tisdag 4 mars 2008

Kristallkronan i biblioteket

Hej på Er!

Det var inte nådigt vad den stackars anonyma kommentatorn fick bassning. Jag själv tyckte att kommentaren var rolig. Det var därför jag publicerade den i ett inlägg. Fett arsle-kommentaren var av en helt annan kaliber medan den senaste tv-kommentaren var inte alls elak utan lite smart och utmanande. Jag får ju faktiskt skylla mig själv då jag ibland sticker ut hakan och efterlyser egentid. Men ni är ju söta som vill att alla ska badda mig med bomull.

En kristallkrona kan verkligen förändra en känsla i ett rum. Den kan förvandla ett rum från kalt till något romantiskt och från intetsägande till något sofistikerat. Jag har ett par stycken i mitt hem. I dag ska ni få se den som hänger i biblioteket.


Denna kristallkrona är gammal. Den har dessutom lite färgade prismor vilket är ganska ovanligt. De färgade prismorna matchar de beiga inslag jag har i rummet.

En läcker detalj är att vira en bit lakan runt kedjan. Det blir en lite mer rå känsla. Dessutom göms den fula kedjan bakom.

kram Helena

35 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken fin krona!!!!

Du tar kommentarerna på rätt sätt! Att blogga är att SYNAS och då får man tyvärr kontakt med både trevliga och mindre trevliga personer....Man undrar bara varför man läser en blogg om man nu stör sig på saker...och att man bemödar sig med att skriva kommentarer...

Ha en skön kväll! Kram!

hemma bäst sa...

Hej ! det är såå fint med kristall kronor! inser i denna stund, att jag också vill ha fler!! kram

Evas Paradis sa...

Mmm ... kristallkronor kan man inte få för många av!
Kul det där med lakanet ... har nog sett det på nån bild nån gång, men dumma jag trodde det var nåt skydd vid målning eller nåt ... hur dum får man bli :-)))
Kram Eva

lottens vita och gröna sa...

tjolahejsan vilken krona! gillar dt där med lakanet! kram från lotten

Jenny Oak Fae sa...

Vilken fin ljuskrona :)
Det där med tyget runt kedjan, tror jag att de gjorde redan på 1700-talet, tror faktiskt att Ernst Kirschsteiger har pratat om det på TV.

Kram, Jenny

<3

Sara sa...

Fin krona, vi har faktiskt en i badrummet!

Anonym sa...

Ang förra inlägget så läste jag det på dalmål och då lät det som personen skrivit humoristiskt och kul, när jag sen öppnar kommentarerna och läser på äkta sörmländska, mitt mål, så lät det inte alls så snällt. Så man kanske ska läsa det mesta på dalmål, kanske blir lite roligare/trevligare så? Underbar blogg har du iallafall som är beroendeframkallande! Mvh Sofia

Stina sa...

Du kan ju skicka den där lampan till mig sedan, vet du!:-D Kramis

linnea-maria sa...

Åh suck alla dessa vackra kristallkronor. Jag har massa jävla lampor men inte en enda med kristall-bling. Beror på att man aldrig hittar någon och när man gör det så kostar de mer.
Tv-kommentaren var verkligen sipp. Som om du skulle hyckla att du vill vara med barnen. Bara för att man tycker om att göra saker för sin egenskull betyder ju inte det att man inte tycker om sina barn, dessutom blir man en gladare mamma = bättre. /linnea-maria

Mamma C sa...

De var en smart idé med lakansväven runt kedjan.
Mamma C

Annas Vita Hjärtan sa...

Hej!

Jätte fin kristallkrona, ska få hem en från House Doctor snart...längtar!

Ha det bra!

Kram Anna

♥ Pia... sa...

Hej ...nja inte har jag nån sån fin kristallkrona ..tyvärr...önskar mej en DET gör jag....vilken söt tjej du har:) läste på dalmål jag med..men så återkommer man till rena rama värmlänskan sen..låter inte lika mysigt...ha de så gôtt..PIA

Jo sa...

Åh, vilken fin kristallkrona! Jag har suktat efter en sådan länge men sambon är inte alls med på noterna... Just sådana som denna u visade är de allra snyggaste! *Avis* ;) Ha det gott!//Jo

Stämningsfullt sa...

Hej!
Åh vilken vacker krona! Det är verkligen fint med de färgade prismorna.
Jag har en kristallkrona i matsalen som jag fick av min mamma. Den betyder så himla mycket för mig. Dessutom lyfter det ju ett helt rum med en så vacker lampa! Jag skulle gärna vilja ha en i stil med din också :)
Ha det så bra.
Kram!

Anonym sa...

Jag vill också ha en vacker ljuskrona i mitt tak, så snyggt! Fast jag får nog vänta tills jag får nytt bo. Jättefin blogg och bilder du har här :-)

sabina sa...

Snygg!

Kol och Rosors sa...

Vacker kristallkrona,de rosafärgade prismorna var annorlunda...
Kronorna förr var mycket tunga,det behövdes kedjor.
Kedjorna tillhörde kreaturen & lagårdar,uthus...Därav virat linne- eller lakanväv runt kedjan.
Samma så med glasringarna i 1700-tals gardinerna.
Ha det så gott!
L-Lott

Anonym sa...

Jag gillar annars oftast lite grova kedjor som lamporna hänger i :D

Anonym sa...

Jisses sååå fiiiin... vill haaaaa :) Kram kram

En inredoholic sa...

Superfint att linda lakan! Vilken idé!!Malou i TV, hihi.. säg åt henne och ringa mig istället; ) Skämt å sido, vad jag ser upp til sådana som du. Som gör vad de själv vill, utan att bry sig om vad andra ska tycka och värdera vad som är rätt och fel. Underbart! Kan du inte dela med dig lite av den varan : ) Kramar Jannice

hemtrevnad marie sa...

Hej du!! Himla fin kristallkrona, (precis en sån som jag letat efter till mitt matmöblemang) Den jag har nu är inte riktigt min stil,de är ju allra finast med stora lövprismor!!!!
Kram Marie

Liten Bod sa...

Ja, det är värst vad folk engagerar sig åt alla håll! Du verkar ju tåla en hel del, och det kanske man får göra. Folk som syns och hörs får alltid tåla lite mer tror jag. Mycket är nog avundsjuka, men en del gillar ju faktiskt att "röra om i grytan" och sen kolla effekten. Märkligt för såna som mig, som avskyr diskussioner = fegis.... Fin kristallkrona, jag håller med föregående talare att det ska vara lövprismor! Kram, Tina

Helene på Rörvik sa...

Så fin kristallkrona!
Kram Helene

Anonym sa...

Helt bedårande krona!! Jag gillar!
Är själv på jakt efter en lagom liten krona, men det verkar vara tunnsått. Drömmer om att en krona kunde bli fint i vardagsrummet...

Ha en skön fortsättning på dan!
kram/ruffa

Anonym sa...

Skön inställning Helena! Det var jag som skrev inlägget om att du valde bort Malou för att inte mista anonymitet. Herregud måste jag säga, verkar vara många hönstjejer/tanter som gör inlägg här. Lite överbeskyddande av dig Helena, eller vad säger du? :-) Men precis som du, kan jag också sticka ut hakan och då får man ta lite skit ibland. Mitt inlägg till trots tycker jag du har skön stil, hör ni det alla hönsmammor! Man behöver inte bara ha åsikter inlidade i pastellrosa bomull. Det är ok att vara lite annorlunda, våga sticka ut och att vara lite...tja, "frank".

:) Kram från anonyma Sofi

sommar-rummet sa...

Men så vacker o nätt den va. Helt underbar! Kram

smultrongården sa...

Skitsnygg krona - köper den när du vill bli av med den!

På bloggen skriver vi till varandra vi som egentligen inte ens känner varann. Att behöva vara spydig, elak eller sarkastisk då känns i alla fall för mig som otroligt onödigt. Verkligheten kommer vi ju inte ifrån & den är väl inte inlindad i bomull, eller!? Nej, vi som är hönsmammor bör fortsätta med det - världen behöver snälla människor. Med det inte sagt menlösa!

Kram på er ALLA!

me and alice sa...

Hej Helena!
Vad fin den är , din krona!
kram tvärs över åkern...

Anonym sa...

Hej Helena! Jag har haft stor glädje av att kika in här, på roliga anekdoter och vackra bilder. Härlig ljuskrona du visar idag! Tack för att du delar med dig! Hälsar Cecilia

Angående den anynoma/Sofi, så kan jag kanske roa dig "Sofi" lite då du ogillar åsikter "inlindade i pastellrosa" och har en ängslan över vänlig ärlighet (="tant/hönsmamma"?)...jag reagerade nämligen på att ditt språk och dina benämningar till dina medbloggare var något könsfientliga..Men det kanske bara var så att du vill ha lite hugg tillbaka och lite härskarteknik var den enda tillgängliga metoden ;)

Vita maränger sa...

Smart idé detta med att vira ett lakarn runt kedjan.
Hoppas du får en bra dag.
KRAM

Linneagården sa...

Kanonfina gamla lampor, dom gillar jag.
Tråkigt för oss att du inte ville vara med i Efter 10, men förstår dig helt!
Ha en toppenbra dag.
Kram kram /madelene

Who is Sophie? sa...

Dessa lampor är magiska.

Min mor har några gamla som jag tänkte "låna" med mig vid nästa besök. Har själv en gammal antik ljus/takkrona som fått sig en makeover.

Kolla gärna in min blogg och mitt nya företag där jag säljer kuddar och smycken under namnet:
Cee Sophie.

Kram

Brunkullan sa...

Så vacker krona!
Jag har en i stugans sovrum som jag ärvt av mormor och hon har ärv den av sin mamma.
Den har också rökfärgade prismor blandat med klara.
Tyvärr är elen kvar i den, och därför också skärmarna, men jag funderar på att ta bort elen och ha ljus i den...vi får se.

Du kan se min krona här

http://fantastiska-fyran.blogspot.com/2007/08/nstan-final.html

Susanne

Anonym sa...

Vilka bedårande barn du har!!!!!!!!

Mycket gulligare än Malou...

:)

Anna sa...

Mmmm vilken ljuvlig kristallkrona! Helt underbart vacker:)

Kram
:)Anna