tisdag 26 juni 2007

Bilkörning och potträning

Min Elliot, snart 3 år, är helt galen i att leka i bilen hemma på gården. Visst, den blir lite lortig och drar lite batteri men är Elliot nöjd är mamma nöjd. Man kan passa på att ta sig en kopp kaffe. Kommer någon och hälsar på vill han gärna prova den nya bilen för att spana in nya knappar, tutor, blinkers. Då är det party för en treåring.

Denna sommar försöker jag även ta tag i potträningen, har dragit på det länge nu. Det är perfekt på sommaren att springa utan kläder utomhus och samtidigt träna på att gå på pottan.

Förstår ni vad jag är på väg? Bilkörning + potträning...?

Häromdagen kliver Göran in med bestämda steg, hämtar våtservetter och går ut.

-Vad är det? ropar jag.

-Kom får du se! svarar Göran irriterat.

Jag går ut och förstår precis vad det är frågan om. Elliot har lekt nakenfis i Görans kära Audi. Ja och som ni vet är han inte "klar" med träningen. Och det är inte nr 1 jag pratar om. Som jag skrattade åt denna händelse och åt Görans min. Det är inte klokt så roligt det var. Tur att det inte var mammas bil, hihi.

Min kompis Magda som är frilansande fotograf och som jag får kivas med på Tulavippan, kommer ni ihåg henne? Hon gör fotojobb åt Bemz, ett företag som tillverkar sofföverdrag till ikeasoffor. Genialisk affärsidé. Det är sååå fina kort att ni bara måste få se.






Foto: Magdalena Björnsdotter Lindholm

Imorgon ska jag spela golftävling med jobbet. Fore!

35 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Han valde rätt bil att göra behoven i! Hoppas bara för pappas skull att det var av hrm.."fastare" sort....tidig morron då? om du ska golfa FÖRE jobbet? Hoppas ni har härligt väder i alla fall!

Stina sa...

Nää, jag tror att jag dör av skratt.
Måste komma och kolla in Elliot snart, tror jag. *fniss*

kram Stina

Granne med Selma sa...

SKITkul (!) läsning :-)
Kram Sussie

Sagalisa sa...

Haha!!vi har oxå pottträning hemma o gissa om det går åt kläder o lakan när man har tvillingar!!Ha det så kul idag,hoppas på fint väder/Anna

Susanne sa...

*skrattar* Lilleman vet verkligen i vilket bil han ska göra det... ;-)
Fick mig ett gott skratt. Härligt!
Kanonsnygga bilder.
Må så gott!

Anne sa...

Så vakre og inspirerende bilder :-)
Takk skal du ha.

Anonym sa...

Inte springa helt utan kläder, för då känner han ju inte om det hänt något, Kalsingar måste han ha på sej. För vår del räckte det att kissa på se EN gång, så valde barnen hellre potta. (men vi väntade inte så länge som 3 år, blöjor kostar ju förmögenhet...) Lycka till.

Anonym sa...

Haha! Skoj! ..och tur att ni kan skratta åt det :)

Såå underbara bilder!!Hälsa din vän det! Säljande - och det är väl meningen! Jag blir genast sugen på att veta mer om företaget!

/Terese

Skatan sa...

Å det var det värsta vilka vackra bilder!!!

Tänk att alla barn blir så lyckliga när de får springa runt och vara nakenfisar! Stackars, stackars mannen-mannen din... ;-)

Anonym sa...

OTROLIGT fina foton!

Arga Mamman sa...

Hahaha!!! Fler nakenfisar åt folket!! Nu blev jag på bra humör igen... :)

Kram

Skatan sa...

Hej och tack...det börjar pirra lite nu. Skall snart gå och samla tankarna och skriva ned några stödanteckningar. I fall att det skulle bli svart, tomt...blankt : ) Hua!

Anonym sa...

Tja, jag har bara pottränat fyra stycken, självklart på sommaren, för man vill ju inte tvätta vinterkläder varje dag.. Det gick fort, några dagar. Dottern var torr redan vid 18 månades ålder, men flickor är alltid snabbare på något sätt, men pojkarna hade inte blöja heller långt efter 2 års dagen. Skönare, om de gick på pottan, för det är inte billigt med blöjor.
Men jag var med hela tiden, tittade på barnen, man får prata lite med dem, så det är med. Man ser ju, om de är nödiga, kräver lite aktiv deltagande av föräldrarna under några intensiva dagar (man vill ju helst lägga sej själv i solen och slöa :)

Ett av barnen hade förstorat tarm, vid 4-års-åldern kom vi till en specialist. Då vi fick laxera barnet fram till skolåldern, då hade kroppen vuxit ikapp. Men sådant är mer ovanligt.

Anonym sa...

Underbara bilder :)

Anonym sa...

Jättefina bilder! Så vackra!

Interiørhuset sa...

for noen nydelige bilder!

Cornelias Corner sa...

Hänförd! Vilka bilder! WoW!

organic-lizzi sa...

Nå må jeg få kommet meg i dusjen!!
Hele morgenen(innimellom gjøremål)har jeg kost meg med bildene dine,ledd virkelig godt av de morsomme tekstene dine...og beundret hvor vakkert du gjør det hos deg.. Håper du tjener penger på tekst og bilder i jobben din,for dette kan du... Kjempetips om trekk til Ikea soffaer.. Nydelig kappe du har kjøpt. Synes jeg var heldig selv her forleden da jeg "fant"hvit kjole ifra Ewa I Walla:-)
Deilig dag til deg..fra Randi

Elzie sa...

Kan förstå att maken inte var så uppåt just då! Och vilka bilder!!!! Jätteduktig fotograf. Men du, vad är Tulavippan för nåt? Har jag missat det i nåt sammanhang?
Kram Elzie

Brunkullan sa...

Hihi...ja det är uppfostran det! Att se till att sånt sköts i pappans bil..fniss...

Fina bilder också!!!

Susanne

vinklar o vrår sa...

hihi, vad kul!! Kanske inte för Göran, men för oss andra!! haha =)
Jättevackra inspirationsbilder också!

Anonym sa...

*fnissar* Oj vilken härlig historia att läsa ;D

Tingeltangel sa...

Härlig historia! Men man blir ju inte avundsjuk på Göran precis... Bilderna är så underbara. Jag blir nästan lite ledsen att jag inte har en Ikeasoffa att beställa överdrag till.

dreamhouse sa...

nämen sötnosen.. härligt dock! ja det är verkligen en superbra affärsidé! kram!

Ett hus i vitt sa...

HIHIHI! Nakenfis i bilen, vad mysigt ;-)! Underbara bilder ´som din vän har fotat.

Färjtorp sa...

Hihihi, ser den där minen på min sambo också...vet precis hur han skulle se ut om nåt hänt i bilen! Haha.
Vackra bilder var det också.

Kram Johanna

elin1976 sa...

ha haha ha Bra at det ikke var i mammas bil. klem:O)

Mys liv och hem sa...

Hihi.Så dråpligt det kan bli.Här pottränas det också med en som blir tre i december.Jag har köpt en ring som man sätter på toastolen.Helt perfekt.Inget har hänt i stolen än men det kommer väl :).Vilka ljuvliga bilder.Välstädat,vlket det inte är här hemma så jag håller på att städa men behövde en break.Ha det bra!

Anonym sa...

Hihi, man kan ju bara le!!! Vilka underbarabilder du visar!!

Anonym sa...

HELT UNDERBARA bilder

Anonym sa...

Min mamma är ett stort fan av din blogg och tipsade mig om den. Du verkar ha ett jätte mysigt hem och du skriver både bra och roligt!

Rosa Pimpinellifolia sa...

Fnissar åt potträningen ;) det är minsann inte lätt. Min yngsta är bara 18 månader men redan kring jul kom henne farmor släpandes med en rosa potta och gav några mindre diskreta vinkar om att det kanske borde vara dags... vad säger man? ;) Det är väl förlåtligt med tanke på att det var länge sen hon hade småbarn själv och att hon säkert har glömt att det inte är så stor vits med att potträna en ettåring.
Helt underbara bilder du visar, man får nästan lust att gå på fotograferingskurs...
Ha det bra, kramar :)

♥ Pia... sa...

haha...ja nakenfisar gillar vi...jomen visst har det blivit lite potträning genom åren..jag jobbar ju på dagis..men bilhistorien tog priset....heja på elliot......PIA

Karolina sa...

HAHA, jag skrattar så jag nästan gråter! Så är det sånna här anekdoter som väntar en när man själv skaffar barn?! Härligt....

Ta gärna en titt på min nya blogg Fröken Fägring! Hoppas den faller i smaken!

Ha en underbar dag Kram Fröken Fägring

heidi sa...

Hei
Jeg er litt ny i blogg verden men må bare si at jeg er blitt "hektet"da jeg lever og ånder for interiøer.Og jeg liker bloggen din spesiellt godt,du har utrolig god smak.
Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg med en liten ting,skulle gjerne visst hvor jeg fant alle disse auksjonene i Sverige,jeg bor i Askim så det er ikke så langt unna svenske grensen.
Har prøvd å følge med i avisene men finner ingen ting om auksjoner i Sverige
Håper på svar
klem Heidi