torsdag 31 januari 2008

Vinnaren

Hej igen!
Nu har jag bestämt mig vilken vinnaren är. Vinnaren är underrättad och får presentera sig själv på min blogg på söndag som gästbloggare.

Nu håller jag er på sträckbänken allt.

Bedtime ladies. Fredag imorgon!

Psst. Ni vet att jag tycker om er fast jag är dålig på att svara på era kommentarer.

kram kram

Helena

Rätt svar: Kitchen Aid Artisan vit

Hej gott folk!
Jag har inte glömt bort Er. Sanningen är att jag hade svårt att bestämma mig för ett pris. Så jag drog ut på det hela. Därav det hemliga priset.
Rätt svar är alltså att jag beställt en vit Kichten Aid Artisan från Bagaren och Kocken. Det är en assistent jag sneglat på i fem år. Visst kostar den några loppor. Men har man kollat på något i fem år så är det något som håller. Jag tror dessutom att det kommer att användas flitigt eftersom skönheten står framme på köksbänken hela tiden. Ett klick på måndagen och så var här på onsdagen. Incredable.

Priset består av två delar! Dessa är:

1. Det ena priset har jag varit och handlat idag efter en hel del tankearbete. Det har helt rätt tema - baktema. Det är tre beiga skålar i hårdplast från Lisbeth Dahl. De är vita på insidan.

2. Det andra delen av priset är att vinnaren får gästblogga på min blogg på söndag. Det kan handla om precis vad som helst.

Visst är de snygga? Jag köpte även tre till mig själv. De har samma färg som min blogg också.

Nu ska jag titta vem som ska vinna av Er... det är så många svar. Jättekul! Vinnaren meddelas redan ikväll torsdag.

kram Helena

måndag 28 januari 2008

Hur väl känner ni mig?

Nu har jag gjort det. Förverkligat en dröm. Ibland är det inte så svårt. Det är bara att klicka. Jag har beställt något från Bagaren och Kocken.


Nu utlyser jag en tävling. Temat är Hur väl känner ni mig? Vad har jag beställt? Priset är hemligt.

Jag tar mig friheten att utse vinnaren hur jag vill. Så länge personen gissat rätt.


Kan det vara en Robert Radio 250?

Ja, vad tror ni? Gå in och kika i butiken bland sortimentet och titta om det är något som lyser Spets och Snor.

kram Helena

söndag 27 januari 2008

Söndag med sol

Hej alla snälla bloggvänner!

Visst var det härligt idag med en kall, vintrig och solig söndag! Vi tillbringade dagen i våra Power Boots och städade ladan. Det är befriande att få slänga lite skit på tippen.

Jag lovade er att visa lite nya saker på Emmas rum.
En söt rosa gitarr jag köpt på Lavendel och Romantik. Den fick Emma i julklapp.

En söt liten grisbjörn från mig & alice som mamma Helena inte kunde motstå.

Även denna fina kaffekanna kommer från barnavdelningen från butiken mig & alice.

lördag 26 januari 2008

Vardagslyx + bloggtips

Idag har jag varit på massage. Det är enda gången man rakar benen och bikinilinjen på vintern (Jag har en kvinnlig massör -tro mig). Förutom om man åker till badhus också. Det är vardagslyx att kommer ifrån en sväng.

Innan min massage, poppade jag in i en lokal klädaffär. Då såg jag den. Det var bara att slå till. Det tog 8 minuter för mig att hitta den, prova den och betala den. Jag är en förspråkare av snygga vardagskläder och billigare festkläder. Tänk att få vara nöjd med dina vardagskläder och njuta lite varje dag.



Den här söta toppen köpte jag idag. Odd Molly har ju släppt vår- och sommarkollektion. Kolla in deras sida. Såg att Eva på Smultrongården har dem i butiken. Hennes söta dotter provade en och var så fin i den.

Hörni inredningsbrudar. Idag ska vi vidga vyerna lite. Vi ska hälsa på hos Mikebike på Bloggfrossa. Precis. En kille. Det är så långt ifrån inredning man kan komma. Ni får inte vara så känsliga bara. Då kan ni låta bli. Kolla in mitt favoritinlägg hos Mikebike.

kram på er
Helena

fredag 25 januari 2008

Piss och Puss

Hej!

I måndags hade jag och Elliot en mamma-son-dag. Han fick bestämma vad vi skulle göra. Han valde att åka och köpa hästkorv åt pappa på ICA eftersom smörgåspålägget var slut på hemmaplan. Väl inne i affären föll vi även för att köpa 2 barnfilmer för 99:-. Det blev Musse Pigg och Piff och Puff.
Jag kan tillägga att min 3-åriga Elliot har svårt att säga "f", det blir gärna "s". Hemma så lät det så här:

-Mamma, jag vill se Piss och Puss, säger Elliot.

Ibland kan skillnaden vara stor mellan ett "f" och ett "S".

I nästa inlägg tänkte jag visa lite nya saker som tillkommit på Emma rum. Här är Emmas rum med hennes minikök.

Ett spegelfönster jag tröttnat på och målat vitt och sytt en lite minigardin till. Emma har vimplar på sitt rum i olika tyger. Jag har klippt kanterna med en tandad sax och sytt fast dem på ett vitt bomullsband.

kram Helena

onsdag 23 januari 2008

Cravings

Hej på er!
Vad kul att så många var och kikade på mina TV4 tips! Tack snälla ni för era fina ord.

Jag gillar att shoppa på nätet. Det är bara att klicka och sen har du prylen några dagar senare. Perfekt för en småbarnsmamma med lite tid som vill unna sig det lilla extra i vardagen. är en butik du kan nätshoppa på. Bra priser och sedan ingår frakten. Man får cravings när man kliver in på deras sida. Vad skulle du vilja ha därifrån?
Bagaren och KockenFår det lov att vara en Ascaso Dream?

Bilden är från Bagaren och Kockens hemsida.

Kram Helena

måndag 21 januari 2008

Samarbete med TV4

Hej!
Tack för alla kommentarer på mitt förra inlägg! Många nya har kommenterat vilket visar att inlägget berörde lite. Jag tyckte det var kul att ni får se min vardag här på bloggen. Som sagt, de negativa kommentarna är väldigt sällsynta. Nu hade jag samlat ett gäng under mitt första år.

Idag ska jag berätta något spännande. Jag har blivit tillfrågad av TV4 och programmet Efter Tio med Malou, att skriva lite inredningstips som de ska publicera på deras hemsida. Det första inlägget går av stapeln idag. Tre till bloggare har också blivit tillfrågade. Dessa är Dreamhouse, An angel at my table och Room & serve. Mina tips handlar om hur man inreder med en liten budget och hur man skapar ett barnrum. Är ni nyfikna på våra tips så titta in hos TV4.

5 tips hur man inreder med liten budget

5 tips hur man skapar det perfekta barnrummet

Jag visar mitt skåp på TV4 hemsida. Men det har väl ni sett många gånger vid det här laget?

kram Helena

lördag 19 januari 2008

Bloggfåfänga

Hej på er!

Ja nu har man jobbat sin första vecka på jobbet. Det känns jättebra att komma igång att jobba efter en lång härlig mammaledighet. Sen är det så trevligt att tjata lite med kollegorna över en barn-fri kopp kaffe.

Har ni provat att googla på era bloggnamn? Det gör jag ibland. Kalla det bloggfåfänga eller vad ni vill. Man kan hitta både det ena och det andra. Båda ris och ros. Liksom bland kommentarerna. Jag har valt ett axplock.

1. "Någon i min omgivning ondgjorde sig över bloggen spets & snor. Att hon som bloggar skulle framstå som omåttligt kaxig och förmäten. Så kan kanske någon uppfatta det, men det talar väl mer för vem åsiktsägaren är. Själv tycker jag att hon har världens skönaste självförtroende och hon har verkligen ALL rätt att skryta - om det är vad hon gör. Jag anser bara att hon stolt visar upp det hon SKA vara stolt över. Dvs ett mycket smakfullt inrett hem."

2. "Åh hu så sliskigt. Gräsliga gardiner."

3. "Vitt vitt vitt vitt vitt. Så oerhört trist. Spetsochsnor-Helena har så många vackra saker (och en mycket välgjord blogg) men så envisas hon med att kladda ner allt i vitt. Själlöst. Lider man av permanent snöblindhet i ett hem där något beige anses vara en färgklick? "

4. "Jag har bla planterat lite vita blommor ute i min syrenberså och målat om en vägg i TV-rummet i vit kulör...i genuin "Spets och snor" anda... ...Så som ni förstår så har jag idag nästan känt mig som den härliga Helena som har bloggen Spets och Snor........*ler*"

5. "Jag läste just hos Spets & snor om att blogga, är det att utelämna sig själv ? Näeee det tycker inte jag! Man väljer själv hur mycket man vill vara privat på sin blogg. Det behöver inte betyda att man utelämnar sig själv helt och hållet."

6. "Jag tyckte också att Spets och Snor bloggen var bra rätt länge. Sedan blev den dryg, trist och negativ. Det vita hemmet som från början var fint, har med tiden också bleknat därav. Trist att du skriver så mycket negativt om dina barn. Gör de inget positivt du någonsin kan nämna?? Nä, tack för läsningen men nu tror jag att det är bra för min del."

7. "En inspirationskälla från Dalarna utan motstycke. Man vill bara ha mer och mer av denna tjej! Hon har gett vit inredning ett ansikte. I love her blog!! Ibland tar hon med oss på fotovisning från sina bekantas hem, och vi har även fått gått visning hemma hos henne via en snutt hemmavideo på nätet:-D"

8. "USA är ett underbart land, har bott där i tre år. Trist att du inte verkar njuta av livet idag, du är så negativ i ditt sätt: Inga ungar kan man ha med på restaurang, resa kunde man bara göra innan ungarna osv.. Trist inställning! Själv ser jag fram emot att vår långresa ut i världen nästa år med lillen som ska födas i slutet av året!

Ja vad säger man? Det gäller att inte vara känslig. I början kunde jag gå och fundera på en tråkig kommentar. Nu tänker jag på alla de andra 999 positiva kommentarerna istället. Tack snälla ni! Alltid retar man någon här i livet, även här på bloggen.

Jag har en rolig sak att berätta. Ni ska snart få höra. Den här bilden har med saken att göra.

Mitt månbord med en kandelaber som var en bröllopspresent till min mamma och pappa, som inte längre finns bland oss.

kram Helena

onsdag 16 januari 2008

Penntricket och porslinsrosor

Vi har ju tidigare varit inne på kroppsdelar som spökar. Penntricket är en prov jag länge fasade för. Det är ett test som avgör om man är bu eller bä, puma eller ras, gammal eller ung, ris eller ros ...

För några år sedan tänkte jag att det var lika bra att ta tjuren vid hornen. No return. Bättre att veta än att inte veta. Var jag het eller var jag kall? Jag hade faktiskt inte fått barn så förutsättningarna var goda - eller?

Jag började med en kulspetspenna och lade den på plats för det ultimata kvinnotestet.

*väntar på ett duns*

Nej, den satt kvar. Inget duns. Det här kändes inte bra. Vi går ut lite hårdare. Jag tog fram en white board penna som är en dubbelt så stor penna.

*väntar på ett duns*

Men vad i h*e. Fanstyget sitter kvar. Som ett smäck till och med. Min nyfikenhet fick mig att gå vidare. Nu var det dags för tv-dosan.

*väntar på ett duns*

Här avslutade jag testet.


En bild på mina porslinsrosor i matrummet.
kram Helena

tisdag 15 januari 2008

Första dagen på jobbet efter mammaledighet

Jag har inte glömt er. Ja, idag var första dagen på jobbet. En ny dator tog hela min dag. Ni vet alla program som ska installeras, alla lösenord som måste letas upp och alla man måste prata med. Man kan nog säga att jag var en sällskapsdam på jobbet idag. Imorgon blir det en rivstart. Mycket som ska göras.

Ni ska få höra en sak. Jag sa upp mig från mitt jobb som Projektledare förra veckan. Men jag kommer att vara kvar några månader tills jag börjar det nya. Jag ska börja som Affärschef i en helt annan bransch. Superspännande! Även denna bransch är så långt från inredning man kan komma.

Ibland får man mail från Er härliga läsare. En tjej som heter Anna har startat en blogg. Det heter Annas vita hjärtan. Inte nog med att bloggen är jättefin, hon har en egen gårdsbutik full av den vita, lantliga inredningen. Har ni varit till Nordanby Gård med butiken Design and Country House? Den ligger i Västerås.

Jag ska definitivt ta en tur dit under våren. Kanske går att kombinera med ett stopp på Busborgen så ungarna kan springa av sig?


Det är nog många av oss bloggare som skulle kunna tänka sig att ha en egen inredningbutik i ett sådant här hus.Självaste Ernst invigde butiken i somras.

Ingen gård utan en vacker allé.

Se vad fina saker det finns i butiken Design and Country House.

Alla bilder är tagna av Adam Hagman.

kram Helena

måndag 14 januari 2008

Jag fick ingenting

På vinterhalvåret lägger jag ofta bud på föremål på auktioner. Jag tycker det är smidigt och så tjänar man massor med tid. På sommaren älskar jag att ta med en skön stol och en fikakorg och stanna under hela auktionen.


Igår var jag på en visning och la några bud. Jag fick ingenting. Det är risken när man inte är på plats. Då kan man "slåss" för sitt föremål och man vill. Ni ska få se vad jag la bud på. Eller vad jag missade. Auktionsfirman har nämligen alla sina föremål upplagda på internet. Bilderna har jag hämtat där.
Den här söta lilla byrån, bara 50 cm hög, hade varit fin ovanpå en skänk eller annan byrå. Kommer ni håg att Ewa gjort så?

Den här figurinen var så vacker med mor och barn.


De här hade passat perfekt i mitt kök. De var gjorda av Rörstrand och så var de gamla.


En vacker kanna till och en soppterrin till var min plan. Jag såg att Johanna var på jakt efter en soppterrin också. Nu har jag ju en redan. Men en till får man plats med.

Den här hade jag tänkt lägga barnens doktorsleksaker i.
Men som sagt. Jag fick nada, zero, null, blank. Tyvärr.

kram Helena

lördag 12 januari 2008

Bra tips på dop-, nyfödd- och födelsedagspresent!

Hej igen!

Nu har jag nyss kommit hem från en lördagstur i Säter med Systembolaget och butiken mig & alice på agendan. Ni ska snart få se vad jag köpte.

Efter förra inlägget fick jag ett mail från Melinda som har startat butiken. Rubriken var Tack du underbara människa ... och mailet löd så här:

Hej Helena.

Vet du hur mycket du ökade besöken till min blogg på en dag tack vare ditt inlägg??

Tio gånger!!!
Kan du fatta??

Jag tror jag ska lägga mina reklampengar till ditt lönekonto, hahahaha.
Jag blir alldeles rörd, vet du vad detta kan göra för mig, började nästan att gråta.

Jag har velat göra detta i ca 15 år och jag lovar dig att många tungor har sagt mig att det INTE går och att det absolut inte går i lilla Säter.
Men jag anser att man ska följa sitt hjärta och just nu har du gjort mitt hjärta väldigt ödmjukt och lyckligt.
Vet ej hur jag ska kunna tacka dig, mer än att säga TACK!!!

Varma kramar till dig .
Hälsa lilla emma från mig

Melinda


Jag blev alldelens varm i hjärtat. Det var så gulligt skrivet. Man vill verkligen att det ska gå bra för henne. Såg att hon gjort ett nytt inlägg på hennes blogg. Vill ni följa denna härliga människa och hennes fina affär i Säter så kom ihåg att lägga in henne som länk. Det har jag gjort.

Idag ska ni få titta in i barnens handelsbod hos mig & alice.

I barnens sektion står en gammal affärsdisk i miniatyr. Skylten som hänger bakom har Melinda gjort.
Titta vilken läcker gammal kassa-apparat!

På den gamla barnsängen har Melinda målat med texten Det vackraste vi gjort.

Den gamla skolbänken är vitmålat och dekorerad på locket med hela alfabetets bokstäver. Kolla vilka söta lådor att förvara barnens saker i.

Rosa- och vitprickigt är alltid lika gulligt.
Här sitter min dotter Emma och har kafferep i butiken. Den söta kaffekannan fick Emma som en present av Melinda för vi visar hennes affär på bloggen. För att inte tala om den söta dockvagnen! Jag vet en annan som också går igång på det röd- och vitprickiga.


Så ser barntavlorna ut som Melinda målar själv. Det finns en prins-variant också som var slut för tillfället. Tänk vilken perfekt doppresent, nyfödd-present eller fördelsedagspresent att ge bort. En handmålad tavla som ingen annan har. Dessutom kan man variera texten och skriva t.ex. Emma på den istället för prinsessa.

Tavlan kostar 250 kronor och kan skickas i hela Sverige. Om ni har en egen butik och vill sälja dessa kontakta Melinda för prisuppgift.

En annan variant är den lille piraten. När hon gjort en liten prins igen så ska jag visa er den. Tavlorna är ca 22 cm x 22 cm.
Om ni har egna möbler går det även att lämna in dem för en dekorationsmålning. Här är det en pojke som heter Olle som kommer att bli glad.

Butiken ligger här och ligger perfekt till för ett besök när man passerar Dalarna på Rv 70. Vill du kontakta butiken mig & alice, ring 0225-50829 eller maila på melinda@migoalice.se

kram Helena

torsdag 10 januari 2008

mig & alice

Det ska stå öppet till 18 må, ons och fre.

Alla vet ju vid det här laget att Susanne startat en superhärlig blogg som heter me and Alice. Det roliga är att det öppnade en inredningsaffär under december i Säter, Dalarna med nästan samma namn, mig & alice.

Hon som öppnat affären heter Melinda och har fyra barn. I 15 år har hon haft en dröm om en egen inredningsbutik som äntligen blivit förverkligad. Det tyder på mod att göra slag i saken och satsa när man har 4 barn och hus. Hon har till och med en egen blogg ni kan passa på att besöka.

Jag måste bara berätta att Melinda har många talanger. Hon dekorationsmålar möbler, hyllor etc samt målar egna barntavlor.

Jag har besökt butiken vid ett par tillfällen och bara älskar stilen hon har där inne. Det är en kombination av fattigmanssilver, antika möbler, egendesignade tavlor, loppisfynd. Dessutom finns en egen avdelning för inredning av barnrum.

Idag ska jag visa lite bilder från butiken mig och Alice i Säter.

Den vackra disken är byggd av gamla dörrar. Texten har Melinda skrivit, det står "Ge dig tid att stanna och lukta på blommorns vid vägens ..."
Lite mer närbild på texten.

På disken finns gammeldags karameller.
Kolla in det vackra skåpet hon har som förvaringshylla.
En hylla Melinda har vitmålat och sedan dekorationsmålat.

Tänk vad vackert det kan vara med text ...

I affären finns båda nytt och gammalt vilket gör att sortimentet unikt. Här ser vi en gammal skänk som Melinda målat vit.
Jag tyckte att det vanlijgula skåpet bröt så fint mot allt det vita.


I affären står ett par gamla pardörrarmed överljus. På dem hänger mosskranar.

Gammalt och nytt - i en mix.

Vackra vitmålade stolar och bord dukat med fattigmanssilver såklart.

Butiken ligger här och ligger perfekt till för ett besök när man passerar Dalarna på Rv 70. Vill du kontakta butiken mig & alice, ring 0225-50829 eller maila på melinda@migoalice.se Nästa gång ska ni få se bilder från barnsektionen!

kram Helena

tisdag 8 januari 2008

Dagens outfit

Glöm Odd Molly, Nygårds Anna och Blundstones. Idag ska vi snacka riktiga grejer. Idag ska vi prata om vad som verkligen funkar i ett liv på landet med två små barn. Hur romantiskt och trendigt det än verkar vara att svansa runt som en modell i ett Lantlivs modereportage, så ser verkligheten annorlunda ut.


Min verklighet på vintern är Power Boots. Det är en vintersko som funkar perfekt kalla och snöiga dagar när man är ute och leker med barnen. Desutom är det ingen snörning utan en ren hoppa-i sko. Varm och go´ dessutom.

Stöter man ihop med mig på affären en kall vinterdag kan man förvänta sig ett osminkat elände med en flottig hästsvans och givetvis - ett par Power Boots. Det är dagens outfit. Ibland när jag kliver in i en offenlig lokal i iklädd denna outfit tänker jag:

Nu stöter jag väl på något jäkla ex förstås ...

Min kruksamling stående på en väderbiten gammal bräda.
kram Helena

söndag 6 januari 2008

300 000 läsare kan inte ha fel ...

... eller så är ni bara jäkligt lättroade. Tänk att ni är så många som har hittat hit. 300 000, det är mycket det. Jag är fortfarande lika förvånad.

Förra lördagen hade Göran och jag barnvakt till båda kidsen. Vi tog tillfället i akt och bokade bord på en lokal, lite bättre, resturang. En sådan här romantiskt kväll på tu man hand var länge sen sist. Nu är varken Göran eller jag någon romantiker - men ändå.

Vi hade bokad bord till klockan 19.00. Vi anlände i tid och kunde sätta oss och bara vänta på att bli serverade. För en gångs skull var det inte vi som skulle servera. Här spelar grammatiken stor roll. Servera eller bli serverad - det är frågan.

Vi beställde varmrätt och ett glas rött. Maten dröjde alldelens lagom och det sydafrikanska vinet var fantastiskt. Göran och jag avhandlade saker som vi inte gjort på flera månader. Typiskt nog så handlar samtalsämnet ofta om vilka fina och härliga ungar man har.

Till efterrätt bestämde jag mig för att ta en kaffeglass med en cappucino, och Göran smygbantaren en slät kopp kaffe. Jag njöt av varenda sked av denna gudomligt goda glass. En viktväktarens mardröm. Tills sist var glassen slut, kaffet urdrucket och vinglaset tomt. Vi började stirra på varandra och tänkte att vi samtalat nog för en kväll. Samtalsämnena var slut.

Ska vi bege oss. Nu har vi suttit här länge nog, säger Göran.

Hur mycket är klockan? frågar jag.

20.05, svarar Göran.


Min köpsmansdisk i köket.

kram Helena

torsdag 3 januari 2008

Året som gått - igen

Ja tänk vad jag hunnit med under året som gått trots två små snoriga barn.

Vi tar oss en titt på vad som hänt under den andra halvan av året.

Ni fick se en live-video hemifrån oss med äkta dalmål.

Jag har förgyllt Görans liv igen genom att tappat bort bilnyckeln när jag var på auktion.

Jag har köpt vackra utemöbler på auktion.

Jag har trollat med penseln och gjort två fula lampor (första och andra) fina.

Jag har ridit på den snälla hästen Pricken.

Jag har sjungit karaoke.

Jag har letat med ljus och lykta efter den försvunna soppterrinen.

Jag har varit på krogen med tre yppiga blondiner.

Jag har målat mitt fina skåp och samtidigt hållit en liten målarskola.

Jag har förändrat lite på min övervåning - före och efterbilder. Göran fick lov att snickra lite med.

Blev omnämd av Expressen som en het mammablogg.

Jag har kryddat Görans liv genom att mobilblogga för 7 loppor plus moms.

Jag har haft påhälsning av både mollusker och fotbollsfrun på Aftonbladet.

Jag har rakat bikinilinjen iallafall en gång under hösten.


Jag har gjort inredningsreportage och sålt till tidningar.

Ja, mycket tok blir det under ett år.


Vackra vita tulpaner jag fick på nyår.

kram Helena

onsdag 2 januari 2008

Året som gått

Ja då är det 2008. Nytt år - nya möjligheter! Det är så vi ska tänka. Man är ju vad man tänker. Vi får det vi tycker att vi förtjänar. Man ska inte vara så självkritisk och rädd utan istället våga prova det som bjuds eller inte bjuds. Man måste förverkliga sina drömmar för det är ingen annan som gör det åt dig. Du har ansvar för ditt liv.

Nog med klokheter. Vad har hänt under året som gått då? Nedan följer ett axplock.

Jag har startat en blogg som snart fyller 1 år.

Jag har försökt komma igång med träningen. Det gick sådär.

Jag har haft en afternoon tea bjudning för mina gulliga kusiner och mostrar.

Spets och Snor har blivit omnämnd i Allt i hemmet.

Barnen har fått sig en ful studsmatta.

Jag har besökt Sigtuna Stadshotell.

Elliot gjorde avtryck i Görans nya Audi.

Jag har berättat om min kotte.

Jag har visat min veranda i somras som ni gillade.

Jag har anlagt ett kryddland.

Jag har visat er lite bilder från när jag jobbade i New York.

Ni har fått hälsa på hos Susanne, Ewa, Anna, Anders och Kattis.

Fortsättning följer. Än har vi bara tittat på första halvan av året.

En bild från mitt afternoon tea party.

kram Helena

tisdag 1 januari 2008

Görans bäbis

Hej!
God fortsättning på Er allihopa och tack för alla goa Gott Nytt År-hälsningar. Göran har tre barn och jag har bara två. Göran är pappa till Elliot, Emma och så förstås hans egen lilla bäbis. Idag ska ni få se Görans bäbis - fasadbelysningen. Vi bytte fasad under 2007 och då passade Göran på att koppla in en fasadbelysning som får alla grannar att hicka till.

Göran har aldrig varit intresserad av bloggen och vilka inlägg jag gör förutom när det gäller en sak. Precis. Fasadbeslyningen.

Har du visat fasadbelysningen på bloggen än? frågar han ibland.

Så fort det mörknar det minsta på eftermiddagen ligger Göran i startgroparna och tänder den så fort tillgälle ges. Huset är som hämtat från en amerikansk förort i skymning. Jag ska tillägga att jag börjat gilla belysningen trots allt. Den vackra fasaden kommer fram trots att det är mörkt.

Ser ni ljuskronan som hänger i trädet sedan i somras? Det var ju den jag hittade på soptippen. Den framträder ännu mer vintertid när löven fallit från alla träd. Se skillnaden här.

kram Helena