onsdag 28 februari 2007

Idag är jag sliten...

Har tagit hand om två barn och en sjuk gubbe i fem dagar nu...suck. Börjar bli sliten... Att åka och handla med bara ETT barn känns som underbar egentid just nu. Tror jag ska låsa in mig i badrummet och ta ett bad! Sen kan dom stå utanför och ropa och knacka bäst dom vill. "Mamma hör inget, mamma badar..." svarar jag. Hihi, det låter skönt, jag tror jag fullföljer min plan. Efter några egna minuter är jag som en helt ny mamma och sambo. Jag kanske till och med kan vara snäll en HEL dag då.


Vacker bild från Honning och Flora i Danmark. Så städat ser det inte ut i vårat kök just nu...

måndag 26 februari 2007

New England stil

Idag blir det lite mindre av spetsen... men fortfarande håller vi oss till det vita (alltid). Vi vidgar vyerna från Frankrike ett tag och tittar på New England stilen. Det är en stil jag har tyckt om i många år och som kommer från den amerikanska östkusten. Idag visar jag bilder på en lada från Conneticut som är ombyggd till permanent boende.


Typiskt för New England hus är vita träfasader med liggande panel och stora vita fönster med många spröjs.


Mycket trä, mörka och vita detaljer blandat.


Vita möbler, mörka inslag av trä är typiskt för denna rena strama lite maskulina stil.


Stram elegans kan man säga.


En härlig uteplats är ett måste.

kram från mig

lördag 24 februari 2007

Härliga franska bloggar

Ett tips är att låta sig hänföras av alla mysiga franska bloggar. Jag brukar leta mig runt tills jag tappar bort vad jag är. Jag hittade en som heter Coté Déco, det är en blogg med många vackra franska bilder. Jag visar några av dem nedan.







Ha en härlig lördag!

torsdag 22 februari 2007

Fläsket värker...


Vackra vita blommor i vit miljö som jag hittat på någon fransk blogg (inte den vanliga) som jag inte kommer ihåg.

Upp ur sängen, ajajajajajajajaj
Gå ner för trappan, ajajajajajaja
Blogga, ajajajajaj (kanske inte så farligt just denna)

Dagens högoddsare, kommer jag träna ikväll? Ingen vet...
Aj

onsdag 21 februari 2007

Fläsket gungar...


Igår vid 15-tiden ringde en kompis och vi pratade om ditten och datten ett tag. Sen, helt oförberett frågar hon om jag ska med och träna på Friskis och Svettis 17.30 ikväll? Bara så där! "Ojojojojoajajaj, hm hur kommer jag ur det här på ett smidigt sätt?! Nej ditt lata spektakel nu är det dags!" tänkte jag och så fick det bli.

Jag hade inte tränat sen efter min yngsta kom till världen, typ 1,5 år. Och det märktes vill jag lova. För er som känner på er att det var länge sen det blev någon träning vill jag ge några självupplevda, konkreta, handfast och stensäkra tecken på att så är verkligen fallet;
  • Resåren knastrar i de gamla jazzbyxorna

  • Vattenflaskan ligger längst in i skåpet ovan kylen och när jag tar ut den ramlar en stor plåttermos i huvudet på mig, aj

  • Friskis och Svettis känns riktigt trendigt nu för tiden

  • Det kan inte varit Puls medel, det måste varit Intensiv iallafall...
Hej svejs!

måndag 19 februari 2007

Äntligen lite lugn och ro...

När det är tors/fre tänker man "åh, så skönt det blir med helg och gubben kan vara hemma". När det är söndag tänker man "åh, skönt med måndag så gubben kan åka och jobba och sonen kan vara på dagis nån timme". Så nu sitter jag och njuter av lite lugn och ro efter helgen och passar samtidigt på att blogga lite.

Min vän Anna är tjej "som inte är den". Hon är mammaledig och spenderar inte ledigheten med att dricka latte hela tiden. Hon sätter båda barnen i bilen, hakar på släpet och åker och köper virke i snöåväder! Dessutom tjejer, hon backar med släpet som om inte gjort något annat i sina da´r. Eftersom min sambo inte läser min blogg kan jag erkänna att jag är värdelös på att backa med släp. Det som sägs på bloggen stannar på bloggen. Sen när hon kommer hem fortsätter hon att renovera huset.

Vi tog kort på deras vackra punchveranda denna gång. När man har barnkalas kommer inte riktigt resten av huset till sin rätt :-) Anna efterlyser även lite inredningstips på sin veranda... Sitter ni och lurar på nån bra idé som skulle passa in på hennes veranda så fram med den!
På punchverandan finns en nygjord bänk av gammalt virke.

Vilka fönster....
I soffan ligger kuddar med vackra gamla örngott. Golvet är vitmålat.
Anna skickade mig lite före bilder också.

Grönt är skönt...

...men inte här.

söndag 18 februari 2007

Idag smyger jag med kameran...


Idag på eftermiddagen ska jag hem till kompisar som renoverar en gammal grosshandlarvilla. Jag tänkte ta med kameran och kanske kan jag ta någon fin bild... De har t.ex en punchveranda... Vi håller tummarna att jag får med mig något kort hem, det borde de inte ha något emot! I så fall får ni se det imorgon här på bloggen.
Tillägg: Lägg betoningen på MED och inte på SMYGER.

Ännu en gång en bild från bloggen L´armore de Suzanne, den kvinnan kan hitta många fina bilder!
Ha en skön söndag!

fredag 16 februari 2007

Den som har leverpastejen har makten...

När man är ute och går med dubbelvagn och en hund utan koppel gäller det att hunden kommer när man ropar. Riktigt så enkelt är det ju inte, eller hur alla hundägare? Därav har jag anammat ett av mattes bästa knep - en tub med leverpastej i fickan.

"Selma kom hit!" ropar jag med leverpastejen i ena handen och vagnen i den andra. Då kommer hon springande i full galopp som att lydnad är hennes bästa gren och att inkallning är rena barnkalaset. "Duktig flicka" säger jag och är nöjd med min väl fungerande mutmetod. Så jag och Selma trivs så bra ihop, vi har våra egna regler. Selma är på diet också, så leverpastejen smakar nog som aldrig förr...

Är det möjligt att två barn och en hund sover samtidigt? Ja, dra på trissor, det är det! Så nu njuter jag av tystnaden och en god egengjord kaffe latte. En och annan tobleronebit kan slinka ned å, hihi...

Porslinet kommer från Villery & Boch för 249 kr st.... nejdå, det är DOLLARSTORE för typ 10 pix per kopp! Romantiskt och perfekt hemma hos mig. Med en vacker servett i Toilemönster anar inte den mest kräsna gästen ursprunget av mitt eminenta porslin.

Tack och Hej - Leverpastej!

torsdag 15 februari 2007

En snygg blondin på besök


Idag och imorgon har jag en snygg blondin på besök, en blondin vid namn Selma. Hon är en golden retriever på snart 3 år.
Så nu har jag två barn, en hund och gubben är i Stockholm hela kvällen. Därav ett kort inlägg, klart slut från mig!

tisdag 13 februari 2007

En hörnhylla i köket

Idag visar jag en påtänkt projekt men ännu inte genomfört. Tyvärr har man väl alltför många av den typen... men iallafall.


I ett hörn i köket har jag lite tomt och har funderat länge och väl vad som skulle passa där. Jag tror att en hörnhylla med olika vita kannor skulle vara vackert. Kannsamlingen är redan påbörjad såklart men hyllan saknas.
Är det någon som sett fina träkonsoler i gammeldags stil som skulle passa i mitt hörn? Ni får gärna tipsa. Ni är så bra på det!
kram Helena

måndag 12 februari 2007

Historien om ett skåp

Till er alla med besvärliga gubbar där hemma...

Vad är det med vitt och karlar? Varför måste de alltid ha något som "bryter av"?

Mitt vita liv började för 10 år sedan och har resulterat i en hel del jobb för min sambo. Så kanske kan man förstå hans motstånd. Nu är det faktiskt så här att jag har en väldigt snäll sambo som gör det mesta jag vill och låter mig hållas i det längsta. Hans tysta motto verkar vara "Är Helena nöjd är jag nöjd..."

Men ibland sätter han ner foten. Så var det med det franska sekelskiftskåpet som inhandlades för 7 år sedan hos en antikhandlare. "Måla vad du vill men inte det bruna stora skåpet..." sa han. Jag tänkte att det är väl inte mer än rätt att han får bestämma EN möbel i huset eftersom inte ett spår finns av hans gamla ungkarlsprylar. Och jag försökte, i ett helt år tittade jag på skåpet och tänkte att min sambo vill ha det brunt och det är inte mycket han har lagt sig i. Precis, "lagt sig i", det är så jag ser det.

Sen när han minst anade, la jag in stöten. Jag målade på en gång så han inte skulle ångra sig. Så idag bjuder jag på mitt vita skåp.
Hi hi, så det kan bli...



Perfekt tips för er alla som har småbarn, hitta en gammal låda i pärlspont och förvara leksakerna i köket i den.
kram Helena

fredag 9 februari 2007

Rödtjut med pensionärsrock


I detta vackra matrum kunde jag tänka mig att slå mig ner med ett glas rött. Men jag får hålla tillgodo med tv-fåtöljen ikväll istället... Bilden är hämtad från bloggen L´armoire de Suzanne.

I kväll ska det ses på "Så ska det låta", trodde aldrig att dom orden skulle komma från min mun (mina fingrar)... Har alltid tyckt att det var ett program för 65+ men nu hör jag mig själv säga "Gud vad bra det var idag" eller "Den här låter är skön" eller "Vad rolig han är den där Peter Settman". Min teori är dock att programmet har förnyats och riktat sig till en yngre publik. Något annan kan det då inte vara :-)

Ha en mysig fredag för det tänker jag ha!

torsdag 8 februari 2007

Dagens lanttips - skaffa dig ett vackert skåp

För att få den där lantliga känslan i ett vardagsrum, kök eller matrum, skaffa dig ett stort vackert skåp. Det kan gärna vara enkelt och gammalt, och försök tänk hur skåpet skulle vara vitt... Du kanske har något hos dina föräldrar eller mor och farföräldrar som står och skräpar i ladan. Att måla ett skåp tar några timmar och en helg, inte mer...



Jag har mitt gustavianska skåp i anslutning till matbordet.


Det kan löna sig att satsa lite extra på det där skåpet man verkligen vill ha...


I skåpet förvara jag glas, karaffer, skålar, kakfat etc.

Ut och leta på blocket! Det är mitt bästa tips...

onsdag 7 februari 2007

Tänk vitt - sagan om den fula lampan

Det var en gång en lampfot som var ful och övergiven. Han hade ingenstans att bo och längtade tills någon skulle ta med sig han hem och tycka om han. En dag kom en tvåbarnsmamma som såg förbi den fula fasaden och istället såg själen och potentialen i den fula 70-tals lampan. Hon tog med sig han hem, gav han en ny färg och en ny skrud. Sedan levde han lycklig i alla sina dagar...

En hög, vit lampfot kan kosta allt från 500 pix och uppåt. Nu fick jag en mycket billigare och mer orginell än någon ny... Perfekt i min hall!

tisdag 6 februari 2007

Tänk vitt!

En av mina bästa idéer är att leta roliga, personliga saker på loppis/auktioner och måla dem vita. Ljusstaken ovan var en brun 40-talare, inte alltför sexig, inköpt på auktion i somras för 25 pix. Med vitfärg blev den att passa som handen i handsken i mitt lantkök. Genom att leta dina egna föremål kommer ditt hem bli fyllt av saker som ingen annan har dessutom till ett bra pris. Allt du behöver är pensel, vitfärg och ett roligt loppisfynd! Sätt igång...

måndag 5 februari 2007

Okända inspirationsbilder

Imorgon är det dags för sonen att gå till dagis igen efter vattenkoppshistorian, skönt sa mamman... Då ska jag dricka kaffe utan att resa mig 12 gånger/kopp, läsa morgontidningen längre än insändarna och kanske tom titta på någon värdelös såpa på tv... *ler längtansfullt*


Idag bjuder jag på vackra inspirationsbilder som jag hittat på bloggen L´armoire de Suzann. Hittade inte vem upphovsmakaren till bilderna var så jag kanske blir stämd på mina sista korvören...

Oj, så vackert... att det nästan gör ont...

Tillägg: En av mina bloggare var snäll och berättade att bilden kommer från Honning og Flora. Tack för det!

Vacker tallrikshylla och kuddar med monogram.

Syns snart igen!

söndag 4 februari 2007

Välkommen in till mig - idag får ni se min Elliots rum

Hej!
Tänkte tipsa om en ny underbar fin blogg som heter Vita hem, hennes banner är hur fin som helst. Gå in och gör en påhälsning och njut av allt det vita...

Idag tänkte jag visa min Elliots rum, ett litet sött ljusblått pojkrum. Än så har han inga åsikter utan jag kan göra precis vad jag vill. Men det kommer en dag då han vill ha spindelmannen på gardinerna kanske... hujedamej...

Husets enda matta är en bilmatta. Det gamla trägolvet har målats vitt för att rummet ska kännas större. Tapeten är vit och ljusblå randig och är en färgklick mot resten av huset.

Till Elliot har jag sytt en himmelsäng som jag tycker passar i pojkrum. Sängen är en gammal utdragbar barnsäng. Ett kollage med närmaste familjen finns att titta på bredvid sängen så man sover riktigt gott.

En postlåda att samla alla fina kort som kommer på posten, födelsedagskort eller annat. Elliot älskar att leka med den, napparna åker också gärna i. Här sitter nallen med randig haklapp i en gammal dockstol och väntar på att Elliot ska mata, precis som mamma och pappa gör med Emma. Lugn, det är en låtsas kaktus på bordet...

Den lilla jordgloben från 40-talet köpte jag på loppis igår. Gardinen är samma tyg som på Emmas rum fast ljusblå.

Ett charmigt gammalt bokskåp med både synlig och osynlig förvaring fungerar perfekt på ett barnrum.
Här är myshörnan jag skrivit om tidigare. En saccosäck i jeanstyg med stora härliga myskuddar i dun. Ovan hänger Elliots fågel...

...och så var det upp till bevis med griffeltavlan så ni inte tror att jag bara hittar på :-) Tänkte skriva "I love mummy" och "låt stå" innan jag tog kort men glömde det...



Elliots fågel, griffeltavlan är gjord av en snirklig gammal ram, antik leksakshäst och ljusblå gardin

Första bodyn med ett blått hjärta hänger som minne på galgen. Elliot har även husets enda tavlor, det är en katt på varje.

Tack för idag och sätt igång att fixa i era barnrum, det är hur kul som helst!

lördag 3 februari 2007

Idag får vi se Zachs rum

Hej igen!

Idag är det lördag och jag har hunnit med min vanliga lördagsrutin. En loppis, min favoritbutik och en till loppis, och observera, UTAN barn. Då är det party för en småbarnmamma som varit hemma med två barn med vattenkoppor ett tag...

Fick sambon att leta på någon gammal skiva att sätta i min ram som ska bli en griffeltavla. Har målat första lagret med skolkritefärg och hinner nog måla en gång till idag. Har jag tur kan jag hänga upp den ikväll, otålig som jag är, man vill ju se hur det blir...

Idag bjuder bloggen på ett lite tuffare barnrum, vi hälsar på hos Zach.

När man blivit en större pojk går man inte med på att ha ljusblått i rummet som mamma vill.

En retro bil som stämmer väl överens med den lite tuffare pojkstilen.


Detaljer från Zachs rum.

En griffeltavla gjord av ett gammalt fönster.
Ha en underbar lördag!

fredag 2 februari 2007

Idag får vi se Elliots rum

Hej!
Ni är inte riktigt kloka bloggvärlden! Igår var det över 500 besökare på min blogg, fantastiskt.

Nu har jag precis målat griffeltavelramen en andra gång iklädd morgonrock. Igår kväll sydde jag två av tre myskuddar till sonens rum, 23.45 var jag klar. Det händer lite iallafall...

Det tar tid att blogga. Hur får man tid att blogga? Jo, jag är en "sån där" mamma...


  • En mamma som låter sina barn se på tv (mer än vanligt) för att kunna blogga en timme eller två.
  • En mamma som sitter uppe alldelens för sent på kvällen för att blogga.
  • En mamma som allt som oftast låter sin sambo lagar mat medan jag bloggar.
  • En mamma som tjafsar med sin sambo på kvällarna om vems tur det är att ha datorn egentligen.

Vad är ni för mammor (eller pappor) egentligen? Hur gör ni får att få tid att blogga?

Idag ska vi få se Elliots rum - fast inte min Elliot utan en annan Elliot. De fina bilderna har hans mamma skickat in.

En blå dröm... Gunghästen har mamman målat själv.

På hyllan sitter två "pösmunkar" och funderar över livets allvar...

Kan man beställa en sån här av mamman tro? Det vore perfekt, vitmålad med namnet Elliot och allt... Jättefin tycker jag.