fredag 10 augusti 2007

Sexig småbarnsmamma

Nu är det svårt att skriva. Tangenten "b" och "mellanslag" har varit borta ett tag. Det är ungarna. Jag trycker på en liten plupp under så går det ändå. Inget flyt i skrivande direkt. För att riktigt göra det svårt har jag precis anskaffat tippar på naglarna.

I onsdags var jag till en manikyrist eftersom jag tänkte lyxa mig med lite egentid. Dessutom var jag stolt över den lilla utväxt jag lyckats med. Inte dåligt för en tvåbarnmamma.

"En fransk manikyr på det...så blir det perfekt" tänkte jag.

Väl inne på salongen, utpelade sig följande vid receptionen.

-Jag skulle vilja ha förstärkning och fransk manikyr.

Hon slog en hastig blick på mina nyutsparade, inte så vackra, naglar.

-Vi rekommenderar tippar, det blir jättefint.

-Men jag vill ha mina egna naglar.

En man, som arbetade på salongen, passerade och tittade på mina naglar, och sa:

-Ta tippar, det blir snyggare, mer jämt. Mer sexigt.

Sexigt? Hm, jag tar väl sådana då. En sliten småbarnsmamma behöver allt hon kan få. Därav tippar. Därav problem att skriva.

Nu tar vi en glimt hemma hos Ewa igen. Det är ju det ni väntar på. Inget manikyrtjafs.

Ovanför sängen har Ewa en vitmålad hylla. På den står ett vitmålat kors, murgröna och ett ljus med järnkors. Under hyllan ser ni en relief med änglar.


Järnkorset är gammalt. Det har Ewa hittat i hennes mammas gömmor. Snart ska ni få se hela sovrummet med höstgardinerna uppsatta.

I "lugna rummet" (ett vardagsrum utan tv där man tar det lugnt och har det bra) står denna vackra sekretär.

Ewa har flera figuriner sitt hem. Fotot i fotoramen är på Ewas mormor. Personligt och vackert går faktiskt att kombinera.
På spegeln sitter ett gammalt vykort. Någon har skrivit "Spar denna flicka" på vykortet. Och det kan vi ju förstå. Kortet är bedårande.
I ett gammalt fat står en murgröna i en vit linnepåse med monogram.

I nästa inlägg tittar vi vidare i lugna rummet, så får vi se vad vi hittar.

kram Helena

32 kommentarer:

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Vad fina bilder. Tänk om man bodde där. Har du fått någon kanin?annars kommer den nog på måndag. Kram

Stina sa...

Dina naglar ska jag nog komma och titta på, tror jag.

Väldans trevligt hon har. Hälsa det.
Kramis

ikas sa...

Var rädd om dina fina tippar ;o))
Tack för titten på alla fina kort och saker.
Om du är läsintresserad har jag sammanfattat sommarens böcker i min blogg

LantlivsAnette sa...

Åhh ..du..lugna rummet..ett sånt vill jag ha..men det finns inget ledigt att fixa det i just nu...men i framtiden.
Jag har inga tjusiga tippar men jag har svårt att skriva ändå, jag har så jäkla ont i mina finger tippar(toppar..)efter att ha slipat jäkligt hårt bakom spegel glaset som du såg hos mig..ajj..ajj men snyggt blev det...törs inte klaga högt här hemma då karln min bara skakade på huvet åt det jag gjorde på det nya spegelglaset han hämtade...Kram Anette

Anonym sa...

Ja, jag känner till hur det är med datorn..vi har bort flera knappar så man får söka sig fram..ack dessa barn! Så fina bilder!!
Trevlig helg!

Skatan sa...

Jag gillar idén med tysta och lugna rum. Har själv uteslutit tv från det rum som normalt är vardagsrum...jag vill helt enkelt inte ha den närvarande i allt det vardagliga. Nåväl. Din väns hem verkar mycket smakfullt och genomtänkt. Jag förstår att du har inspirerats mycket av henne!

Ha en skön helg : )

Anonym sa...

Toutes tes photos sont vraiment très jolies..j'aime beaucoup ce style très pure!!!!

Anonym sa...

Fina foton som vanligt men jag vill gärna se tipparna också :-)

Stina sa...

Ska fråga Elliot...Haha Fast han kanske säger snor eller spets då...För det var väl så du hette? Kramis

Sagalisa sa...

Så vitt o vackert,min gubbe säger att det inte går hos oss med tre barn..
..ska nog visa honom!!!Kram/Anna

♥ Pia... sa...

ajajaj du, vad vackert...finns det inga sånna hem som jag har..har ALLA så vitt och vackert hemma:) äh det går bra...jag har mitt, litt vitt och litt svart, litt av allt...osså en vit hund som är svart eller grå ibland ..hon har även varit röd..när hon sprang för nära min nymålade röda utemöbel..men det är tre år sedan nu så det är glömt:)så tjusigt med sexiga tippnaglar..men inte kan du måla med dom va?..fint hon har väninnan din...ojoj så tjusigt ...haha nu när jag sitter här och skriver så kom jag på ....alltså den där lilla filmen du gjorde...vad är det förnåt?. ja jag hör din röst.....så härligt med dalmål...det är annat det än mâ vârmlânska dâ..som ingen förstår?:)...ha en härlig helg...

Nygammalt sa...

Oj oj oj så fint!

Säga vad man vill med lösnaglar, praktiskt är det inte men man (läs jag *ha ha) känner sig faktiskt väldigt kvinnlig i det. Nu har jag bara avbitna naglar...inte vackert nånstans.

Nygammalt sa...

Tur att vi får vara lite ytliga ibland! ;) kram.

♥ Pia... sa...

haha..vilken tur då att jag inte har nån kamera...för du hade itte fatte nöe...dä ä jä säker på för bre värmlänska är nästan som nörska...:) inte nåt ont om norskan nu..missförstå mej inte nu...:)

Marie sa...

Lugna rummet känns verkligen rofyllt. Många fina detaljer och kortet på den lilla flickan var ju såå gulligt.

Ha en riktigt bra helg.
Kram Marie

Dubbelörn sa...

Tippar vad är det för något... Här på landet får man vara glad om man lyckas hålla naglarna rena fr myllan *skrattar*

Kramar

Solsjö - Under en vind sa...

Hälsa vännen att hennes hem är underbart VACKERT så här långt, väntar med spänning på fortsättningen! Fick ett gott skratt då du beskrev dina tippar...."ler", när jag hade förra hösten så fick jag riktigt långa till en början....Efteråt skulle jag in på Indiska, handlade och skulle betala med kort. Att sedan skriva under var nästintll omöjligt, hur håller man i en penna med dessa Långa naglar?? Å precis som du skriver så var datorn och sms på telefonen inte ngt att rekommendera just då....
Hadet så gott! Kram Sara

Anonym sa...

vad mysigt med ett "lugnt rum" :) Inget man kan ha när man bor i en liten trea men kanske en idé om man nån gång bor rymligt i villa :D

johanna sa...

Älskar dina inlägg..du är såå go+att du alltid bjuder på fina bilder..
kraam

Brunkullan sa...

Åååå!

Susanne

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

pinsamt....jag har tagit fel på person...har fått en beställning från en Helena och trodde att det var du! ber så mycket om ursäkt.Nu får jag nästan skicka en kanin till dig ändå, usch vad jag skäms. Kram ;)

marie sa...

Ja,herreguud så fint hon verkar ha det! Ett lugnt rum, det känns långt borta här hos oss i all renoveringsröra.Tänk att sitta där djupt försjunken med vackra naglar!!Hihi.Du visar alltid så mycket fint, man blir så inspirerad av dig! Kram

junhe sa...

vackra saker i vackra rum :)

Anonym sa...

Jättefina bilder på fint hem!
Och visst känner du dig väl sexig nu med dina tippar. Det sa de ju... *fnissar*
Ha en fin helg. Mvh Lallis

Sött och sunt sa...

så har jag hittat in till din fina blogg med! vad stilrent du har det med allt vitt.. som att bo i ett moln :)lycka till med tipparna!

Anonym sa...

Hej Nagelspets och snor i tangentbordet!
(var bara tvungen)

här har det hänt grejer!!!
Var hittar du alla vackra saker?!?
Tavlan var ju helt underbar!

Kul att få kika in i dina kompisars hem också. Vi har också ett lugna rummet, och ett annat med TVn. Nu ser jag att det går fantastiskt bra att hålla det helt i vitt! Ser fram emot mer...
Kram :)

Anonym sa...

Som alltid när jag läser din blogg så infinner sej en känsla av att "kasta allt överbord" och "bli vit". Makalösa bilder. Makalösa saker.

Sallys hus sa...

Vilket fint hem hon har din vän!!
Det är så härligt att få följa med och bli inspirerad.
Sexiga tippar...hi hi...sånna har jag alltid vinterhalvåret. Så här års håller jag på för mycket i trädgården. MEN min man betalar alltid mina "tippar" inte för sexighetens skull utan för att han tycker det är så rysligt skönt att bli killad på ryggen....fniss..
Kram Katarina

Elzie sa...

Vilket hem!
Kram

Anonym sa...

Haha...mer sexigt...jadu.....Vilken kille !!

Vi kanske får ser ett litet bildbevis på hur resultatet blev?

Kram
Sofia

MODERN COUNTRY sa...

For et vakkert hjem,gir en rolig og seren utstråling..med min mann og katt er det ikke mulig å få inn så mye hvitt i huset, men kunne godt tenkt meg et sted på landet,innredet i hvitt, nei vent, ved sjøen. Å, det hadde vært som himmelen det. Med bølgene, sanden og dekket til fika :)
Jeg har et spørsmål angående ditt baderom. Jeg husker ditt flotte badekar med løveføtter og lurte på om dette var nytt? Av min søster har jeg fått i oppdrag å finne et badekar, men gjerne brukt. Har trålet nettet men har funnet lite opplysninger. Du har ingen tips?

Lavendel & Romantik sa...

Jag har ju oxå sådana naglar..Hoppas att du blev nöjd och hade det kul ute.....sexy lady...Hon har det väldans snyggt hemma....Kram/Majsan