lördag 11 oktober 2008

Sagan om Spets och snor är slut

Det finns en återkommande fråga när man bloggar. Frågan gäller när det är dags att sluta att blogga. När är tiden inne? Efter drygt 1.5 års bloggande har jag nu kommit fram till att det är dags. Det här är mitt sista inlägg på denna blogg. De flesta blir besvikna, några rycker på axlarna och några gör säkert vågen.

Sagan om Spets och snor går mot sitt slut. Det är med vemod jag skriver idag. Kanske ångrar jag mig. Kanske inte. Jag hoppas att jag under denna tid har fått er att dra på mungiporna, måla någon möbel, köra med gubben och fynda på loppis. Vissa av er har till och med skapat en egen blogg. När jag började blogga fanns det inte så många inredningsbloggar. Nu ser allt annorlunda ut vilket tyder på det stora intresse som finns för hus och hem.

Saknar ni mig för mycket kan ni gå tillbaka och titta på mina gamla inlägg. De lär finnas kvar på Mama ett tag och den här bloggen spar jag. Kanske ångrar jag mig i framtiden. Man ska aldrig säga aldrig.

Bloggvänner, med en känsla av lättnad men också en sorg i hjärtat så säger jag hejdå. Men visst har vi haft roligt?

kram Helena

35 kommentarer:

Mitt vita hem sa...

Tack för all inspiration jag har fått av dig. Tack för alla historier du har anförtrott oss läsare. Tack för alla målartips och fina bilder på ditt hem. Jättetråkigt att du slutar men allt har sin tid.
Stort lycka till i framtiden!!
Kram Heidi

Anonym sa...

Tack för den här tiden! Det var tack vare dig som jag uppfann det här med inredningsbloggar och att det fanns fler som gillade samma stil som jag.Tack för all inspirition, du har det finaste hem av alla. Lycka till med hem och familj i fortsättningen, kommer att sakna dig.

Drömmar och verklighet sa...

Sällar mig till skaran som TACKAR FÖR ALL INSPIRATION. Det stämmer faktiskt att du gjorde så jag hittade in i bloggvärlden. Från mama hittade jag din blogg som ledde till att jag hittade andra bloggar och alla handlade de om en o samma sak INREDNING. Det har varit jättekul att kika in på din blogg med jämna mellanrum, för att få tips och ideer eller bara NJUTA av din inredning. Hoppas du får en riktigt bra höst, vinter, vår och sommar många år framöver. Vem vet du kanske fortsätter om något år och inspirerar om inredning eller något annat ämne. Lycka till i livet och MÅ GOTT !

♥ Pia... sa...

En till som säger....TACK för all inspiration.:)..verkligen en blogg som jag kommer sakna..men ..allting har ju en ände..undar om bloggvärlden har två?..jag fortsätter ett tag till..det går upp och det går ner...men för det mesta är det enbart upp & kul..måå såå himla gott och hoppas ändå att du kommer tillbaka i nån ..annan skepnad..kanske..kram..från PIA i Vardagsrummet......

Lime sa...

Ja, det kommer onekligen att kännas lite tomt när du försvinner ur cyberspace. Jag har verkligen fått ett och annat gott skratt när jag hälsat på hos dig.

Ha det så bra framöver!

Anonym sa...

Ååå vad tråkigt för alla oss läsare! Tack för all inspiration. Och alla skratt du gett oss. Hoppas du kommer tillbaks.

Goa sa...

Spets och snor var den första blogg jag någonsin läste!
Klart att det är tråkigt att du slutar, men var sak har sin tid. Du har inspirerat som få kan! Samt gett mig många ljuva skratt..:)

Tack Helena!
Och lycka till med allt och allt..!
En stor varm kram till dig...

Anonym sa...

Tack för en vacker och trevlig blogg! och för all inspiration du gett!! Var sak har sin tid! Hälsningar Karin. L

H A N N A S - F O R M sa...

Å, nu blev jag ledsen MEN jag förstår dig verkligen, Helena..man ska ju sluta då det är som bäst, eller hur? Du har iallafall inspirerat mig med massor av vackra bilder från ditt underbara hem och fått mig att skratta många gånger...minns då jag läste om penntricket hur underbart det var att sitta och skratta så att tårarna rann...TACK för all tid du lagt ner och välkommen tillbaka när som helst. Kommer att återkomma hit måååånga gånger och inspireras om och om igen!

STÖRSTA bästa kramen från mig!

Hanna

Emma sa...

Tack för den här tiden. Kommer sakna dinna inlägg enormt mycket.
Kram Emma

K sa...

åååååhnej gud va trist, kommer verkligen sakna dina roliga inlägg :C men tack för inspiration!!!
Må så gott /K

Skatan sa...

Jag glömde att tillägga någonting viktigt i min kommentar på mama. Det blir ett tomrum efter dig. Var så säker!

/Skatan

Krusidull sa...

Jag hoppas vi säger på återseende.
Du har varit en stor inspiration och en highlight i min tillvaro.
Anade att det var ngt på gång när det glesade med inlägg.
Tack o tack du härliga tjej.
Kram
Krusidullan

Anonym sa...

Ja allt har ett slut...
Men jag tackar för allt gott, alla skratt jag haft när jag läst. Brödburken, ja allt och tusen tack för alla fina bilder!

Dalkullan

Anonym sa...

Åh, vad tråkigt! Känns ju som jag känner dig!

Majas skafferi sa...

Hej! Jag har följt din blogg nästan från starten.Tack för rolig läsning och fina bilder!Lycka till med ert fina hem.
Hälsningar L.

Granne med Selma sa...

Förstod att något var på gång när det inte blivit så många inlägg på slutet. trodde dock att du gett dig ut på resa. Har läst dig av och till under hela min bloggningstid. Kikat in ibland för att få mig ett skratt och häpnat över folk som skrivit knepiga kommentarer över ditt sätt att uttrycka dig ibland. Jag själv har älskat det. Det har jag talat om för dig förut men det tål att upprepas. Du är ingen dussinmänniska och det har inte din blogg varit heller. Jag önskar dig all lycka till med hem, barn, man, jobb, inredning... Hoppas du kikar in till mig ibland och att du kommer tillbaka i egen regi - på din egen bloggplats. jag gillade den bäst!
Kram Sussie

Anonym sa...

Har redan kommenterat på Mama, men säjer det här också; DU FATTAS MEJ! Och minns du att du en gång lovad mej att du skulle starta en retroblogg när du nångång lessnade på det vita? Jag hoppas den tiden kommer snart, så att du drar igång en blogg igen! (och det är väl två år sen du sa det, så nu är det bara åtta år kvar, räkna med att jag har nedräkning!:)
KRAM!

Anonym sa...

Trist att din bloggresa är slut, men det har varit roligt att följa Spets & Snor. Det är inte många med vita inredningsbloggar ;) som skriver så humoristiskt som du... =) Jag har aldrig tidigare kommenterat, men jag har varit en flitig läsare!
Må så gott!

Unknown sa...

Tack för alla skratt, igenkännande inlägg och inspiration.
Lycka till med vad du tar dig till i framtiden.
Kram

Lycklig fru sa...

Det har varit jättekul och intressant att läsa din blogg. Du har verkligen inspirerat.
Tråkigt att du väljer att sluta blogga.
Ha det så bra.
Kram Sofia

Anonym sa...

Hallå...vill passa på att tacka dig för din blogg. Upptäckte din för exakt ett år sedan. Fick sån insperation att jag målade om det mesta av mina möbler i vitt(naturligtvis) bla en tung dalamöbel...blev kanonbra....känns liksom i hjärtat nu när jag ser resultatet. Men kan väl tillägga oxå att det hela resulterade med en tennisarmbåge som fortfarande spökar...skrattar... Tack än en gång hälsningar Malin Boström smedjebacken

Hudterapeut sa...

Men oj va trist! Jag förstår dig dock, dags att gå vidare mot nya utmaningar.
Jag vill iallafall tacka dig för stooooor inspiration och jag kommer att gå in på din sida titt som tätt och kika på allt fint.
Många kramar till dig!

Malin of the Moors sa...

Åhhh, Helena, vad du kommer att bli saknad!
Du kan nog aldrig förstå vad du betytt för mig och många andra. Tack vare dig och din målarskola har jag vågat mig på att börja förändra detaljer i mitt hus och inse hur mkt jag faktiskt kan göra själv. Allt behöver inte vara färdigt när man köper det! Jag kommer att sakna dig men har all förståelse för ditt val.
Gosa mer med ungarna nu! :-)
Massor av kramar från en trogen läsare, Malin. <3

Heidi-anitha sa...

Hei Helena!

Du med det vakre hvite hjemmet... Som var min drøm... Jeg har kunne stå opp om natta bare for å få titte inn til deg.. men nå er du borte..Det er veldig trist, akuratt som jeg kjenner deg! Du har gjort at jeg har opprettet min egen blogg... malt mitt golv helt selv...gått på loppis og dratt med meg altfor mye hjem... ler enda hver gang jeg tenker på den den gamle pølsa du fant i skapet... Den var gooood!

Ønsker deg, dine vakre barn og Gøran et godt liv!

Klemmer White vintage (heidi-anitha)...som har vært fluge på veggen hos deg så lenge jeg kan huske!

Willewira sa...

Hej!

Visst kommer du lämna ett tomrum, var så säker! Som du själv sa så var du ju en av de första och det sätter spår...

Glad att du har kvar dina bloggar ett tag så man kan komma tillbaka och hämta den välbehövliga inspirationen emellanåt.

Ha det så gott och sköt om dig och familjen!!
Du är alltid välkommen tillbaka...

Kram
Willewira

Anonym sa...

Tråkigt, tråkigt, tråkigt! Jag hoppas ändå att fortsätter med att sälja heminrednings reportage?
Kommer att sakna dina härliga blogginlägg.

Sköt om dig & familjen!

lottens vita och gröna sa...

hallå helena! blev nu faktiskt ledsen, du har varit en blogg jag alltid följt, alltid inspirarats av och en absolut förebild i bloggvärlden...du har alltid stuckit ut, satt ut näsan på ett härligt sätt, det beundrar jag dig för, varmtack för allt, och lycka till vännen!

varmkram lotten

Monica sa...

Hej !!
Har kommenterat pa mama,men lamnar aven en rad har ocksa ;
Du kommer absolut att lamna ett stort tomrum ,som nagon redan skrivit....
Din humor....energi...vanlighet....
Din blogg har handlat om sa mycket mer an inredning.....den har varit en barettelse.....en bok att lasa ......ofta med ett stort leende pa lapparna....
Hoppas du dyker upp igen nan gang,kanske har,kanske nagon annanstans..........och att detta inte blir ett adjo...utan ett...
Arrivederci.....!!!!!
Kram,
Monica i Rom

Betty sa...

Förstår precis hur du känner. Vill bara tacka för alla härliga inlägg .
Lycka till i framtiden !


Många kramar från Betty !

Magdalena Martin sa...

Kommer verkligen att sakna dina inlägg Helena, men jag har också stor förståelse för ditt beslut. Kände likadant för inte så länge sedan, men ångrade mig senare. Det går i vågor eller så känner man att man kommit till en ende med något. Du har skapat en otrolig blogg och inspirerat många, bland annat mig! Spets & Snor var den första "vita/lantliga" inredningsblogg jag besökte :-D
Stort tack för all vit inspiration som glatt mig och många andra, dina ärliga inlägg om allt runt himmel och jord, har gett mig många skratt :-D Men man ska ju sluta när man är på topp och det gör du med bravur!
Önskar dig och hela din härliga familj en fortsatt fin höst :)
Massor av kramar
Magdalena A
(magdalenashem)

Myrrabutiken sa...

TACK för all inspiration, har läst din blogg från första början och vågat starta en egen pga av dej, men jag förtår dej helt o fullt,ha det bra, vi kommer att sakna din humor och underbara bilder
Jenny

Anonym sa...

Åh vad synd för oss läsare. Jag har ingen blogg. Men du finns under mina favoriter.Du är som ett vitamin piller! Men jag kan förstå dig, du har hållit på ett tag. Någon gång ska det ju ta slut. Älskar dina bilder. Och jag har skrattat många gånger när jag har läst din blogg. Tack för att du inspererat mig och gett av dig själv. Lycka till med allt du gör i framtiden. Kanske jag finner dig här ute igen? Charlotte.

LOPPISLIV sa...

Hej Helena! Länge sen jag kommenterade dina inlägg men jag tittar alltid in ett par ggr i veckan och kollar läget även om jag inte alltid skriver något. Vill bara tacka för all härlig inspiration och alla goa skratt som du gett mig. Din blogg har jag följt nästan från din start.Kommer att sakna den väldigt mycket även om jag förstår ditt beslut. Du har ett mycket vackert hem där du med säker hand blandar både gammalt och nytt. Kanske får vi se dig och ditt hem i annat sammanhang i framtiden? Ett tidningsreportage hade varit härligt att få se, det har ialla fall jag väntat länge på :-). Ok, Lycka till nu i framtiden och många Kramar / Paula

Anonym sa...

Åh, nej! Jag som nyss hittat dig! Jag får njuta av dina bilder som är kvar, och det är inte dåligt! :) Jag har redan målat en stol efter dina målartips! Vart supernöjd :)

Må gott!