söndag 12 augusti 2007

Som en avslagen cola

Så uttryckte Göran sig hur han kände sig idag. Idag är dagen efter en fest, en barnfri fest. Det var så härligt att bara ha roligt utan något ansvar. Tack snälla Sonja!

Vid 4-tiden i natt sjöng jag karaoke och drack Irish coffe. Låten hette "Moonlight Shadow" och är från 80-talet. Herregud. Tur att det inte kommer ut på YouTube. Men tyvärr finns det vittnen.

Kvällen slutade 4.30. Jag vaknade 7.30. Vad är det för fel på sömnen sen man blev småbarnsmamma?

Otroligt roligt var det iallafall. Och behövligt.

Vi kikar vidare i Ewas lugna rum.


På kistan, som fungerar som soffbord, står ett gammalt bakbord. Det är bara att lyfta hela brickan så är det full med plats för att fika. Ewa har så många bra idéer.


I soffan ligger en kviltad pläd tillsammans med kviltade kuddar.

I förgrunden ser ni en gammal mjölsäck som fungerar som kuddfodral. Här plockar Otto alltid sina frolic, en och en, och äter dem på kudden. När han har ätit upp en, går han iväg till matskålen i köket och hämtar en till.
På bakbordet står blommor i linnepåsar, en trave med inredningsböcker och ett nyinropat fat.

Otto poserar och njuter av uppmärksamheten. Otto är en Lagotto hund, en ras som härstammar från Italien. Han är så go´och glad denna hund. För att inte tala om mjuk. Som ett lamm.

Innan Otto kom in i familjen har jag ett minne att Ewa hade lite blåa inslag i lugna rummet. Sen Otto kom har ingen annan färg kommit in än vitt och beige. Jag var den första och enda person som såg rakt genom Ewa. Klart att huset måste matcha hunden.
På en skänk i rummet står såklart en figurin och lite karaffer.

Stilleben med ett släktfoto som jag tror var på Ewas mormor och morfar.


Ännu en gammal vacker relief med samma änglamotiv som den i sovrummet. Den där Ewa har mycket vackert i sina gömmor. När hon ska sälja på loppis vill jag gärna vara först på plats. Det kan ni ju förstå.På hyllan ovanför soffan står gammalt pressglas tillsammans med en fin pojke. Ser ni även de vackra svarta detaljerna i spegeln. Då vet man att den är gammal. Förutom om man är hemma hos Lantlif Anette. Då kan man aldrig vara säker.

I den gamla ostkupan ligger rosor från Westergaard och Kovacs.

Nu har jag bara tagit kort på halva lugna rummet. Visst skulle det vara kul att se mer? Vi hoppas Ewa släpper in oss igen efter köksrenoveringen är klar. Om vi ber riktigt snällt?

40 kommentarer:

Arga Mamman sa...

Hade också en "avslagen cola-dag" idag... Dock utan att ha upplevt en trevlig fest med karaoke fram till småtimmarna... Hihi! Lät som en trevlig lördag för er del!

Kram!

Anonym sa...

Vad härligt med fest hela natten! (nästa gång måste ni pröva REVIGÖR då behöver man inte må som en cola...då är man den vanliga glada mamman redan på morron!)

Dubbelörn sa...

Imponerad över att du fortfarande orkar med karaoke o Irish vid 4 på morgonen!!!!! Himmel det var verkligen länge sedan... Glad när jag orkade sjunga min finska snapsvisa efter 12 i tisdagsnatt på kräftskivan *gapskrattar*... till sonens o mannens förskräckelse...

Kramar

Sallys hus sa...

Gud så fint!
Jag älskar vitt-creme-begie-linnegrått färgskalan.
Hon har det fint hon...tänk att dessutom ha en matcjande hund...fniss..eller tvärtom..
Kram Katarina

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

oj så mycket fint...men du vad skönt med lite party!:)
Skäms fortfarande för mitt misstag. Kram ;)

linnea-maria sa...

Hi hi jag vet precis hur man låter när man sjunger moonlight shadow klockan 4 på morgonen, ATONALT!! Det är för övrigt en väldigt bra låt.
Jättefint vardagsrum, så fiffigt med bakbordet!

Skatan sa...

Det där med colan verkar ha spridit sig genom hela landet...kul med partaj och karaoke. Tänk att man blir så jädra bra att sjunga fram på småtimmarna ;-)

Sov gott / Carola H.

Camillas nya hem sa...

Åh, vilken fin hund! Och vad bra han passar in där. Hihi. Jättefina bilder från din väns hem! Och om jag får lov att säga det, vad synd att bevis inte finns på Youtube. :)

LantlivsAnette sa...

Hå håå vad roligt att lilla jag fick vara med på ett hörn..man tackar..man tackar...du är för snäll du...
otto är en riktig goding,det är bra att han har rätt färg..det har ju min lilla Nisse också..Hi..hii..
Du, det är himla roligt med fest ibland..man får ta det där med att känna sig som en avslagen cola..det är ju inte varje vecka om man säger så...men hur rackarns orkade du kliva upp så tidigt !!!
Hälsa kompisen att hon har ett ooootroligt vackert hem,och har hon nu släppt in oss över tröskeln så då går vi inte ut..vi vill se mer !!Ha det gott Kram Anette i Norr

Anonym sa...

Revigör funkar så att du löser en tablett i vatten innan du börjar dricka, tar en till innan du lägger dej och en på morgonen efter. Finns att köpa i hälsokostaffärer eller hos vissa pressbyråer. Fungerar garanterat!!!

Granne med Selma sa...

Tycker du är hur strong som helst som orkar sätta dig och blogga med så många hinder på vägen - dagen efter, tippar, inga tangenter... Ingen är gladare för det än vi som läser. Vi vill ju att du gör inlägg JÄMT JÄMT!
Kram

Anonym sa...

Åh, så fint hon har. Hade jag inte småbarn skulle jag ha mera vitt. Men nu får det räcka med beiga soffor med vita kuddar i.
Kram

My White Cottage sa...

Jag är grymt imponerad över att du lyckades hålla igång så länge! Å jag hade gärna sett "framförandet" på Youtube *hihihi*. Din väns hem är verkligen helt fantastiskt, hunden lika så! Längtar efter mer bilder! Kraam!

Anonym sa...

vilket fiffigt sätt att använda ett gammalt bakbord på :)

Anonym sa...

Hihi, roligt med lite fest! Men visst är de tråkigt det där med sömnen! Phu, man är som en levande väckarklocka när man fått barn, precis som man är inställd på att gå upp och börja med dagens alla "måsten" oavsett om man någon gång lyckas skaffa sig en sovmorgon! Vilket underbart hem Ewa har!

Anonym sa...

Ljuuuvliga bilder!!! :)

Brunkullan sa...

Mera..mera!

Susanne

På min gatan i stan sa...

Hahaha...så brukar ja också känna mig, efter en fest! Det är härligt med lite fet ibland, då man kan känna ig lite "ansvarslös"! ;-)

Kram!

Nygammalt sa...

Ha ha ha, man skulle faktiskt kunna tro att vi har varit på samma fest (vi hade dock allsång tidigare på kvällen) med precis samma tider! Konstigt...i mitt fall har jag inga barn att skylla på, men det räcker gott och väl att skylla på alkoholen! ;)

Det lugna rummet var verkligen harmoniskt. Det är så fint när hon blandar olika vit/beiga färger. Och så grönt förstås! =)
Kram.

Lavendel & Romantik sa...

Hon har det snyggt din kompis....Va kul att du sjöng som en galning där på natten skulle vara kul att höra ;-) du kan ju sjunga in en truddelutt så vi får höra oxå.....Ha det / Majsan

NICOLINAS BONING sa...

Det är verkligen lugnt och harmoniskt i Evas lugna rum.
Be nu henne riktigt snällt så att vi får se resten... ner på knä om det behövs...
Hoppas att kolsyran har kommit tillbaks nu:-)
Birgitta

Lina sa...

Verkligen ett härligt rum!

Elzie sa...

Det är verkligen ett behagligt rum du visar. Hon har fantasi din väninna.
Kram Elzie
PS! Hoppas kroppen har ordnat till sig efter karaoke och annat *s*.

Solsjö - Under en vind sa...

Så fina detaljer!! Tittar mest avundsjukt på den fina skänken!! Såg ett par såna liknande på Mohedas loppis i helgen men de tingades av andra köpare direkt.... Din blogg är så full av inspiration!! Vad kul med fest långt in på småtimmarna & glad sång, men dagen efter brukar inte bli så full av aktiviteter sen....Kram!

Anonym sa...

Visst är det underbart att få släppa på hämningarna för några timmar!

MiaMaria sa...

Ser så mysigt ut, Jag har en fråga. Jag undrar vart man kan få tag på dom vackra relieferna?/ Maria

Trude sa...

Heisann,så flotte bilder du har...igjen...har vært inn flere ganger å sett på de samme bildene.Hmmm, din blogg er faktisk en av mine favoritter (",)

Anonym sa...

Hej Helena!
Oj, oj, oj vad fint Ewa har det.
Tänkte jag kanske kunde smyga med dig dit någon gång... Hoppas tummen mår lite bättre i dag. Kramisar från Susanne :0)

Anonym sa...

Oj..vilken skiva =) Det låter ju super kul =)...Vilka fina bilder du visar...

Nina sa...

men oj jag var också partaj skrattade mig hes kom ´hem 3 och vaknade 7:48 . Jag hade behövt en skottkärra för att släpa runt huvudet mitt.
men skoj hade jag !
kram

Anonym sa...

Vad roligt att ni hade så trevligt ända in på morgontimmarna... hi hi !

Har kikat igenom bilerna från Ewa och det är så underbart fint. Du har verkligen fångat lugnet i fotona. Härligt !

Kram Kram
Carina

hemma bäst sa...

hej!! har länge läst din blogg som jag tycker så full av innspiration och vackra bilder. Nu när jag själv börjat försöka blogga, så är jag ännu mera imonerad. Tycker att det är så svårt att få fina bilder. hej svejs jennie

Anonym sa...

Ha ha ha... matcha hunden...!!!
Ja, det skulle inte förvåna mej! Den estetiska niten kan ta oss till nya höjder!

Evas hem ger mersmak! Fler hemma-hos-reportage, tack! (Snälla!?)

Kram :)

Anonym sa...

Nu blir man ju heeeelt sjuk när man ser sådana här underbart vackra hem:)
Jättefint!
Vad kul att någon gång få komma iväg själva:)
Det behöver man!
Mvh Lallis

Anonym sa...

har bakat dina kakor o jisses va dom blev goda..mina två killar bara älskar dom
tack för en jättemysig blogg
kram från oss

Marie sa...

Jag säger bara, Såå vackert!!!

Låter som det var en rolig fest, hihi.

Kram Marie

Skatan sa...

Ho-ho! Måste bara skriva en rad och säga hej. Det är för förunderligt det här med bloggen...plötsligt växer den och tar fart på ett lustigt (och mycket intressant) sätt. Tack för att du peppade "igång" mig förresten. Utan den sparken i baken vette tusan om jag hade kastat mig ut och provat! Jag ser även att jag nog har frågat alla som jag har länkat till om det är ok. Alla utom dig! Det kommer således härmed en liten förfrågan om ett klartecken så här i efterhand - mest för artighetens skull : ) Ja, det var det. Skadad av jobbet kan jag bara inte låta bli att fascineras och förundras över detta fenomen...nåväl, nu får det vara nog för idag! Dags att cykla hemåt och värma på radhusbiffen... Hej så länge.

Anna sa...

Mmmm ljuvligt hus din vän har! Jag bara njuter av de vackra bilderna och hoppas att vi få se mer därifrån!

Låter kul med fest hela natten och karaoke:) Jo Moonlight Shadow kommer man ju ihåg:)Skulle vart kul att höra när du sjunger den!

:) Anna

Anonym sa...

Vilket vackert och harmoniskt vitt hem! Hundarna var också riktigt söta!

junhe sa...

Praktiskt vardagsrums bord. Jag har också en gammal kista hemma, och min svärmor har ett gammalt bakbord... det kanske kan bli ngt mysigt av det. Tack för tipset, på återseende.