måndag 12 februari 2007

Historien om ett skåp

Till er alla med besvärliga gubbar där hemma...

Vad är det med vitt och karlar? Varför måste de alltid ha något som "bryter av"?

Mitt vita liv började för 10 år sedan och har resulterat i en hel del jobb för min sambo. Så kanske kan man förstå hans motstånd. Nu är det faktiskt så här att jag har en väldigt snäll sambo som gör det mesta jag vill och låter mig hållas i det längsta. Hans tysta motto verkar vara "Är Helena nöjd är jag nöjd..."

Men ibland sätter han ner foten. Så var det med det franska sekelskiftskåpet som inhandlades för 7 år sedan hos en antikhandlare. "Måla vad du vill men inte det bruna stora skåpet..." sa han. Jag tänkte att det är väl inte mer än rätt att han får bestämma EN möbel i huset eftersom inte ett spår finns av hans gamla ungkarlsprylar. Och jag försökte, i ett helt år tittade jag på skåpet och tänkte att min sambo vill ha det brunt och det är inte mycket han har lagt sig i. Precis, "lagt sig i", det är så jag ser det.

Sen när han minst anade, la jag in stöten. Jag målade på en gång så han inte skulle ångra sig. Så idag bjuder jag på mitt vita skåp.
Hi hi, så det kan bli...Perfekt tips för er alla som har småbarn, hitta en gammal låda i pärlspont och förvara leksakerna i köket i den.
kram Helena

25 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Helena!!!
Kommer ihåg att min gube tyckte lika som din gube( att du inte skulle måla skåpet). Ack så fel dom hade... Se bara hur fint det är! Som allt annat hemma hos dig...
Kram Susanne :0)

Lyck-Annas sa...

Det är väl därför som det aldrig blir riktigt klart hemma. Jag löper inte linan ut på grund av omtanke för min mans delaktighet. Vet faktiskt inte hur jag skall genomföra alla kommande förändringaar i hemmet... Med små, små steg...

Terese (bagateller.se) sa...

Hejsan!
Det var ett fint VITT skåp! Och väldigt fina gardiner! Får man lov att fråga var du hittat dem?

Hemma på landet sa...

Ha ha...Du är ju för härlig, du. Sån är min gubbe med. Så...man skyndar sig.:-)
Tack, för all hjälp, säger jag bara. Du är så snäll du.
Min gubbe har äntligen gått med på att måla sovrummet. Kul va?
Kram/ Lisskulla

For the love of country sa...

Haha, nä vad taskigt! Min kille är nästan lika intresserad av inredning som jag så jag låter honom vara med och bestämma, bara endel får vara vitt, hehehe. ;)

Jenny sa...

Skåpet är superfint! *vill också ha* underbart att få måla gamla skåp vita! Det gäller bara att hitta dem också *LER* Ha en bra måndag!

Den inredningstokiga mamman sa...

Susanne: Det är tur att vi vet bäst! Hihi

lyck-annas: Ni är så snälla mot era gubbar... Hihi Tror du han skulle må så dåligt av lite vitt då?

terese: jag har sytt dem själv av beige linnetyg...


hemma på landet: Vad kul att han gått med på det!

for the love of country: ah, lite taskigt kanske. det är tur att han inte är så intresserad!

Jenny: tack för det. ett stort härligtskåp skulle verkligen göra sig hemma i ditt vackra hus!

Snuffie sa...

Superfint skåp.. Kan bara säga vitt igen.. ;)

Lena sa...

Det gäller att bearbeta dom långsamt. När vi fick vår lägenhet renoverad så gick min sambo med på att ha ETT rum lantligt, men sakta smyger det sig in i alla rum... och han gillar det faktiskt=)

Anonym sa...

Hej Helena!
Nästan det första jag gör när jag kommer hem från jobbet är att logga in på spets och snor, helt underbart!!!!

Kram kusin Bettan

Vita Hem sa...

ja, det känns igen:) Som tur är bryr sig inte sambon så mycket...jag får rota bäst jag vill bland målarburkarna!

Den inredningstokiga mamman sa...

snuffie: Det är det vita som gör det, så är det...

lena: verkar också vara en bra taktik :-)

kusin Bettan: hihi, är det du som är här och skriver! Vad kul!

vita Hem: Det finns tydliga fördelar när det inte bryr sig så mycket...

Anna sa...

Känner så väl igen det :0). Min man är inte intresserad men envisades med att välja tvbänk alldeles för sig själv, den var dyr och jag vet inte hur jag tänkte där.. Men han är glad iaf.

Din blogg är toppen.
Ha det bra.

Myran sa...

Underbart vackert skåp i ditt underbara vackra hem.Jag har precis börjat mitt "vita liv".Tänker bara vitt just nu.Har en ekskänk(brun)som jag bestämt mej för att måla vit....det kommer att bli såååå fint!!
Min gubbe suckar, men låter mej hållas...han vet att det brukar bli bra i slutändan.

pernilla sa...

Vad härligt det är att höra att andra känner likadant över att sambon "lägger sig i" haha:D Det bäddar in mitt dåliga samvete i rosa bomull, efter allt jag sagt och tyckt och dirigerat att vi bör göra i hemmet:) Skåpet är förövrigt underbart fint!

Karna sa...

HA HA HA....så du vant til slutt allikevell da!

Nydelig skap, og helt sikkert myyyyye finere i hvitt, godt at du fikk viljen din til slutt!

Tonje sa...

Så fint det skapet var=) Her er jeg så heldig at jeg gjør akurat som jeg vill,han er glad når jeg er glad.Å så er jeg ekstra heldig for han liker akkurat det samme som meg så jeg trenger ikke spørre en gang bare gi ham ett blikk og da smiler han fra øre til øre=)

Pia sa...

haha så gör en smart människa och så klart att det är en kvinna då :)

Pia sa...

och ett kanon fint vitt skåp...nu får min karl snart akta sej ...för nu blir jag mer och mer och mer påverkad av att titta i din blogg så ofta....

Eva sa...

Vitt är vackert och skåpet blev fint !
Vi hade ett sånt stort gammalt skåp, men vi fegade ur och kunde inte måla det, utan sålde istället det till dom som uppskattade det som det var...
Och det blev också bra...hihi !

Kram Eva

www.whiskyochchampagne.blogg.se

Lantlivs Anna sa...

Känner man igen sig?! Maken är MYCKET frågande till alla vitmålningsprojekt som jag har. 'Måste du'? 'Lita på mig, det kommer att bli jättesnyggt'! Han brukar hålla med mig när jag är klar :D

Inredningstokig själ sa...

Sitter och småler för mej själv, du e för underbar. . .ha haa. . .kan säga att jag känner igen mej i mej själv.
När jag ska ha ett projekt genomfört så går gubben med på det om jag lyckas övertyga honom att det är BARA det som ska göras sen är jag nöjd ;-) Att det sen dyker upp flera projekt några dagar senare vet han ju inte om på förhand *ler*

Senast igårkväll fick han snickra ihop en stege att ha som prydnad / klädställ medan jag var i jobb (hade ritningarna färdigt på bordet). . .den ska jag förresten måla klart nu, huuu va tiden går när man besöker din blogg. :-D

Anonym sa...

Jag tror att det värsta för en inredningstoka är att hennes karl också gillar inredning, men med en helt annan smak, vilken mardröm :)

Sofie sa...

Åh guuud så snyggt! jag vet inte vart jag ska ta vägen längre ;) Hoppas han blev nöjd nu också när det blev vitt! Supersnyggt är det iaf! Kram!

Anonym sa...

Hej Helena! Guud va snyggt det skåpet var...Min gubbe gillar trav,jag gillar inredning o vitt!! hi hi så nu har han varit med o köpt ett ekskåp, så snyggt! jag vill måla det vitt, han tyckte det var snyggt som det var men fick göra som jag ville.Hur gör jag med det? slipar,grundar o målar vitt eller någon annan som vet om det måste göras ngt speciellt med just ek? Kram Gunilla