söndag 10 juni 2007

Än en gång har denna småbarnsmamma varit ute och roat sig...

...och denna gång var det kungligt. Jag och Göran drog i lördags till Stockholm, observera utan barn, för att komma ifrån och bara ha det bra. Vi hade bokat en svit på Scandic Anglais, alldelens vid Stureplan. Som lite extra krydda på vistelsen hade vi även bokad bord på den populära italienska resturangen Portofino. Inte dåligt va?


Nu är det ju så att vi är inga riktiga storfräsare som brukar bo på svit, utan vi hakade på ett erbjudande från ett nätverk jag är med i. De hade förhandlat fram ett tillfälligt erbjudande att bo på svit för 1/3 av ordinarie pris. Jag bokade direkt, första och sista gången man får roa sig så kungligt.

Vi började vår vistelse att käka lunch på gamla stan tillsammans med kompisar som bor i Stockholm. Vi åt på ett ställe som heter Gåsgränd som ligger just i gåsgränd. Jag håller just på att lära mig dricka öl, så en stor Mariestads åkte in på bordet och sedan ner i strupen. Sen anade jag ugglor i mossen, en migränantydan fanns där - fan rent ut sagt.

På vägen tillbaks till hotellet orkade jag inte gå i en enda affär utan var helt slut. Göran tyckte säkert att migränanfallet kom ganska lämligt. Väl framme på hotellet utspelar sig följande.

-Göran, hämta huvudvärkstabletter i receptionen till mig, jag måste ha en tablett NU.

Göran hämtar tablett.

-Göran, köp chips till mig, jag måste ha chips.

Göran handlar chips. Lägger sig sedan i sängen för att vi ska ta en liten powernap.

- Helena, vad skönt att få ligga i en riktig säng efter alla månader på madrassen. Nu har jag ju tre kuddar dessutom! Hemma har jag en platt och en korv.
Ja, ni tänker nog att han inte har det så lätt. Kanske inte.

Det hela slutade med att vi fick avboka middagen och ta något snabbt på Scandics resturang. Vågar jag skriva att det blev Biff med pommes frites och bearnaise?

Vi bara slappade på våran svit, tittade ibland ut på vimlet på Stureplan, och tänkte att vi trivs nog bäst här...


Titta på vår svit genom denna 360 graders panorama bild.

25 kommentarer:

Stina sa...

Vad härligt.Vill också...
Synd det där med migränen. Den kommer ofta opassande. Eller ja...det är det väl jämt...opassande att ha migrän, menar jag. Kramiz

Anonym sa...

Hej gumman! Typisk att du blev dålig... Hoppas det var bra ändå. Nu e vi i stockholm. Åker i morron...Ska bli så skönt.. Puss o kram skumbanan..Susanne :0).... ps. Ni håller väl koll på "Brödkungen" när vi e borta, hi,hi.

Spets och snor sa...

Susanne: Jag lovar, jag säger till om jag ser några yppiga blondiner på gården... Ha nu en helt underbar semester och njuuuut! kramisar Helena

Anonym sa...

Haha! Visst ät livet skönt ibland, man måste få slappa ibland! Synd ifall du hade tänkt shoppa men om du inte tänkt det så var det väl en perfekt helg? Sköna sängar och att bara ligga i sängen och glo! Kan livet bli bättre? Just nu hade jag gärna bytt..vi har möbler överallt eftersom målarn håller på i vårt 75 kvm vardagsrum...kramar!

LantlivsAnette sa...

Ojj vad tråkigt att du fick ett migrän anfall just där och då..jag vet jag har migrän själv..det kommer oftast vid såna tillfällen..har du varit till läkare..Imigran är jäkligt bra att ta när man får känningar..funkar för mig i alla fall..synd att du inte kunde gå i några fina butiker som Årstiden och Ambiance..men blir man sjuk så blir man..Kram

Skatan sa...

Tråkigt att du fick migrän. Hoppas resan trots allt bjöd på lite egentid och avkoppling!

Anonym sa...

Vad synd att du inte mådde så bra. Men huvudstaden lär finnas kvar och det blir säkert fler tillfällen för er att åka dit.

Kram Kram
Carina

Granne med Selma sa...

Jag tycker du skriver så roligt! Småskrattar nästan varje gång.
Jättefin blogg! Är inne flera gånger i veckan.

Nya och gamla ting sa...

Himla mysigt att bo på hotell! Hoppas resan blev bra trots att du inte mådde prima.

Färjtorp sa...

Kan inte säga annat jag heller... visst är det typiskt!! När det väl händer nåt speciellt då kommer migränen som ett brev på posten =(

Finfin villa din vän har köpt förresten!

/Johanna

♥Linda♥ sa...

Hej hopp!!!
Stackars dig... res till Stockholm, barnfri o sjuk!!! Förstår att du blev sur. Men, det kommer säkert fler tillfällen. Stockholm finns ju kvar :-)
(du har väl inte gömt.....:-)

Anonym sa...

OTROLIGT vilket vackert hem!
Malin

Mys liv och hem sa...

Tråkigt med migränen.Extra bra att ni kunde ta det lugnt och få vara barnlediga ett tag. Det behövs nån gång då och då även om de är det bästa som finns. Sov gott!

MODERN COUNTRY sa...

hehe, unnskyld meg gumman, men jeg må le litt og. Jeg ser for meg en komedie i beste stil slik du beskriver det. Tenke seg til å få migrene når man har planlagt den flotte turen. Du lo vel ikke så mye da, men kanskje i ettertid?
Men jeg må jo si at det var synd at du gikk glipp av et fint restaurantbesøk og titt i butikker da :( Min samboere har det også med å få hodepine akkurat når jeg har gått en hel uke og gledet meg til en shoppingtur. Da sitter jeg hjemme og surmuler og titter på klokka og roper opp hver time om han ikke har blitt bra. Mannen fikk iallefall en god blund i senga? Ha en nydelig sommeruke som kommer gumman, og du, uten migrene :)

Anonym sa...

Oh så trist med migrän! Men fint bodde ni ju ialla fall!!

Elzie sa...

Vad typiskt att du skulle få migrän just där och då. Och när ni var barnlediga och allt. Men skönt för gubben din att få ligga ordentligt *s*.
Hoppas skallen är bra nu och att ni har en bra dag.
Kram Elzie

Anonym sa...

Men stackars dig. Typiskt med migränen som verkligen kom olägligt. Ni får föra om detta när det blir tillfälle igen. Du har ju missat alla underbara inredningsaffärer och det går ju inte.
Kram

vinklar o vrår sa...

ojojoj, vilken lyx! =) Tråkigt med migrän bara, kommer alltid olägligt =( Men förhoppningsvis hade ni det lite mysigt ändå!

Susanne sa...

Trevligt med svit. Mindre trevlig med migrän. Men du fick ju god mat ;-)
Må så gott!

Anonym sa...

...för det var väl inget du bara skyllde på...?! ;)

Jag håller på och lär mej hur man infogar bilder och så. Tack fö hjälpen. Ibland strejkar det, men nu vet jag hur man gör. Däremot vet jag inte hur jag får bort 'tomrummen' i inlägget. Har försökt deleta, men.
Vet du?

Hoppas ni fick det mysigt ändå.

Ingela

♥ Pia... sa...

Srtackare...men som det är ibland ..tillfällena välks inte alltid rätt...hoppas att du fick njuta liteåtminstonde...PIA

Anonym sa...

hej du!

ständigt denna huvudvärk.... synd om dig, men göran hade det gott, eller?

vi måste ta en fika någon dag!

kul blogg, läser lite nu och då.

kram
Annika i Borlänge

Spets och snor sa...

Lisa: Håll ut!

Malin: Tack vad snällt!

Annika: Hej! Kul att du läser min blogg. Vi måste definitivt ta en fika nån dag, det var alldelens för länge sedan. kram Helena

Anonym sa...

Har också bott där, fint värre.
http://stureplan.zzn.com

Spets och snor sa...

anonym: Jaså det finns fler storfräsare :-) Du kanske är en riktig storfräsare hihi, det är inte jag!