks ju ha både smak och kreativitet, så du löser säkert det problemet med bravur!

Jennyshemochharmoni sa...

Vilken härlig övervåning! Jättefint! Kul att du visar den! Ha en bra måndag! KRAM

WhiteVintageDreams sa...

Åh vilka bilder...jätteharmoniskt & fint :)!!! Förstår att det svider lite att sälja...men det kommer att bli både praktiskt o fint med det "nya".
Kram

Tingeltangel sa...

Så fantastiskt roligt att vi fick komma upp på övervåningen. Av alla vackra rum du visat har detta den stil som tilltalar mig personligen mest. Underbart vackert och harmoniskt. Takbjälken med sadeln på är så helt perfekt! Förstår att det känns tufft att skiljas från den vackra byrån. Men garderober är bra att ha och klädd med pärlspont blir den säkert jättefin. Nu skall jag frossa lite mer i de fina bilderna.

Skatan sa...

Hej!

Det där med garderob och panel det blir snyggt OCH praktiskt. Jag har själv en sådan lösning i vår hall. Här finns en bild
http://skrotmaja.blogspot.com/2007/06/vardagsrumsfrvandlingen-del-1.html

Oj, det blev en märklig länk...Nåväl. Idag har vi sålt just den som är på bild och byggt en ännu större för att rymma mer i hallen. Själva konstruktionen fungerar utmärkt bara man satsar på en bra gardinstång med bra "glid".

Lycka till!

Kram.

Färjtorp sa...

Oj vilken stor och luftig övervåning! Kanonsnyggt.
Vilket fint sängöverkast oxå.
Kram Johanna.

Sallys hus sa...

Ååå..va fint!
Fast man hade ju inte väntat sig annat heller.
Jätte fint lapptäcke du sytt.Gillade verkligen färgerna.
Kram Katarina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är lika snyggt där som i resten av ditt hem...
Synd på kinabyrån, men,men, allt får ju inte plats, man måste ju skiljas från något ibland.
kram
Marie

Nilla sa...

En "smygare" ska ge sig tillkänna =) Tittar in i din blogg flera gånger i veckan och beundrar allt fint du gör och ert underbara hem.

Hoppas ni får en bra vecka!

Kram Nilla

P.S. Är det okej om jag länkar till dig?

Anonym sa...

Visst är det hemskt när man måste kompromissa, inte roligt... Kanske måste man bli så förnuftig om man skaffar barn... Jag är dock övertygad om att garderoberna kommer bli bra för det verkar som allt du gör blir bra :-) Lycka till med byggandet! Superduperfin övervåning, helhärlig!
Kramar Camilla Örebro

Linneagården sa...

En sån härlig övervåning & det är så snyggt då bjälkarna syns. Helmysigt du har, Helena!
Det blir nog jättebra med garderober (i pärlspont) trots att den gamla byrån måste offras...
*kram* /madelene

Anonym sa...

Å vilket underbart det ser ut på eran övervåning med ert vardasgsrum kombinerat med sovrum. Helt fantastiskt ljuvligt !

Skåpet med lådor ovanför intill din dotters rum är ju så vackert !

Och den gamla byrån från Kina sär ju så otroligt vacker också.

Kram Kram
Carina

MiaMaria sa...

Oj, vad myckert vackert.
TAck snälla för att du bjuder in oss. Ett ord VACKERT!
Ha´det gott! // Miamaria

Anonym sa...

Jätte jätte jättesnyggt! Kanon!

Kram

Betty sa...

Oj vad fint. Läckert med de bruna detaljerna. Har själv börjat plockat in lite mörkare toner i hemmet för att få lite kontrast.
Kram på dig.

Anonym sa...

*och så var det som att kliva in i en inredningstidning - IGEN!!* herregud så fint ni har det! *så blev jag just ännu mer avundsjuk* suuuuuuck.....fintfintfintfintfintfintfint...osv...

eastcoastmom sa...

Fint.
Hälsningar från södra Connecticut.

Anonym sa...

Urtjusigt och det är ett gissel med garderober, vi funderar som mest var vi ska få plats med alla kläder i nya lägenheten.

Anna sa...

Vilket underbart sovrum/vardagsrum ni har skapat! Jätteläckra detaljer såsom sadeln och tränset! Passar perfekt in i New England stilen!

:)Anna

Katarina sa...

Go kväll Helena :)
Vad skall man säga nu då...Så otroligt vackert hem du har, kommer i håg när vi gick på guidad rundtur hos dig( via videofilmen)och nu kommer detta. Du är banne mig en StilIkon, du har en sådan smak som man önskar att man hade!

Säger som någon annan före mig här i kommentarerna..Tack för att vi fick komma in!!

Ha det gott
Kram Katarina

Marie sa...

Wow, säger jag bara. Vilket underbart sovrum/vardagsrum.

Trevlig kväll. Kram Marie

Hem & Harmoni Marie sa...

Åh, så fint! Verkligen inspirerande bilder... :)
Kram Marie

Granne med Selma sa...

Jag säger bara ÅÅÅ! Jättefint har ni på övervåningen! Gillar verkligen det där med sadeln och tränslet (även om jag är livrädd för hästar...). Jag älskar när inredning får en att "studsa till" och bjuda på nya fräscha idéer som inte alltid följer ramarna! TACK för underbar inspiration!
Kram

inspired and handmade sa...

Vad fint ni har det!! Och jag förstår att det måste vara kluvet att göra sig av med "örtskåpet".....Ha det gott! Kram Veronica.

Dubbelörn sa...

När jag kikade in här första gången så blev jag helt mållös.... underbarare har jag inte sett... Trodde jag komenterat men upptäcker att jag nog tappade hakan helt o hållet o inte ens fick ur mig ett enda skrivet ord *skrattar*.

Fantastiskt är det!!

Kramar

Jordgubbar med mjölk sa...

Vad kul att fåse! Så fint, gillade speciellt sadeln.Du har verkligen öga för detaljer!

Hemmet Är Min Borg sa...

åh vilken härlig övervåning, mycke fint måste jag säga

Anonym sa...

An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who has been conducting a little research on this.
And he actually ordered me lunch because I found it for him.
.. lol. So allow me to reword this.... Thank YOU for the meal!
! But yeah, thanks for spending some time to talk about this topic here
on your website.

Here is my website: laser cellulite treatment