måndag 20 augusti 2007

Nytt hörn från mitt hem

Jag skäms för jag varit dålig att svara på era snälla kommentarer på slutet. Jag läser alla och glädjs åt dem. Ni är så snälla. Utan dem hade Spets och Snor varit ett minne blott.

På min övervåning har vi vårat vardagsrum. Det har ni ännu inte fått se. Jag har bestämt mig att jag måste måla fönsterfodren och karmarna först. Vi bytte nämligen fönster i vintras. Detta projekt har legat över mig länge och väl. Mina ursäkter börjar ta slut nu.

Idag ska jag visa en detalj från min övervåning. En gammal anslagstavla.

På tavlan står det "Säter fastighetsägareförening anslagstafla". Man öppnar en glasad dörr och kan då sätta fast sina meddelanden. Vi använder den till familjefoton. Annorlunda, praktiskt och orginellt. Under tavlan står en pall i äkta chippendalestil. Det kan man döma av fötterna som har lejonliknande tassar.

Ni vet ju vad jag tycker. Ett personligt hem är ett vackert och roligt hem. Det är mitt motto.

För övrigt börjar jag bli trött på sommarens vissna växter och gjorde en insats på min veranda igår. Det är härligt att sätta upp höstgardiner, ta ut pellargonerna för övervintring (brukar alltid misslyckas) och putsa bort flygskiten på fönstren. Inväntar lite energi bara. Vet inte just nu var den tagit vägen.

Kram kram Helena

43 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så fin! En sån har jag aldrig sett!

Skatan sa...

Ja du frun (fröken?), det var ett ovanligt familjealbum. Jag gillar när fantasin får fritt spelrum och när man hittar nya användningsområden för saker och ting. Ibland drar jag hem saker som måste ligga och vila till sig en smula innan jag kan förstå vad jag skall använda det till...det är då jag är glad över att källaren är rymlig och att belysningen där nere inte är den allra bästa! Hade den där charmiga anslagstavlan korsat min väg, ja då hade jag definitivt slagtit till och burit ned den till min skattgömma för en tids begrundan! Tummen upp med andra ord : ) Hoppas några sensommarstrålar hittar till dig idag!

sabina sa...

Fin anslagstavla. Jag borde också få ändan ur vagnen och börja tvätta lite flugskit... Men oj vad det tar emot fast det blir så fint sen efteråt...

"lilla slottet" sa...

vilken blogg...helt underbar! Får jag lägga till den på min sida??

Agata sa...

Fantastiskt fin!
Jag har som nyckelskåp ett liknande skåp med glasdörr som härrör från ett baptistkapell. Fast utan text, och det var ju det som gjorde ditt skåp så fantastiskt fint!

Brunkullan sa...

Fin idé!

Jag vill också göra höst. Men mina blommor är rätt fina ännu. Det är bara några som ska bort nu i veckan.

Fönsterputs och nya gardiner får vänta ett tag till. Men snart....:-)

Susanne

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken rolig anslagstavla! DEt är ju perfekt när man kan använda saker till nåt som de egentligen inte är avsedda för! (jag sätter tex månadens räkningar i ett fack för stämpelkort från en fabrik....)Må gott! Kram!

hemma bäst sa...

skönt att höra att det inte bara är jag som har dåligt med energi. Det känns som att det är mycket som ska fixas till hösten.Fin och orginell anslagstavla..

Anonym sa...

Vilken fin anslagstavla!!! Ja, jag vet inte riktigt heller vart min energi tagit vägen...

Jennyshemochharmoni sa...

Ser verkligen fram emot att få se ert vardagsrum :) Vilken underbar anslagstavla! Den gillar jag skarpt :) Känner igen mig i energinivån just nu...den tryter! Ha en skön måndag! KRAM

Anonym sa...

Annorlunda anslagstavla, vad kul att ha en sån i sin ägo.

WhiteVintageDreams sa...

Jag har inte heller sett nåt liknande...vad kul :). Du har så mycket fint i din blogg.
Jag undrar också om även jag får länka till dig?
Kram

Anna sa...

Jättevacker och annorlunda anslagstavla:)

Jag håller med dig om att man är trött på de fula sommarblommorna som blommat över eller blivit regn och blåstskadade. Försökte piffa till mina pellisar jag har ute igår, men lyckades inget vidare! Snart är det dags för lite höstväxter:)

:)Anna

Sallys hus sa...

Vad fint! Verkligen annorlunda...
Hade jag aldrig kunnat komma på själv men nu ska jag hålla utkik efter en sån.
Du om du hittar den där energin kan du ju tjoa till så kanske jag också hittar lite...gäsp!
Kram Katarina

Camillas nya hem sa...

Vilken rolig och unik grej!

Anonym sa...

Jag upptäckte att jag fick tillbaka energin när jag började jobba igen efter semestern. Men det kanske är det som är meningen, att när man har semester, har man "bara" semester...
Jättefint, blir nyfiken på resten av rummet!

Dalkullan

Dubbelörn sa...

Det är precis så jag också ser det ;) Det ska synas att det är just vi som bor här, ingen bild för något inredningsmagasin *skrattar*

Kramar

Marie sa...

Vilken härligt annorlunda anslagstavla. Ser fram emot bilder från vardagsrummet.

Jag borde också tvätta fönster, usch vad tråkigt!

Kram Marie

LantlivsAnette sa...

Jaa ett personligt hem är ett vackert hem..det bara är så..ditt hem är fullt av personliga,roliga och snygga saker...där skulle man kunna gå runt och bara hitta nya skatter hela tiden.Den där tavlan är ju hur läcker som helst,har du köpt den på auktion ? jag har aldrig sett en sån förut..kanon..
Kram Anette

Solsjö - Under en vind sa...

hej igen...har inte fått kläm på hur man gör innan, men tack vara johanna-vintage kan jag nu "låna" bilder från bloggar och webben. Undrar nyfiket om jag får låna bilder från dina mysiga sidor, skriver givetvis källan....Må gott! Kram!

♥ Pia... sa...

hej ja det var en orginell tavla men väldigt dekorativ...ja jag har oxå börjat tröttna på vissna blommor..får väl ta mej i kragen och ta bort flygskiten jag med:)...PIA

Anonym sa...

Åh, vilken fräsig anslagstavla, har faktiskt aldrig sett något liknande! Jätte tjusig!

Karin Krut sa...

Jättefin anslagstavla och ett fyndigt familjealbum :)
Karin

Ardisia sa...

Hejs vejs! Ännu en underbar grej! Har varit och kollat in hos dig regelbundet ett tag nu. Uppskattar verkligen sättet ni arbetar med villan. Hoppas jag får lägga till din blogg på min sida? Kram och härliga sensommardagar till dig önskar Ardisia

Stina sa...

Gullefjun...du är snäll du...
Tack, vännen!

Den där saken gillar jag, vet du.
Ska komma nån dag, om det passar dig.

Min energi är också lite borta just nu. Men den kommer väl.
Tittar varje dag på dessa fluglortar.

Kramis Stina


Hoppas att det är bra med er.

Betty sa...

Oj,oj ,oj det var alldeleds för länge sedan jag var här o du har ju visat jättemkt. fint. Länkar till dig om det är ok ,så inte misstaget upprepas.
Kram

Anonym sa...

Det var väldigt snyggt och roligt att det var Säter.... Där bor nämligen jag! / Ninni

Anonym sa...

Underbar anslagstavla! :)

johanna sa...

Den var ju bara sååå fin...suck
kraaam

Anonym sa...

Unikt. I vanlig ordning. Jag tror dessutom att du bara låssas..du är säkert full av ork och inspiration..du är ju mitt vitaminpiller!

Anonym sa...

Très jolie cette petite vitrine.

Anonym sa...

Jag har ett tips på energitillförsel.... Prova att ta MIVITOTAL FLEX 2x30 ml per dag! det gör susen kan jag lova!!! Jag får alltid städmani och när det inte finns en enda bit av huset som är ostädat... ja då sätter träningsmanin i!!! Toppen (man kan bli lite jobbigt att vara sååå dukig!)
Lycka till!

anja sa...

Vilken rolig ide´!

När energin tryter brukar jag strunta i det hela och istället gå på besök till någon som har det fint hemma. En av mina väninnor är städfanatiker, en annan är jättebra på att hitta på smarta inredningslösningar, en tredje har allmänt fina och söta grejer...) Det funkar faktiskt! När man kommer hem vill man ha lika fint/roligt/rent/snyggt och har plötsligt fått dendär extra energin som behövs. Dessutom en rolig pratstund och ofta gott kaffebröd på köpet :)

Susanne sa...

Har också lite energibrist här. Går och laddar inför helgen då jag ska röja lite inne och ute. Är bara så trööött!
Må så gott!
//Kram

Anonym sa...

Hej!
Jag tänkte fråga hur du målar om möbler? Kör du med målartvätt/rengöring och sen på med färgen eller slipar du oftast och sen målar? Vilken färg använder du? Och hur får du en sådan där patina på möblerna? Skulle bli jätteglad om du kunde svara på mina frågor. Tack för en bra blogg!

Anonym sa...

WOW så läcker ! Kul när man kan få tag i lite annorlunda grejer...
KRAM EVA

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Så mysigt!jättefint.

www.nestorforlag.se sa...

Vilket vackert skåp, det var verkligen annorlunda.

I mina drömmar-Lotta sa...

Den gamla anslagstavlan väcker minnen från min barndom när jag besökte min mormor på hennes kolloni. De hade något liknande vid "klubb-stugan". Där annonserades om midsommarfirande och bortsprungna katter, osv. Men, hur klarar du av det faktum att anslagstavlan inte är vit, hihi! Vacker är den!

junhe sa...

jag håller med dig i ditt motto :)

Anonym sa...

I love visiting your blog, since I feel in Sweden ! and even if I don't understand, the photos are wonderfull and I love your decoration.

Anonym sa...

Njuter av ditt hem varje gång jag loggar in på bloggen! Håller själv på inreda vårt vardagsrum och söker inspiration till en fin tv-bänk. Hur har ni löst det?

inspired and handmade sa...

Oj vilken fantastiskt fin anslagstavla, vad avundsjuk jag blir...; ) Ha en trevlig helg!!
Hälsningar Veronica