torsdag 2 augusti 2007

Vuxenpoäng

I helgen var jag ut och roade mig tillsammans med tre andra tvåbarnsmammor. Det var tre snygga blondiner och så var det jag. Vi badade tunna, drack cider och pratade om både det ena och andra. Oj så trevligt det var. Kvällens final gick av på ett lokalt uteställe som var från 20 år. Man har ju passerat sin glansdagar, det är ett som är säkert.

Jag har på slutet noterat några vuxenpoäng som jag plockat.

  • Myser över min nya burkugn till båten. Man kan ställa den på spritköket och baka, laga potatisgratäng etc.
  • I handväskan har jag tre olika huvudvärkstabletter, solskydd till barnen och näsdukar
  • En fleecetröja är alltid bra att ha med sig.

  • Har stolar med mig när jag går på auktion. Skönt att kunna sitta ned.

  • Tyckte det var riktigt bra och modern musik på dansgolvet i lördags. Efter ett tag fick jag höra att det var retrodansgolvet och techno-golvet låg ett par rum bort.

  • De enda jag kände, förutom mina blondiner jag hade med mig, var min lillebrors polare. Jag har en känsla att jag tyckte det var roligare att träffa på dem än vice versa.

  • På krogen i lördags såg jag en blomma som behövde vattnas.


Idag visar jag lite bilder på våran kakelugn som står i köket. Jag är så glad över den. Tänk att ingen slängde ut den på 60- 70-talet när det begav sig.

Less is more. Här är det kakelugnen som är själva smycket. Den är vit gammal och underbar.

När den är helvit är det bara vackert med mycket detaljer. Det tycker till och med jag.



Upptill...





...och nedtill.

Hm jag tror jag måste ta korten åt andra hållet när jag ska mobilblogga.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh vilket härligt inlägg! Jag har nog oxå en del av de där vuxenpoängen på min lista - speciellt det där med musiken som spelades på dansgolvet. Oj vad jag fnissade igenkännande åt det. *S*

linnea-maria sa...

Hejsan
Ha ha gissa om jag kände igen mig i dina vuxenpoäng. Har däremot bara 2 sorters huvudvärkstabletter. Vi har nästan en exakt likadan kakelugn i vårat hus fast den har en krans till ovanför luckorna, vårat hus är byggt 1880. Kakelugnarna värmer så gott vi behöver knappt ha elementen på utom när det är som kallast, ha det bra

Stina sa...

Kramis du. Kakelugnen kan jag ta hand om.

Ankan sa...

Håller med dig om vuxenpoängen ;)
Kul verkar ni ha haft! Underbar kakelugn! ja det är synd att de i en del hus monterat ner dem...Kram

Solsjö - Under en vind sa...

Precis som övriga kommenterat så håller jag med om vuxenpoängen, man har fått fler och fler.... ler igenkännande!
Så fin kakelugn!! Det höjer verkligen mysfaktorn i ett hem! Har själv två som vi eldar flitigt i under hösten och vintern! Har tom eldat i den nu i sommar, då det var en riktigt kall och grå kväll....det har ju varit några sådana nder juli... Ha det gott!

Anonym sa...

*asg* Ja, och man tycker dom stackars flickorna borde ha mera på sig, dom kan ju frysa om härligheterna, o vilken tur att man inte är ung längre o behöver vara kär i dom där finniga, gängliga tuffingarna som bara är för ful/rara i sina försöka att vara manliga. *ler* Äntligen ett inlägg från dej, din blogg klickar jag på varje dag o ser framemot. *ler från öra till öra*

Anonym sa...

Ha ha ha!!! :D
Dina tantpoäng - förlåt vuxenpoäng - är ju för roliga!!! retro - jojatackar... det är väl nåt lite dammigt över oss alla som gillar att springa på loppisar och auktioner... jag hade nog plockat några tant- vuxenpoäng till! jag har ett barn som jag måste ställa mig i trappen för att kunna tala strängt och förmanande till... det funkar liksom inte i underläge...!

underbar kakelugn! vi har turen att ha en som fungerar, men inte en lika vacker...
Kram
ingela :)

sabina sa...

Låter som en riktigt rolig helg!! Min handväska rymmer saker på basis av mina barns behov. Allt från plåster och huvudvärkstabletter till extra trosor (inte åt mig ;) utan till 3-åringen). Man måste vara beredd på allt! Fin kakelugn!

LantlivsAnette sa...

Haa..haa..jaa du nog har man vuxen poäng så det räcker alltid..tänk på att jag är några år äldre än dig också !!!Vilken fin kakelugn ni har,jag har fotat min och tänkte visa här framöver,vår är uppmurad för jaa...3 eller 4 år sen,skönt att ni slapp det,för det är ett smutsgöra,damm överallt...Kram Anette

Rebecca / Sanctuary sa...

Beautiful fireplace (not sure what the proper term for this kind is in English?) Unfortunately we haven't been so lucky in our house, but somewhere over the years the previous owners have removed the originals, what a waste! I really like your blog.

Anonym sa...

Wow, vilken kakelugn. Och i köket dessutom *avundsjuk*

Sallys hus sa...

Låter som du haft en super härlig lördag. Sitter här och gapskrattar för mig själv. Tror jag känner igen mig... Huuuu...
Vilken fin kakelugn!!!
I köket dessutom.. Jätte vackert!
Går den att elda i undrar jag ju nu nufiket???
Kram Katarina

Marie sa...

Hihi, skrattar igenkännande. Du skriver för roligt.

Vi har också en kakelugn. I vårat hus hade det stått fem kakelugnar från början. Ingen fanns dock kvar när vi flyttade in, suck! En av de första sakerna vi tog tag i var att sätta in en. Kakelugnar är verkligen underbart vackra.

Kram Marie

Skatan sa...

He-he...känner igen mig i beskrivningen av utekvällen! Jag fattar dock inte förrän jag är på plats att jag har passerat glansdagarna... : ( Det gör det hela lite jobbigt! Jag menar att jag börjar kvällen smått förväntansfull... ;-) Nåväl, det är ganska skönt också. Att slippa allt det där ståhejet, att kunna gå ut med polare i lugn och ro och därefter komma hem till sin familj... : )

Sagalisa sa...

Haha..vuxenpoäng,javisst känner man igen sig o kan erkänna att man inte är som för tio år sedan!Det där med blomman kan jag oxå få för mig..
Jättevacker kakelugn/Anna

MODERN COUNTRY sa...

Vet du, jeg kjøpte magasinet Gård & Torp i sommer og jeg ble helt forelsket i denne litt nostalgiske stilen og leve på. Sommerhus med noen dyr, koselige små kjøkken og pelargonier i vinduene. Mange av disse små torpene hadde en slik kakkelovn og jeg ble helt forelsket! Ja, og så viste det seg at bak i bladet er det en liten børs hvor man kan kjøpe gammelt brukt.Vinduer, dører, steiner og ja også slike ovner. Akkurat En slik kakkelovn så jeg til salgs og jeg sa til min samboer at en slik en hadde vært fantastisk å få tak i til sitt eget hjem! Du er heldig som kan få glede av en slik fantastisk kakkelovn, ornamentene er jo helt nydelige :)Nyt av din vakre ovn!

Anonym sa...

Oj, vad utekvällen känns igen :-) Jag vägrar gå på ställen från 20 år, jag har en son på 17 och jag tycker ju de är små barn... :-)
Men ställen med högre åldersgräns är fortf kul!

Vacker kakelugn!

//Ingela

Färjtorp sa...

Du tog många vuxenpoäng hahaha =)
Men vilken vacker kakelugn, de är så himla fina.
Ha en bra dag!

Kram Johanna

Anonym sa...

Åååh så fiiin kakelugn... jag blir sååååå avis!!! Önskar dig en trevlig helg :) Kram kram

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Ja du visst är det hemskt när sanningen slår till. Men å andra sidan så är det ju bra mycket bättre att kunna ta del av båda världar istället för bara en enda. Vilken underbar kakelugn. Ha det gott

Arga Mamman sa...

Hahahaha!!! Blomman på krogen var väl nästan bäst... Visst är det härligt när man inser att man faktiskt är VUXEN? Ärligt talat så skulle jag inte vilja backa bandet alls!

Kramar till dig!

Anonym sa...

Åh, du tokiga Helena....
Höll på å skratta ihjäl mig... Du skriver så jädrans bra.
Vi ses ikväll....
Puss o kram skumbanan...
Susanne :0)

junhe sa...

Mys du över din kakelugn, det gör nämligen jag med... fast min står i vardagsrummet. Vi längtar till hösten, då vi tänder i kakelugnen och sitter uppkrupen i soffan med en kopp the...URMYSIGT ATT HÖRA VEDEN SPRAKA

Dennis Alexis Hellström sa...

Vilken söt blogg du har. :D

http://www.bimboboy.com/blogg

Anonym sa...

Ha ha, du är ju bara roligast! Jag blev tvungen att läsa högt för min man. Känner igen det där med vuxenpoängen; solskyddskräm, näsdukar, fleecejacka mm. För att inte tala om musiken... :)

Anonym sa...

Underbart inlägg! Åh vad jag skrattade åt dina reflektioner kring vuxenpoäng och krogbesök ...

♥ Pia... sa...

hej...haha så kul läsning.. men du hde väl liiiite roligt iallafall?...trots att du är vuxen....vilken kakelugn..ojoj...och vad duktig du är på att blogga med mobilen du...oj..måste kolla om jag kan lära mej det..ha en trevlig och solig lördag..PIA

anja sa...

Oj, jag skrattar så jag håller på att trilla av stolen...! Ja, man måste väl inse att man är vuxen då man ser blommor som behöver vattnas på krogen :D

Du har en härlig blog och härlig humor!

Katarina sa...

Åhh va jag skrattade, törs inte ens tänka på vilka mängder av vuxenpoäng man kan plocka, hahaha.
Jag gillar så dina inlägg det är så kul att läsa:)

Mycket vacker kakelugn, den är ni säkert väldigt glada över, det förstår jag .

Ha en underbar Söndag .
Kram Katarina

Anonym sa...

hahahaha, herregud vad du skriver underbart=) Jag skrattar så jag dör, hoppas nån vattnade den stackars blomman med nåt annat än öl;)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vangen sa...

For en nydelig kakelovn! Missunnelig på den ja!;)

Anonym sa...

En burkugn!!!! Hade ingen aning om att det fanns ngt dylikt, men det är precis vad vi behöver till landstället där vi bara har gasolspis! Så många gånger har vi förbannat det faktum att vi inte kan laga "ugnsmat", men nästa sommar kommer vi att kunna göra det! Nu gäller det bara hitta en för mindre än 500 kr.

/alacs

Anonym sa...

Tack för tipset om inköpsställe för burkugnen. Ska kolla där!

/alacs

Anonym sa...

Jag har själv en likadan kakelugn liggandes och bara vill upp. Vi kan inte bestämma oss för att sälja den eller vänta tills miljonerna är framskrapade...

Anonym sa...

Oj, det var så länge sedan jag var ut på krogen att jag inte kunnat reflektera över hur många vuxenpoäng jag samlat på mig. Genom att gå på krogen så skulle jag kanske kunna återerövra några ungdomspoäng...

Kakelugnen din är jättevacker, det är något speciellt med kakelugnar. Vårt hus är begåvat med 4! stycken. Och järnspisen i köket finns kvar. Tyvärr får vi inte elda i dom :( Men de pryder sin plats ändå och jag har fyllt dom med levande ljus för mysfaktorn. Har också funderingar på lite keramiska vedträn och eldningsgel, det vore trevligt med illusionen av en riktig brasa.