måndag 3 mars 2008

TV4

Ni kommer väl ihåg att läsa allt med dalmål nu?

Jag måste bara berätta vad jag gjort. Jag fick förfrågan att vara med i Malous program Efter tio för att prata om inredning och min blogg. Jag tackade faktiskt nej. Det var idag måndag de ville ha mig med. Ni kommer väl ihåg att jag skrivit inredningstips på deras hemsida för någon vecka sedan.

Varför tackade jag nej? Visst var det smickrande för egot att få ett sådant erbjudande. Och visst skulle det vara kul att vara med på en tv-inspelning (live dessutom) och bli intervjuad av självaste Malou. Och visst är det bra med publicitet för bloggen. Men i ärlighetens namn var jag bekväm. Jag såg framför mig en ledig måndag med barnen och kände att jag flängt så mycket på slutet. Det var helt enkelt inte så viktigt för mig. Inte denna gång.

Jag fyndade sex stycken vackra linnehanddukar med samma broderade monogram på loppis. Perfekt att ha vid dukning vid alla fantastiska 3-rätters middagar som småbarnföräldrar brukar ställa till med.

JE som i Jäkligt Elegant kanske?

Uppdatering:

Fick ett påstående i en kommentar:

Jag tror att du var rädd att tappa din anonymitet helt och hållet. Precis som när du lät ditt foto vara ute på bloggen några timmar, innan du sedan ångrade och tog bort det. Ledig måndag med barnen? Come on Helena!

Ni känner mig - men inte helt. Visst har jag tänkt att anonymiteten försvinner men jag tyckte att det hade varit ok. Upgraden av det hela övervägde det. Mitt namn har ju redan publicerats. Så när det kommer till kritan var det min måndag med barnen. Tro´t eller ej.

kram Helena

45 kommentarer:

elisabeth sa...

HAHAHAHA...KLART VI HAR TRE RETTERS MIDDAG, HVER DAG;)
Tv får komme senere, noen ganger passer det ikke...
Ha en jækla elegant kveld:)

Stämningsfullt sa...

Hej!
Det är viktigt och helt rätt att värdesätta det som är viktigast i livet! Jag är helt säker på att fler erbjudanden dyker upp.

Ja, de dukarna var ju jäkligt eleganta :) Det måste ju vara precis så personen tänkte. Haha.

Ha en bra kväll.
Kram!

Solsjö - Under en vind sa...

Va kul med ett sånt erbjudande! Men var sak har sin tid och senare kanske du får ett erbjudande som du tar direkt!

Jag behöver måleritips på min blogg....lackat paneltak??? Hur gör man? Tacksam för alla råd man kan få.....

Ha det gott, kram till dig!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

så jättefin!!!!

Dotterns rum såååå ljuvligt!!!

En solig, vårig hälsning !!
Ha en härlig dag!!
♥Kram Millan♥
~~~`*'*´~~~

Anonym sa...

Jag tror att du var rädd att tappa din anonymitet helt och hållet. Precis som när du lät ditt foto vara ute på bloggen några timmar, innan du sedan ångrade och tog bort det. Ledig måndag med barnen? Come on Helena!

Jo sa...

Oavset varför du valde att inte ställa upp, så kommer det säkert flera chanser.. Kul att du blev tillfrågad! :) Jag tycker iaf att du har lyckats hitta fina linnehanddukar, de är ju verkligen de bästa av kökshanddukar.Bra loppisfynd!

Maria sa...

hmm.... janteloven er styg til at titte sin næse frem her for tiden synes jeg :( Dette var til "anonym"

Til dig Helena.
Jeg er slet ikke i tvivl om at du ønskede din mandag med dine børn :)Alle vi dine læsere elsker dine tips og ideer. Vi kan lide at kigge med på hvad du oplever, og høre om dine bedrifter. Bare stå på du - og le af anonyme kommentarer som åbenlyst ikke har andet at tage sig til end at lave kvalm.

Klem Maria

Ps: og fine servietter :)

Anonym sa...

Fast det hade ju varit så skoj att se det på tv!!! Hoppas du tackar ja om det kommer en nästa gång :)
Ha det gott.

Jes/Vita villa vila sa...

JAG tror dig!

Klart kidsen går före...☺

Underbara handdukar du fyndat!

Kram Jes

Ett hus i vitt sa...

Vad synd att vi inte fick se dig i Tv och höra ditt härliga dalmål igen. Men prioriteringarna förändras helt klart när man får barn, man inser vad som är viktigast i livet. Kram, Anette

Anonym sa...

Det kommer fler chanser, tycker att en del prata strunt om att du skulle tappa din anonymitet. Man ska göra det man känner för inte vad andra vill.

Du ma ha en artun dag

Ulli sa...

Vad kul för dig att få ett sådant erbjdande, men det är viktigt att göra som man själv vill. Tänka igenom det ordentligt och prioritera vad som är viktigt just nu. Man ska inte göra en sådan sak för andras skull utan efter hur man själv vill. Och du lär säkert få chans igen om det är så att du vill.

Ha en riktigt bra dag!
Kram Ulli

Anonym sa...

Jag tycker du gjorde rätt. Att vara med barnen betyder mer, och de dagarna måste du värdesätta nu när du börjat jobba igen också så jag förstår dig fullt ut. Dessutom kan det vara skönt att se att du inte blir ja... mediakåta som vissa bloggare i världen här som tackar ja till varenda förfrågan och sponsring de får att de blir som en vandrande reklampelare ;)

Anonym sa...

Äh... Jag tycker Malou kör över alla hon intervjuar ändå... du gjorde helt rätt som stannade hemma, o du får tillräckligt med besökare ändå... =)

Nettan sa...

Till anonym; Fegt & sitta på den andra sidan & va kaxig & EJ möta personen " IN REAL LIFE ".Du måste va bra avundsjuk, men ändå är du så j-la nyfiken att du är inne här & läser....VÄX UPP !!

Till Helena
Tycker dina linnehanddukar är jättefina, finns inge bättre än hederlig kvalite..
Hoppas du fick en härlig Måndag med " barnen "...;0)
Kram Nettan

sabina sa...

Gör som det känns bäst för dig och din familj och strunta i vad andra tycker! Jag hejar på dig!

Vita maränger sa...

Kulmed etta erbjudande men en ledig dag med barnen skulle jag inte vilja missa. Det är så skönt att bra vara med barnen och inte ha några tider eller nått att passa. Jag förstår varför du tackade nej.
KRAM på dig.

Steinheim sa...

Jeg stötter deg fullt ut i din avgjörelse, alle behöver jo ikke väre med på tv heller!!

Til den spydige "anonym": du skal ikke kaste sten i glashus... Om du skriver kommentarer, stå for dem og skriv signatur.

Anonym sa...

Hej! Jag har nyligen hittat din blogg och måste bara skriva att den är helt underbar! Ger mycket glädje och inspiration! Har inte hittat mitt drömhus än, men hoppas göra det en dag, tills dess får jag njuta av dina fina bilder.

Annas Vita Hjärtan sa...

Kul att bli tillfrågad av TV. Det om något säger väl att du verkligen är duktig på det du gör, sug åt dig. Synd för oss att du tackade nej men vi har ju din blogg att få tips ifrån och många fniss och skratt. Jag älskar att läsa om Görans kommentarer. Anonym är man väl inte när andra får chansen att se in i ens hem, det är ju inredning din sida handlar om. Familjedag låter mysigt, hoppas att ni myste ordentligt.

Kram Anna

Jennyshemochharmoni sa...

Kul att du fick erbjudandet! :)Som andra skrivit är jag också säker på att det kommer fler erbjudanden :) Ha en riktigt bra tisdag! KRAMKRAM

Anonym sa...

Jag tycker det var väldigt klokt av dig att gå på magkänslan, känna efter vad som var viktigast för dig och tacka nej till TV. Inte tacka ja för att man "borde" det.
Ditt hem är underbart och du är både jätterolig och smart :-)
//Ingela

Anonym sa...

God morgon!

Sug i dig av att du blev tillfrågad. Det är ju jättesmickrande och faktiskt rätt coolt av dig att tacka nej.

Bry dig inte om elaka kommentarer. Det är bara avundsjuka!

Kram Helena

hemtrevnad marie sa...

Hej du!!! Det är klart att du ville vara med barnen!! Var sak har sin tid... (som Emils mamma sa)
Jag är övertygad om att du får fler erbjudanden,där tillfället passar bättre!!
Ha det gott Marie

mig & alice sa...

mmm, kan förstå att du att du känner dig bekväm och vill stanna hemma med barnen...som du har flängt och jobbat på sistonde.

Meeeeeeeeeen, det hade varit urskoj att se dig i soffan med Malou, vilken grej!! Å andra sidan kommer det nog flera tåg.

Ha det så gott.
Kramisar
Melinda

Kannor och karaffer sa...

Hej Helena,

Varje dag utsätts vi för ett antal val och att alltid göra som andra vill - vilket liv är det. Det är strongt av dig att göra dina egna val och att kunna säga nej också för att det är det du vill.

Allt handlar om tajming och mycket magropskänsla - den här gången valde du barnen. Ett helt underbart val tycker jag!

Ha det gott!
/ann

MormorRuthsAnn sa...

Jag tycker det är härligt att du faktiskt gör det du känner för! Uppfriskande måste jag säga!

Du har en härlig dialekt. Har en väninna som pratar ungefär som du och därför känns det nästan som jag känner dig. Härlig liten stund vid fikabordet...gulligt!

Ha det gott!
Ann

marie sa...

Men Helena så mycket fint du visar igen! Och din lilla tös var ju för go! Hur gammal är hon? Min lilla är 2 år. Jag längtar till att hon också ska få ett lika gulligt rum att vara i som din tjej har. Vilka kommentarer du får, man ska väl aldrig sluta att förvånas. Valet är ditt och man ska göra som man känner för. Har fått erbjudande från Efter 10 också, men efter att jag fått fundera på det ett tag så kom jag fram till att det inte är min grej och tackade nej. Det finns dom som är mer lämpade att var på tv än mig, jag håller mig gärna bakom kulisserna. Och självklart är dina barn viktigare än några minuter hos Malou! Håller på dig!
Kram

Anonym sa...

Please! Vart är de elaka kommentarerna?

Och detta med att vara anonym och skriva under behöver inte alls bero på feghet. (Jag är väl för bövelen lika anonym egentligen om jag skriver mitt namn?) Utan bara att man vill vara anonym. och man kan faktiskt tycka nånting utan att vara avundsjuk. Tänk på det en annan gång!

Men för att inte trampa er på tårna så kan ni väl få www.mijou.com också.

Grattis till tillfrågningen och till alla klappar på ryggen!

// Helena

Fröken Glamborg sa...

Tja, publicitet är inte vad alla vill ha här i livet! Känner man inte för det så gör man inte! Kul med erbjudandet men du gjorde rätt! Ha det riktigt bra! Kram Veronica.

Anonym sa...

Hejsan!

Jag älskar oxå shabby chic stilen.
Men sambon är mer åt det scandinaviska hållet.
Tänkte höra om du kunde ge mig tips om min köksångest.
Hur ställer du dig till rostfritt??
Jag är ingen fan.
Se min blogg så ser du bilder på köket.
Ha de!!

Liten Bod sa...

Fantastiskt strongt att välja barnen tycker jag! Jag hade förmodligen kastat mig iväg med andan i halsen, så smickrad att jag inte haft en vettig tanke i huvudet :) Du får säkert chansen igen, vid ett tillfälle som passar dig! Kram, Tina

Tidsmästarinnan sa...

Min mamma har flera gånger försökt skänka mig vackra linnehanddukar, men jag har aldrig insett vad fina dom är... förrän nu! :-) Måste nog prata lite med mamsen om såna igen, hihi!
Vad skönt att vara hemma en måndag och kanske bli bjuden på låtsaskaffe av barna... Malou ringer nog igen tror jag!
Kram
S

Jordgubbar med mjölk sa...

Jag tycker du gjorde i rätt i att tacka nej! Även om inredning är ett otroligt roligt intresse så går ju alltid familjen först!

Tråkigt med syrliga kommentarer! Om folk inte gillar stilen eller det man skriver kan de väl bara stänga ner eller hålla tyst!

Ta inte åt dig, du är ju så bra!

KRAM M

Lantliga drömmar sa...

Personligen tycker jag inte att någon annan än du har med ditt val att göra! Man känner sig själv bäst, man vet vad man uppskattar här i livet, och om du vill vara hemma en måndag, så var det! :-) Det finns ju inget härligare än lediga dagar, så jag förstår dig! :-)
Försök strunta i avundsjuka personers elaka kommentarer, endast du vet vad du mår bäst av! :-)

Ha det gott!
kram!

dreamhouse sa...

jag förstår helt och fullt ditt val. jag har fått samma fråga om att delta i programmet men känner att tv inte är min grej på det viset. go go goa tjej, och man ska skriva, agera för sig själv, det är det viktigaste av allt. varm kram

Anna sa...

Man ska ju göra som man känner helt enkelt! Du som har ett sådant vackert hem kommer säkerligen att få fler förfrågningar! Förstår ju att du ville ha lite ledigt tid med barnen också:)

Underbara handdukar du fyndat!

Kram
:)Anna

Malin - I min trädgård sa...

Hahaha, ursäkta mig, jag kan bara inte låta bli att skratta åt de tråkiga kommentarer du verkar få av vissa. Alltså vissa människor, man förstår inte att de tar sig tiden.

Iallafall, klart man förstår att barnen går före... fastän det såklart hade varit kul att se en "bloggkändis" i TV :).

Ha det bra!

Hem & Harmoni Marie sa...

Helena, klart du ska göra som du känner!:) Känn dig bara smickrad.
Och strunta i alla dumma kommentarer du får, det är bara avundsjukan som talar..
Heja Helena säger jag bara! Kram! Marie

Anonym sa...

*upplysning* Jag var inte den anonyma =) Jag var bara den som störde mig på kommentarerna om att det var elakt och avundsjuka.

Så, den anonyma förbli anonym antagligen...

Medda!

Ann-Catrin sa...

Hallå... man ska göra det som känns rätt..det går säkert fler tåg.. när det passar bättre!!
Underbart det förra inlägget var med lilla dottern... så söt..och roligt tips med kristallkronan!
Ha det gott kram A-C

Anonym sa...

Äh, sitta i Efter Tio-soffan och bli avbruten av Malou hela tiden, är väl inget att eftersträva? Åtminstone inte om man har nåt att säga!

Du får bättre chanser.

Ha en bra dag.

Anonym sa...

Tycker du var modig som tackade nej! Man ska inte göra saker man inte vill bara för andras skull. Din blogg är jätte inspirerande!

Kram Maria

Anonym sa...

Man ska gå på magkänslan. Jag blev tillfrågad om en radiointervju och det kändes okej men tv där skulle jag nog inte känna mig bekväm och avslappnad. Det är sjukt vad detta bloggande kan leda till. Roligt och spännande. Trevlig kväll/Johanna

Brunkullan sa...

Du måste ju följa din magkänsla! Och det gjorde du ju, så bestlutet var ju helt riktigt.

Nästa gång du får frågan så kanske det blir ett annat svar.

Linnehandukar är så fina. Har massor efter mormor. De som varit slitna med lagningar och hål har jag planer för. Har sytt ett kuddfrodral av några i lappteknik.

Hoppas du slipper elaka kommentarer nu!

Susanne