söndag 3 juni 2007

Ja ja, nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre...

Idag har jag anlagt ett litet kryddland. Det är underbart att bara kunna gå utanför dörren och hämta färska örter till sallader, röror och marinader. Jag har satt i vita pinnar för att kunna hålla reda på vilken sort. Nej, egentligen inte, det är mest för syns skull. Känner på mig att jag kommer få jaga min 1- och 3-åring hela sommaren efter dessa pinnar. Landet ska ni få se så småningom.

Göran har sprutmålat mitt containerfynd vitt idag, kommer ni ihåg? Det blir så spännande att hänga upp min krona i ett träd. Kanske hinner jag få upp den imorgon...

Oj nu kom Göran upp med lite Coke zero och en 100g schweizernöt... Tänk att ibland hamnar han faktiskt på plus! Måla kronan OCH Schweizernöt... allt på samma dag.
Vi kikar på lite nya bilder från Susanne matschaaaal (läs matsal, äter schooooklad). Jag vet att det är det ni har väntat på!

Matsalsmöblerna är ett slitet gammalt bockbord från 1700-talet tillsammans med gustavianska stolar. Det är vackert att blanda möbelstilar, här allmoge och gustavianskt, för att få ett personligt inrett hem.

Även här hittar vi gamla fattigmansljusstakar i olika former och höjder. Det blir en fin effekt att blanda. I bakgrunden ser vi in vardagsrummet genom det fina fönstret vi pratade om sist.
När vi pratar Susanne och inredning, så är det en sak som gäller - Less is more. Titta bara på den rena gardinupphängningen, tre rullgardiner i olika höjd tillsammans med en enda pelargon. Kan det bli enklare? Kan det bli snyggare? Nej.

På var sida om det gamla spröjsade fönstret mellan matsalen och vardagsrummet, står ett par vita månbord. På det ena står en vit urna, soppterrin och en nysilverljusstake. På det andra står så klart samma saker plus en tuff vit porslinsterrin, se föregående bild.

Nu ska jag äta mer choklad. Hej svejs!

22 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Så flott hun har det hjemme hos seg, det er så man blir litt misunnelig selv, ikke sant? Iallefall jeg :) Bordet er akkurat slik jeg liker, grovt, lant og riktig gammel og brukt. Jo eldre jo bedre! Dessuten har du helt rett, jeg er også av den oppfatning at stilblanding kan være veldig lekkert! Her i Nederland er det helt på moten, da altså med stilmix. Gjerne klassisk med supermoderne og stramme linjer. Lysekronen hennes var praktfull! Det skal bli gøy å få sett hvordan din lysekrone kommer til så se ut, for det var jo en gullfarget du fant ikke sant? Og jeg regner med at den blir hvit? Ikke for det, gull kan være veldig flott det og til hvit innredning :)
Takk for titten hos din venn! Og ha en god natt gumman og ikke minst en fin Mandag, kram ;)

Rosa Pimpinellifolia sa...

Oj så vackra bilder från din väninnas hem! Är otroligt mysigt med det gamla fönstret i matsalen! Och på tal om ettåringar i rabatten, det är ingen hit! Min egen ettåring snubblade idag ner raklång bland nyuppkomna små persilje och dillplantor, funderar allvarligt på att stänga runt trädgårdslandet med hönsnät ;)

Anonym sa...

Vad fint hon har det, din väninna! Och en duktig fotograf också!:) själv har jag också planterat idag, och bråttom blev det, sommarn kom med värmen(28 grader i skuggan- puh)så då fick man hinna med allt på en dag! Töserna har t.o.m hunnit med en sväng i poolen! Ha en underbar vecka så hoppas vi att vädret håller i sej!

LantlivsAnette sa...

Ojj ojj så vackert hon har det ..det är så himla fint att fälla in fönster så där i en vägg..hmmm..var kan jag göra det här hemma....nu blev man ju väldigt nyfiken på den vita kronan som du ska hänga upp...Kram Anette

Skatan sa...

Hej och tack för titten! Det var intressant att se blandningen av trärent bord och de vitmålade gamla stolarna. Jag har förhoppningsvis ett bakbord på gång och funderar som bäst på vad jag kan hitta på. Det är dock varken sett eller köpt ännu men jag har bestämt mig för hur det ser ut...och att det kommer att passa hos mig så klart : )

Ha en bra dag och tack än en gång för titten på de fina bilderna!

hulukvarn sa...

Åh vilket fint bord!! det är verkligen fint att blanda! Vi har en del kryddor i trädgårdslandet och vi använder dem jämt. Helt fantastiskt att kunna gå ut och hämta alldeles egen.... ser fram emot att se ditt! Ha en fin vecka!

vinklar o vrår sa...

Så vackert, så vackert! =)
Ska bli spännande att få se resultatet med den vita kronan.

Nya och gamla ting sa...

Ja del 2 var minst lika fin som del 1! Vad hon ska trivas i sitt hem med alla dessa vackra inredningssaker.

Susanne sa...

Åh så fint hon har! Och var duktig din man har varit :-)
Jädrar vad chokladsugen jag blev nu då ;-)

Anonym sa...

Jättefina bilder, jag gillar också less is more-stilen. Men bilder från kryddlandet då?

Anonym sa...

Jätte fint! Låter inte helt fel med choklad och Cola! Vilken karl!!

Anonym sa...

Nej men hej där...WOW..ännu en läcker hemsida med härliga inredningsdetaljer. Hit kommer jag fler gånger...Lägger upp din länk hos mig ;-)

Ha en bra dag
Sofia

Stina sa...

Jo, den är öppen. Du är så välkommen så...
Skulle vara jättekul ju!
Kramiz

Maria sa...

Vilket vackert hem hon har... det är så himla fint med spröjsade fönster mellan 2 rum. Jag önskar att jag skulle kunna ha så.. men vem vet kanske i mitt nästa hem.

Färjtorp sa...

Säger bara FINT... det känns så "lyxigt" fint på någe vis!
Tack så mycket för titten, alltid lika kul!

/Johanna

Anonym sa...

Här kommer en stor kram från mig som inte har hunnit hit och läsa och titta på alla vackra foton på ett tag... tiden räcker inte alltid till.

Jätte fina inlägg har du gjort sedan sist - som alltid !

Kram Kram
Carina

Granne med Selma sa...

Hej och tack!
Läste din fina blogg och blev så inspirerad att jag skaffade en egen blogg om inredning. En helt ny, rolig värld har öppnat sig.
Tack igen för underbar inspiration och välkommen till min blogg:

http://grannemedselma.blogspot.com

mvh Sussie

Fialottan sa...

Heregud vad fint! Verkligen smakfullt, hemtrevligt utan att bli för mycket..

Anonym sa...

Gud vad tråkigt med allt vitt, vitt och vitt. Man måste ju bli hur less som helst! Opersonligt och rått.

Spets och snor sa...

Lisa: Tack detsamma!

Anonym: Det är därför någon uppfann fler färger för alla kan inte ha samma smak.

♥Linda♥ sa...

Hej!!!
Kanonfina bilder!!!
Det florerar en utmaning bland bloggarna, och nu är det DIN tur (kunde inte se att du varit utmanad förr). Du ska visa och berätta om tre saker du är extra glad för...
Ska bli spännande att se vad just du gillar bäst!!!
Hälsningar Linda

♥ Pia... sa...

Hej sväjs själv ..men jag gillar inte nötchoklad förstås...men all annan choklad går dock ner:).. så spännande med conteinerfyndet ditt..ska kika in till dej varje dag nu för att se...ha en trevlig lillhelg..PIA