onsdag 20 juni 2007

New York, New York

Eftersom vi har haft lite restema på bloggen på slutet fortsätter jag i samma anda. 2002 jobbade jag 6 månader utanför New York. Verkligen inte så glammigt som det låter utan det var mer byggplats än Wallstreet. I allafall tänkte jag visa er något kort från den minnesvärda tiden och var jag bodde. Den enda lediga dagen var söndagar, då begav man sig titt som tätt in till Manhattan och the Apple. Jag bodde på Long Island och hade en restid in på ca 2h. På nordligaste Long Island ligger det omskriva the Hamptons där alla kändisar hänger och många flotta hus ligger. Det var också en perfekt söndagstur, lunch i the Hamptons, kan det bli bättre?

Jag bodde i ett nybyggt radhusliknande område som till och med var inringat och man fick visa passersedel för att komma in. Kan det bli med amerikanskt? Garageporten i mitten var min och dörren bredvid kunde man gå uppför trappan för att komma i lägenheten. De två fönstrena bredvid varandra hör till den lägenhet jag bodde i. Visst är husen fina? Men jag måste bara berätta att den sk träpanelen var gjord av plast! Hujedamej.

Det var en öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Jag trivdes mycket bra i lägenheten fast det blir ganska opersonligt med hyrda möbler och inga personliga detaljer. Det var nog enda gången i livet jag kommer få uppleva en riktigt tjock amerikansk heltäckningsmatta. Jag njöt av att gå barfota fast jag aldrig skulle lägga in en sån matta själv. Som tur var var jag den första som bodde i lägenheten så det låg inga gamla spyor, barnkiss och hundhår och myste i mattan. Tack och lov.
En stor pluffsig amerikansk soffgrupp hör även till såklart. Här tillbringade jag åtskilliga timmar med att reta mig på hur mycket reklam man kan trycka in i en film egentligen.
Bild över området...

...och ännu bättre, en bild över poolen. Här hängde Göran under sin tid som hemmaman under sina 6 veckors semester. Han blev tjenis med poolvakten hihi...

Tillbaks till fattigdom och elände. Hejsvejs!

33 kommentarer:

Skatan sa...

Ha-ha, när du skriver om tjocka heltäckningsmattan kommer jag att tänka på när jag bodde en termin i Brighton. Jag bodde som inneboende hos en familj med VITA heltäckningsmattor i badrummen. Runt toaletten också...det var LÄSKIGT vill jag lova!

Härligt med erfarenhet från ett annat land! Man hinner få viss känsla för landet, staden, det annorlunda när man stannar en tid så som du verkar ha gjort.

Ha en skön dag!

Anonym sa...

Ja, gud när jag bodde i Californien så var det ju nästan mandatory med heltäckningsmattor. Det kan ju vara okej i sov och vardagsrum, men i KÖK och BAD? Usch så omysigt! Det där med plast-träpaneler har jag nästan misstänkt att de har när man ser Extreme housemakeover. När de bara spikar upp fasaden med spikpistol.

Anonym sa...

Vilken otrolig upplevelse ändå att få bo och jobba i USA under ett halvår och att få uppleva Hamptons osv live. Helt fantastiskt! Och på tal om heltäckningsmattor - du skriver precis om sånt jag alltid funderat över (läs: äcklats av) vad gäller dem..... Blir nog aldrig någon sådan hemma hos mig.

Brunkullan sa...

Tjusigt område:-)
Bodde i 1 år i en förrort till Washington D.C när jag jobbade som Au-Pair.
Vi bodde i ett finare område med många hus i sk new england stil. Tyvärr var vårat lite modernare och tråkigare, men stort och rätt så fint.
Även där hade man dessa ca 7-8 cm tjocka heltäckningsmattor....och alla gick med skor inne, hunden hade loppor såklart och det var allmänt snuskigt egentligen.
1 gång varannan månad kom en firma med mattvätt och körde genom huset, men bara där inga möbler stod.......
Ja...inget för mig.....

Susanne

Elzie sa...

Ja, som sagt. Det SER ju trevligt ut utvändigt, men plast?!?! Allting går att sälja...
Lägenheten var ju trevlig fast jag kan förstå att det inte var någon höjdare att bo med andras möbler och saker.
Du har ju fina minnen därifrån och bara det är ju positivt.
Kram Elzie

eastcoastmom sa...

Plastic siding är i princip underhållsfritt. När vi skulle måla om vårt hus för 2 år sen var det flera som på allvar frågade om vi inte kulle byta panel på huset till plastic siding! Helgerån på ett hus som har breda plankor av cederträ, tycker vi själva.

Jag har inte varit på Long Island ännu, men jag ser LI varje dag från min sida sundet!

Anonym sa...

USA är ett underbart land, har bott där i tre år. Trist att du inte verkar njuta av livet idag, du är så negativ i ditt sätt: Inga ungar kan man ha med på restaurang, resa kunde man bara göra innan ungarna osv.. Trist inställning! Själv ser jag fram emot att vår långresa ut i världen nästa år med lillen som ska födas i slutet av året!

Spets och snor sa...

Anonym: Har du hört talas om något som heter ironi? Om 2 år vet du vad jag pratar om, tro mig...

Jennyshemochharmoni sa...

Verkligen häftigt! Kul att du delar med dig av dina reseminnen :) Ha en riktigt mysig midsommarhelg!

Stina sa...

Hahaha...Du får då en att skratta du...

Nä, jag tog mest bilder. Liiiite saker blev det.*fniss'

Du...nästa gång kan du väl ta med mig när du ska bort...eller ska jag kanske vara barnvakt? Ja, så var det nog. Kram

♥ Pia... sa...

heja..heja...bra svar :)...du va hemskt med plastfasad..??!! annars såg huset ut så där som man föreställer sej husen i amerkat. ha en trevlig midsommar förövrigt...PIA.

Susanne sa...

Najs! Fast det där med heltäckningsmattor ger en lite gåsahud som man säger :-)
Ha en härlig midsommar!

Anonym sa...

Om två år? Skämtar du eller? Vi har goda vänner som rest med sina barn de med, från 5 månaders ålder och fortsatt.

Spets och snor sa...

Toppen, kan de ta med mina nästa gång?

Stina sa...

*skratt*

Anonym sa...

Absolut! Vore säkert jätteskönt för dina barn, komma bort från tråkfamiljen en stund!

LantlivsAnette sa...

Glad midsommar på dig också !!
Kul att du kommenterade mina rostiga krokar..nu får dom nog vara omålade..om t.om du tycker det ..fniss..ucsh vilka tråkiga kommentarer någon har gett dig...men du har ju rappa svar..men hon verkar ju inte ge sig..tråkigt..glöm det och fira i helgen med god mat och gott sällskap..Kram Anette

Elzie sa...

Ja, du milde tid!!! Vad är detta? Om det är så svårt att ta till sig vad andra människor skriver i sina bloggar, är det då inte dags att sluta läsa dom? Man måste ju se den ironiska sidan av saker också. "tråkfamilj". Jojo. Är det någon du umgås med månntro, eftersom hon tycks veta det.
Glöm denna person och ha en mysig helg.
Kram Elzie

Skatan sa...

Men kära nån! Trist... Jag har precis läst igenom kommentarerna. Jag skall inte skriva här vad jag tänker, men du anar kanske...?

Hoppas solen skiner på dig idag, inne såväl som ute : )

Tingeltangel sa...

Helena, Det var verkligen jättekul att få ta del av dina minnen och bilder från Long Island.... Man förundras över att en del tydligen har så gott om tid att de använder den till att läsa och kommentera på en blogg de retar upp sig på. Du ska veta att vi andra tycker fantastiskt mycket om din blogg. Jag tycker du är suverän för att du både kan skriva med humor och självinsikt och visar underbara bilder av ditt och dina vänners otroliga hem. Så det så. Jag önskar dig en skön midsommar.

MODERN COUNTRY sa...

For en opplevelse gumman! Så artig og oppleve Usa på nært hold. Man bor jo her borte i en helt annen verdensdel og har sine formeninger om hvordan alt der borte fungerer. Gøy med både bilder og fortellinger. Store hus der borte må jeg si!
Ble nesten litt oppgitt over en viss Anonym person her inne. Hun virket litt rar synes jeg, og litt ustabil?

Alle mennesker er jo forskjellige og ikke minst barna man har. Og hvordan du opplever livet bør jo ikke være synonymt med hennes? Rare mennesker..Som sagt, ingen forståelse for ironi heller..Æsj..

Vel gumman, jeg nyter iallefall dine ord og bilder!! Ville innom og ønske deg en fin dag jeg, for du er en fin bloggevenn, masse klemmer! ;)

Stina sa...

Helena, min kära vän!

Jag som träffat dig, vet att du är en glad och skojfrisk person som har mycket humor i dig.

Bloggen är toppen! Anonyma dumma kommentarer från någon som inte känner dig är ju lägre än Glocalnet.

Fortsätt du med dina härliga inlägg. Vi vet vad du menar.

Puss och kram Stina

Anonym sa...

Jag tyckte också att Spets och Snor bloggen var bra rätt länge. Sedan blev den dryg, trist och negativ. Det vita hemmet som från början var fint, har med tiden också bleknat därav. Trist att du skriver så mycket negativt om dina barn. Gör de inget positivt du någonsin kan nämna?? Nä, tack för läsningen men nu tror jag att det är bra för min del.

Anonym sa...

Läckra bilder! Min syster flyttar nog till usa i höst, då ska jag passsa på att åka över!

Trevlig midsommar, kram mhow

www.minlillavitavra.blogg.se

Skatan sa...

Hej Anonym!

Jag tycker att du rikta din energi åt något annat håll, den känns uppenbart missriktad. Jag tycker dessutom att du skall göra någonting som du blir glad av i stället för att reta upp dig här. Ok?

Hem & Harmoni Marie sa...

Hm... läste precis igenom kommentarerna... Synd att man ska skriva så tråkigt och sen vara anonym. Jag tycker denna blogg är underbar och jag tittar in nästan varje dag.... Spets o Snor, ha en riktigt skön Midsommar! Kram Marie

Anonym sa...

Jag läser Spets och Snor varje dag och har vid tidigare tillfälle skrivit i kommentarer att du Helena har ett sånt positivt, humoristiskt och utåtriktat sätt som alltid är trevligt att läsa och som frambringar skratt då och då. Synd att alla inte kan "läsa" det. Alla vi som har livliga barn vet hur det är, och vi har också detgemensamt att kunna skämta om det med värme!
Kram
Sussie

::fina:: sa...

Oj oj jag har hört talas om det där med heltäckningsmattor i alla rum och jag ryser vid tanken! Jag hade ingen aning om att de använder plastfasad, det var intressant men fy det skulle jag inte vilja ha! Roligt med lite bilder från din tid i USA, speciellt för en som aldrig besökt landet. Vill också tacka för en jättetrevlig blogg! Kram & glad midsommar!

Anonym sa...

Hej!
Ville bara önska dig och din familj en glad midsommar!
Från en som bor i USA i ett hus med plastfasad och har ett rum med heltäckningsmatta kvar att attackera, fniss!
Kram Bodil.

Mys liv och hem sa...

Jag skulle också vilja ha den erfarenheten av att ha bott utomlands.Men vem vet ...det kanske blir så nån gång.Ha en trevlig midsommar!

Anonym sa...

Jag gillar din blogg jätte mycket, du har så otroligt fint! Den var en av de första jag började läsa,blev inspirerad och nu har jag också en egen blogg! Angående tråkiga kommentarer så tror jag att det kanske i grund och botten kan handla om avundsjuka... Önskar dig en trevlig midsomar!

Anonym sa...

New York var fantastisk! Vi skal åke tilbake dit ja :) Var der nu i dagerne 27.april til 1. mai. Jättekul :)

I dag er jeg innom absolutt alle bloggene jeg har i Mine Favoritter på min pc for å ønske god helg og en flott St. Hansaften :)

Anonym sa...

Oh I wish I knew what this said! Maybe something about Long Island, where I live? I recognize that as a Long Island kitchen! I prefer Scandinavian kitchens. Well, your blog is very enjoyable!