tisdag 5 juni 2007

Kronan på verket...

Hej på er!
Idag tog jag en utflykt till en loppis som bloggen Hemma på landet har. Där köpte jag tre läckra burkar, perfekt för kakförvaring nu på sommaren. Kul att få ett ansikte och en personlighet bakom datorn. Hon var trevlig, rolig, gästvänlig, hade glimten i ögat och såklart vitgalen hihi.

Idag är det dags att se min krona som jag hittade på tippen. Nu är den vitmålad och upphängd.

Göran har varit så snäll och målat den 3 gånger med sin kompressor. Det var väl därför han gick med på det så han fick leka med sina nya fina verktyg. Ikväll har han kämpat med att kapa en grov traktorkätting för "själva upphängningsanordning" för att sen försöka hänga upp den 25 kg tunga kronan.


Efter att han hade gjort sitt dagsverk var det dags för en öl i stolen under kronan. Det första han gjorde var att slå huvudet i kronan. Skadeglad som jag är kunde jag inte motstå att gapskratta. Jag hade inte ens vett att dölja det.

Kronan hänger i ett träd vid mina två Adirondack-stolar. I trädgården ska man tänka rum och sudda ut gränserna mellan ute och inne. I bakgrunden syns, förutom studsmattan, min gigantiska snöbollsbuske som just nu blommar och är helt underbar.

Tänk att något så guldigt och pråligt som denna krona var när jag hittade den, kan bli så ren och tuff med bara lite vitfärg.
Vid mina stolar sticker berget upp som huset står på. Förr i tiden ville man bruka all mark som gick och därför byggde man ofta hus på obrukbar jord, i detta fall berg. Jag har i år tagit fram stenen mer och satt lite växter för att det ska hända något. Vi har även lyft dit en stor sten som står ovanpå, som en vacker och enkel detalj. Naturligt material som sten passar bra till ett äldre hus som mitt.


Jag har satt gräs, japansk malört, kryptimjan, ormbunke, alnrot och ett rolig buske vid namn ormhassel. Här är det mening att det ska sprida sig framöver så jorden inte syns. Men Rom byggdes inte på en dag. Ett fågelbad i betong står på stenen med Coops EAN-kod kvar tydligen ser jag, snyggt värre. I bakgrunden syns barnens nya slidebana, suck. Jag får skylla mig själv för det var jag som köpte det.
Tog lite kort på en av mina fyra uteplatser igen. Man måste kunna välja beroende på väder och tid på dagen var man vill sitta. Ska snart visa mina andra uteplatser som ni inte har sett. Har lagt dit lite kuddar och plädar så det blir lite mer ombonat. Det är mysigare att sitta där då. Stolen till vänster är den ena av trädgårdsstolar jag hittade på tippen.

Har ni inte tänkt på en sak? Ser ni inte att jag har en färg på mina kuddar! Ute klarar jag av att ha lite färg faktiskt, bara blått dock.

Ja, då har ni fått se mina soptippsfynd "in action" här på gården.

Over and out.

40 kommentarer:

Skatan sa...

Hej! Jag som precis var på väg att koja blev nu tvungen att stanna upp och beundra din krona för en stund...; )Den blev verkligen helhäftig! Jag såg inte alla krusiduller tidigare, de framträder nu fint av färgen. Skönt att höra att den hänger i en kätting, den lät tung... Ha det bra, tack och hej så länge!

Stina sa...

Hej, vännen!

Ja, det var verkligen roligt att ni kom ut.:-)

Men det är ju inte klokt...vilken krona! Superfint i trädgården.
Allting är fint.

Hehe...Det känns annorlunda att skriva nu, när man hat träffat dig.
Men man är väl konstig.;-)
Ja, jag kommer väl ut till dig nån dag.:-)
Kram Stina

Stina sa...

Nämen URSÄKTA *skratt*!

Jag menar ju har och inte hat. Det var ju det jag sa: Man är konstig.*fniss*
Kram

hulukvarn sa...

Vad kul att träffa Hemma på landet...man lär ju känna varandra på ett lite bättre sätt live...Gud vad fin kronan blev! Härlig uteplats!! och vackert berg!

Hem och Lycka sa...

Oj, vad coolt med kronan!! Och de där A..-stolarna (vad hette de nu igen..? hihi) såg jag i en inredningstidning häromdagen, underbara!

Stina sa...

Jag skrattar än...och så stackars Göran. Han har väl bula.*s*
Tur att inte jag var där.:-)
Kram

Madicken sa...

Hej! Ohhhh, vilket hem du har....och vilken ljuskrona du har hittat och gjort så fin. Tänk vad lite vit färg gör under på det mesta! ;o)
Kom gärna in och hälsa på hos mig. Jag bygger ett nytt hus i gammal stil och i sommar är det dags för inflytt och den efterlängtade inredningen. Det, bland annat, skriver jag om på min blogg: http://madickensvarld.blogspot.com
Välkommen!

♥Linda♥ sa...

Åhhh, vad jag önskar att även jag kunde göra något fynd någon gång!!! Vissa, som du, verkar snubbla över vackra saker tittan som tettan, eller? Själv får jag leta mig halft fördärvad efter saker jag vill ha o´ch dessutom betala ockerpris för dem. Fina bilder!
Hälsn. Linda

♥Linda♥ sa...

Hopps!!! Du missar väl inte att du är UTMANAD??? :-)
Hälsn. Linda igen!

♥Linda♥ sa...

Mja, så avancerat är det ju inte... säkert kan du komma på tre saker som ligger dig särskilt varmt om hjärtat!?! Upp till bevis :-)

Anonym sa...

Men så fin kronan blev! Vit färg kan verkligen göra underverk!! Jättefint! /Terese

Sol sa...

Hei hei. Jeg er ofte innom og nyter bildene på bloggen din og koser meg med det du skriver....Selv om jeg ikke skriver kommentarer så ofte, så må jeg si at bloggen din er veldig inspirerende. Tusen takk for alt det fine du viser oss.Du er utrolig god til å skrive også...
Nattaklem fra meg.

Skatan sa...

Hej igen, jo det är sant. Min far är skadereglerare så han lär väl få inspektera och få sista ordet...

LantlivsAnette sa...

Jag dånar av så fint...kronan är ju verkligen jättevacker..att någon har slängt den...tur att du hittade den..Jätte trevliga sitt platser du har ute..du gillar blått och jag rött..snyggt...ska visa någon dag mina gamla trädgårds möbler som jag räddade från att eldas upp av min granne !!
Tack för kommentarerna hos mig, vår kökskran köpte jag för 4 år sen av en firma jag hittat på nätet..FreeceBruno i Norrköping..jag är så glad i den..(kan man vara glad i en kran ? Joo för tusan..)Nu ska jag snart ut och plantera..får väl fota det sen..ha en skön helgdag kram Anette

Mys liv och hem sa...

Snyggt,snyggt,snyggt!

Anonym sa...

Jättefin ljuskrona! Kommer du att kunna ha levande ljus i den?
Jag hittade en liknande på loppis när jag bodde i Libanon. Men den var så oxiderad och fin, nästan svart, så den går säker från min pensel. (Han jag köpte den av tyckte det var knäppt att jag inte ville putsa upp den...)
Vi tog bort det elektriska och satte stearinljus i - perfekt över matbordet, eftersom vi hade strömavbrott varannan kväll!
Vakert OCH funktionellt, som jag påpekade för maken.

Anonym sa...

Underbart!! Jag hade gärna suttit och njutit en varm sommardag i dina fina möbler! Kronan var pricken över i! :-)

Anonym sa...

Åååh, jag tror bestämt jag hittat en blogg till Mina Favoriter - vitt, vitt, vitt! Måste visa mannen när han vaknar hur fint det är med vitt. Har svårt att övertala enbart med beskrivning, och reportage etc i tidningar tittar han inte åt.

Underbara bilder, och lyckliga dig som får bo så!!

Nya och gamla ting sa...

Vad fräsch kronan blev i vitt, blev ett helt annat helhetsintryck som du säger! Ååååååå... vilken fin uteplats! Det är riktigt fint med lite färg till det vita. Tänka sig att du har 4:a uteplatser och jag har enbart en i luften (balkongen), lite orättvist är det ju:-)

vinklar o vrår sa...

Så snygg den blev kronan!! Passar riktigt bra med de lyxiga stolarna. Är så vackert när man skapar små olika rum ute. Är min vision att göra i nya trädgården också! Önskar dig en trevlig nationaldag!

Anonym sa...

Vilken helt otroligt vacker krona!! jag tror också att jag ska hänga vid skroten lite...;) Men en sån krona lär inte dyka upp 2 ggr, tyvärr. Som sagt, fantatisk!!
Fint även med stenen på berget, bra ide för mig som också har en bergknalle på tomten!! Kanske apar efter dig där;)
Tjingeling!

Anonym sa...

Snacka om fantastisk krona! Helt otroligt så fin den blev*gapar av avundsjuka* jag har också en snöbollsbuske, fast min är inte så gammal ännu, så den är inte så stor, men den ÄR fantastisk! Och ännu gladare blir jag när jag ser hur stor den kan bli!(fast du bor ju liiite mer söderut så min blir nog inte riktigt lika stor..)mina allra bästa kramar får du!

Anonym sa...

HAHAHA...ja du er god;) morsom lesing, og jeg så den kodelappen, men det hadde jo du også...det er så lett å se det etterpå...kremt;)
Nydelig lysekrone, og jeg bare elsker de stolene dine!!! Blått og hvitt er vakkert, det samme er stein i hagen, men vi har litt feil stein, nemlig den som skal være under jord, og gress...hahaha!
Kos deg i solen og hagen:)

Elzie sa...

Jo, man kan göra mycket med lite färg. Den blev ju superfin kronan. Och snyggt har du det i trädgården med. Bor du långt ifrån Växjö? annars är du välkommen hit och arbeta lite i min trädgård *s*. Fast, å andra sidan, jag har tagit lite timeout från den i år. Så det får vara som det är.
Ha en bra nationaldag.
Kram Elzie

Cecilia sa...

Wow, så fint det blev med kronan! Jag har varit hos dig och läst lite och fått med mig historien om denna krona!
Får jag länka till dig?
kram

Susanne sa...

Kan man hitta sådana saker som kan förvandlas på tippen så ska jag baske mig åla runt i vår lokala soptipp imorgon! :-)
Må så gott!

MODERN COUNTRY sa...

Hehe, han fikk lampa i hodet ja :)
Sorry, måtte bare le..det gjorde jo du og som jeg leser, fniss..
For en stor og nydelig hage og terass du har! Det er jo ikke riktig klokt! Men en lysekrone i et tre, nei det har jeg aldri sett før. Men ,å si det skapte en nydeli liten plass for deg og din mann :) Kan se for meg et deilig glass vin til kvelden der sammen :) Helt vidunderlig nydelig lysekrone! Kan ikke fatte at noen ville kaste noe så vakkert!?!?Ser ut som engler, er det det?
Så lekkert det var med puter og pledd, du er så dyktig du gumman, puss :)

Maia sa...

Kom in här av en slump och fick se erat hus..vet du vad färgen heter eller färg nr? Vi har provmålat här hemma men tycker att den är lite för ljusgrå i vissa sken ser det nästan ut som vitt. Jag skulle vilja ha lite mera färg mot vita knutar och fodret runt fönsterna.

Ni har det verkligen fint precis som jag oxå skulle vilja.

Lotten sa...

Kronan blev ju jättefin i vitt! Häftigt att ha ute i trädgården.... kan du tända den oxå?

Anonym sa...

Visst är det kul att rädda saker som andra kasserat! Den pasar ju jättebra där i trädet!

Anonym sa...

Hej!
Underbara uteplatser du har, hoppas verkligen att sommaren bjuder på många mysiga tillfällen för att njuta av dem! Vitt är ljuvligt, och blått är den bästa färg man kan kombinera den med! (på vintern funkar rött super med det vita! Ha det bra!

::fina:: sa...

Vad roligt att träffa en bloggvän! Jag skulle också vilja åka på Stinas loppis men det är för långt för mig. Vad fin din krona blev! Kommer ihåg ditt inlägg om när du tog hand om kronan, så ska det gå till! Jag har läst din blogg ett tag nu men har aldrig kommenterat förut, tror jag. Men nu har jag börjar blogga själv och tänkte jag skulle skirva lite till dig. Du har det jättefint hemma, så vackert! Jag gillar att du har lite blått där ute i trädgården också, blått är flott! Ha det gott! (Oj oj vad här rimmas i kväll :-))

Anonym sa...

så mysigt du har ute :)

Kathys Home sa...

Ska jag säga, håller med föregående talare...eller...!? ;-))Urtjusig krona, du verkar ha tur på tippen du käre vän...Njut å ha det bra med din fina krona.
tjingeling kat

Anonym sa...

Ja du vännen!
Tänk att den kunde bli sååå fin. Det trodde jag inte den regniga dag vi var på soptippen. Stolen gör sig också bra. Allt är super fint.
Kram Annika

♥ Pia... sa...

Hej ja så fin din krona blev läcker alltså...men stackar Göran säger jag som får slita så..och därtill slog i lilla huvudet..ojojoj...fina uteplatser du har och vad kul att träffa bloggvänner..ha det så gott där ute i trädgården under kronan..PIA

Minna Mercke Schmidt sa...

Kronan var läcker! Så kul med lite annorlunda dekorationer i trädgården. Och vilken man som assisterar dig så - gillar han vitt lika mycket som du eller har du bra pli på honom :)))

Anonym sa...

Åh så fin kronan blev :)
Vilken bra idé!! Och vad fina däckstolar, lite New England.. det gillar jag .)
Tjing//Z

Anonym sa...

Å så vackert ni har i trädgården !

Kram Kram
Carina

Vangen sa...

Gud for en fin plass du har! Helt nydelig! Så glad jeg ble da jeg oppdaget denne siden. Dette er en siden jeg må følg med på! Skal les gjennom hele nå.
Ha en fin kveld:)